Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ihanien tuoksujen pauloissa, vol. 9098

Tänä kesänä ei ole uusista, ihanista tuoksuista ollut puutetta. Mr Karkkipäivä yllätti huhtikuun lopussa tuomalla minulle laivalta Givenchyn pirteän hajuvesiuutuuden ja blogin kautta olen saanut en vähempää kuin kolme aivan hurmaavaa tuoksua, jotka ovat kamppailleet paikasta kesän ykköstuoksuna.

Näistä olen jo esitellyt Kiehl’sin  Fig Leaf & Sage Aromatic Mistin sekä Honoré des Présin persoonallisen Love Les Carottesin. Nyt on vuorossa kesän neljäs lemppari – Yves Rocherin tyylikäs yllättäjä, Secrets d’Essences -sarjan Neroli Eau de Parfum. Virve kirjoitti tuoksusta jo sen ilmestyessä toukokuussa, ja jaan aika lailla hänen odottamattoman ihastuksensa tähän upeaan tuoksuun.

YR_Nerolituoksu_

En nyt halua mitenkään dissata Rocherin tuoksuja, mutta kyllähän me kaikki tiedämme, ettei niitä yleensä assosioida luksustuoksuihin. (Eikä ole varmasti tarkoituskaan.) Minulla on ollut elämäni varrella monia YR:n tuoksuja joista olen tykännyt ja osasta paljonkin, mutta kaikkia niitä on yhdistänyt yksinkertainen arkisuus ja sellainen… no, ei sille nyt muuta sanaa taida olla kuin halpuus. Ainakin tuoksuharrastajat ymmärtänevät, mitä tällä adjektiivilla haen takaa.  Ne eivät ole tuoksuneet ylellisiltä. Moniulotteisilta.

Secrets d’Essences -kokoelmalla Yves Rocher on jo useamman vuoden hakenut erilaista ”nicheä”. Tämän sarjan tuoksut ovat lahjakkaiden tuoksunenien käsialaa ja niihin on valittu parhaimmat raaka-aineet. Myös muotoilulla on haettu hienostuneempaa imagoa.

Ehkäpä sarjaa voisi hyvin luonnehtia myös sanoilla ”aikuiseen makuun”…? :) Kaikki kokoelman tuoksut ovat aika voimakkaita ja naisellisia.

Itse en ole kuitenkaan ihan totaalisesti syttynyt millekään aiemmalle Secrets d’Esssences -tuoksulle, vaikka olen ne pannut merkille ja huomioinut kokoelman erilaisen, ”selektiivisemmän” tyylin. Nyt kuitenkin toukokuinen lanseeraus oli rakkautta ensi nuuhkaisulla. Mitä en kyllä olisi nimen perusteella odottanut..!

YR_Nerolituoksu

Neroliöljyä saadaan pomeranssipuun kukista. Lisäksi kasvista voidaan käyttää lehtien ja hedelmien eteerisiä öljyjä. (Välillä näkee nerolista puhuttavan myös appelsiinipuun kukkauutteena, mutta neroli saadaan nimenomaan pomeranssista, ei appelsiinista. No, sitruspuita kumpikin :))

Olen huomannut, että itse en useimmiten pidä nerolin tuoksusta kosmetiikassa. Niinkuin en ruusustakaan. Mutta välillä kohdalle osuu poikkeuksia – kuten tämä Yves Rocherin Secrets d’Essences Neroli. <3 (Toinen poikkeus on Armanin Code, ja ensimmäisenä minulle tulikin YR:n tuoksusta mieleen Code EdP.) Todella, todella ihastuttava, intensiivisen kukkainen sitrustuoksu jossa pomeranssi ei ole yhtään kitkerää tai tunkkaista. Tuoksu on raikas, pehmeä, valoisa ja hienostunut. Aistikas, naisellinen, tasapainoinen… kestävä…. joko tuli tarpeeksi laatusanoja? :D

Jos tuoksuttelisin tätä sokkona, en kuunaan arvaisi tätä Yves Rocherin tuoksuksi.

Neroli EdP:n puhdas, intensiivinen ja vivahteikas tuoksu on saatu aikaan käyttämällä useita eri osia pomeranssipuusta. Tuoksussa on kahta pomeranssipuun kukkaisuutetta sekä lisäksi lehdistä ja hedelmistä saatavia eteerisiä öljyjä. Kukista saatava eteerinen öljy huokuu raikasta ja pehmeää kukkaistuoksua, kukka-absoluutin tuoksu taas on lämmin, hunajainen ja aistikas. Lehdistä ja hedelmistä saatavissa öljyissä puolestaan on voimakas sitrusvivahde joilla tuoksuun saadaan poreilevaa raikkautta. Pohjatuoksussa on pehmeää myskiä.

Joko ihastuit? ;)

* * *

P.S. Kesän suosikkituoksuni ovat jakautuneet käyttönsä puolesta suunnilleen näin: Givenchyn Bloom työtuoksu, Kiehl’sin Fig Leaf & Sage arkituoksu kotona ja Englannin matkatuoksu, Honoren Love Les Carottes erityisten, harvempien hetkien tuoksu ja Rocherin Neroli iltatuoksu. :)

Kommentit (13)

 1. JonnaH.

  Olen himoinnut tätä tuoksua jo pitkään, mutta ostamatta on jäänyt, kun on pitänyt vähän priorisoida ostoksia. Suorastaan rakastan saman sarjan Rose Escentiel -tuoksua, jonka ostin viime keväänä pilkkahintaan. Koko Secret D`Essences -sarjan tuoksut ovat ihan mielettömän hyvänlaatuisia. Pakkausten ulkonäkö, tuoksun kesto tai laatu eivät häviä yhtään ns. huippubrändeille. IHANIA!

 2. Milla/AllThemShinyThings

  Sain taannoisen YR-tilauksen yhteydessä pienen pullon tuota Nerolia, ja rakastuin kyllä HETI. Uskomattoman raikas, ja samalla jotenkin veikeä tuoksu. Saman sarjan Jasmin on myös yksi lemppareista, sellainen talvella käytettävä tuoksu, joka lämmittää ja vie kesään. Kyllä vaan YR:kin jaksaa vieläkin yllättää. :)

 3. candycane

  Kuinkas sattuikaan! Ihan hiljattain kävin YR:n liikkeessä ja sain pikkupullon tätä. Ja täytyy sanoa, että tykkään kovasti! :) Tässä on kyllä jotain hienoa.

 4. lahtiska

  Kävin heti Virven kirjoituksen luettuani tuoksuttamassa tätä YR:llä ja tykästyin. Olen tosi tarkka paitsi itse tuoksun, myös hajuvesipullon ulkonäön suhteen, ja sekin sattuu olemaan juuri makuuni.

 5. NG

  Ei, en todellakaan ihastunut YR:n Neroliin… odotukset olivat korkealla, mutta ensisuihkaisu palautti maan pinnalle. Liian myskinen ja vaniljainen – raikkaus kärsii tästä kakofoniasta.
  Guerlainin Neroli on taas aivan omaa luokkaansa, siitä voisin jo maksaa!

  • Sanni

   Liian myskinen ja vaniljainen

   Minäkin muuten olin ihan varma että tuoksussa olisi vaniljaa, mutta ei ole…! Tarkistin asian vielä Yves Rocherilta, ja tuoksussa ei ole heidän mukaansa vaniljaa.

   Hmmm, Guerlainin Neroli… olenkohan mä haistanut sitä…?

   Ai niin, etkös se ollut sinä, NG, joka kysyit siitä YR/Paula Begoun -jutusta? Näin YR:n Liisaa tällä viikolla ja kysyin asiasta, ja Liisa on saanut USAn Rocherilta vastauksen että asiaa ollaan selvittämässä. Näkyy menevän kauan, mutta ainakin kysymys otettiin Liisan mukaan tosissaan.

   • NG

    Guerlainin Neroli löytyy siitä Aqua Allegoria-sarjasta.

    Kiitos yhteydenotosta YR:n Liisaan – kiinnostaa tosiaan kuulla syyt firman yhteistyöhaluttomuuteen.

    • Sanni

     Olipas sattuma – suunnilleen samalla hetkellä kun kommenttisi oli saapunut, tipahti sähköpostiini viesti Liisa Sippolalta. :) Siinä sanotaan Paula Begoun -juttuun liittyen näin:
     ”Tietojemme mukaan Paula Begoun ei ole koskaan ollut yhteydessä Yves Rocher’n Kanadan (joka vastaa koko Pohjois-Amerikan toiminnasta) PR-osastoon. Hänen tilauksiaan ei myökään ole poistettu järjestelmästä.”
     Kun juttelimme tästä Liisan kanssa ihan face-to-face viime maanantaina, niin Liisa kertoi että asiaa oli oikeasti ihmetelty USAn päässä ja haluttu todellakin varmistua siitä mitä on tapahtunut.
     Voimme jäädä vain pohtimaan mihin Paulan väite perustuu….?

     • NG

      Ohhoh! En oikein osaa kuvitella Paulan tiimin keksineen koko juttua – he ovat sentään olleet tekemisissä lukuisten eri yritysten kanssa…
      Väärinkäsitysten sarja, tässäkin..?!

 6. Laurella

  Oh, saman sarjan Vanille Noire on ihanimpia vaniljatuoksuja, mitä tiedän. Haluan ajatella, että siinä on jotain samaa Tom Fordin Tobacco Vanillen kanssa (no, vähän as if, mutta mielikuvia, mielikuvia) joka on yksi ultimate haavetuoksuistani.

  Vanille Noire on savuinen ja nimensä mukaisesti tumma. Omalla ihollani esiin ei tule yletön makeus, ja VN onkin mielestäni oikein hienostunut ollakseen vaniljatuoksu. Pitäisikin ostaa uusi pullollinen, täytyy venailla sopivaa tarjousta… Muuten olen vähän tuoksusnobi, mutta koko Secrets D’essences sarja läpäisee seulan. :)

 7. Kikkis

  Kävin tätä myymälässä nuuhkimassa Virven kehuttua blogissaan. En ihastunut päätä pahkaa, mutta kotona en saanut nenääni ranteestani irti, oli ihana. Joten tilasin sitten sen 10 millin pullon, kun en ollut ihan satavarma kuitenkaan millainen tuo on, koska olin muitakin tuoksuja itseeni suihkinut. Nyt on jo puolivälissä pullo, kulkee mukana aina! Sekin kaunis, kätevän kokoinen ja ihana pullo. Ei semmoinen ohut ja helposti hajoavan oloinen eikä liian ”matkatuoksumainen”. Yleensä ne vaan jää lojumaan ne sellaiset pidemmät kapeat pullot, tätä on kivempi käyttää. :) Taidankin tilata 30 millin pullon, kun parilla kympillä saisi. Ei ole hinnalla pilattu todellakaan, yksi suosikeistani! Tuo mieleen vanhan suosikkini Body shopin Neroli jasminin, joka mielestäni kuitenkin muistikuvissani tuoksuu ”halvemmalle”. Voin muuten myöntää suorastaan löyhkänneeni tälle välillä, niin ihana on minusta se alkutuoksu että suihkin ja suihkin vaan lisää! :D Tuolloin en tosin kauhean kauas kotoa mene!

  Kunpa sarjaan kuitenkin tulisi vielä joku raikkaampi, merellisempi tuoksu vaikkapa, koska olen vaihtelunhajuinen pohjimmiltani. :)

 8. Tiltu Kultu

  Mulkaisin YR-sivuilta, josko tuosta olisi mahdollista tilata näyte ja ilokseni huomasin, että näitähän on myynnissä kolmessa eri koossa, halvin maksaa 11 eur. :) Harmi, että mulla on ostolakko päällä.

 9. pualu

  Pitääpä käydä nuuhkimassa. Joskus harvoin tulee tehtyä itse voiteita mehiläivahasta ja öljyistä ja niihin tekisi aina mieli laittaa nerolia.. :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.