Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ihana päivä Riikassa

Riikassa vai Riiassa – siinä pulma. Minun korvani haluaa kovasti valita ensimmäisen muodon, mutta ’Riiassa’ lienee oikea taivutus. Ainakin Kotimaisten kielten keskuksen mukaan.

Oli miten oli, minun tiistaipäiväni vietettiin RiiKassa. ;)

Riikakollaasi12

Päivä alkoi kasvohoidolla vastikään avatussa Mádaran Skin Caféssa keskustan Galerijas Centr -ostoskeskuksessa. Skin Café on Mádaran ensimmäinen myymälä, jonka yhteydessä toimii myös hoitola. Mádaralla ei ylipäänsä ole aiemmin ollut hoitolaa.

Hoidon minulle tarjosi Mádara. Sain valita mieleiseni hoidon ”kahvilamenusta”, ja päädyin pisimmän kaavan mukaiseen, eli 75 minuutin SOS Sking Cleansing’iin. (Tokihan sitä nyt pisimmän ottaa kun tarjotaan :D) Idea Skin Café -nimeen tulee ajatuksesta, että ihokin ”syö”. ”Feed Your Skin”, sanotaan Mádaralla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka Skin Café sijaitsee vilkkaassa ostoskeskuksessa, ei hoitohuoneeseen kuulunut mitään ääniä käytävältä. Olin hoidon aikana kuin muussa maailmassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kosmetologi Inese oli aivan huippu. Hoito oli parhaita missä olen koskaan käynyt ( – RF-hoitoa en laske, sillä se on enemmän ”tekninen” kuin hemmotteluhoito).

Tykkäsin hoidossa siitä, että vaikka se elämyksellisesti tietenkin oli hemmottelua (minun ihooni eivät kosmetiikkaan pohjautuvat hoidot tee mitään visuaalista eroa), sen aikana myös tuntui siltä että iholle ”tehtiin” jotain. Kaikki liittyy olennaisesti hoidon suorittavan henkilön tatsiin. Kasvohoidoissa kävijät tietävät varmasti, mistä puhun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SOS Skin Cleansing Treatmentiin kuuluuvat seuraavat vaiheet:

1 Puhdistus (lempparillani pumppuvaahdolla :))

2 Kasvovesi

3 AHA-naamio (Mádara-uutuus, sain tällaisen myös kotiin viemisiksi)

4 Hyaluronihapposeerumi (ammattikäyttöinen, ei Mádaran kuluttajavalikoimassa)

5 Soothing Hydration Superseed Oil (tämäkin Mádaran uusia tuotteita, lanseerattu Suomessa jo aiemmin mutta Latviassa vasta lokakuussa) ja akupainelua

6 Dekoltee-alueen hieronta (+viininrypäleöljy)

7 Algin-naamio (kuvassa). Ammattilaistuote, ei Mádaran valikoimassa.

Tämä olikin jännä tuote. Se jähmettyi kasvoilla kumimaiseksi, ja poistettiin noin 10 minuutin vaikutusajan jälkeen kasvojen muotoisena ”naamarina”. Naamiolla on lymfaattinen, kohottava, puhdistava ja alle levitettyjen aineiden imeytymistä buustaava vaikutus. Ennen naamion levitystä Inese varmisti, ettei minulla ole klaustrofobiaa (!). Jotkut asiakkaat kuulema kokevat naamion ahdistavana koska se peittää silmät. Minusta se tuntui vain mukavalta :)

Tuttuun tapaan sain kuulla, että ihoni on erittäin hyväkuntoinen, mutta pelkästä seerumin käytöstä kosteustuotteena sain vähän ”soo-soota”. Inesen mukaan ihollani on selvästi pintakuivuutta etenkin leuan ja suupielien alueella, ja voide olisi tarpeen.

*

Hoidon jälkeen oli aika lähteä tutustumaan Riikaan.

idRiikakollaasi3

Riika muutamalla sanalla?

Kaunis, viehättävää arkkitehtuuria tarjoileva kaupunki, tunnelmaltaan tietyllä tapaa – pahoittelen kömpelöä ilmaisua, ”neuvostoliittomainen”. En löydä tähän parempaakaan ilmaisua, kertokaa te muut jotka olette kaupungissa vierailleet. :) Olen käynyt Neuvostoliitossa, joten tiedän mistä puhun.

Tunnelma on aivan erilainen kuin läntisemmissä kaupungeissa kuten Pariisissa tai Brysselissä, Barcelonasta tai Lontoosta puhumattakaan. Voisiko fiiliksestä sitten käyttää termiä ”itäeurooppalainen”…. hurjan vaikeaa tämä kuvailu..! :)

Mutta tosiaan, kolhot, järkälemäiset patsaat ja rakennusten tietty synkkä majesteetillisuus luovat henkeä, joka vie ainakin minun mieleni välittömästi Neuvostoliittoon. Ihmisten kasvoillakin on jotain hyvin erilaista kuin lännessä… Mutta tunnelma on ehdottomasti myönteinen. :)

Pidin Riikasta kovasti. On virkistävää käydä paikoissa, joissa on jotain erilaista… Saman tyyppistä vanhaa kaupunkia ja arkkitehtuuria löytyy monista muistakin paikoista Euroopasta, mutta tunnelmissa on eroa.

Riikakollaasi5

Riikakollaasi8

Riikakollaasi7

Vanha ja moderni kohtaavat Kaleju Iela -kadulla.

Drogas on paikallinen ”Duane Reade” tai ”Boots” (= eli kemppariliike).

Riikakollaasi2

Riikakollaasi6

Vapauden muistomerkki kurkottaa taivaisiin Brivibas -bulevardilla.

Riikakollaasi1

…ja siellä täällä kurkkaa Hesburger. :p En muistanutkaan, että Hese on valloittanut Baltian.

Riikakollaasi4

Maisemia massiivisen päärautatieaseman kellotornista. (Itse torni näkyy ylempänä ensimmäisessä Riika-kollaasikuvassa.)

Stockmann ja Seppäläkin ovat täällä kova sana. Olipa mulla muodikas olo Seppälän takissani ^_^

Sitten muutama kosmetiikkabongaus.

Riikakollaasi10

Stenders on suosittu latvialainen kosmetiikkamerkki, ja ihastuin heidän liikkeisiinsä päätäpahkaa. Kuvista voi kenties päätellä miksi. Olen todellinen ”sucker for esthetics”, ja Stendersin liikkeet ovat ehkäpä kauneimpia kosmetiikkamyymälöitä joissa olen kuunaan käynyt.

Kaikkialla on kukkia – niitä roikkuu jopa katosta. Liikkeissä on hienostunut tunnelma, mutta hinnat eivät ole luksusta. Eivät tosin halpaakaan, Stenders on hintatasoltaan ehkä jotain The Body Shopin luokkaa. (Jonkun mielestä tietysti TBS’kin voi olla halpaa. Minusta Herbina on halpaa ;)) Tuotteet ovat koostumukseltaan peruskosmetiikkaa, eli  synteettisiä ja luonnon raaka-aineita yhdistäviä. Ei mitään luonnonkosmetiikkaa Puutarha-imagosta huolimatta :)

Stenders

Melkein ostin Stendersiltä tuliaisen äijälle… Miesten sarja oli niin kivan näköinen. Mutta sitten haistoin tuotetta. No eih. Mr. Karkkipäivä on tigimäisten tuoksujen ystävä. Kaikki ”horsman hajut” voi unohtaa saman tien. ;)

Kivvi

Stockalta bongasin Kivvi-nimisen paikallisen sarjan. Jälleen visuaaliset tekijät vetivät puoleensa… Todella kauniita pakkauksia. Tuli välitön halu ostaa. Nämä tuotteet olivat yllättävän kalliita, habitus ei kuitenkaan ole ylellinen.

(Oho – huomaan että Kivville on suomalainen maahantuojakin…! Missä näitä myydään Suomessa? No kenties Stockalla…!? :D Onko joku kokeillut Kivvi’ä?)

Päivä päättyi ihanaan illalliseen Domini Canes -ravintolassa vanhassa kaupungissa. Latvia ei minusta ole erityisen halpa maa Suomeen verrattuna, eivätkä ravintolatkaan ole hinnoiltaan yhtä edullisia kuin vaikka Kreikka, mutta kahden ruokalajin ja kahden viinilasin illallinen ns. ”paremmassa paikassa” irtosi kuitenkin 30 eurolla. :)

Riikakollaasi9

Söin alkuruoaksi grillattua kukkakaalia kera kermaisen pinaattipyreen ja paahdettujen mantelien, ja pääruoaksi turskaa butternut-kurpitsan kera (mikä on butternut squash suomeksi..?).

Kukkakaali… <3 Sitä ei useinkaan ravintoloiden menuissa näe, ainakaan omana annoksenaan.

* * *

Mádara-vierailun satoa pääsen julkaisemaan vasta myöhemmin, sillä odotan vielä muutamaa presentaatiota sähköpostiini, ja lisäksi madaralaiset haluavat lukea tekstit ennen julkaisua. :) Sen verran voin kertoa, että jälleen kerran oli oikein kiinnostava vierailu, ja opin taas uutta! :)

Kommentit (59)

 1. Tiltu

  Missä hintaluokassa Madaran Skin Cafen hoidot olivat?

  • Sanni

   Suhteellisen edullisia minusta Suomen hoitolahintoihin verrattuna, täältä näkyy koko hinnasto:

   http://www.madaracosmetics.lv/en/skincafe/treatments/

   Puolen tunnin pikahoidot ovat 18 euroa ja esim. tuo minun 75 minuutin hoitoni maksaa 42 euroa, ei minusta lainkaan paha noin perusteellisesta hoidosta. Tunnin mittainen SOS Cleansing ilman Algin-naamiota maksaa 32 euroa.

   • Tiltu

    Ei paha! Täytyy pistää ”korvan taa”, jos joskus Rii(k)aan tulisi matkustettua!

    • Tiltu

     Lähden Riikaan huhtikuussa ja tietty piti tulla heti virkistämään muistia sun reissupostauksista :)

     En ottanut ruumaan menevää matkatavaraa, koska olen budjettimatkalla. Mutta ovatko Madaran tuotteet halvempia siellä kuin Suomessa (lue; pitäisikö hamstrata kuitenkin, säästöähän sekin on :D)?

     • Sanni

      Ooo, Riika..! ^_^ (Se muuten saattaa olla tulevan mahdollisen uuden lukijamatkan kohde… ;))

      Muistaakseni Mádaran tuotteet eivät olleet kovinkaan paljon edullisempia Latviassa. *tsekkaa hintaerot Latvian ja Suomen Mádaran sivuilta* Jep, oikein muistin, hintaero on vain alle eurosta pariin euroon Latvian hyväksi.

 2. Kuorotipu

  Matkakuume! Riikassa tullut päiväseltään käytyä kerran, kun oltiin autolla kiertelemässä Eurooppaa. Sama fiilis jäi kun valtaosasta muistakin Itä-Euroopan kaupungeista. Tykkäsin siis kovasti :)

 3. Ani, Kokovartalofiilis

  Ah, ihana postaus! Tuli välitön Riika-ikävä! Olen kerran käynyt, ja totaalisesti siihen ihastunut. Siellä on superkaunista! Kävitkö herkuttelemassa (ainakin silloin reissuni aikaan) kaikkialla tarjolla olevilla suklaaleivonnaisilla? Eivät yhtään VHH, mutta huh huh miten jumalaisia :)

  • Sanni

   Kävitkö herkuttelemassa (ainakin silloin reissuni aikaan) kaikkialla tarjolla olevilla suklaaleivonnaisilla?

   En :D Itse asiassa en edes huomannut suklaaleivonnaisten läsnäoloa ^_^

   Toisaalta en juuri kahviloissa käynytkään – vain Costassa vetämässä extra large soijalaten <3 (Pakko oli suosia ei-latvialaista kahviketjua kun muualta ei tuntunut löytyvän soijalattea…)

 4. Salla

  Ihanan näköistä, pitää joskus ehdottomasti käydä Riikassa !
  Ja tuohon taivutusongelmaan: opiskelen journalistiikkaa Tampereella ja äidinkielenopettaja just viime kerralla sanoi että mieluummin Riikassa kuin Riiassa, ihan vaan koska Riikassa on vakiintunut ja ymmärrettävämpi muoto. Kuulemma ovat Kotimaisten kielten keskuksessa ihan hölmöjä suosituksineen. :D

  • Sari

   Vakiintunut? Ymmärrettävämpi? Kotimaisten kielten keskuksessa hölmöjä suosituksineen? No on siinä äikänopettaja! Ei voi kuin ihmetellä, varsinkin, kun ohje on tässä mitä loogisin: jos nimi on jo muutenkin pitkälle suomalaistettu, miksi kummassa sitä ei taivutettaisi kuten suomen sanaa? Opettaja siis opettaa siis ihan vain omia mieltymyksiään. Maksetaanko hänelle tästä palkkaakin?

 5. Liina

  Muistan myös kun Stenders oli Kampin keskuksessa! Ostin sielta aivan ihanan appelsiinisaippuan ja olen yrittänyt selvittää mikä liikkeen nimi olikaan ja nyt se vihdoin selvisi!

 6. Tanja

  Heipsan

  Tämä ei taas liity mihinkään viime aikaisiin postauksiisi, mutta en tiennyt mihin muuallekaan olisin tämän laittanut. Kaipaisin apuasi lily lolon suhteen. Jostain osui silmiini tuo saamasi starter collection ja arviosi siitä. Itselläni on ollut se warm peach käytössä talvisin ja ostin nyt kesällä sävyn in the buff ajatuksella, että se voisi olla riittävän tumma ruskettuneena. sepä vaan jäi kuitenkin liian vaaleaksi sekin ja jotenkin harmahtavaksi minun ihollani. Osaisitko sanoa mikä olisi seuraava tummempi väri joka voisi sopia? Ja kun tuo warm peach on kuin tehty talvella iholleni, niin onko sävyni sitten enemmän lämmin kuin neutraali? Olisi kiva saada sellainen hyvin ruskettuneelle iholle sopiva mineraali mukaan kevään kaukomatkalle. :-)

  • Tanja

   Jäi se vielä sanomatta, että tuo in the buff on nyt mulle, tähän aikaan vuodesta, aika passeli sävy, mutta edelleen jää ihan aavistuksen harmahtavaksi. Piti ihan testata joko on liian tummaa kun rusketus on jo hieman hälvennyt, yllätyin kyllä, että nyt olisi melkeen sopiva. Mutta kesällä se on selkeästi iian vaalea mun rusketukselle. Tiedän, että toiselle on aika mahdoton neuvoa sopivaa sävyä näkemättä, mutta josko jotain suuntaa osaisit neuvoa. :-)

  • Sanni

   Osaisitko sanoa mikä olisi seuraava tummempi väri joka voisi sopia?

   Valitettavasti tunnen Lily Lolon sävyistä vain ne, jotka ovat olleet itselläni käytössä, muita en ole nähnyt livenä. En siis ikävä kyllä osaa kommentoida niiden sävyjä muuten kuin sen perusteella, miten sävyt on Lolon sivuilla kategorisoitu. Sävykuvauksen perusteella Cookie on tummuusasteikolla seuraava neutraalien sävyjen kategoriassa In The Buffin jälkeen. Toisaalta, mikäli koet In The Buffin hieman harmahtavana ja Warm Peach taas on ”kuin tehty” sinulle, niin ehkäpä ihollesi sopivatkin paremmin lämpimät sävyt? Warm Peach on lämmin sävy, In The Buff neutraali.

   Voisit siis neutraalin Cookien sijaan kokeilla medium-tummuuasteen sävya Warm-kategoriasta. Tällöin In The Buffin jälkeen seuraavaksi tummempi sävy olisi Warm Honey. Popcorn on lämpimistä sävyistä samaa tummuusastetta kuin In The Buff, mutta mikäli In The Buff oli kesällä liian vaalea, kannattaa varmaan ottaa kesäsävy medium-syvyisenä. :) Popcorn menisi kenties tällä välikauden ihonsävyllä…?

   • Tanja

    Kiitos taas kerran kun jaksat olla avuksi. Ilman sun neuvoa olisin varmaankin tilannut tuon cookien ja todennut sen taas ei niin sopivaksi.Ja muistanko väärin, että biodellylla olisi aiemmin ollut sellainen sävykartta mistä pystyi katsomaan mikä sävy on viileä ja mikä neutraali ja mikä lämmin. Nyt en löytänyt kuin eri tummuusasteet :-/ Nyt näiden sun neuvojen avulla taidan tilata nuo lämpimät sävyt minikoossa ja kun rusketun todella helposti ja todella tummaksi, niin otanpa varalta sen coffee bean sävynkin, onpahan mistä valita ja sekoitella sitten. :-) Ostin itseasiassa toissapäivänä ihan meikkivoiteen pitkästä aikaa ja olin testeriä katsoessani ihan varma, että se tummin on ihan varmasti aivan liian tumma, mutta yllätys oli melkoinen kun se sopikin sitten parhaiten loreal:n lumi magique N3 pure linen. Sitä en sitten tiedä onko tuo viileä vai lämmin vai neutraali, mutta hyvin upposi mun tämänhetkiseen väritykseen. :-) Ja vielä yksi juttu joka ei liity tähän aiheeseen. Jos et ole vielä tutustunut chanelin inimitable intense ripsariin niin kokeile. Lupaa pidentää, tuuheuttaa, kaareuttaa ja erotella. Ja mun ripsissä se todella tekee tuon kaiken. Ihan huippu, tämän hetken ehdoton suosikki, sillä saa lyhyimmätkin ripset väriin sotkutta. :-)

    • Sanni

     Eipä kestä, Tanja :)

     kun rusketun todella helposti ja todella tummaksi, niin otanpa varalta sen coffee bean sävynkin, onpahan mistä valita ja sekoitella sitten. :-)

     Varmasti hyvä idea :)

     loreal:n lumi magique N3 pure linen. Sitä en sitten tiedä onko tuo viileä vai lämmin vai neutraali,

     L’Orealin meikkivoiteissa sävynumeron eka kirjain kertoo pohjasävyn, N = neutral, W = warm ja C = cool. :) Eli ostamasi sävy on neutraali.

     Ja muistanko väärin, että biodellylla olisi aiemmin ollut sellainen sävykartta mistä pystyi katsomaan mikä sävy on viileä ja mikä neutraali ja mikä lämmin.

     Biodellystä en tiedä, mutta Lily Lolon omilla sivuilla on sellainen. Lukeehan sävyn ”lämpöaste” myös kunkin sävyn kohdalla kuvauksessa, mutta tuollainen kätevä taulukko, josta sävyt näkee yhdellä silmäyksellä, löytyy, kun klikkaat tällä Foundation-sivulla ”Select A Shade” -vetolaatikon vieressä olevaa ”Shade Guide” -linkkiä. :)

     Mitä Chanelin ripsariin tulee – luulen, että jää mun kohdalla testaamatta ihan hintansa puolesta ;) Ripsarit kun on mulle niitä kaikkein epäkiinnostavimpia kosmetiikan tuotteita, niin en sijoittaisi sellaisen testaamiseen kahta kymppiä enempää. :P Mutta kiitos kuitenkin vinkistä, ehkä joku toinen lukija innostuu siitä kommenttisi perusteella. :)

 7. Velma

  Riika on ihana! Oon kerran käynyt ja uudestaan olis tarkoitus mennä joskus½

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.