Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ihan mahtava 15 minuutin supertreeni

  Heinakuu2016_IMG_3151

Tänä kesänä minulla ei ole ollut aikaa käydä salilla säännöllisesti tai harrastaa liikuntaa muutenkaan samaan tahtiin kuin kevään FitFarm-valmennusjakson aikana. Aiemmin olen tehnyt kotona tätä ”jumpanvihaajan aamujumppaa” silloin kun ei ole mahdollisuutta käydä salilla, mutta tänä kesänä tunnin vääntäminen on vaihtunut 15 minuutin supersimppeliin korkean sykkeen tempaisuun.

HIIT – eli high intensity interval -treeni on ollut tapetilla jo pitkään, mutta itse en ole siitä ollut järin innostunut. Käytyäni kerran liikuntakeskuksen hiit-tyyppisellä tunnilla olin ”boot camp” -höykytyksen jälkeen niin poikki että hyvä jos tiesin nimeäni. Jooei, tällainen verenmaku suussa ja keuhkot halkeamispisteessä riuhtominen ei ole minun juttuni.

Heinakuu2016_IMG_3133

Odotellessani tuossa yhtenä kevätpäivänä FitFarm-toimiston odotushuoneessa vuoroani, osui silmiini eräässä kuntolehdessä pieni artikkeli treenaamisesta matkoilla. Siinä luki:

”Vaikka oma salisi ei kulje matkatavaroissa, treenata voit aina. Tarvitset vain 10-15 minuuttia ja pari neliömetriä niin voit tehdä oman kehon painolla tehokkaan harjoituksen, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa jopa seuraavat 24 tuntia.”

Tallensin treenivinkin kännykkään ja se muistui mieleeni kesän kynnyksellä. Kokeilin jumppaa ensimmäisen kerran laiskana mökkipäivänä ”kun ei lenkkipolullekaan nyt oikein jaksais…” ja hämmästyin vaikutuksista; mitäs hittoa, kolmen liikkeen älyttömän yksinkertainen varttitunnin treeni tuntui seuraavana päivänä koko kropassa ihan kuin olisi tehnyt kunnon painoharjoittelutreenin salilla..! Whaat?

Asenteeni boot camp -rääkkiä kohtaan muuttui kertaheitolla.

Olen nyt vetänyt treeniä koko kesän 2-3 kertaa viikossa ja hitsiläinen, kyllä HIIT taisi ajaa yli aiemman perinteisen kotijumpan. Varttitunnin tsemppi vaikuttaa kroppaan paljon tehokkaammin ja kokonaisvaltaisemmin kuin tunnin maltillinen vääntäminen, ja olo hiitin  jälkeen on aivan mieletön!

Tämä on ihan täydellinen herättelijä kun on istunut monta tuntia koneen äärellä ja koko kroppa tuntuu vajonneen kankeaan horrokseen. HIITin jälkeen olet kuin uudesti syntynyt: kropassa oikein hyrrää ja tunnet kuinka veri kohisee :) Pääkoppakin on tuulettunut ja mieli on pirteä ja energinen.

heimakuu2016_IMG_3138

(Ei, en poseeraa tässä esitellen mielestäni hienoa kroppaa. Kyllä mä tiedän että joidenkin mielestä mä olen liian luiseva. Mutta se on mun vartalo sellaisena kuin se on. Vähän liian miehekäs minunkin makuun mutta sellainen mulle on annettu ja sitä pitää arvostaa, ja hyvin se jaksaa mua elämässä kuljettaa <3)

Lehdessä vinkattu jumppa on oikeastaan ”HIT” ilman toista i:tä eli intervallia, sillä tässä jumpassa ei ole taukoja vaan liikkeet vedetään putkeen. Halutessaan liikkeiden välillä voi tietysti hengähtää joitain sekunteja mutta itse olen vetänyt setin ilman taukoja.

Ja tällainen se on:

Toista 10-15 minuuttia vuoron perään niin monta kierrosta kuin mahdollista:

10 x etunojapunnerrukset

10 x kyykyt

10 x burpee-hypyt

Jos ei ole tottunut kovasykkeiseen liikuntaan (kuten meikäläinen) niin kyllä, tämä vartti vetää ihan sippiin. Jossain 7 minuutin jälkeen tuntuu jo että ei hitto, miten tätä enää jaksaa ja on niin hengästynyt että on pakko puuskuttaa täyteen ääneen. Mutta tiedättekö, kyllä sitä vain jaksaa, koska 15 minuuttia on lopulta niin lyhyt aika. Ainakin minulla juuri tämä tietoisuus saa jaksamaan, kyllähän nyt viisitoista minuuttia jaksaa mitä tahansa rääkkiä. :) Etenkin kun jumpan lopussa huomaa, ettei se loppujen lopuksi ollutkaan ihan niin paha koettelemus :)

Olen tehnyt kyykkyjä olosuhteiden mukaan välillä kehonpainolla, välillä 8 kilon kahvakuulan kera.

Jumppahiki_IMG_2974

Vedät ihan täysillä niin että hiki tirskuu ja keuhkoissa polttaa (yritin ylläolevassa kuvassa ikuistaa treenin jälkeistä hien määrää iholla :D). Et välitä vaikka kroppa huutaa hoosiannaa, teet vain vaikka kuinka hidastuu ja liikkeet muuttuvat kömpelömmiksi. Ei haittaa. Pääasia että jatkat sillä tahdilla millä pystyt ja syke pysyy korkealla. Oksennukseen tai kipuun ja huimaukseen saakka ei pidä tietenkään tehdä, kyse on kuitenkin terveydestä eikä masokismista :)

Ja lopulta… kun ajastin hälyttää, tuntuu että vartti menikin tosi nopeasti ja oivaltaa, ettei vielä edes ollutkaan ihan lopussa. ^_^ Tykkään tässä jumpassa juuri siitä, että sitä tehdessä tuntuu kuin vetäisi itsensä ihan äärirajoille, mutta 15 minuutin tultua täyteen huomaa, että vielä olisi jaksanut pinnistellä lisää. Kun treeni on niin lyhyt, niin tsemppiä jotenkin riittää ihan eri lailla kuin tavanomaisissa pidemmissä liikuntasuorituksissa.

Parasta treenissä on se, että se kehittää samalla niin aerobista kuin lihaskuntoa. :) Voin kertoa että treeni on tuntunut lihaksissa joka kerran jälkeen, etenkin pepussa ja selässä.

HIIT-treenin tehokkuus perustuu harjoituksen aikaansaamaan hormonaaliseen vasteeseen. Täysillä vetäminen aiheuttaa kropassa hormonaalisen reaktion, joka saa aineenvaihdunnan käymään kierroksilla tuntikausia. Asiantuntijoiden mukaan vartin hiit-rutistus vastaa energian kulutukseltaan tunnin lenkkiä. Ja tähän päälle saa vielä lihastreenin, toisin kuin jos vain juoksee :)

Ai että mä olen innostunut :)

Jumppahiki_IMG_7427

HIIT-hiki :D Tässä kuvassa onnistui, hahah…  Ja juuri värjätyt kulmakarvat, mä tiedän, ne on tosi karut!! ^_^

Näin hiessä en ole edes juoksulenkin jälkeen. :)

*

Mitä valmennuskokeiluprojektiin tulee, ennätin käydä vasta yhdessä Optimal Performance -tapaamisessa ennen Ahvenanmaan kesätöihin lähtöä, ja joudun tunnustamaan, että en ole kyennyt noudattamaan annettuja suosituksia. :/

Vaikka OP-valmennus on vasta aluillaan, olen jo ehtinyt tekemään monia huomioita FitFarmin tyyppisen ”paperivalmennuksen” tietyistä eduista minun kaltaiselleni valmennettavalle OP:hen verrattuna. Tai oikeastaan nuo edut liittyvät tavoitteisiin ja siihen, mitä valmennukselta hakee. Yllätyin huomioista ja samalla olen joutunut hieman pettymään itseeni. Ja toteamaan, että lopulta voi ehkä olla mielekkäintä vain hyväksyä vallitsevat olosuhteet, kuunnella kehoaan ja sitä mikä tuo itselle luontaisesti hyvää oloa – ja luovuttava joistain tavoitteista. Kirjoittelen OP-projektista ja näistä huomioista myöhemmin kesällä kun tapaan valmentajaani seuraavan kerran heinäkuun lomien jälkeen.

Kommentit (43)

 1. Lilja

  Vau! Olen yrittänyt löytää hyvää (ja suht nopeaa :D) treenitapaa itselleni, joka kuitenkin tuntuisi tehokkaalta. Pakko ottaa tämä kokeiluun, innostuin todella paljon. Kiitos, Sanni! :)

  • Sanni

   Ole hyvä vain :) Tämä on kyllä ihan parhaita liikuntainspiraatioita mitä olen itse kokenut vuosiin, vartin mittaisen puserruksen oman olohuoneensa nurkassa saa aina mahtumaan kiireisimpäänkin päivään ja nuutuneinkin laiskotusolo muuttuu kihelmöiväksi energiaksi :)

 2. Jane

  Tämä vinkki tuli hyvään aikaan! Olen lähdössä Mallorcalle ensi viikolla ja mietin juuri, miten hoidan liikuntani siellä. Kahta viikkoa ei millään viitsisi olla tekemättä mitään :D mutta kun lämpöä on 30-40 astetta, juokseminen aiheuttaa vaan järkyttävän pahan olon. Tätä voisi kokeilla mukavasti sisällä ilmastoinnin edessä ;)

  • Sanni

   Kahta viikkoa ei millään viitsisi olla tekemättä mitään :D

   No sepä just :) Vaikka liikunnastakin saa (ja pitääkin välillä ^_^) pitää lomaa, niin kyllä kaksi viikkoa ilman mitään treeniä alkaa jo tuntua säännölliseen liikuntaan tottuneessa kropassa ikävältä. Mulla ainakin tulee ihan sellaiset ”vieroitusoireet” lihaksiin kun ne eivät tarpeeksi pitkään aikaan saa stimulaatiota, niissä alkaa tuntua sellaista hassua väreilyä jolla ne ilmeisesti viestittää että hei, nyt kun ei saada mitään harjoitusta niin mepä tästä aletaan veltostumaan. Kropasta katoaa pidemmillä treenitauoilla sellainen tietynlainen jännite ja tilalle tulee velttous ja koko energiataso laskee. Siksi yritän pitää matkoillakin aina kiinni kotijumpasta :)

   …ja joo, lämpimissä kohteissa lenkkeily on kyllä ihan mahdotonta, ainakin mulle… ellei lenkille pyrähdä heti aamusta kun aurinko on juuri nousemassa.

 3. Lotta

  Vedin viime viikolla töissä Tabata-treenin erään tuuraamani tunnin tilalla ja kylläpä oli kova treeni! Tabatassa tehdään yhtä liikettä 20 sek, 10 sek tauko ja yhteensä se sama liike 8 kertaa.Treeniliikkeinä minulla oli burpee, lankku, etuheilautus kuulalla,punnerrukset ja sit pystypunnerrukset. Liikkeiden välissä 1 min palautus.

  En muista milloin olisin ohjannut noin rankan tunnin, vaikka päivittäin useita ryhmäliiikuntatunteja ohjaankin! Kannattaa kokeilla!

  • Sanni

   Mulle tuollainen treeni jossa liikkeiden suoritus lasketaan ajassa, ei liikkeiden määrässä, on vähemmän mielekäs kun en jaksa laskea sekunteja tai näprätä liikkeiden välillä ajastinta :D

   Mä kun olen tällainen ”mistä aita on matalin”… -tyyppi, ja haluan että kaikki (paitsi meikkaus <3) sujuu aina mahdollisimman vähällä vaivalla ja säätämisellä, niin liikekertoja laskeva tyyli on mulle parempi kuin liikkeiden ajan laskeminen. Mutta varmasti tuo aikaan pohjautuva toimii tosi hyvin monilla muilla :)

   • Lotta

    En itsekään pysyisi laskuissa mukana, mutta töissä käytänkin valmiiksi miksattua Tabata-musiikkia. Möreä miesääni ilmoittaa etukäteen kuinka monta sekuntia on taukoon ja milloin aloitetaan uusi setti. Kertoo myös monesko tabata-setti on menossa. Helpottaa treenaamista ja näitä löytyy valmiiksi miksattuna paljon.

    Itselleni aikaa vastaan kisaaminen on tehokkaampaa – kun miesääni laskee viimeiset sekunnit setistä yritän haastaa itseni ja saada vielä sen yhden burpeen tehtyä…

    Mutta tsemppiä treeniin! Kroppa tykkää kun saa välillä vähän erilaista ärsykettä! :)

    • Sanni

     mutta töissä käytänkin valmiiksi miksattua Tabata-musiikkia.

     OK :)

     Kroppa tykkää kun saa välillä vähän erilaista ärsykettä! :)

     Näin on :) Mun kropalle tämä on jotain ihan uutta ^_^

   • Elle

    Tähän on pakko heittää vinkiksi App Storesta löytyvä PushPress Timer, joka on todella monipuolinen ja hyvä apu esimerkiksi juurikin tabataan. :) Kaiken saa säädettyä taukoineen ennen treeniä ja sovellus ilmoittaa aina levosta ja liikkeen vaihdosta äänellä.

    • Sanni

     Tähän sama vastaus kuin Mari T:lle :)

     Mun siirtyminen älypuhelinsovellusten käyttäjäksi vienee vielä aikaa :D

   • EweS

    Tabatasta tuli mieleen vinkki :)
    Käytän ite tabataa tehdessä semmoista puhelin appsia ettei tarvitse sekuntikellon kanssa plärätä :D tosi kätevä kun voi asettaa ajat valmiiksi ja piippaus kertoo milloin tauko ja liikkeen vaihto :)

    • Sanni

     Jes, pari muutakin vinkkasi tästä juuri :)

 4. Mia

  Hankin itselleni Kayla Itsinesin ohjelman, jota tekemällä vaikutuksia alkoi nähdä varsin pian. Jonkin verran on kyllä sopeutumista vuosien sohvaperunana olemisen jälkeen… Välissä on taas ollut laiskuuskausi, ensi viikolla on taas tarkoitus reipastua.

  Kaylan treenit ovat 28 minuutin pituisia ja perustuvat myös korkeaan intensiteettiin. Youtubesta löytyy myös ilmaisia treenejä.

 5. helmi

  Kiitos hiit-treenistä! Olen välillä tehnyt erilaisia hiit- treenejä. Pitää siis kokeilla tämäkin. :) Kroppasi on täydellinen! Siitä pitää nauttia mitän on. Itsellänikin on miehekäs kroppa. Vyötäröä ei tuu vaikka miten yrittää eli on tyydytty h-vartaloon. Hartiat on leveät muuhun kroppaan nähden. Näytän siltä että kaikki jumpat on kohdistettu käsiin ja hartioihin ja muu kroppa unohdettu, mut minkäs teet ettei muualla näy tulokset. ;] Ollaan siis iloisia siitä, että ylipäätänsä voidaan olla ja elää.

  • Sanni

   Ollaan siis iloisia siitä, että ylipäätänsä voidaan olla ja elää.

   Juuri näin :)

   Ikääntymisen hyviä puolia on muuten itsensä hyväksyminen :) Nuorempana halusi miellyttää ulkonäöllään toisia, pyrki koko ajan siihen mitä kuvitteli muiden odottavan ja toivovan. Ja kun se ei useinkaan ole mahdollista, ahdistui ja piti itseään huonompana. Se tietysti kuuluu elämään ja kehitykseen, vaikka surullista onkin… Surullista koska aiheuttaa monille todella syvää kärsimystä ja itsetunto-ongelmia. Kunpa kaikki osaisivat arvostaa jo nuorena sitä mitä luonto on kullekin antanut. Ikääntyminen tekee ihmisestä lempeämmän itselleen. Se on kai sitä kuuluisaa perspektiiviä… Asioiden mittasuhteet toisiinsa muuttuvat ja usein hyvällä tavalla. :)

   (Tulipas tähän nyt yhtäkkiä tunteellinen purkaus…. :))

 6. entä jos ei jaksa

  Voisin kokeilla treeniä, mutta en jaksa (edes polvet lattiassa) punnertaa kuin 1-3 kertaa peräkkäin. Miten tuota treeniä voisi silloin soveltaa?

  • Sanni

   Mä tekisin niin että punnertaisin ne kerrat minkä jaksan eli vaikka vain 1 tai 2 ja muuten tekisin jumpan samalla lailla, tosin kyykky ja burpee tuntuvat toki tuolloin vielä vähän raskaammilta koska alakroppa jää vaille 10 punnerruksen tuomaa lepotaukoa. Ajan myötä jaksat alkaa tehdä punnerruksia enemmän, eräällä viikolla huomaat että hei, nyt meni jo neljä ja seuraavalla ehkä viisi :)

   Toki punnerruksen voi myös korvata jollain ihan toisella liikkeellä kuten vatsarutistuksilla tai lankulla mutta silloin rintalihakset ja ojentajat jäävät vaille harjoitusta. (Burpee tosin vaikuttaa koko kroppaan joten sen kautta saa jonkun verran stimulaatiota myös rintaan ja ojentajiin, mutta toki punnerrukset ottavat näihin lihaksiin vielä paljon tehokkaammin. Punnerrus muuten ottaa enemmän ojentajiin kun pidät käsivarsia mahdollisimman lähellä vartaloa, melkein kiinni kyljissä.)

   • Mia

    Itse olen aloittanut ”punnertamalla” seisten seinää vasten. Joku valistuneempi voi korjata, mutta käsitykseni mukaan tuolla tavoin saa harjoitettua kohtuullisen samoja lihaksia kuin oikeassa punnerruksessa.

    • Sanni

     Kuulostaa oikein hyvältä vinkiltä :)

   • Oona

    Mie tein niin, että punnersin sen minkä jaksoin ja sitten kun ei enää voimat riittäneet burbeeisiin (miten tää taipuu :D) tein vain perus kyykkyhyppyjä. :)

    • Sanni

     Peukku :)

     Lopulta on hyvä jos jaksaa ylipäänsä tehdä mitä tahansa näistä liikkeistä loppuajan sitten jos/kun muut ei enää mene niin että syke pysyy korkealla = kroppa saa täysillä vetämisestä hormonaalisen vasteensa. :)

  • Kaisa

   Tai sitten jos seinää vasten punnertaminen tuntuu liian helpolta, voit punnertaa esim. penkkiä vasten, joka on hieman haastavampaa kuin pystyasennossa punnertaminen mutta ei yhtä rankkaa kuin tavalliset vaakatason punnerrukset :)

 7. Mari T.

  Ajastinta ei tarvitse näprätä liikkeiden välillä, kun hankkii puhelimeen HIIT-sovelluksen. Se ilmoittaa äänimerkillä ja/tai värinällä, kun on aika vaihtaa liikettä. Todella näppärä apu treeniin ja venyttelyyn, eikä tarvitse laskea mitään!

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :) Vaikka itseni tuntien tiedänkin, ettei varmaan tule hankittua mitään liikuntasovelluksia puhelimeen :D Olen älypuhelinaikaan siirtymisestä huolimatta vielä niin vanhanaikainen että en käytä mitään sovelluksia.

 8. Eleena

  Kiitos tästä, niin selkeä ja tehokas! Ehkä nuo omat burpeenikin vielä joskus jalostuvat.. :)

 9. Heli

  Vau mikä kroppa! =D

 10. superb

  Tämä tehty tänään aamulla klo 6.00 kotipihassa ennen töitä, enpä olis voinut uskoa. Mieletön fiilis koko päivän. Kiitos Sanni kun jaat oman innostuksesi, se tarttuu :) :)

  • Sanni

   Tämä tehty tänään aamulla klo 6.00 kotipihassa ennen töitä, enpä olis voinut uskoa. Mieletön fiilis koko päivän.

   Oi että, mahtavaa!! :) *ilostus*

 11. Emma

  Tiedän, ettet ole ryhmäliikuntatyyppiä, mutta vinkkaan silti! Kannattaa joskus käydä kokeilemassa LesMillsin GRIT-series tunteja. 30min HIIT treeni, jossa koostuu liikepareista ja ne saa suorittaa omassa tahdissa. Ohjaaja on hyvin vähän lavalla ja liikkuu treenaajien seassa tsemppaamassa, korjaamassa tekniikoita yms. Itse en ole ryhmäliikkuja, mutta spinning ja grit sopivat minulle, koska siinä saa tehdä omassa tahdissa ja ei tarvitse kyykätä samaan aikaan kun kaikki 20 muuta osallistujaa :-) Kannattaa katsoa vaikka youtubesta näyte gritistä!

  • Sanni

   Mä luulen että se muinoin testaamani kuntosalin HIIT-tunti oli juuri noita GRIT-tunteja, koska mun sali on Les Mills -sali. :) Ja se kokemus oli tosiaan aika nujertava ^_^ :D Mutta voihan olla, että kun jonkun aikaa vedän koti-hiittiä niin tuo pidempi grittikin tuntuisi vähemmän ”tappavalta” :D Pitää ehkä kokeilla syksyllä :)

 12. Heleää

  Jestas miten rankka treeni! :D ajattelin ottaa kesäksi tämän rutiiniksi. Kiitos vinkistä! Olen suuri kehonpainotreenien ystävä.

 13. Tiina

  HIIT ja Tabata -treenien ystäville suosittelen tätä: fitnessblender.com (löytyy myös facebookista). Yli 400 ilmaista treenivideota kaikkea 5 min – 1,5h väliltä. Tekijöinä symppis pariskunta, jolla maanläheinen asenne (fitness for all). Itse olen näitä tehnyt jo monta vuotta :)

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :)

 14. Piia

  Toivoisin postausta, jossa olet selittänyt/neuvonut nuo liikkeet! :)

  • Sanni

   Liikkeiden nimissä on linkit YouTube-videihon joissa liikkeet näytetään :)

 15. Lurjus

  Jihuu – kiitos tästä jutusta! Ps. nyt kun saat hien irtoamaan oikein kunnolla, pääset ehken arvioimaan meille dödöjä ”tositoimissa” :))

  • Sanni

   Hikeähän multa kyllä irtoaa, mutta se ei juuri haise miltään ;) Se on ”ongelma” deodoranttien arvioimisessa :) Deodorantithan eivät estä hikoilua, ainoastaan neutralisoivat sen hajua. Pystyn arvioimaan antiperspirantteja mutta en deodorantteja.

 16. Emilia

  Tämähän oli loistava! Kesällä ei ole oikein ollut treenimotivaatiota, mutta näin lyhyen jaksaa helposti tehdä missä välissä vaan. Kokeilin juuri 10 minuuttia, joka tuntui tunnilta :D Ehkä seuraavalla kerralla jaksan jo vartin! Oletko nyt tehnyt vain tätä treeniä 3 krt/vko vai käytkö lisäksi salilla tai lenkillä?

  • Sanni

   Kokeilin juuri 10 minuuttia, joka tuntui tunnilta :D

   Hihhih ^_^

   Oletko nyt tehnyt vain tätä treeniä 3 krt/vko vai käytkö lisäksi salilla tai lenkillä?

   Olen ehtinyt käymään salilla 1-2 kertaa viikossa tämän hiit-treenin lisäksi, lenkillä olen käynyt koko kesän aikana vain kerran :/

 17. venomia

  Kiitos tästä valaisevasta ja kuolemakseni koituvasta vinkistä. :D Kokeilin ensin sitä että teen 15 kertaa jokaisen liikkeen mutta etunojapunnerruksen kohdalla näin tähtiä jo ensimmäisen jälkeen, joten ei oikein sujunut. :P Siksi päätin tehdä 2 etunojapunnerrusta ja loput istumaannousuja. Kun burbeessakin on tuo punnerrus niin tuntui vähän paljolta 2 punnerrusosiota? Tein 10 minuuttia ja jo 5 minuutin jälkeen silmissä sumeni ja kroppa heittelehti kuin vieteriukko. :D Kellon soidessa huudin hallelujaata. Pitäisikö sinusta näihin treeneihin pitää aina välipäivä? Vai voiko suorittaa jo seuraavana päivänä?

  Ehkä jo parin viikon jälkeen jaksan 4 punnerrusta ja vartin. ;)

  • Sanni

   Kiitos tästä valaisevasta ja kuolemakseni koituvasta vinkistä. :D

   Hihhih… ^_^ Toivottavasti ei sentään… :D

   Kun burbeessakin on tuo punnerrus niin tuntui vähän paljolta 2 punnerrusosiota?

   Burpeesta voi jättää punnerruksen pois, itse olen ainakin tehnyt niin tässä jumpassa koska muuten tulee tosiaan tuplapunnerrukset :)

   Pitäisikö sinusta näihin treeneihin pitää aina välipäivä? Vai voiko suorittaa jo seuraavana päivänä?

   Oman fiiliksen mukaan mun mielestä :) Mä en ole tehnyt peräkkäisinä päivinä koska seuraavana päivänä kroppa on useimmiten vähän kipeä edellisestä treenistä. Aina on tehokkainta treenata kunnolla palautuneena :)

 18. Marjuska

  Olen tätä nyt muutaman kerran tehnyt ja tuntuu kyllä tosi tehokkaalta! Ja parasta tosiaan tuo lyhyt aika, jaksaa jaksaa vielä kierroksen… Itse olen myös tehnyt burbeet ilman punnerrusta koska noissa pelkissäkin punnerruksissa on tekemistä! Jos tekee vain tätä treeniä niin riittääkö vatsalihaksillekin tässä työtä vai pitäisikö lisäksi tehdä jokin vatsaliike?

  • Sanni

   Mä yhdistän tähän välillä (ja etenkin nyt reissussa) 10 minuutin vatsalihasosuuden; teen rutistuksia ja lankkua. Mutta burpeehan vaikuttaa jonkun verran myös vatsalihaksiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.