Karkkipäivä
Karkkipäivä

iHerbin päivitetyt postikulut + pastellimeikki vol. 3

Kerroin joulukuussa iHerbin kohonneista postikuluista edullisimmassa International Airmail -postitusluokassa.

Vuodenvaihteen jälkeen sain lukijalta kommentin, jonka mukaan postikulut oli jälleen päivitetty. Kun nyt vihdoin sain itse tehtyä vuoden ensimmäisen iHerb-tilauksen, tsekkasin postikulujen tämänhetkisen tilanteen ja tein niistä taulukon. (Taulukkovamma mikä taulukkovamma ^_^ No, ehkä joku hyötyy mun innosta tehdä näitä :D)

iherb_postikulut2015

International Airmail -postikulut näyttävät nyt tältä. Postikulut alle 20 dollarin tilaukseen ovat muuttumattomat joulukuusta, mutta yli 20 dollarin tilauksen postimaksuja on alennettu ihan mukavasti. Jopa 900 gramman paketin saa nyt edullisemmin kuin vanhalla kiinteän postimaksun systeemillä.

Vaikka kiinteää postimaksua jäätiinkiin kaipaamaan, niin ei näitä nyt kovin pahoina voi pitää kun vertaa moniin muihin nettikauppoihin.

*

Ulkona ei näytä yhtään sen kirkkaammalta tai aurinkoiselta, mutta taistelu sääalakuloa vastaan jatkuu.

Meikki040315_

Turun harmaudessa liikuttiin tällaisessa lookissa:

idMeikki040315

Luomilla keltaista, pinkkiä ja violettia.

Meikki040315

Liikkuvalla luomella sekoitus Mad Mineralsin vaaleankeltaista Lemon Dropia ja kirkkaankeltaista Taxia, ripsirajassa Pure Luxen pinkki Smug, sen päällä violetti rajaus BeYu’n violetilla eyelinerilla, luomivaossa pinkkiliilaa IsaDoran Blooming Spring -paletista ja luomen ulkonurkassa Fyrinnaen siniviolettia Lemmus Sibiricus -sävyä.

Meikki040315_2

.

P.S. Pakko kertoa, että innostuin mulle viimeksi lähetetyistä edullisen luonnonkosmetiikan testituotteista niin paljon, että piti ihan käydä itse ostamassa lisää jotta varmistun siitä että ne oikeasti on niin hyviä…! :D Eikä vain sattumalta just ne mulle lähetetyt. Ja ne on hyviä…! Hieno ”facelift” kyseiseltä merkiltä. Tuotearvostelua tulossa pian..!

P.P.S. Ainiin – tätähän mun piti kysyä; onko kellään vinkata jotain oikeasti violettia geelimäistä tai nestemäistä eyelineria? ”Oikeasti violetilla” tarkoitan kunnon selkeää violettia eli ei mitään luumuisia tai sinisiä. MACin Fluidlineissa on vain noita luumuisia ja Indeliblellä luumua tai sinivoittoista. Missä on kaikki kunnon true-violetit eyelinerit? Kynissä kyllä löytyy, mutta ei geelimäisinä tai nestemäisinä.

BeYu’n (jo valikoimasta poistunut) eyeliner vetelee viimeisiään ja sen mukana menee mun ainoa vähänkään oikeasti violetti eyeliner.

Kommentit (41)

 1. anu

  Toivottavasti viihdyit harmaudesta huolimatta täällä Turussa :). Edullinen luonnonkosmetiikka kiinnostaa aina!

  • Sanni

   Toivottavasti viihdyit harmaudesta huolimatta täällä Turussa :)

   Viihdyin kyllä :) Oli tosi mukava vierailla Biodellylla.

 2. Marika

  Nuo postikuluthan on nyt ihan inhimilliset! Ehkäpä minäkin uskallan vihdoin laittaa tilauksen iHerbille :D

 3. kiti

  Illamasquan Sealing Gelillä saa mistä tahansa luomiväristä nestemäisen eyelinerin. Minulla rajaukset pysyy ihan yhtä hyvin kuin geelirajauksetkin ja Sealing Gelin avulla kaikki luomivärit muuntuvat myös rajauskäyttöön :)

  • Sanni

   Kuulostaa samantyyppiseltä tuotteelta kuin Make Up Storen Mixing Liquid. Geelimäinen versio voisi olla vielä enemmän mun makuun..! :)

 4. Jonttu

  Oi joi, violetti se vaan porskuttaa siellä värien parhaimmistossa…

  Niin, ja olihan minulla kysymyskin. Eli jos on käytössä sanotaan vaikkapa hoitava, luonnonkosmetiikkaa oleva kevyesti sävyttävä päivävoide, samoin luonnonkosmetiikan silmänympärysvoide ja erillinen auringonsuojavoide, joka sopii myös silmienalusille, niin missä järjetyksessä länttäisin nuo naamaan? Jos haluaisi päivävoiteen kaikkien hyvien juttujen imeytyvän ihoon varmimmin, niin kannattaisiko tehdä niin, että laittaisi tuon sävyttävän ensin ja sitten vasta aurinkosuojan (ja sama silmien alla, eli ensin silmänympärysvoide ja sitten vasta auringolta suojaava)? Jos auringolta suojaavan voiteen laittaa päälle, sitä voi tulle laittaneeksi jotenkin vähemmän (tällainen olo minulla on), nimittäin jos sen laittaa pohjalle, sitä tulee ainakin levittäneeksi koko kasvoille kunnolla. Mutta jos järjestys on tämä, niin pääseekö sävyttävän päivävoiteen vaikuttavat aineet kunnolla tuon aurinkobloggerin läpi vaikuttamaan iholle?

  Ja entäpä vielä, jos auringolta suojaavan aineen ohjetekstissä lukee, että käytetään meikin alla. Sävyttävä kosteusvoidehan on kiikun kaakun meikkituote (?). Eli siis mikä olisi neuvosi tähän järjestyskysymykseen?

  • Sanni

   Mä laittaisin aurinkosuojavoiteen alimmaksi. Jos sen laittaisi päällimmäisenä, niin sehän sotkisi tai vähintään vaikuttaisi sävyttävän päivävoiteen jättämään pintaan.

   Kyllä kosteuttavien tuotteiden ainesosat imeytyvät ihoon sen aurinkosuojan ”läpikin”, ei aurinkosuoja estä kosteuttavia aineita tekemästä tehtäväänsä :) En ole ainakaan koskaan kuullut että aurinkofiltterit estäisivät muita vaikuttavia aineita pääsemästä iholle, silloinhan uv-filtterin sisältävät päivävoiteetkaan eivät pystyisi kosteuttamaan.

   Mikäli aurinkosuojavoiteesi sisältää kemiallisia filttereitä, silloin etenkin on tärkeää, että voide levitetään alimmaksi meikin tai meikkimäisten tuotteiden alle. Pelkän mineraalisuojan sisältävän aurinkosuojan voi laittaa päällimmäiseksikin koska se toimii eri tavalla.

   • Jonttu

    Kyllä, suojassa on kemiallinen filtteri.

    Se tässä vain hieman mietityttää, kun itse suojassakin on sävyä, että tuleeko laitettua tuplapäivetys kasvoille, kun sitä sävyä (onneksi aika samansuuntaista) tulee sekä tuosta aurinkosuojasta että sävyttävästä kosteusvoiteesta.

    Tuntuu jotenkin vain vähän väärältä laittaa ihanan luomuvoiteen alle lähimmäksi ihoa ei-luomua; minulle tulee tunne niin kuin näin tehdessäni vesittäisin kaikki luomuvoiteen hyvät vaikutukset.

    • Jonttu

     Ja sellainen huomio vielä, että jos muuten käytän sävyttävää voidetta kasvoillani, niin se tuo mukanaan niin paljon eloisuutta, että poskipunalle ei ole enää mielestäni tarvetta. Jos taas olisin omassa kalmankalpeassa talvisävyssäni esim. mineraalimeikkiä (mineraalimeikkipohjasta minulla oma sävy, eli ei tuo mitään rusketusekstraa)laittaessani, niin siihen taas on lisättävä sitä poskipunaa.

    • Sanni

     Ymmärrän. Mutta auringolta suojautuminen on kuitenkin ihon kunnon kannalta tärkeintä ;)

     • Jonttu

      Toki. :) Kun ei ole nyt käytössä täydellistä vaihtoehtoa (eli sävyttävää luomulaatuista kosteusvoidetta kunnon suojakertoimella), niin on kai tehtävä noin kuten neuvoit (eli ensin aurinkosuoja ja sitten säv. päivävoide). :)

 5. Mousse / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  iHerbin kiinteät postikulut olivat kyllä paljon paremmat. Yli 20 dollarin ostoksilla postarit eivät tosiaan ole kalliit, mutta sitten paukkuu tullirajat.

  • Sanni

   Yli 20 dollarin ostoksilla postarit eivät tosiaan ole kalliit, mutta sitten paukkuu tullirajat.

   Kurssista riippuen vasta noin 40 dollarin jälkeen :) Kyllä mä ainakin saan siihen jo mahtumaan paljon tuotteita :)

   • Sari

    Mutta jos tilaa pelkkää kosmetiikkaa, niin silloin se raja kai on 22 euroa? Nyt tuli mieleen, että saisiko kosmetilaukseen lisää (tullivapaata) tilaa jollain sellaisella kikkailulla, että laittaisi mukaan vaikka paketin teetä tai muuta kevyttä ja halpaa elintarviketta? Sori että aina kyselen näitä, mutta kun jostain syystä asia ei millään painu päähäni. Minä myös olen se ikuinen dummy, joka käy katsomassa iHerb-ohjeitasi ja taulukoitasi joka ikisen tilauksen yhteydessä. Suurkiitos niistä :)

    • Sanni

     Mutta jos tilaa pelkkää kosmetiikkaa, niin silloin se raja kai on 22 euroa?

     Ainiin joo, totta kai :) *tyhmä minä* Itse kun tilaan nykyään lähes pelkästään elintarvikkeita niin tuo neljän kympin dollariraja on jäänyt päällimmäisenä mieleen.

     Tietenkin kosmetiikkaa tilatessa jää paketti paljon ”köyhemmäksi”.

     Jos paketissa on elintarvikkeita ja vain yksi kosmetiikkatuote, menee paketti elintarvikkeiden alvilla. Mutta jos seassa on useampia eri alv-kannan tuotteita, lasketaan alvit kunkin tuoteryhmän mukaan.

    • Juurikas

     Mäkin olen lopettanut Iherbistä tilaamisen kun noi maksut on musta sairaita. Täytyy sitten tilata kaiten elintarvikkeita. Tosin en tiedä mikä niiden tilauksen alin tulliraja on…?

     • Sanni

      Tosin en tiedä mikä niiden tilauksen alin tulliraja on…?

      35,71 euroa :)

 6. Juurikas

  Tarkoitatko Logonan kynsilakkoja siis? Kiva, jos näin on. Kokeillut vaikka millaisia lakkoja tähän mennessä, enkä ole koskaan varma. Mavalalla lienee yksi harvoja lakkoja, jotka ovat vastaavia kuin kalliit luomu”lakat”.

  Logonalla on muuten ihania savipohjaisia putsareita, ostin Saksasta. Ja luomivärit, aa! Kiinnosti moni muukin, mut ripsiväriä ei paikallisen Alnaturan myyjä ei suositellut. (kuiva kuulema)

  Toin myös Rossmanilta kaksi sivellinrajausta ja ne on just sellaisia mitkä Laveralta poistuivat. Tosi hyvä!!! Ohut, tarkka, pysyvä (paitsi jos kyynelehtii paljon…)

  • Sanni

   Tarkoitatko Logonan kynsilakkoja siis?

   En tarkoita, kyseessä on toinen merkki ja ihon- ja hiustenhoitotuotteita. :)

 7. Juurikas

  Siis Rossmanin oman luomumerkin nestemäinen eye-liner. Ja DM:n, eli vastaavan toisen halpiksen, luomusarjan luomivärit ovat tosi pigmenttisiä!

  • Sanni

   Muistan kun suosittelit tuota Rossmannin (Alterra-merkin) eyelineria jo aiemmin :) Violettia siitä vain ei näytä löytyvän.

 8. Charming Nails

  Todella kiva meikki, ei olekaan tullut keltaista käytettyä :) tästä meikistä tulee mieleen parit Karkkipäivän alkuaikojen violetit meikit :)

  • Sanni

   Olenkin viime aikoina tehnyt tarkoituksella paluuta old school Karkkipäivä -meikkeihin <3

 9. SääJonna

  Hämärästi muistelisin että elf-merkillä ois kirkas violetti geeliliner! Sitä taitaa saada pretty.fistä ja ilmeisesti nykyään joistain apteekeistakin.
  Kryolanin Cake Eye Liner Sealerilla saa kans mistä tahansa luomiväristä nestemäisen (vedenkestävän) linerin, ja hinta taitaa olla vain kympin luokkaa. :)

 10. anonyymi

  Miksi taulukko on koottu dollareina, kun nykyään voi tilauksen saada euroissa suoraan iherbin sivuilta, turhaa sähläystä enää muunnella noita :)

  • Sanni

   Dollareissa tulee ainakin mulla edullisempana :)

 11. Mohn

  No olisko joku Inglotin violeteista oikean värinen?

  • Sanni

   No mutta voihan Inglot! Miten en tullut itse ajatelleeksi..!

   Swatchien perusteella AMG-geeleistä saattaisi löytyä useampikin ehdokas… :) Joissain kuvissa osa näyttää hurjan sinisiltä, toisissa kuvissa taas just täydellisen violeteilta. #73 ainakin olisi tosi herkullinen vaaleampi pinkkivioletti. Ei muuta kuin tsekkaamaan livenä ja ostoksille! Kiitos Mohn! :)

   • desire.

    Inglotin lisäksi GOSH ja We Care Icon kannattaa ainakin tsekata :)

    • Sanni

     We Care Iconilla on tietääkseni vain musta ja ruskea eyeliner eikä lainkaan geelimäistä.

     Goshilta löysin kaksi violettia (Sokoksen sivuilta), täytyy käydä tsekkaamassa millaisia ovat livenä :) Kiitos vinkistä :)

 12. milipili

  Nätti meikki! Määkin etsin keltaisen luomivärini jostain.

 13. jenni

  Kikon Super Colour Eyeliner. Violettia on silmissä parhaillaan:)

 14. Anni

  Grimasilla löytyy nappimuodossa hyvän violetti väri joka soveltuu hyvin esim. rajauksiin :)

 15. Satu

  Tässä olisi yksi vaihtoehto lisää nestemäisestä lilasta eyelinerista. Itselläkin lila kuuluu ihan lemppariväreihin, mutta nyt vasta viime aikoina olen ottanut sen mukaan meikkiin.

  http://marykay.fi/fi/le-mary-kay-at-play-bold-fluid-eyeliner-hello-violet

  https://m.youtube.com/watch?v=IgSi0ATjGqM
  Videon lopussa näkee pikkasen sitä sävyä luonnossa.

  https://m.youtube.com/watch?list=PLbH5ZKSUrwNiGRtonxV9RU84M7BVttfOb&v=EYXmuh_85kU
  Tässä videossa saman sarjan turkoosi. Eli kyllä väri ainakin näkyy silmistä. :)

  • Sanni

   Tosi nätin sävyisiä! :)

   Harmi että Mary Kayn tuotteita saa vain konsulteilta ja ne ovat niin hintavia.

   • NG

    Ebay toimii hyvänä vaihtoehtona tässäkin – uupuneet ja loppuunpalaneet ex-konsultit myyvät siellä varastojaan.. ;)

    (Anteeksi sivurönsy, tällaiseen olen kosmetiikan ihmemaailmassa törmännyt – MK on brändinä saanut ikävää mainetta epäeettisten värväys-ja myyntimenetelmiensä takia. Toimivia tuotteita siellä kyllä on.)

    • Sanni

     Ebay toimii hyvänä vaihtoehtona tässäkin – uupuneet ja loppuunpalaneet ex-konsultit myyvät siellä varastojaan.. ;)

     Kiitän vinkistä :)

 16. anonymous

  olen niin iloinen, kun olet postannut näitä upeita harmaudenkarkotusmeikkejä! mulle värit ja estetiikka ovat tärkeitä, ja mielestäni tämä ”old school -karkkipäivä” on vain niin parasta antia. on ihan hassua, miten iloiseksi ja melkeinpä liikuttuneeksi voi tulla vain kauniiden meikkikuviesi näkemisestä :’) (saatan kuulostaa kahjolta, mutta sille on syynsä :D) en voi itse meikata (urheillessa ei saa olla meikkiä kun se tahraa puvut eikä aika riitä putsaamiseen ennen treenejä) joten on ihanaa päästä nauttimaan kuvien muodossa sinun taituruuksistasi.

  melkeinpä nautin kevään harmaudesta kun siihen voi itse luoda väriä upeaksi kontrastiksi. :)

  j.k. kiitos postikuluvinkistä! onkin jo pitkään pitänyt laittaa tilaus iherbiin, mutta se on aina jäänyt. jospa nyt saisin aikaiseksi!

  • Sanni

   Kiitos anonymous! :) Sympaattinen kommentti :) Itseänikin on kyllä ilahduttanut valtavasti paluu pastellimeikkien maailmaan – ja ylipäänsä se että suuren meikkinurkkaussiivouksen jälkeen näen meikkini taas, siis tosiaan NÄEN. :D Ja innostun niistä taas eri tavalla kun runsaudenähky ei ole lannistamassa (jos tätä nyt kukaan voi tajuta).

 17. Suvi

  Kas tuossa heti alkuun syy sille, miksi mä tykkään lukea Karkkipäivää edelleen näin vuosienkin jälkeen vaikka moni muu blogi on tipahtanut kyydistä. Hyviä vasta-esimerkkejä ovat Ostolakossa (jossa kaikki on ah-niin-ihanaa aina) sekä Jolien mainosblogiksi muuttunut Yellow Mood (entinen Halo). Sä olet pysynyt lukijoidesi silmissä luotettavana tiedonlähteenä kosmetiikkaan – etkä syystä.

 18. Suvi

  Noniin, piti kommentoida tuo ylempi ”Mitä maksat jos kirjoitan”-postaukseen. Puhelinsurffaus, aaargh! :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.