Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ideoita Vanhojen Tanssit -meikkiin: kultaa ja violettia

Kultainen ja violetti on yksi lempisävy-yhdistelmistäni, ja se sopii myös hienosti juhlameikkiin. Äidyin tekemään sävyillä kaksikin eri meikkiversiota; hillitymmässä on käytetty luumuisia sävyjä, ja värikkäämmässä taas kirkkaita, siniseen ja punaiseen taittavia sävyjä.

Meikki nro. 1 sopii loistavasti esim. burgundyn, viininpunaisen tai kullan värisen puvun seuraksi, ja meikki numero 2 taas, no, ehkä vähemmän klassisen, persoonallisemman puvun seuraksi. Kummatkin meikit ovat myös aivan erityisen hyviä vihreille silmille.

PersianOpulence

Meikki nro. 1 on toteutettu L’orealin Persian Opulence -paletilla, joka tottelee tätä nykyä nimeä Golden Plum ja näyttää kauppojen hyllyillä erinäköiselle L’orealin tehtyä palettien muotomuutoksen. Golden Plumissa on kuitenkin ihan samat sävyt. Tykkään tästä meikistä hurjasti, ja olen tehnyt sen niin itselleni kuin myös töissä asiakkaille useita kertoja. Näissä kuvissa sävyt ovat valaistuksen takia ikävä kyllä niin hirveät, että meikki ei pääse täysin oikeuksiinsa. Livenä se näyttää tosi nätiltä, trust me. :)

PersianOpulence_tuto1

1. Levitän paletin punertavaa violettia liikkuvalle luomelle ripsirajaan.

PersianOpulence_tuto2

2. Levitän paletin harmaanviolettia loppuluomelle ja luomivaon yli.

PersianOpulence_tuto3

3. Levitän paletin kullansävyä sisänurkkaan violettien päälle, ja vedän sen luomivaon sisäkaareen.

PersianOpulence_tuto4

4. Häivyttelen varjostuksen rajat vaalealla kullan sävyllä (Clarinsin Nude Shimmers -paletista).

PersianOpulence_tuto5

5. Rajaan silmän tummanvioletilla kynällä (Rimmel Enchanted, ikävä kyllä tätä loistavaa kynää ei ole ollut Rimmelin valikoimassa enää pitkään aikaan). Jätän rajauksen alaluomella ulommalle kolmannekselle.

PersianOpulence_tuto6

6. Pehmennän rajauksen laittamalla päälle L’oreal-paletin punertavaa violettia. Sipaisen alaluomen sisänurkkaan kultaa, ja teen nuden sävyisen sisärajauksen. Tumma sisärajauskin sopisi mainiosti.

PersianOpulence_tuto_valmis

7. Lisään ripsivärin, ja valmista tuli. Meikki hehkuu kauniisti punertavan ja harmaamman liilan sävyissä, jotka sulautuvat saumattomasti yhteen.

PersianOpulence_tuto_valmis2

Viimeiset kuvat on otettu salaman kanssa, ja meikin sävyt melkein katosivat…..

Noniin, mutta sitten meikkiin numero 2.

Kultavioletti_tuto_meikit

Tähän meikkiin käytin monia eri sävyjä; MAC Paint Pot Nice Vice (punavioletti voideluomiväri), MAC Odd Couple (kulta-violetti duo), MAC Violet Pigment, Make Up For Ever 92 (superkirkas tumma violetti), Lumene Kulje Kanssani (kanervainen violetti) ja Clarins Nude Shimmers -paletin vaalea kulta. Rajasin silmät Indeliblen geelirajauksella sävy Venomous (sinivioletti).

Koska ette varmaankaan omista samoja luomivärejä kuin minä, niin suomeksi selvennettynä tähän meikkiin tarvitset:

 • Voimakkaan tummanvioletin
 • Keskitumman punertavan violetin
 • Keskitumman sinivioletin
 • Vaalean kullan
 • Tummanvioletin rajaustuotteen (kynä, geeli, dippieyeliner..)

Kultavioletti_tuto1

1. Hyppäsin jo parin askeleen yli säästääkseni kuvien määrää… Tässä luomen ulompi puolisko on pohjustettu MACin Nice Vicella, sen päälle on levitetty Make Up Foreverin 92:a ja sisänurkkaan on levitetty Clarinsin vaaleaa kultaa.

Kultavioletti_tuto2

2. Levitän Lumenen Kulje Kanssani -sävyä korkealle luomivakoon.

Kultavioletti_tuto3

3. Levitän MACin Odd Couple -violettia ulkonurkkaan.

Kultavioletti_tuto4

4. Häivytän varjostuksen rajoja vaalealla kullalla ja rajaan alaluomen MUFE 92:lla ja Odd Couplella. Sisänurkkaan tuttuun tapaan vaaleaa.

Kultavioletti_tuto5

5. Rajaan yläluomen ja teen sisärajaukset Indeliblen Venomous-geelilainerilla. Pysyy erinomaisesti myös limakalvolla, tosin vaatii kerrostamisen. Tässä vaiheessa taisin myös sutia muiden sävyjen päälle kevyesti MACin Violet-pigmenttiä. Ei mitenkään tarpeellinen askel tässä meikissä, mutta mä vaan halusin kokonaisvaikutelmasta hieman sinertävämmän. :)

Kultavioletti_tuto_valmis

6. Lisään ripsarin, ja valmis.

Kumpiko meikki uppoaa enemmän teidän tyyliin? Oletteko käyttäneet kullan ja violetin yhdistelmää?

Kommentit (41)

 1. emppa

  Ihmettelen että miksen itse ikinä onnistu tekemään meikistä näin kivaa vaikka noudattaisin noita ohjeita tarkasti :p Häivyttämis-vaiheessa onnistun aina vaan sotkemaan kaikki sävyt sekaisin, mikä avuksi? ja voitkos joskus tehdä meikkituton joka korostaisi sinisiä silmiä :))

 2. iinuska

  Vau, en ennakkoluuloisuuksissani uskonut tällaisen väriyhdistelmän olevan mieleeni sitten niin yhtään, mutta nämähän ovat ihania! En edes osaa päättää kummasta tykkään enemmän, mutta ykkösversiolla on aika suuret mahikset päätyä yo-meikikseni jos puvun väri sattuu sopimaan. ;)

 3. Annie

  Alempi on kivempi! :)
  Itselläni on tänäänkin kullan ja violetin yhdistelmä, Urban Decayn Last Call + Chopper. Sijoittelin kullan luomen keskelle ja kiersin ympäri violetilla.

 4. relena

  Etkö pohjusta ollenkaan, kun et mainitse siitä mitään? Tämän postauksen meikit näyttävät jotenkin tunkkaisilta, kokkareisilta ja röpelöisiltä verrattuna muihin meikkeihisi. Lorealin laatu oli kyllä minullakin aika ruman pinnan antava luomilla, ihan kun olisi ryppyisen kuivat luomet.

  • Sanni

   Vakilukijanani ja -kommentoijana tiedät kyllä, että pohjustan luomet joka kerta. :) En katso tarpeelliseksi mainita sitä joka meikin yhteydessä.

 5. Misty

  Molemmat ovat tosi kauniita, mutta ehkä tykkään nro 2 enemmän. Olen ihastunut lilaan silmämeikkiin -vihreäsilmäinen kun olen. En ole kokeillut vielä kulta-violetti-yhdistelmää, koska kerran yksi Stockmannin kosmetiikkamyyjä sanoi, ettei minun kannattaisi valita kellertäviä sävyjä, esim. ruskeat värit tulee olla sävyltään harmaaseen taittavia. Jäi siis ikuinen trauma =)
  Pitänee yrittää tehdä vastaava meikki, vaikkei tuota kultaa olekaan.
  Onko Sanni sulla ideoita turkoosin vihreän geelieyeliner-meikkiin? Mulla on Indeliblen sellainen, mutta en oikein tiedä mitä laittaisin luomille sen kaveriksi.

  • Sanni

   Onko omistamasi sävy kenties Peacock? :) Mullakin on se, tai itse asiassa oli, sillä se kuivui. Peacock sopii tosi hyvin esim. kelta-vihreään meikkiin (paitsi että sinähän haluat välttää keltaista :)) ja sitten sellaiseen minttu-suklaa-meikkiin, missä on vaaleaa turkoosia ja tummanruskeaa. Samoin Peacock sopii sinertävien violettien seuraan.

   • Misty

    Samasta väristä on kyse. Kiitos vinkeistä. Täytyy löytää tuo minttu jotain ja testata. Kuulostaa hyvältä!

 6. Minea/MFF

  Jälkimmäinen meikki on ehdottomasti parempi! En ole aikaisemmin kokeillut kullan ja violetin yhdistelmää, mutta pakko kyllä kokeilla tässä joku päivä, kun niin kivalle näyttää :)

 7. em

  moi, oisko sulla mitää vinkkiä luomivärin levitykseen/häivytykseen? oon harjotellu vanhoihin silmämeikkiä ja lopputuloksena on aina et näytän ihan hakatulta vaikka oonki ruskeen sävyillä yrittäny meikkaa. Et missä menee pieleen:D?

 8. Rosalie

  Tykkään molemmista, vaikkakin ruutuni toistaa ykkösmeikin värin aivan toisenvärisinä kuin mitä olet sanonut niiden oleva. Muissa kuvissa sitä ongelmaa ei ole..

  • Sanni

   Värit toistuu tälläkin ruudulla tosi huonosti, mutta se johtuu siitä, että kuvausolosuhteiden kellertävä valaistus vääristi sävyjä eikä ne juurikaan näytä kuvisss violeteilta mitä ne siis livenä ovat. :)

 9. Ama

  Hei, minulla on pieni ongelma liittyen juuri wanhojen meikkiin. Pukuni on hopeinen/tumman harmaa ja ongelmana on, että minkä värisen silmämeikin tekisin. Minulla on ruskeat hiukset ja vihreät silmät. Mietin violettia meikkiä, mutta pelkään että siitä tulisi liian raju… Kiitos etukäteen !

  • Sanni

   Mikset tekisi harmaata meikkiä? :) Vaikkapa tämän tyylistä, ei ole ainakaan yhtään raju. :)

   • Ama

    Taidankin kokeilla tuota, kiitos vinkistä ! :)

 10. Luna

  Jag gillar starka färger och speciellt lila, så mitt val skulle nog vara den nedre sminkningen. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.