Ihanien tuoksujen pauloissa, vol. 9098

Tänä kesänä ei ole uusista, ihanista tuoksuista ollut puutetta. Mr Karkkipäivä yllätti huhtikuun lopussa tuomalla minulle laivalta Givenchyn pirteän hajuvesiuutuuden ja blogin kautta olen saanut en vähempää kuin kolme aivan hurmaavaa tuoksua, jotka ovat kamppailleet paikasta kesän ykköstuoksuna.

Näistä olen jo esitellyt Kiehl’sin  Fig Leaf & Sage Aromatic Mistin sekä Honoré des Présin persoonallisen Love Les Carottesin. Nyt on vuorossa kesän neljäs lemppari – Yves Rocherin tyylikäs yllättäjä, Secrets d’Essences -sarjan Neroli Eau de Parfum. Virve kirjoitti tuoksusta jo sen ilmestyessä toukokuussa, ja jaan aika lailla hänen odottamattoman ihastuksensa tähän upeaan tuoksuun.

YR_Nerolituoksu_

En nyt halua mitenkään dissata Rocherin tuoksuja, mutta kyllähän me kaikki tiedämme, ettei niitä yleensä assosioida luksustuoksuihin. (Eikä ole varmasti tarkoituskaan.) Minulla on ollut elämäni varrella monia YR:n tuoksuja joista olen tykännyt ja osasta paljonkin, mutta kaikkia niitä on yhdistänyt yksinkertainen arkisuus ja sellainen… no, ei sille nyt muuta sanaa taida olla kuin halpuus. Ainakin tuoksuharrastajat ymmärtänevät, mitä tällä adjektiivilla haen takaa.  Ne eivät ole tuoksuneet ylellisiltä. Moniulotteisilta.

Secrets d’Essences -kokoelmalla Yves Rocher on jo useamman vuoden hakenut erilaista ”nicheä”. Tämän sarjan tuoksut ovat lahjakkaiden tuoksunenien käsialaa ja niihin on valittu parhaimmat raaka-aineet. Myös muotoilulla on haettu hienostuneempaa imagoa.

Ehkäpä sarjaa voisi hyvin luonnehtia myös sanoilla ”aikuiseen makuun”…? :) Kaikki kokoelman tuoksut ovat aika voimakkaita ja naisellisia.

Itse en ole kuitenkaan ihan totaalisesti syttynyt millekään aiemmalle Secrets d’Esssences -tuoksulle, vaikka olen ne pannut merkille ja huomioinut kokoelman erilaisen, ”selektiivisemmän” tyylin. Nyt kuitenkin toukokuinen lanseeraus oli rakkautta ensi nuuhkaisulla. Mitä en kyllä olisi nimen perusteella odottanut..!

YR_Nerolituoksu

Neroliöljyä saadaan pomeranssipuun kukista. Lisäksi kasvista voidaan käyttää lehtien ja hedelmien eteerisiä öljyjä. (Välillä näkee nerolista puhuttavan myös appelsiinipuun kukkauutteena, mutta neroli saadaan nimenomaan pomeranssista, ei appelsiinista. No, sitruspuita kumpikin :))

Olen huomannut, että itse en useimmiten pidä nerolin tuoksusta kosmetiikassa. Niinkuin en ruusustakaan. Mutta välillä kohdalle osuu poikkeuksia – kuten tämä Yves Rocherin Secrets d’Essences Neroli. <3 (Toinen poikkeus on Armanin Code, ja ensimmäisenä minulle tulikin YR:n tuoksusta mieleen Code EdP.) Todella, todella ihastuttava, intensiivisen kukkainen sitrustuoksu jossa pomeranssi ei ole yhtään kitkerää tai tunkkaista. Tuoksu on raikas, pehmeä, valoisa ja hienostunut. Aistikas, naisellinen, tasapainoinen… kestävä…. joko tuli tarpeeksi laatusanoja? :D

Jos tuoksuttelisin tätä sokkona, en kuunaan arvaisi tätä Yves Rocherin tuoksuksi.

Neroli EdP:n puhdas, intensiivinen ja vivahteikas tuoksu on saatu aikaan käyttämällä useita eri osia pomeranssipuusta. Tuoksussa on kahta pomeranssipuun kukkaisuutetta sekä lisäksi lehdistä ja hedelmistä saatavia eteerisiä öljyjä. Kukista saatava eteerinen öljy huokuu raikasta ja pehmeää kukkaistuoksua, kukka-absoluutin tuoksu taas on lämmin, hunajainen ja aistikas. Lehdistä ja hedelmistä saatavissa öljyissä puolestaan on voimakas sitrusvivahde joilla tuoksuun saadaan poreilevaa raikkautta. Pohjatuoksussa on pehmeää myskiä.

Joko ihastuit? ;)

* * *

P.S. Kesän suosikkituoksuni ovat jakautuneet käyttönsä puolesta suunnilleen näin: Givenchyn Bloom työtuoksu, Kiehl’sin Fig Leaf & Sage arkituoksu kotona ja Englannin matkatuoksu, Honoren Love Les Carottes erityisten, harvempien hetkien tuoksu ja Rocherin Neroli iltatuoksu. :)

Kommentit (13)
  1. Olen himoinnut tätä tuoksua jo pitkään, mutta ostamatta on jäänyt, kun on pitänyt vähän priorisoida ostoksia. Suorastaan rakastan saman sarjan Rose Escentiel -tuoksua, jonka ostin viime keväänä pilkkahintaan. Koko Secret D`Essences -sarjan tuoksut ovat ihan mielettömän hyvänlaatuisia. Pakkausten ulkonäkö, tuoksun kesto tai laatu eivät häviä yhtään ns. huippubrändeille. IHANIA!

  2. Milla/AllThemShinyThings
    21.8.2013, 21:36

    Sain taannoisen YR-tilauksen yhteydessä pienen pullon tuota Nerolia, ja rakastuin kyllä HETI. Uskomattoman raikas, ja samalla jotenkin veikeä tuoksu. Saman sarjan Jasmin on myös yksi lemppareista, sellainen talvella käytettävä tuoksu, joka lämmittää ja vie kesään. Kyllä vaan YR:kin jaksaa vieläkin yllättää. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *