Ihanat retroponit tulevat taas

Mun ei pitänyt…. mutta onneksi en kuunnellut itseäni! ^_^

Ponit <3

80-luvun lempeäilmeiset ystävät

Vuonna 2017 tuli kuluneeksi 35 vuotta ensimmäisten alkuperäisten My Little Ponyjen ilmestymisestä, ja sen kunniaksi on tänä vuonna julkaistu muutamia ensimmäisen sukupolven klassikkoponeja uudelleen.

Innostuin valtavasti kuullessani uutisen, mutta petyin sitten vähäsen kun selvisi, että julkaisut ovat, outoa kyllä, samat kuin 10 vuoden takaiset 25-juhlavuotisjulkaisut. Tuolloin julkaistiin uudet painokset ihan ensimmäisestä kuuden ponin sarjasta joka tunnetaan nimellä Collector Ponies, sekä ensimmäisestä Rainbow Ponies -sarjasta.

25th Anniversary Rainbow Ponies, 2007

 

Koska olin jo ostanut juhlavuoden retroponit edellisellä kerralla, päätin jättää nämä hankkimatta. Sitten tapahtui pari asiaa:

Selvisi, että tänä vuonna juhlajulkaisuja tuleekin useampia.

Collector-ponien ja Rainbow-ponien lisäksi on julkaistu uudelleen myös iki-ihana leikkisetti Pretty Parlor, ja syksyllä julkaistiin kolmas kokoelma nimeltään Pegasus & Unicorn Collection (kuvassa, kuva MLP Merch).

Juhlajulkaisuista ainakin Rainbow Ponies tuli myyntiin myös Suomeen. Kuulin että juhlaponeja saa ainakin Prismoista.

Menin Prismaan. Enkä voinutkaan olla ostamatta.

Sanni ja ponit vuonna 1988

Näiden tapahtumien jälkeen omistan siis nyt uuden kuuden ponin setin Rainbow-poneja ja Pretty Parlor -setti on tilauksessa Jenkeistä. Ja ihan varmasti ostan myös Pegasus & Unicorn -kokoelman.

Ponit. <3

 

Vuoden 2017 ja vuoden 2007 Windyillä on erilaiset silmät

Mikä uudelleenjulkaisuissa on erikoista?

Uudelleenjulkaisut ponit näyttävät muodoltaan ihan samalle kuin alkuperäiset, mutta ne on tehty uusiin muotteihin.

My Little Ponyjen valmistaja Hasbro hävitti kaikki alkuperäiset ykkössukupolven ponimuotit lopetettuaan G1-ponien valmistuksen vuonna 1992. En tiedä mitä tapahtui USAn ulkopuolella lisenssillä valmistettujen My Little Ponien muoteille, sillä Euroopassa G1-poneja valmistettiin vielä vuoteen 1995 saakka, mutta asiaan vihkiytyneiden ponifanien ja -keräilijöiden keskuudessa muottien tuhoamisesta puhutaan faktana.

Söpö Peachy-poni ja Pretty Parlor oli Suomessa suosituimpia ponileikkisettejä – nyt tämäkin uudelleenjulkaistuna <3

Kun Hasbro vuonna 2007 päätti ponien uuden suosion mainingeissa julkaista uudelleen vanhoja klassikkoponeja, se joutui valmistamaan uudet muotit. Tämän vuoksi uudelleenjulkaistut versiot ovat MLP-asiantuntijoiden mukaan aavistuksen pienempiä kuin alkuperäiset. Itse en eroa ole huomannut.

Minkä kyllä huomaa on se, että retro-julkaisujen värit poikkeavat alkuperäisistä. Vuoden 2007 julkaisuissa myös silmät ovat erilaiset; ne oli piirretty hieman alkuperäisiä pienemmiksi.

35-juhlavuoden ponit eivät enää ole Hasbron tuottamia vaan niitä valmistaa The Bridge Direct lisenssillä.

Jostain kumman syystä juhlavuoden ponit ovat kumpanakin juhlavuonna tulleet myyntiin vasta varsinaista merkkivuotta seuraavana vuonna; ponit on valmistettu 2007 ja 2017, mutta kauppoihin ne tulivat 2008 ja 2018.

Hypistellessäni Prismassa Rainbow-retroponeja huomasin, että ne ovat hyvinkin eri värisiä kuin 10 vuoden takaiset versiot – alkuperäisistä puhumattakaan. Jo tällä kerälijä pystyi perustelemaan itselleen miksi nämä oli hyvä ostaa ^_^ No, suurin syy oli ilman muuta se, että en yksinkertaisesti voinut jättää niitä kauppaan kerran ne nähtyäni. G1-ponirakkauteni on liian suuri.

Valikoimat vaihtelevat Prismoittain ja ensimmäisestä Prismasta löysin vain puolet kokoelmasta. Eilen ostin loput Hämeenlinnan Prismasta jossa myynnissä oli koko kuuden ponin sarja.

Salaattia, kananmunia ja poneja. Normi kauppareissu :)

35-juhlavuoden pakkauskuvitusta. Kuvat ovat alkuperäisiä.

35-juhlavuoden versiot eroavat aikaisemmista myös sillä, että ne on tuoksutettu. Tästä en ole niin valtavan innoissani, mutta onneksi tuoksu ei ole ihan mahdottoman voimakas. Joissain 80-luvun poneissa tuoksu saattoi olla niin vahva että koko asunto tuoksui (haisi… jonkun mielestä) imelälle hubbabuballe.

10 vuoden takaisen juhlajulkaisun pakkaus. Vuonna 2007 Rainbow-ponit julkaistiin kahdessa kolmen ponin setissä.

Alkuperäisen Rainbow Pony -pakkauksen takakannen kuvitus vuodelta 1984. Kuva My Little Wikistä.

Sateenkaariponit

Rainbow Ponies oli ensimmäinen ponisarja jossa poneilla oli moniväriset harjat. Sateenkaariponeja julkaistiin kaksi sarjaa vuosina 1983 ja 1984. Kummassakin setissä oli kuusi ponia; kaksi siivekästä, kaksi sarvekasta ja kaksi ”maaponia”. Vuoden 1984 sateenkaari-ponien harjoissa oli myös neon-värejä.

Kuvassa alkuperäisiä Rainbow-poneja kokoelmastani; Parasol, Moonstone, Skydancer ja Flutterbye. Parasolin ja Flutterbyen olen ostanut itse lapsena (lue: pyytänyt rahaa äidiltä tai mummilta), Moonstonen ja Skydancerin ostin aikuisena eBaysta.

Suomeen ja todennäköisesti muuallekin Eurooppaan ponit tulivat myyntiin viiveellä. Kun Rainbow-ponit julkaistiin Yhdysvalloissa 1983-1984, olivat ne Suomen kaupoissa noin 1987.

Vuoden 2017 Parasol

Parasol oli rakkaimpia ponejani. Olin antanut sille suomenkielisen nimen Varjotar. Annoin kaikille poneilleni suomenkieliset nimet – ja ihan ensimmäisissä Suomessa myydyissä My Little Pony -pakkauksissa oli niissäkin muuten suomenkieliset tekstit ja suomennetut nimet.

Varjotar oli luonteeltaan lempeä ja salaperäinen, mutta osoitti tarpeen tullen myös temperamenttia. Se ei kuitenkaan ollut leikeissäni mukana missään suurissa draamoissa vaan pysytteli enemmänkin sovittelijan ja neuvonantajan roolissa. Kaikki ponilaakson miehet olivat siihen lääpällään ^_^

Alkuperäinen Parasol (rinnallaan tytär Rusotar, Baby Sunribbon, nämä kaksi olivat leikeissäni perhe).

Vuoden 2007 uudelleenjulkaistulla Parasolilla oli pienemmäksi maalatut silmät kuin alkuperäisellä. Siinä mielessä uusi 2017-Parasol on uskollisempi alkuperäiselle.

80-luvun pehmolelu-Parasol, tilattu eBaysta. (Minulla on vain tämä pienennetty kuva, alkuperäinen meni varastetun läppärin mukana kuten suurin osa pre-2012-vuoden kuvistani…)

2007-Sunlight vs. 2017 Sunlight.

Uusien, vuoden 2017 juhlaponien päät muuten kääntyvät, niissä on sekin ero.

2017-Windy vs. 2007-Windy. 2017-Windy on kiiltävämpi ja violetimpi.

Verrattuna alkuperäisiin 80-luvun poneihin, kaikki uudelleenjulkaistut retroponit ovat materiaaliltaan kovempia ja ”muovisempia”.

Kuviotkin on toteutettu vähän eri lailla eri vuosien versioissa.

Ymmärrättehän, että nämä on varmasti kannattavaa omistaa kun eivät ole ihan samanlaisia…. :D ^_^ :p

Alkuperäinen G1-kokoelmani on todella arvokas, kukas sitä tietää jos näillä retro-julkasuillakin on joskus arvoa..? Ei sillä että koskaan myisin näitä, en ikinä..!

Vaikka aluksi en jotenkin innostunut 35-juhlavuoden uudelleen-uudelleen-julkaisuista, nyt olen pelkästään iloinen että päädyin taas pitkästä aikaa rakkaiden 80-lukulaisten maailmaan. Eihän näiden söpöläisten seurassa voi tulla kuin hyvälle mielelle :)

Ehkäpä Collector- ja Rainbow-ponien jo toista uudelleenjulkaisua perusteltiin sillä, että 10 vuodessa on ehtinyt kasvaa uusia poniystäviä jotka missasivat 25-juhlavuoden. Monille Friendship is Magic -sarjan kautta ponit löytäneille nuoremman sukupolven MLP-faneille nämä ”pullukkaponit” ovat varmasti toooodella retroa ja niiden arvo jossain kuriositeetin tasolla. Meille 80-luvun lapsille ne ovat tärkeää nostalgiaa. <3


Te joiden elämään My Little Ponyt ovat kuuluneet lapsena, mikä oli teidän lempiponinne? :)

Lue lisää My Little Pony -historiastani:

Suuri Ponipostaus

Suuri Ponipostaus 2 – Omenalaakson väkeä

Kommentit (57)
 1. Ihana, että noita aitoja ponejakin taas saa (mulle ne modernit ei ole aitoja). Ostaisin, jos mulla olis lapsia. Mulla ei lapsena ollut kuin yksi pieni my little pony ja yksi iso kopio (ei ollut my little pony, mutta suht lähellä näitä, erotti kuitenkin selvästi, että ei ollut aito, ei ollut niin söpö). Tykkäsin siitä pienestä kovasti just siksi, että se oli aito. Nimeä en muista, kun en ollut niin sisällä tässä poni-jutussa. Ihana tuo keksimäsi Varjotar :)

  1. ja yksi iso kopio (ei ollut my little pony, mutta suht lähellä näitä, erotti kuitenkin selvästi, että ei ollut aito, ei ollut niin söpö).

   Mullakin oli myös kopioita :) Ne toimivat alussa ”oikeiden” ponien palvelijoina ja taloudenhoitajina, mikä oli kyllä vähän karua nyt jälkeen päin ajatellen… Kun sain enemmän poneja kopiot eivät enää saaneet olla mukana ollenkaan. :/ Säälin niitä kuitenkin enkä heittänyt menemään. En kuitenkaan yhtään tiedä missä ne ovat nyt… Muistan jopa kahden niistä nimet: Unelma ja Kaarina. Onkohan äiti säästänyt ne jonnekin meidän lelulaatikoihin…

   1. Mä kyllä ymmärrän tuon jaottelun (karuudesta huolimatta), varmaan olisin itsekin tehnyt niin, jos olisi ollut enemmän poneja. Vähän kaiholla katselen tuota kuvaa sun ponihyllystä, melkein kateus iskee :D Huippua, että sulla sai olla noin iso kokoelma jo silloin :)

    1. Huippua, että sulla sai olla noin iso kokoelma jo silloin :)

     Mä olen ollut innostuksineni ääri-ihminen jo lapsena… :D Siis jos innostun jostain, uppoudun siihen kokonaan ja haalittava aiheeseen liittyvää tietoa tai tavaraa niin paljon kuin mahdollista…. :P (Mikä ei suinkaan ole aina hyvä asia…) Käytin lapsena kaikki argumentointikykyni pystyäkseni perustelemaan äidille miksi mun kuului saada aina vain lisää poneja… Sama jatkui sitten teini-iässä matkailun saralla.

     1. Sä olet ollut aika hyvä perustelemaan! Kun miettii sitäkin, että sait lähteä ulkomaille ilman aikuista (jos muistan oikein).

      1. Kun miettii sitäkin, että sait lähteä ulkomaille ilman aikuista (jos muistan oikein).

       Jep :) Vielä nuoremman siskoni kanssa ^_^

 2. Voi ihanuutta :D
  Ponit eivät koskaan oikein ehtineet omiin leikkeihini koska taisin elää paremminkin Barbien suosion aikana lapsuuttani, ponit tulivat markkinoille kai vasta myöhemmin. Oli silti niin ihanaa lukea tätä tarinaasi! Onneksi ostit kaikki ponit pois Prismoista pyörimästä <3

  1. Onneksi ostit kaikki ponit pois Prismoista pyörimästä <3

   Hehe ^_^ No eihän niitä voinut sinne jättää, ihanat..!

   Meillä sisareni leikkivät Barbeilla, minä olin se ponityttö. Jos sisareni ”vahingossakin” saivat lahjaksi poneja pahaa-aavistamattomilta sukulaisilta, omin ponit itselleni perustellen, että ”Ettehän te näistä kuitenkaan välitä kun teillä on nuo Barbit”. Apua mikä tyranni olin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *