Karkkipäivä
Karkkipäivä

iHerb-vinkki: karppaajan joulusuklaat

Näin alkuun: minä en itse asiassa ole mikään suklaa- tai välipalapatukoiden ystävä. Ainoa makeinen, jota olen vhh-ruokavalioon siirryttyäni syönyt, on yli 70-prosenttinen tumma suklaa, eikä sitäkään tee kovin usein mieli koska makean mieliteot yleisesti katoavat karpatessa.

Töissä kuitenkin aloin silloin tällöin ostaa välipalaksi Atkins-patukan, ja huomasin tykästyväni niihin kovasti. Ne eivät ole niin makeita ja suklaisia kuin suklaapatukat, mutta osa niistä (etenkin Endulge-linjan patukat) käyvät ihan karkista. Totuuden nimissä en oikein näe pointtia siinä, että karppaaja jatkuvasti söisi tällaisia korvikepatukoita (kun vhh:ssa nimenomaan on tarkoitus päästä eroon makeannälästä ja karkkiherkuttelusta), mutta satunnaiseen käyttöön nämä ovat loistavia. Esimerkiksi pitkillä lennoilla (on tullut todellakin tarpeen tälläkin reissulla) tai sitten juhlahetkinä, jos haluaa suoda itselleen makeisen joka ei pilaa ruokavaliota.

Kuten nimi Atkins jo monelle varmasti kertoo, nämä patukat on kehitetty nimenomaan hiilihydraattitietoista ruokavaliota noudattaville, eikä niitä ole makeutettu sokerilla. Ne ovat muutenkin rakennettu mahdollisimman vähähiilihydraattisella periaatteella, ja esimerkiksi riisimurot on korvattu soijamuruilla. Patukoissa on keskimäärin 3 g hiilaria per patukka, omassa suosikissani tumma suklaa – appelsiinissa vain 1,9 g.

Patukkalinjoja on kolme: Advantage, Day Break ja Endulge. Advantage ja DayBreak -patukat ovat ateriankorvikkeita ja Endulge-patukat puolestaan yrittävät imitoida tavallisia suklaapatukoita (= eli ovat “karkkia“). Itse ostin eilen ihan uteliaisuuttani Endulge-“Bountyn“ testiin ja ihan Bountyltahan se maistui. Nykin lennolle ostin Peanut Fudge Granola- ja Chocolate Peanut Butter -patukat ja maistuivat kyllä mun suuhun ihan syntisen hyviltä. Näiden kanssa pitää kyllä varoa ettei jää koukkuun… vaikka ovatkin ruokavalion puitteissa sallittuja. (Itse en vain halua alkaa syöda suklaapatukan kaltaisia tuotteita harva se päivä.)

Suomessa Atkins-patukoilla on hintaa n. 2,50 e / kpl. iHerbistä saa viiden patukan pakkauksen alle viidellä eurolla.  Mä tajusin tämän vasta äsken. :) Ja laitoin joulusuklaat tilaukseen! ^_^ (Mm. tuon kuvan Peanut Butter Cups -pakkauksen… slurps! “Reese’s!“)

Jos iHerb on sinulle vieras, voit tutustua tämän mainion putiikin ideaan tässä postauksessa. iHerb myy myös kosmetiikkaa, ravintolisiä ja vaikka mitä.

Jos olet ensitilaaja, postikulut (4 dollaria kun paketin paino alle 1,8 kg) saa katettua koodillani NIJ031, jolla saa 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksesta. (Jokainen iHerb-asiakas saa ensitilauksensa yhteydessä oman vastaavan koodin, jota voi sitten jakaa tutuilleen. Koodin käytöstä saa bonusta, joka on yhtä kuin alennusta omasta seuraavasta iHerb-tilauksesta.)

.

Onko joku muukin tykästynyt Atkins-patukoihin..? :)

Kommentit (36)

 1. pualu

  Ihan uus juttu mulle! En tosin ole ihan varma haluanko kokeilla. ;)

 2. Emmi L.

  Juuri tehtiin iherb-tilaus eilen, mutta täytyy ensi kerralla pistää noita mukaan tilaukseen. Harmittaa vaan, kun ne tullirajat kiristyy vuodenvaihteessa, joten täytyy yrittää saada seuraavaksi tilaus kotiutettua ennen sitä :)

 3. kaura

  Kannattaa huomioida näissä jenkki tilauksissa, että ensi vuonna ilman extraveroja saa enää tilta reilulla 20 eurolla tavaraa. Lisäksi noiden ”luontaistuotteiden” ja vitamiinien tuomista Suomeen ollaan kai rajoittamassa. Mikä on musta aika hyvä juttu, itse en ostaisi koskaan ulkomaalaisia ”vitamiineja”, jotka voi sisältää mitä tahansa. noiden suklaiden yms ostaminen on varmasti ihan ok.

 4. Kissis

  Entäpä tullimaksut? Ja onko joku painoraja…? Pakko saada näitä tilaukseen! :D

  • Kissis

   Tosin nyt kun selailin noita patukoita Suomen nettikauppojen sivuilta, niin näyttäisi olevan kuitenkin hiilareita 19-20 g /patukka?!

   • Sanni

    Tuohon 19-20 grammaan on laskettu polyolit jotka eivat ole imeytyvaa hiilaria, eli polyolit ja kuitu pitaa aina laskea pois kokonaishiilarimaarasta kun laskee verensokeriin vaikuttavaa, imeytyvaa hh-pitoisuutta.

  • Sanni

   Viela on jonkun aikaa voimassa 44 euron tulliraja, eli pida tilaus sen alle. En muista paivamaaraa milloin tulliraja muuttuu sinne n. 20 euroon, joskus ensi vuoden puolella.

   • milipili

    1.1.13 kuulemma vaihtuu. Jo! Kaksi iHerb-tilausta tulossa!

 5. gata

  Olen kokeillut Atkinsin patukoita silloin, kun karppasin. Pidin kovasti niiden mausta, todella herkullisia, mutta tosiaan kalliita Suomessa. Ei esim. voi mitenkään verrata esim. proteiinipatukoihin, joissa maistuu suurimmassa osassa soija niin, että äklöttää.

  Hyvä ajatus tuo, että karppaamisessa on tarkoitus päästä makeanhimosta eroon, joten korviketuotteiden käyttäminen ei ole kovin järkevää. Olen karpannut aikoinaan, mutta se ei sitten sopinut minulle kuitenkaan. Perus ”kohtuus kaikessa” -ruokavalio tuntuu toimivan kaikkein parhaiten, kunhan muistan arjessa välttää suuria sokerimääriä (esim. jogurtit, mehut, pastat ja vaaleat leivät).

  Kiinnostaisi tietää suhtautumisestasi makeutusaineisiin? Karppaamisessa eniten ahdisti suuri makeutusaineiden määrä (jos siis halusi makeutusta johonkin). Esim. jos halusi leipoa, piti sokeri luonnollisesti korvata esim. aspartaamipohjaisella makeutuksella. Maku tunki läpi ja häiritsi. Ehdin innostua esim. steviasta ja sötiksestä, mutta molemmissa maku tunki läpi vielä enemmän kuin aspartaamissa. Aspartaami ja asesulfaami-K aiheuttavat molemmat itselläni lisääntynyttä makeanhimoa ja turvotusta, vatsanpurujakin. Miten sinulla? Olen kyllä ymmärtänyt, ettet lisäile makeutusaineita juuri perusruokavaliossasi, mutta miten leivonnaiset? Häiritseekö keinotekoisuus?

  • Helinäkeiju81

   Tätäkin minäkin olen miettinyt…

  • Sanni

   Kiinnostaisi tietää suhtautumisestasi makeutusaineisiin?

   Itse kaytan leivonnassa erytritolia, josta en saa/maista mitaan sivumakua. Olen ollut pelkastaan tyytyvainen. Steviassa on oma kasvimainen sivumakunsa, mutta sekoittamalla erytritolin kanssa maku vahenee ja olen muutenkin jo aikalailla tottunut siihen. Ei hairitse millaan lailla. Mitaan keinotekoisia makeutusaineita en kayta, ei ole oikeastaan tullut mieleenkaan kun erytritol on niin katevaa ja hyvanmakuista.

   Noissa Atkins-patukoissa toki on keinotekoinen makeutus, mutta vaikka en itse leivonnassa & ruoanlaitossa sellaisia aineita kaytakaan, niin noissa patukoissa ne eivat hairitse. Varmaankin siksi, kun syon niita kuitenkin niin vahan. Laksatiivisia vaikutuksia olen kylla huomannut, esim. lennolla kun oli pakko syoda kaksi patukkaa. Ja sehan ei ole kiva. :( Mutta jos sellaista kokee kerran-kaksi vuodessa niin kestan kylla. :)

   • gata

    Hauska kuulla kokemuksistasi, kiitos vastauksestasi! Tuo Sötis juuri oli mielestäni sitä erytritolia. Olin ihan intona kyseistä makeutusaineesta, koska se on luonnonmukainen, mutta petyin pahasti, kun se ei toiminut leivonnaisissa mielestäni ollenkaan, koska se sokerialkoholina aiheutti ksylitolin (joka siis myös sokerialkoholi) tavoin suussa kylmän tunteen. Jossakin kyllä ehkä luki, että se tunne vähenee, jos sen sekoittaa tiettyihin ainesosiin. En tosin yhtään muista, mitä se oli… :) Eikö sua haittaa tuo kylmän tunne?

    Itseänikään ei makeutusaineet siis mitenkään kauhistuta. Tuosta aiemmasta kommentista varmaan sai (ehkä) sellaisen kuvan. Olen aikoinaan käyttänyt makeutusaineita runsaastikin, mutta sittemmin vähentänyt roimasti juuri niiden haittavaikutusten vuoksi omalla kohdalla. Jos jossakin on tarjolla ligt-limua tai jos jossakin tuotteessa on makeutusaineita, en ole ollenkaan puritaani niissä. Harmittaa vaan, että itselle nuo luonnonmukaiset makeutusaineet, kuten stevia ja juuri sötis, eivät maistu. Ehkä vielä tulee jokin muu munkin suuhun hyvältä maistuva luonnonmukainen makeutusaine!

    Mitä tulee ruokavalioiden ”puritaanisuuteen”, itseäni ei haittaa/ärsytä sellainen ollenkaan. Itsekin omalla ehkä suuren yleisön mielestä keskitieruokavaliollani tavoittelen ihan samaa kuin Sanni: kokonaisvaltaista parempaa oloa. Koska me ihmiset olemme erilaisia, myös keinot ovat.

    Ja sitten vielä ihan toinen juttu: olen tykännyt kovasti tästä reissubloggauksestasi. Kiitos hyvistä postauksista!

    • Sanni

     Eikö sua haittaa tuo kylmän tunne?

     Olen lukenut, että erytritol maistuisi/tuntuisi kylmältä jos sitä laittaa suuhun paljaaltaan, mutta en itse ole kokenut sitä mitenkään huomattavan viileänä. En tosin syokään erytritolia paljaaltaan. ^_^ Itse asiassa en tiedä olisinko kiinnittänyt koko viileyteen edes huomiota ellen olisi siitä jostain kuullut.

     Leivonnassa viileys ei tunnu, enkä itse asiassa ymmärrä miten se voisikaan tuntua, kun erytritol sotkeutuu muihin ainesosiin….? Tarkoitatko, että jos makeutit erytritolilla vaikkapa jonkun kakun tai letut, niin ne maistuivat suussa viileältä…? Ehkä mulla vain on jotenkin erityisen korkea makuherkkyyskynnys kun en havaitse tällaisia ollenkaan… ^_^

     Jos jollain lukijalla on vinkkejä muista luonnonmukaisista makeutusaineista kuin stevia ja sokerialkoholit, niin do share :)

     Kiva kuulla että olet tykännyt reissublogista! :) Sitä on ollut antoisaa kirjoittaakin.

     • gata

      Mä en tainnut ehtiä leipoa siitä, mutta laitoin muistaakseni ainakin esim. maustamattoman jogurtin kanssa, kun oli kirpeät marjat. Siinä tuntui. Ja taisin maistaa ihan pelkästäänkin ja silloin viileys oli selkeä. Olisiko muuten ollut niin, että se piti olla jotenkin rasvan kanssa tekemisissä, ettei viileys tuntunut? Sehän selittäisi, miksi leivonnaisissa viileys häviää. Sä et muistaakseni makeuta mitään jogurtteja&marjoja, niin ei voi tulla sellaisessakaan vastaan. Mä myönnänkin olleeni hieman ”paska” karppaaja (ts. väärillä jäljillä), koska etsin sokerinkorviketta kuin kuuta nousevaa… ;D

 6. Anne

  Moi Sanni!

  Voinko kysyä miten vanha olet? :)

  • Sanni

   Voit :) Olen 33.

 7. asd123

  Moi!

  Ihan uteliaisuudesta, jos nyt yhden kerran kuukaudessa haluaa itselleen suklaanautinnon sallia, niin miksi sitä varten pitää tilata erikseen jotain karppauspatukoita, eikä voi rehellisesti ostaa vaan yhtä patukkaa kaupasta? Tuntuu musta niin sairaalloiselta, että on NOIN tarkka ruokavaliosta. Eri asia jos haluaa syödä joka päivä suklaata, mutta että kun se on niin harvinainen nautinto ja siinäkin pitää olla noin hiton tarkka. Eletään kuitenkin vaan kerran täällä, ja senkin ajan tuntuu yhä useampi käyttävän siihen, ettei syö yhtäkään grammaa liikaa hiilihydraatteja…. No mikäs siinä jos on aikaa tommoseen, ite yritän vaan syödä terveellisesti ja lautasmallin mukasesti ja liikkua paljon.

  • Sanni

   miksi sitä varten pitää tilata erikseen jotain karppauspatukoita, eikä voi rehellisesti ostaa vaan yhtä patukkaa kaupasta?

   Esimerkiksi siksi, etta jos olet karppauksessa ketoosi-vaiheessa, niin suklaapatukka katkaisee ketoosisi. :) Atkins-patukka ei.

   Omalla kohdallani kyse on myos siita, etta normaalisuklaapatukat ovat hirvean makeita, aivan liian sokerisen makuisia enka pida niista. En ole koskaan ollut mikaan karkki-ihminen, blogin nimesta huolimatta. :) Atkins-patukat maistuvat karkkipatukoita ”ruokaisammilta” ja niiden makeustaso on juuri sopiva.

   Ja tosiaan, itse kaytan Atkins-patukoita paasaantoisesti nimenomaan ateriankorvikkeena, kun olen tilanteessa jossa en saa kunnon ateriaa ja tavoitteena on kyllaisyyden tunne. Jollain perus-Mars-patukalla ei juuri ateriaa korvata, eihan siina ole kuin sokeria. ^_^

 8. Viivitys

  Mietin samaa, kuin nimimerkki gata. Itse syön mielummin silloin tällöin sokeria, kuin keinotekoisia makeutusaineita milloinkaan missään muodossa. Niistä tulee vatsa kipeäksi ja maistuvat yksinkertaisesti pahalta! Tästä vähän asian viereen, mutta itseäni huvittaa käsite ligt-siideri! Onkohan niitä edes missään muualla maailmassa, kuin suomessa?! Kuvitteleeko joku juovansa jotenkin terveellisempää siideriä, kun se on lightia :oD?!
  En siis aio maistaa noita patukoita, mutta tietysti ok, jos ne jollekin maistuvat. Vehnäjauho on kyllä turvottajista pahin, sitä yritän vältellä sokeriakin enemmän.

 9. ulla

  Hei1 Olen ahkera lukijasi, mutta harvemmin kommentoin,,nyt piti ja kiitos tuosta Iherb-vinkistä,,olen ahkeraan tilaillut, mutta en vaan olen näitä huomannut,,

 10. Mari

  Itse löysin Atkins-patukat iHerbistä noin puoli vuotta sitten, ja muutama tilaus on kotiin syksyn aikana tullutkin. Täytyykin pistää vielä tilaus tai pari ennen vuodenvaihdetta, niin pääsee halvemmalla. :)

  Olen myös karppaaja ja mietiskelin tässä yksi päivä retkiruokia. Olen ensi kesänä osallistumassa parin viikon leirille. En saa siellä vhh-ruokaa erikseen, vaan on elettävä sillä millä muutkin. Mietinkin, että olisiko sulla hyviä eväsvinkkejä? Mitä voisin ottaa mukaani, sellaista, joka Suomen kesässä säilyy ilman jääkaappia tms? Jotain, mitä voisin syödä silloin, jos ja kun en voi normaaliruokaa syödä (ainakaan niin paljoa että nälkä lähtisi). Tulee kyllä vaikeat ajat olemaan leirillä. Maha menee sekaisin ja turvottaa.

 11. Titta

  Kiitos ihanasta blogistasi! Löysin blogisi sattumalta puolisen vuotta sitten ja olen sen jälkeen oppinut monta hyödyllistä asiaa meikkauksesta, ihonhoidosta ja monesta muusta. Lasten varhaisvuosien jälkeen olen jälleen innostunut meikkauksesta, nyt yhdessä 13-vuotiaan tyttäreni kanssa:) Blogisi lukeminen on aina kiva rentoutushetki keskellä arkea!

 12. Mi Mi Mendine

  Oi kun näyttää hyvältä! Kiitos vinkistä pitää kokeilla kun olen itsekkin ruokavaliolla, joka ei muuten salli herkuttelua….

 13. M

  Heiii ei saa laittaa tämmösiä…! Huomenna kun tulee palautukset ja on jo mieletön määrä tilattavia tavaroita eri paikoista mielessä ;P EcoToolsin siveltimiä tekisi mieli kyllä iHerbistä tilata :)

 14. Tiitu

  Moi!

  Olen itsekin ostanut noita iHerbistä ja tykkäsin noista silloin kuin olin VHH-ruokavaliolla…joka ei tosin oikein sovi minulle, joten en enää ole. Nykyään ei taas noita patukoita tee mieli, koska yritän vältellä kaikkia makeutusaineita jne.

  Minä olen ahkerasti tilaillut iHerbistä ja harmittaa tuo tullirajan muutos. Mikäköhän se sitten tarkalleen on se summa, jolla voi jatkossa tilata, tosiaanko vain päälle 20 euroa? Nyyh! :(

 15. Ellu

  Hei!
  Tämä ei nyt liity postauksen aiheeseen, mutta ajattelin kääntyä puoleesi, koska käsitykseni mukaan ymmärrät luonnonkosmetiikan päälle :). Olen nyt käyttänyt kahden tuubin verran luonnonkosmetiikan voidetta kasvoille, ja tuntuu että mustapäät ovat lisääntyneet kamalasti tänä aikana. Tuntuu että pieniä mustapäitä on koko kasvojen alueella :(. Aloin itse miettimään, että voisiko tämä johtua siitä, kun luonnonkosmetiikka ei muodosta samanlaista ”suojakalvoa” iholle, että pääseekö lika sitten helpommin huokosiin? Käytän kyllä lähes päivittäin meikkivoidetta, joten tämä kuulostaa ehkä vähän tuulesta temmatulta vaihtoehdolta. Oletko koskaan kuullut vastaavasta? Ihoni on muutenkin vähän hankala hoidettava, tuntuu kuivalta ja kiristävältä, mutta silti noita mustapäitä vaan pukkaa.. Osaisitko tämän perusteella suositella jotain hyviä hoitotuotteita?

  • Sanni

   Moi! Vastaan paremmalla ajalla.:)

   • Nimetön

    Ootko unohtanu tämän :)?

    • Sanni

     Näköjään olin :) Mutta nyt on vastattu :)

  • Sanni

   kun luonnonkosmetiikka ei muodosta samanlaista “suojakalvoa” iholle, että pääseekö lika sitten helpommin huokosiin?

   Hmmm…. Tarkoitatko suojakalvolla silikonien ja mineraaliöljyjen muodostamaa kalvoa? Kyllähän luonnonkosmetiikassakin on kalvonmuodostajia, vahat ja jotkut öljyt tekevät kyllä kalvon iholle. Ajatus siitä, että tuollainen voiteen ainesosien luoma kalvo estäisi likaa pääsemästä huokosiin, on sangen mielenkiintoinen…. Ei välttämättä täysin mahdoton. :) Mutta mustapäät eivät kuitenkaan johdu huokosiin joutuneesta liasta, vaan muodostuvat talirauhasen erittämästä talista ja sarveissoluista. Tumma väri ei johdu liasta vaan on ihon omaa pigmenttiä jota muodostuu komedon (eli mustapään) päälle.

   Mustapäihin tehoavat parhaiten apteekissa myytävä bentsoyyliperoksidi tai monissa kosmetiikkatuotteissa esiintyvä salisyylihappo. Nämä ainesosat pääsevät tunkeutumaan syvälle huokoseen ja hajottamaan sinne kertyneet moskat. Jos ongelmasi on todella ”järeä”, kääntyisin tuon bentsoyyliperoksidin puoleen. Muuten ostaisin vaikkapa Cliniquen kasvovettä, se sisältää salisyylihappoa.

   • Nimetön

    Kiitos paljon vinkeistä :)! Lähdenpä näitä kokeilemaan!

 16. iherb

  Itse en ole noita koskaan maistanut vaikka onkin paljon iHerbistä tullut tavaraa tilattua. Voisi melkein seuraavan tilaukseen ottaa maistiaisiksi.

  Joo, elikkä tosiaan vuoden vaihteessa muuttuu nuo tullirajat. Aikaisemmin arvonlisäveroa ei ole tarvinnut maahantuonnin yhteydessä maksaa jos alvin osuus on jäänyt alle 10 euroon. Nyt tuo summa puolittuu eli yli viiden euron alvit aletaan keräämään. Lisäksi vielä nuo alvi prosentit nousevat nyt pykälän ylöspäin.

  Tarkempia tietoja tuosta tulliasiasta (ja lääkeainelistan, josta on hyvä tarkistaa ettei ainakaan kauheasti tule mitään ”kiellettyä” tilattua) löydät blogistani: http://iherb-tilaaminen.info/iherb-tulli-tullirajat-ja-kielletyt-aineet/

  Mukavaa alkavaa vuotta sinulle ja kaikille muille blogisi lukijoille! :)

 17. Eeva

  Nyt en kyllä yhtään ymmärrä näitä tullimaksuja ja toimituskuluja. Kertoisko joku mulle selkokielellä, miten menee painorajat ja toimituskulut ja sitten nämä tullimaksut. Minkä hintaisen paketin noita patukoita voin tilata ilman, että tulee pulmia tullin kanssa?

  • Sanni

   Moi Eeva!
   Elintarvikkeiden ALV on 14%, ja kun pienin kannettava ALV on 5 euroa, niin elintarviketilauksen yläraja on tällöin 35,71 euroa mikäli haluaa välttää alvien maksun. Eli: voit siis tilata maksimissaan 35,71 euron hintaisen paketin patukoita mikäli haluat välttää ”pulmat” tullin kanssa.

   Dollareissa tuo summa toki elää valuuttakurssien mukaan, ja pelatakseen varman päälle kannattaakin käydä tsekkaamassa Tullin itsensä käyttämä valuutan muuntokurssi jos tilaus menee hyvin lähelle tuota sallittua summaa:
   http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/tuonti/valuutan_muuntokurssit/

   Esim. helmikuun kurssin mukaan iHerbiltä voisi tehdä yhteensä 47 dollarin arvoisen elintarviketilauksen niin, että se jää alle alv-rajan. Tähän summaan kuuluu siis myös postikulut (4 dollaria halvin luokka), eli patukoita voi tilata 43 dollarilla. Tosin tuolla summalla niitä saa niin paljon että paino menee yli tuon halvimman postikululuokan, jolloin postarit tulee huomattavasti kalliimmaksi. Käytännössä tuolla 4 dollarin postimaksulla voi tilata 4-6 laatikkoa patukoita, painosta riippuen.

 18. Eeva

  Kiitos paljon! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.