Ihmeseerumin tulokset

Olen nyt käyttänyt runsaat kaksi viikkoa kalleinta ihonhoitotuotettani, tuhkimoeliksiirinä tunnettua, kaikki iho-ongelmat rypyistä akneen parantavaa Vintner’s Daughter Active Botanical -öljyseerumia.

Nyt seuraa kokemuksia ja analyysi, mutta aloitetaan tutustumalla ensin tuotteen lupauksiin ja tarinaan.

VintnersDaughter_IMG_4766

MIKÄ ”VIINITARHURIN TYTÄR”?

Seuraava teksti on osittain suomalaisen jälleenmyyjän sivulta, osittain itse Vintner’s Daughterin kotisivulta kääntämääni.

”Active Botanical Serum on 100 % aktiivinen kasvoöljy, joka on strategisesti suunniteltu korjaamaan ihoa kokonaisvaltaisesti ja imeytymään ihoon ennennäkemättömällä tavalla. Seerumi on valmistettu maailman ravitsevimmista uutteista ja eteerisistä öljyistä, mikä tekee siitä mullistavan tuotteen ihonhoidon maailmassa. Kasvoöljy säilyttää ihon tasapainon, rakenteen ja luonnollisen säteilyn.

Vintner’s Daughter -seerumin korkealuokkainen koostumus sisältää tulehdusta alentavia kasviperäisiä ravinteita, ihoa kiinteyttäviä fytokeramideja, ravitsevia rasvahappoja sekä tehokkaita antioksidantteja, jotka auttavat palauttamaan ihon tasapainon ja luonnollisen hehkun. Seerumi stimuloi solujen uusiutumista, ylläpitää ihon joustavuutta, vahvistaa ihon pinnan hiusverisuonia, ehkäisee melaniinin tuotantoa, kuljettaa soluihin happea ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta.

Seerumin ainesosien pieni molekyylikoko on tuotteen toiminnan kannalta avainasemassa mahdollistaen aktiiviaineiden imeytymisen syvälle ihon kerroksiin.

Vintner’s Daughter Active Botanical Serum on kehitetty vain yksi tavoite mielessä – luoda mullistava tuote; 100 % aktiivinen kasvoöljy, joka korjaa ihoa kokonaisvaltaisesti ja imeytyy ihoon yliluonnollisen hyvin.”

Aikamoista hehkutusta, vai mitä? ^_^ Ihan maistan siirapin kielelläni :D

VDkuvitus_5

Nimi ”Viinitarhurin tytär” tulee seerumin kehittäjän April Gargiulon taustasta; April on kasvanut ja työskennellyt perheensä viinitilalla ennenkuin päätyi kehittelemään ”superseerumiaan”. Tämänkin tuotteen taustalla on tutuksi käynyt tarina; sen kehittäjä kärsi iho-ongelmista ja halusi löytää tehokkaan all-in-one-ratkaisun ihonsa hoitoon.

Aprilin tavoitteena oli kehittää tuote, joka hoitaisi samanaikaisesti juonteita, ryppyjä, aknea, velttoutta ja ihon sameutta. Tuloksena oli Vintner’s Daughter. (Yksin viininvalmistaja ei eliksiiriään toki kehittänyt vaan mukana oli tiimi oikeita kosmetiikkakemistejä ja raaka-aineasiantuntijoita ;) Lisää voi lukea vaikka täältä.)

Pullo kätkee sisäänsä 22 kasviuutteetta, -öljyä ja eteeristä öljyä. Laitan ainesosista vaikutuksineen täydellisen luettelon postauksen loppuun – arvaan, ettei ihan jokainen lukija jaksa sitä litaniaa lukea vaan olette kiinnostuneempia meikäläisen kokemuksista.

VDkuvitus_1

KOOSTUMUS

Vintner’s Daughterin koostumus on ohut, mutta ei nopeasti imeytyvä ja kuivaöljymäinen. Imeytyminen riippuu tietysti myös ihotyypistä, mutta minun iholleni Vintner’s Daughter imeytyy hyvin hitaasti (’yliluonnollinen’ imeytyminen jäi siis toteutumatta…). Ilman suositeltua painelumetodia öljy kiiltelisi iholla varmasti vieläkin pidempään, joten painelutekniikka jäi heti tavaksi.

Öljy on väriltään kellertävää, väri tulee porkkana- ja kurkumanjuuriöljyistä. Kokeilin kerran sekoittaa sitä Hourglassin meikkivoiteeseen (kun joku kertoi miksaavansa Hourglassin Illusionin aina kasvoöljyyn ja saavansa näin ihan täydellisen meikkipohjan), mutta meikkivoiteeseenkin tuli hieman kellertävä sävy joten tämä miksaus ei oikein toiminut.

VDkuvitus_4

TUOKSU

Seerumi tuoksuu voimakkaasti kasviuutteille ja eteerisille öljyille. Se on hyvin kasvimainen, jopa lääkekasvimainen, mutta ei epämiellyttävä. Totuin tuoksuun aika nopeasti.

ANNOSTELU

Öljyä neuvotaan käyttämään kerralla poikkeuksellisen paljon (ollakseen seerumi); 6-8 tippaa – tosin tämä suositus on myöhemmin Vintner’s Daughterin sivulla muutettu 5-6 tippaan. Minun pakkauksessani lukee vielä 6-8 tippaa. Kasvoille tämä on ihan liikaa, mutta määrän voi ymmärtää jos öljyn levittää ohjeiden mukaan myös kaulalle ja dekolteelle.

Minä päädyin kolmen tipan annosteluun kasvoille, ja pyyhin kämmeniin jääneet öljyt vielä kaulalle. 2-3 pisaraa oli ihanneannostelu minun iholleni.

VDkuvitus_3

IHOTUNTUMA JA KÄYTTÖKOKEMUKSET

Kokeilu vahvisti sen mitä olen aina pelkästä öljyhoidosta ajatellut; miten öljy voisi muka riittää yksinään tuomaan iholle kaiken mitä se tarvitsee? Ylläpitääkseen kosteustasapainoa ja tervettä hydrolipidikalvoa iho tarvitsee sekä vettä että rasvoja, jompi kumpi yksinään ei riitä. Tämä kävi selväksi Vintner’s-jaksolla, jolloin käytin pelkästään öljyseerumia.

Vintner’s Daughterin valmistaja suosittaa mahdollisimman yksinkertaista ihonhoitorutiinia: puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen iholle painellaan öljyseerumi, ja se on siinä. Tarpeen vaatiessa voi iltaisin lisätä päälle yövoiteen ja päiväsaikaan UV-suojan. (Seerumin ainesosat itsessään eivät kuitenkaan tee ihosta aurinkoherkempää.) Minä en käyttänyt VD’n päällä muita hoitotuotteita sillä halusin selvittää miten se toimii yksinään.

Vintner’s Daughter teki ihostani ihanan pehmeän ja sileän – todellakaan mikään voide ei tee ihosta yhtä pehmeää kuin öljyt, sen olen jo aiempien kasvoöljykokeilujen kautta huomannut. Ihon pinta myös näytti hyvältä; se hehkui ja huokoset pysyivät moitteettoman supussa. Iho näytti tasaiselta, raikkaalta ja luonnollisen hehkuvalta.

VDkuvitus_2

Mutta. Pehmeän pinnan alla iho tuntui aavistuksen kireältä. Se ei ollut täysin mukavan tuntuinen, jotain uupui. Iho tuntui sormin koskettaessa mielettömän hyvältä, mutta sisällä tuntui jano. Öljyn alla käyttämäni kasvovesi ei auttanut asiaa eikä riittänyt kumoamaan kireyden tunnetta, ei myöskään suurempi määrä itse öljyä.

Iho kaipasi vettä ihoon tuovia ja sitovia ainesosia, humektantteja. Vintner’s Daughter lupaa paljon, mutta kun markkinointitekstit lukee tarkasti, huomaa että yhtä se ei lupaa; kosteutta. Aika olennainen asia jää uupumaan. Öljyillä toki on kyky ehkäistä kosteuden haihtumista, sillä osa niistä on okklusiivisia, mutta jos iholta jo valmiiksi puuttuu kosteutta, VD ei siinä auta.

Ihmettelenkin, miksi seerumia ei suositella käytettäväksi kosteuttavan tuotteen kanssa yhdessä. VD’n käyttöohjeissa korostetaan kasvoveden tärkeyttä, mutta pelkkä kasvovesi ei riittänyt kosteudeksi ainakaan minun ihollani.

Viimeisinä päivinä en enää malttanut odottaa vaan halusin kokeilla miltä iho tuntuu, kun alle laittaa reilusti kosteuttavan tuotteen, kuten rehellisen kosteusseerumin. Korkkasin Dermosilin uuden Nature-linjan Kanerva-seerumin, ja voilá – ongelma ratkaistu; kosteuttava seerumi ja Vintner’s Daughter muodostivat yhdessä täydellisen miellyttävän tuntuisen ihon, jota ei kiristänyt piiruakaan.

Vintners_IMG_4769

VINTNER’S DAUGHTER vs. MUUT KASVOÖLJYT

Sitten ehkä se kaikkein kiinnostavin kysymys: tuntuiko 200 euron ylellinen, huippulaadukkaista raaka-aineista valmistettu öljyseos kasvoilla erilaiselta kuin halvempi kasvoöljy? Pystyikö hinnan näkemään tai tuntemaan iholla?

Vastaus: ei. Ei minun ihollani. Minun hipiälläni Vintner’s Daughter ei tehnyt mitään sellaisia taikoja joita muut hyvät kasvoöljyt eivät ole tehneet.

Suurin lempparini Ekopharman Mustaherukkaöljy ei ehkä sisällä yhtä vakuuttavaa ja pitkää listaa raaka-aineita, mutta se imeytyy paremmin, liukuu iholla miellyttävämmin, ja – tuntuu ihollani kallista superseerumia kaikin puolin mukavammalta. Ulkoisesti kumpikin öljy tekee saman: iho näyttää hehkuvalta, tasaisen väriseltä ja hyvinvoivalta sekä tuntuu pehmeältä.

200 euron huippuraaka-aineiden vaikutukset, jos niitä siis jossain ilmenee, ilmenevät pinnan alla solutasolla, silmin en voi niitä havaita. Jos hypoteettisesti käyttäisin seuraavat kolme vuotta toisella puolella kasvoja vain Ekopharman Mustaherukkaöljyä ja toisella puolella pelkästään Vintner’s Daughteria, ehkä eron saattaisi nähdä kolmen vuoden kuluttua. Mutta juuri nyt eroa ei voi nähdä, enkä näe syytä miksi sijoittaisin uudelleen ylellisyysöljyyn.

Mitä ajatuksia tällaiset ylelliset, lähes yliluonnollisen ylivertaisilla ainesosilla markkinoidut tuotteet teissä herättävät?

Jos joku kiinnostui Viinitarhurin Tyttärestä, sitä myy Suomessa naturelle.fi. Hinta on 200€ / 30 ml.

Jutun kuvat Vintner’s Daughterin sivulta ja itse ottamiani.

*

Vintner’s Daughterin ainesosat ja niiden vaikutukset (VD’n sivun tietojen mukaan):

Viinirypäleensiemenöljy (Vitis vfinifera) – tehokas pohjaöljy maksimaalisella imeytymiskyvyllä ja antioksidanttisilla ominaisuuksilla.

Hasselpähkinäöljy (Corylus avellana) – pääpohjaöljy, sisältää runsaasti linoleenihappoja, jotka vahvistavat ihon elastisuutta. Pieni partikkelikoko mahdollistaa läpäisyn syvälle ihoon.

Bergamotinkuoriöljy (Bergamia) – öljy, joka estää melaniinisynteesiä – tasoittaa ja kirkastaa ihonsävyä.

Samettikukka Kehäkukka (Calendula officinalis) – öljy, jota on arvostettu vuosisatojen ajan sen parantavien ja rauhoittavien vaikutusten ansiosta. (Edit. Kiitos korjauksesta, Elisa :) Suomennokset ovat suoraan Naturellen sivulta, ’samettikukka’ tuli siis sieltä.)

Avokadoöljy (Persea gratissima) – runsaasti E-vitamiinia sisältävä öljy – tehokas vastus vapaille radikaaleille.

Bourbonruusu (Rosa borboniana) – muinainen ihon parantaja ja hormonaalisista muutoksista kärsivän ihon tasapainottaja.

Porkkanansiemenöljy (Daucus carota sativa) – runsaasti A-vitamiinia sisältävä öljy on tehokas solujen uudistaja ja juonteiden vähentäjä.

Helokkiöljy (Oenothera biennis) – voimakkaasti ihoa parantava ja tulehduksia rauhoittava öljy, joka toimii myös ihon tasapainottajana.

Ruusunmarjaöljy (Rosa canina) – ruusunmarjaöljy vaikuttaa suoraan UV-säteilyn aiheuttamiin vaurioihin ja pigmenttihäiriöihin.

Sitruunankuori (Citrus limon) – uute, joka hillitsee melaniinisynteesiä kirkastaen ja tasoittaen ihonsävyä.

Laventeli (Lavandula intermedia) – jo muinaisista ajoista ihonhoidossa käytetty, syvävaikutteisesti ihoa parantava ja tulehduksia tehokkaasti hillitsevä kasviuute.

Sinimailanen (Medicago sativa) – voimakas puhdistaja, tiheä kasvipohjainen ravintoainesisältö uudistaa soluja.

Nokkonen (Urtica dioica) – maksimaaliset A- ja C-vitamiinipitoisuudet sisältävä kasviuute taistelee juonteita ja auringon aiheuttamia vaurioita vastaan.

Voikukka (Taraxacum officinale) – voimakas puhdistaja, tiheä kasvipohjainen ravintoainesisältö uudistaa soluja.

Pihkaöljy (Boswellia carteri) – korkealle arvostettu öljy, joka lisää verenkiertoa päästäen seerumin imeytymään ihokerroksiin

Nerolinkukkaöljy (Citrus aurantium amara) – voimakas ja aromaattinen öljy aisteille ja ihon hyvinvointiin.

Rosmariiniuute (Rosmarinus officinalis) – mikrobiton kasviuute, joka auttaa aknen hoidossa

Tyrni (Hippophae Rhamnoides) – Syvältä ravitseva öljy, jossa vaikuttavat Omega-3, -6, -9 ja harvinainen Omega-7

Kurkumanjuuriöljy (Curcuma longa) – erinomainen tulehduksia estävä öljy, ihon kirkastaja ja vapaiden radikaalien torjuja.

Sypressinlehtiöljy (Cupressus sempervirens) – öljy, joka lisää verenkiertoa, vahvistaa hiusverisuonia ja kuljettaa happea ihoon.

Jasmiininkukka (Jasminum grandiflorum) – harvinainen ja arvostettu öljy, joka parantaa ihon elastisuutta ja lisää solutuotantoa.

Tamanuöljy (Calophyllum tacamahaca) – syvävaikutteisesti ravitseva, palkittu öljy, joka on tunnettu runsaan rasvahapposisällön mahdollistamasta imeytymiskyvystään.

Kommentit (41)
 1. Tosi mielenkiintoista! Mua lähinnä nämä markkinointitekstit naurattavat. Mua ei siis lupauksilla yliluonnollisesta imeytymisestä tai muulla hehkutuksella vakuuteta. :D Voisin tätä tuotetta kokeilla mutta ikinä en itse maksaisi siitä moista hintaa. Mut hei, jälleenmyyjä, mulle voi lähettää pullon testaukseen! ;)

  Kasvoöljyllä olen kyllä aiemminsaanut oman ihoni näyttämään aika kivalta, joten on kaiketi parasta tilata uusi öljy ja samalla tuo kosteuttava seerumi. Hei, tuleeko siitä pian juttua? No, tilaukseen menee joka tapauksessa, kun Madaran SOS-seerumi loppui sopivasti.

  1. Hei, tuleeko siitä pian juttua?

   Siis Dermosilin Kanerva-seerumista? Kyllä, muutamista Dermosilin talven uutuuksista tulee esittely nyt tammikuun aikana :) Jos olet tykännyt Madaran SOS-seerumin koostumuksesta (emulsiomainen), tykkäät Dermosilistäkin, tosin se on vielä maitomaisempi mutta joka tapauksessa saman tyyppistä emulsiomaisten seerumeiden perhettä :)

   1. Kiva kuulla, riittää varmasti mun rasvaiselle iholle vähän kevyempikin koostumus ja kokeiluun menee. :)

   2. Olen itsekin kokeillut Dermosilin seerumia, ja ainoa joka harmitti oli se keinotekoinen vaniljamainen tuoksu.. En ymmärrä miksi sarja hajustaa tuotteensa niin voimakkaasti. Ja tuoksut ovat erilaisia kuin muilla luonnonkosmettikan tuotteilla (muilla merkeillä), sillä ne myös jäävät iholle pidemmäksi aikaa. Muuten oikein mukava tuttavuus. :)

    Tuo öljyseerumin käytön lopputulos ei oikein yllätä. :) Noin vähän arvelinkin.

    1. Minä taas tykkään siitä vanilja-kookoksen tuoksusta…! ^_^ Se on ihana. Epätavallinen luonnonkosmetiikalle, mutta vaniljan tuoksun ystävänä minä nautin :) Keinotekoinen tuo tuoksu ei varmaan kuitenkaan ole, kun kyseessä on ekosertifioitu sarja.

     1. Carita (badis)
      17.1.2018, 22:32

      Tulin juuri kommentoimaan, että korkkasin itsekin äsken Kanerva-seerumin ja ensivaikutelma on vallan mainio. Ihana tuoksu ja mun tosi helposti punoittava punapään ihoni tuntuu ja näyttää hyvältä. Tunnen jo, että meistä tulee seerumin kanssa hyvät toverit.

      Mulla on jossakin Ekopharman mustaherukkaöljy, mutta lienen kadottanut sen saaristoreissulla johonkin reppuun, jonka löydän vasta vuonna soijanakki ja vihis. Harmi, tulisi nyt yökäyttöön.

      1. Kanerva-seerumin täytyy olla hinta-laatusuhteeltaan Suomessa myytävistä paras kosteusseerumi, en voi tajuta että sen hinta on vain 10,50€…! Huraa Dermosil <3 :) Tiesin heti ensikokeilulla että tämä koostumus on JUST mun juttu. En malta odottaa että pääsen hehkuttamaan tätä omassa postauksessaan…! :D

       1. Koostumus oli munkin mielestä ihan loistava, ei tahmainen, mutta kosteuttava. Tarkoitin keinotekoisuudella keinotekoisen oloista tuoksua, juuri kuten sanoit luonnonkosmetiikalle ei-niin-tyypillistä. :) Mutta itse asiassa ei se nyt niin kauan viipynytkään kasvoilla, kun aamulla asiaa mietin. :)

       2. Harmi vaan, että Dermosil edellyttää yleensä vähintään 50€ kertatilausta, tai mukaan tulee postikulut.
        Muutaman kerran vuodessa on niitä ’osta pienemmällä summalla’-kampanjoita…
        Bonukset ovat hyviä, mutta useinkaan en tarvitse kerralla suurta tuotemäärää..

 2. Kiitos rehellisestä arviosta. Itse olen ihmetellyt tätä tuotetta ja varsinkin lupausta siitä, että yhdellä tuotteella pärjää. Mielestäni meidän ilmastossa kosteuttava tuote on välttämättömyys ja öljy siihen hyvä lisä. Itselläni on pintakuiva mutta rasvoittuva iho ja kombo kosteuttava seerumi + öljy on usein toimivampi kuin monet voiteet.

  Olen kyllä valmis maksamaan kosmetiikasta jos koen saavani jotain erityisen hyvää ja toimivaa. Riittoisasta kasvoöljystä olen valmis maksamaan paljon enemmän kuin esim. putsarista, joka kuluu nopeasti ja joka huuhdotaan pois iholta. Toki monet kalliit luonnonkosmetiikkabrändit satsaavat raaka-aineisiin, tekevät käsityötä ja pieniä eriä jne. Silti välillä tuntuu, että tuotteiden korkealla hinnalla yritetään myös luoda mielikuvaa luksuksesta.

  1. Silti välillä tuntuu, että tuotteiden korkealla hinnalla yritetään myös luoda mielikuvaa luksuksesta.

   Ihan varmasti on näin, tämä on osa markkinointistrategiaa. VD-seerumissa kyllä on oikeastikin arvokkaat raaka-aineet, sillä puhtaat kasviöljyt ovat kalliimpia kuin ns. hajotetut eli esteriöljyt. VD’ssä ei ole lainkaan estereitä vaan pelkkiä kokonaisia kylmäpuristettuja öljyjä (+ uutteita, arvokkaita nekin). 200 euroa ei pullon sisältö tietenkään maksa, ei varmaan sataakaan euroa, mutta varmasti tuotteen valmistuksen käytetyt raaka-aineet ovat kalliimpia kuin vaikkapa Ekopharman (tai Korresin, toinen lempparikasvoöljyni).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *