Tuulahdus Havaijilta: ihana Leahlani

Kaupallinen yhteistyö: Twistbe

Olen päässyt tutustumaan niin ihanaan sarjaan, että trooppisten kukkien väriset sukat pyörivät jaloissa. ☺️

Leahlania myy Suomessa Twistbe, joka on valikoimaltaan erikoistunut inci edellä -filosofiaan. Twistbe’n brändikokoelma on poikkeuksellisen tarkasti kuratoitu, ja myymälästä löytääkin harvinaisempia laatumerkkejä – kuten upea Leahlani.

Tässä on sarja, jonka kaltaista en ole aikaisemmin testannut. Koostumukset ovat täysin uniikit erityisesti tuoksujensa puolesta, ja löytyypä valikoimasta myös luonnonkosmetiikan maailmassa täysin ainutlaatuinen A-vitamiiniseerumi.

LEAHLANI LYHYESTI

Leahlani on tehokkaisiin koostumuksiin, minimalismiin ja elämyksellisyyteen keskittyvä artesaanikosmetiikkasarja Havaijilta. Tuotteet valmistetaan käsin pienissä erissä Kauain saarella. Sarjan takana on holistiseen kauneudenhoitoon erikoistunut kosmetologi ja botaniikan alkemisti Leah Kaslovsky.

Reheväluontoinen Kauai tunnetaan puutarhasaarena, The Garden Island, kiitos runsaan ja monimuotoisen kasvillisuutensa. Kauailla on myös sademetsää. Leahlani käyttää tuotteissaan Kauain luonnon raaka-aineita kuten hedelmiä, kukkia ja sademetsän ravinnetiheitä kasveja. Sademetsäperäiset raaka-aineet muuten ovat levän, kaktuksen ja adaptogeenisten sienten ohella yksi tämän hetken kuumimpia ja kiinnostavimpia aktiiviainetrendejä.

Leahlanin tuotteet ovat myös tuorekosmetiikkaa. Havaijin ilmasto mahdollistaa kasvien ympärivuotiset satokaudet, ja tuoreita raaka-aineita saadaan joka viikko. Näin ollen tuotanto pyörii jatkuvasti ilman tarvetta varastoida esimerkiksi syksyn satokauden tiettyä raaka-ainetta, kuten kylmempien ilmastojen maissa tehtäisiin. Raaka-aineet ovat aina tuoreita, ja Leahlanin ihonhoitoherkut ovat Kauain tuotantolinjoilta myyntiin lähtiessään korkeintaan pari viikkoa vanhoja. 🌸🌴🍍

 

Mikä vetoaa minuun Leahlanissa aivan erityisesti on:

🌸 Leahlanin ihonhoitofilosofia on sama kuin itselläni: ihoa hoidetaan kasvovesillä sekä vedettömillä öljyillä ja balmeilla. Emulsiovoiteita ei koeta välttämättöminä. Vesi- & öljy-menetelmä on kaikkein ravinnetihein tapa hoitaa ihoa, koska tuotteet ovat vailla emulgaattorien ja sakeuttajien kaltaisia teknisiä ainesosia.

🌸 Leahlanin tuotteissa on poikkeuksellisen intensiivinen ja ihastuttava tuoksumaailmailman lisättyjä hajusteita.

Rakastan hyväntuoksuista kosmetiikkaa, ja olen perehtynyt moninaisiin keinoihin, joilla kosmetiikkateollisuudessa voidaan tuotteita hajustaa. Se, että pystytään luomaan kosmetiikkatuotteeseen harkittu, harmoninen ja viehättävä tuoksu ilman lisättyjä hajusteita on todella harvinaista ja vaatii korkean luokan botaniikan ja parfymerian taitoja. Homma ei myöskään ole halpaa. Valmiit hajusteseokset ovat edullisia, ja siksi useimmat kosmetiikan valmistajat käyttävät niitä – myös luonnonkosmetiikassa.

Leahlanin tuoksut eivät ole yrttimäisiä tai vihreitä, vaan runsaan hedelmäisiä ja kukkaisia. Tuoksumaailman siivin Leahlani-tuotteiden käyttäjä halutaan kuljettaa trooppisen paratiisisaaren tunnelmaan, ja tässä onnistutaan. 🏝️🌺

Leahlani kosmetiikka

My intention is that you fall madly in love with your skincare ritual, savoring the multi-sensory indulgence of Leahlani’s pure tropical fragrances, soft natural colors, silken textures and effervescent bubbles of botanical magic.

– Leah Kaslovsky

Leahlani Aqua A seerumiAQUA A RETINOID RENEWING SERUM 89,90€ / 30 ml

🌼 Tehokas A-vitamiini kohtaa luonnonkosmetiikan 🌼

Aloitetaan esittely huikean kiinnostavasta ja ainutlaatuisesta retinoidi-öljyseerumista. Tässä on kokonaisvaikutuksiltaan ja ainesosiltaan paras A-vitamiini-ihonhoitotuote, jota olen käsissäni ja ihollani pitänyt. 🤩

Kuten on ollut kanavissani monesti puhetta, A-vitamiiniyhdisteitä eli retinoideja ei voida käyttää sellaisenaan luonnonkosmetiikassa. Retinoideja on olemassa luonnossa, kuten ruusunmarjassa, mutta niitä ei pystytä eristämään luonnon raaka-aineista kestävällä tai kannattavalla tavalla. Näin ollen kosmetiikan A-vitamiinimolekyylit ovat aina synteettisiä.

Leahlani on halunnut luoda A-vitamiiniseerumin, jossa yhdistyvät luonnon parhaat ainesosat tehokkaaseen retinoidiin. Aqua A on ns. hybridiluonnonkosmetiikkatuote, jossa täysin luonnolliseen kylmäpuristetuista öljyistä ja kasviuutteista muodostuvaan öljyseerumipohjaan on lisätty synteettinen uuden sukupolven A-vitamiiniyhdiste; Hydroxypinacolone Retinoate eli HPR (toiselta nimeltään Granactive Retinoid).

Mikä tekee HPR:stä uniikin on sen bioaktiivisuus; se ei vaadi konvertioita muuntuakseen puhtaaksi A-vitamiinihapoksi, vaan iho voi hyödyntää sen sellaisenaan. (Kurkatkaapa esim. tämä havainnollinen taulukko retinoidien sukupuusta.)

Leahlani Aqua A seerumi

Hydroxypinacolone Retinoate on kuitenkin iholle paljon hellävaraisempi kuin retinoli tai puhdas A-vitamiinihappo. Siksi siitä on muodostunut uuden sukupolven A-vitamiinien hypetetyimpiä staroja. Se on erittäin tehokas, mutta hellävarainen. Silti: jos ihosi ei ole tottunut retinoideihin, HPR:nkin käyttö kannattaa aloittaa hitaasti. Leahlani suosittaa tottumattomalle iholle käyttöä joka toinen ilta parin ensimmäisen viikon ajan. HPR:n pitoisuus Aqua A -seerumissa on 2%.

Huom: Leahlani suosittaa seerumin levitystä kuivalle iholle. Anna ihon täysin kuivua puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen ennen Aqua A:n levitystä. Twistbe’läisten mukaan ohje liittyy hellävaraisuuteen: kuivalla iholla öljy ei imeydy yhtä nopeasti kuin kostealla, mikä osaltaan minimoi retinoidin ärsytysriskiä. Voit kuitenkin kokeilla omalla ihollasi, mikä toimii parhaiten: levitys täysin kuivalle vai hieman kostealle iholle. Itse olen ongelmitta levittänyt Aqua A:n kostealle iholle.

Aqua A sopii kaikille ihotyypeille niin ikääntyneen kuin näppyläisen ihon hoitoon. Seerumilla ei ole ”ikärajaa”, ja sitä voi käyttää teini-ikäinenkin lievittämään epäpuhtauksia.

Mitä vaikutuksia Aqua A:lla on?

– Vähentää juonteita ja ryppyjä ja hidastaa uusien juonteiden syntymistä

– Vähentää epäpuhtauksia, supistaa huokosia ja tekee ihosta kirkkaamman

– Auttaa tehostamaan kollageenin ja elastiinin tuotantoa parantaen ihon kimmoisuutta

– Vähentää liikapigmentaatiota ja maksaläiskiä

– Tekee ihosta täyteläisemmän ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa

– Parantaa ihon rakennetta ja hehkua kokonaisvaltaisesti

Leahlani Aqua A seerumi

Entä Aqua A:n muut vaikuttavat aineet? Pullo on niin täynnä hienoja öljyjä ja uutteita että kaikkien esittely veisi oman blogipostauksen verran, mutta nostan tähän muutaman kiinnostavimmista. Antioksidantit ovat jälleen kerran avainasemassa.

🌸 Acai-marja, goji-marja ja pitaija-hedelmä – kaikki kolme ovat superantioksidanttisia ja täynnään vitamiineja. Pitaija-kaktuksen hedelmäuute sisältää runsaasti B3-vitamiinia eli niasiiniamidia ja on erinomainen kosteuttava sekä anti-age-ainesosa.

🌸 Viherlevä – antioksidanttisen vaikutuksensa lisäksi viherlevät sisältävät bioaktiivisia peptidejä, jotka suojaavat kollageenivarastoja ja tehostavat kollageenisynteesiä.

🌸 Vihreä tee – sisältää maailman tehokkaimpiin antioksidantteihin kuuluvaa EGCG:tä.

Mistä nimi tulee?

Miksi ”Aqua A”?  Kyseessähän on vedetön tuote. ’Aqua’ viittaa kahteen asiaan: seerumin sisältämiin merellisiin leväaktiiviaineisiin sekä kolmen raaka-aineen siniseen väriin. Leahlani nostaa nämä A-vitamiinin ohella seerumin tärkeimmiksi aineiksi, siitä nimi Aqua A.

🌿 VIHERLEVÄ & SPIRULINA – kaksi tehokasta leväyhdistettä tuovat seerumiin aimo annoksen ihoa monipuolisesti hoitavia, korjaavia ja suojaavia antioksidantteja.

🌿 BLUE TANSY, RAINFOREST BLUE & SPIRULINA – Blue Tansy eli marokkolainen kamomillaöljy sekä sademetsissä kasvan
Hysoxylum Fraserianum -puun eteerinen öljy ovat väriltään sinisiä, samoin spirulina -levä. Kaikki kolme ovat – mitäs muutakaan kuin superantioksidanttisia. Muihin ihohyötyihin lukeutuu mm. tulehdusta rauhoittava ja ihon punoitusta laskeva vaikutus.

Väristä: Aqua A -seerumin väri vaihtelee, ollen sinertävää, vihertävää tai kellertävää. Värierot johtuvat eri satokausien kasviraaka-aineiden ominaisuuksista. Minun seerumini esimerkiksi on keltaista. Leahlanilta kerrottiin tämän johtuvan kakaduluumuöljystä, joka viimeisimmässä sadossa oli intensiivisen keltaista. Välillä kakaduluumuöljy on lähes läpikuultavaa, jolloin seerumin sinipigmenttisten ainesosien tuoma sävyvivahde tulee esiin.

Tuoksu

Aqua A:n tuoksussa makea mandariini saa seuraa trooppisesta orvokista. Seerumissa on käytetty orvokinkukkamaseraattia, joka ihoa uudistavan ja ravitsevan vaikutuksensa ohella tuo seerumiin eksoottisen kukkaisen ja intensiivisen tuoksun. Aqua A:n tuoksua voisi luonnehtia jopa karkkimaiseksi – ja silti tuoksu tulee ainoastaan kukista (orvokki ja ruusu), Havaijin mandariinista ja Marokon kamomillasta. Jos asutte Helsingissä ja kuljette joskus Twistbe’n myymälän ohi – käykääpä tuoksuttamassa ja ihastumassa! Leahlanin tuoksut vievät jalat alta..! 😍

Leahlani Bless BalmBLESS BEAUTY BALM 39,90€ / 15 ml tai 69,90€ / 30 ml

Leahlanin maailmassa ei ole emulsiovoiteita, vaan ihoa kosteutetaan balmeilla ja öljyillä. Bless Beauty Balm on Leahlanin kosteuttajista kaikkein kosteuttavin, tai oikeammin ravitsevin, kun suomen kielessä ei ole vastinetta englannin ’moisturising’ -sanalle. Moisturising viittaa nimenomaan rasvamaiseen, vettä ihoon lukitsevaan kosteutukseen (hydrating on vesimäinen kosteutus).

Bless Balm sisältää mm. shea-, ja kaakaovoita, moringa- ja marulansiemenöljyjä sekä arganöljyä.

Bless Balm’ia kuvataan Leahlanin sivuilla sanoin nourishing moisture melt, ja sitä se todella on. Sorbettimainen koostumus sulaa ihoon kuin itsestään. Jos olet joskus kokeillut balmeja, tiedät, että useimmat niistä vaativat hieman lämmitystä ja notkistamista sormissa ennen kasvoille viemistä. Bless Balm ei vaadi, vaan sulaa ihoon saman tien. Se on kuin vedetöntä voidetta ja levittyy ihanan pehmeästi ja silkkisesti.

Vaikka tuntuma iholla on suojaavampi kuin öljyillä, Bless itse asiassa imeytyy ihooni nopeammin kuin monet öljyt, ja kuivuu nopeammin. Iholle jää samettinen pinta joka ei kiillä yhtään.

Kuin öljyistä silkkiä…

Bless Balm on heittämällä ihanin ja miellyttävimmän tuntuinen balmi jota olen käyttänyt. Tekisi mieli pahoitella jatkuvaa superlatiivien käyttöä tässä postauksessa, mutta enpä kuitenkaan pahoittele. Sarja on juuri niin ihana, kuin kuvailen.

Testaan työssäni jatkuvasti uusia tuotteita ja aika harvoin lopulta törmään hyvin erilaisiin ja perusreseptiikasta selvästi poikkeaviin tuotteisiin. Leahlanin tuotteet eroavat muista, ja siksi näitä on ollut niin virkistävää ja elämyksellistä testata.

Bless Balmin tuoksu on intensiivisen kukkainen, voisi sanoa jopa poikkeuksellisen runsas. Tuoksun voimakkuutta on kommentoitu Twistbe’n asiakaspalautteissa: osa rakastuu, osalle se on hieman liikaa. Itse kuulun niihin, jotka lankesivat heti tuoksun pauloihin. Bless’in tuoksu on sekoitus passionhedelmää, orvokkia, Blue Tansya ja nerolia. Veikkaan, että Havaijin orvokki tuo tuoksuun sen eksoottisen kukkaisen päävivahteen.

Minulle Bless Balm on kuin kahden minuutin hemmottelumatka trooppiselle paratiisisaarelle… Kun levitän balmia iholle, teen kämmenistä kupin ja nuuhkin tuoksua syvään. Aromaterapeuttinen tuoksukokemus yhdistettynä silkkisesti ihoon sulavaan öljysorbettiin on taivaallinen ihonhoitokokemus.

💕

Etu Karkkipäivän lukijoille: koodilla KARKKIPAIVAxLEAHLANI saat veloituksetta 15 ml koon Bless Balmia (arvo 39,90€) yli 85€ Leahlani-tilauksiin.

Saat Bless Balm -lahjan esimerkiksi Aqua A:n ostosta. Hyödynnä etu näin: lisää Bless Balm 15 ml ostoskoriin, ja koodi KARKKIPAIVAxLEAHLANI vähentää tuotteen hinnan lopullisesta ostoskorista.

Leahlani Ruby TonerBOHEMIAN RUBY BALANCING TONER 59,90€ / 100 ml

Leahlanin maailmassa vesikosteutus tehdään kasvovesillä. Sarjaan ei kuulu vesipohjaisia seerumeita, vaan seeruminkin nimellä kulkevat tuotteet ovat öljypohjaisia.

Minimalistinen ja olennaiseen keskittyvä valikoima viehättää minua, ja Leahlanilla onkin vain kaksi kasvovettä: Bohemian Ruby kuivalle, herkälle (ja ikääntyneelle) iholle sekä Citrus & Citrine rasvoittuvalle, epäpuhtaalle ja sekaiholle. Normaali-ihoinen voi valita kumman vain. Leahlanin kasvovesissä on tavanomaisen veden sijaan aloe vera – ja luomukukkaisvesipohja.

Minä testasin Rubyn, joka on sekoitus aloe veraa ja kamomillan, ruusun, kehäkukan, sitruunaverbenan, geraniumin, taikapähkinän ja laventelin kukkaisvesiä, lisänään kamomillan ja laventelin eteerisiä öljyjä sekä fermentoitua havaijilaista merisedimenttiuutetta. (Uskomatonta, mitä kaikkia aineita voidaankin fermentoida…!) Ruby-kasvoveden vaikutus on kosteuttava, rauhoittava ja punoitusta laskeva. Se sopiikin hienosti herkästi reagoivalle ja lehahtelevalle iholle.

Rubyn tuoksu on runsaan kukkainen. Vähemmän makea kuin muissa testaamissani Leahlanin tuotteissa, mutta hyvin kukkainen ja runsaudessaankin ihanan luonnollinen. On kiehtovaa, miten hyvin pystyy aistimaan, onko jokin tuoksu synteettinen vai luonnollinen.

Leahlani PamplemoussePAMPLEMOUSSE TROPICAL ENZYME CLEANSING OIL 69,90€ / 100 ml

Viimeisenä: the jälkkäriputsari. Suuressa puhdistusöljyvertailussa aikaisemmin esittelemäni trooppinen ihanuus saa tuoksullaan veden herahtamaan kielelle: Pamplemousse-öljyputsarin tuoksussa juhlivat punainen greippi, ananas, papaija, vanilja, banaani, guava ja frangipani.

Tuoksu on jotain niin mieletöntä että se on vain koettava – voin hyvin uskoa, että moni ostaa tätä vain tuoksun takia. Mutta on suorituskin kympin arvoinen – Tropical Enzyme Cleansing Oil emulgoituu täydellisesti ja huuhtoutuu iholta vaivatta. 🙌

Twistbe’n asiakaspalautteista: ”Tällä lähtee myös vedenkestävä ripsiväri vaivattomasti ja mikä ihana, suorastaan huumaava tuoksu. Tämän tuote on niin ihana että oikein odotan koska taas pääsen puhdistamaan kasvot :D”

Summa summarum: Leahlani on ihanaa hemmottelua kosmetiikan elämysnautiskelijoille. Jos Havaijin voi tuoda iholle, niin nämä purkit onnistuvat sen tekemään. (Purkit ovat muuten kaikki kierrätyskelpoisia.)

Tuotteet ovat arvokkaita, mutta näissä kieltämättä todella on keskivertoa selvästi arvokkaammat ainesosat ja ihan kaikki pakkauksista verkkosivuihin on toteutettu äärimmäisellä pieteetillä ja korkealla laadulla. Ja kyllä: rehellistä luksustakin tarvitaan kauneudenhoidon kentällä. 💎

Aqua A -retinoidiseerumi nousee valikoiman tähdeksi ainutlaatuisuudellaan: koskaan aiemmin ei ole ainakaan meikäläisen hyppysiin osunut tällaista koostumusta, jossa markkinoiden tehokkaimpiin kuuluva A-vitamiinijohdannainen yhdistyy korkealaatuiseen 100% luonnolliseen kasviöljyjen ja uutteiden pohjaan. Aqua A:n koostumus olisi killeri jo ilman retinoidiakin – mutta HPR tekee siitä vielä huimasti tehokkaamman anti-age-mielessä. 🔥

Hiljattain Hesarissa haastateltua ihotautilääkäriä Carl Kyrklundia siteeraten: ”Jos minun pitäisi valita vain yksi kasvoille levitettävä tehoaine ehkäisemään vanhenemista, ylivoimaisena ykkösenä tulisi A-vitamiini ja sen johdokset”. 

Nappaa oma Aqua A -seerumisi täältä, ja nauti kaupan päällisenä tulevasta Bless Balmista! 😍 Bless Balm -lahjabalmeja on tarjolla rajattu erä nopeimmille tilaajille.

Koko Leahlani-valikoiman löydät täältä. Twistbe’n myymälän puolestaan löydät Helsingin Kampista, osoitteesta Lapinlahdenkatu 7.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (32)
 1. Ou nouuu, just pari päivää sitten tilasin tuon Aqua A -retinoidiseerumin. Se oli out-of-stock jonkin aikaa eli taitaa olla aika suosittu tuote. On muuten kallein ihonhoitotuote, mitä olen koskaan hankkinut. Toivon mukaan on hintansa väärti.

  1. Ou nouuu, just pari päivää sitten tilasin tuon Aqua A -retinoidiseerumin

   Voi eiiih…! Ja nyt olisit saanut Bless Balmin kylkiäisenä… Voi harmitus..!

   Toivottavasti ihastut siihen. Mä niin iloitsen jo siitä, että siinä on pumppunokka eikä pipettiä… 🙏🏻

 2. Mä jäin odottelemaan postaustasi Leahlanista ennenkuin teen tilauksen. Yritin nyt tilata Aqua A -seerumin mutta verkkokaupassa tulee teksti että koodi ei käy ostoskorissa oleviin tuotteisiin. Laitoin sen sitten tilauksen tekstiboksiin..

  1. Ohoh, hei minäpä laitan viestiä Twistbe’ll heti! Ehkä kyseessä on tekninen vika..?

  2. Yritin nyt tilata Aqua A -seerumin mutta verkkokaupassa tulee teksti että koodi ei käy ostoskorissa oleviin tuotteisiin.

   Moikka! Sain Twistbe’ltä vastauksen, että koodi toimii ja sitä on jo muutkin käyttäneet. Miettivät, jos koodiin oli vaikka vahingossa mennyt ääkköset KARKKIPÄIVÄ-sanaan, koodi on ilman ääkkösiä.

   Twistbe’n Kati sai joka tapauksessa etsittyä sun tilauksen varausjärjestelmästä ja lisäsi koodin sulle, ja sun pitäisi saada tilauksesta Bless-lahjoineen tilausvahvistus sähköpostiin ❤️

   1. Oo.. kiitos avusta, hienoa että tilaus löytyi <3 Itse asiassa siinä ei voinut olla ääkkösiä koska mä kopioin sen koodin suoraan tuosta sun tekstistä ja liitin tilaukseen, eli olisi pitänyt olla oikein :)

    1. OK. :) Nämä on näitä tekniikan mysteereitä..! :D Tuttua minullekin, että verkkokaupan kassa herjaa koodista ja tilaus saattaa onnistua lopulta vaikka seuraavana päivänä.

     Onneksi saat nyt joka tapauksessa GWP:n..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *