Ideoita Vanhojen Tanssit -meikkiin: harmaata ja vihreää

Minulta on pyydetty jo viime syksystä saakka vinkkejä ja neuvoja Vanhojen Tanssien meikkiin, ja aion tehdä aiheesta muutamankin tutorialin. Olen saanut monia toiveita monilla eri väreillä toteutettavaksi, mutta kuten varmasti ymmärrätte, en ehdi tehdä ohjeita jokaiseen eri puvun väriin sopivaksi. Valitsen tutorialeihin yleisimpiä sävyjä, joista voi sitten soveltaa omaan pukuunsa sopivaksi vaihtamalla sävyelementtejä.

Pidän meikit näissä tutorialeissa suhteellisen yksinkertaisina, jotta kaikki osaisivat ne tehdä. Pyrin käyttämään meikeissä vain muutamaa sävyä.

Osan 1 meikki sopii harmaaseen, hopeiseen tai vihertävään pukuun. Harmaa on loistava sävy juhlameikkiin, sillä se sopii käytännössä ihan kaiken värisiin pukuihin. Valitse silmämeikkiin pukuusi sopiva väripilkku, ja tee varjostukset harmaalla. Säästä ruskeat varjostukset ruskean, beigen, kullan tai kermanvärisiin pukuihin.

Wanhat_tutorial8

Tähän meikkiin tarvitset:

 • Vaaleanvihreän luomivärin (mielellään matta tai vähähohtoinen)
 • Keskivihreän luomivärin (mielellään hohtava)
 • Tummanharmaan luomivärin (voi olla matta tai hohtava)
 • Luonnonvaalean luomivärin kulmaluulle ja häivytykseen
 • Tummanharmaan tai mustan rajauskynän
 • Ja tietysti ripsivärin, mikä lienee sanomattakin selvää! :) Monet varmasti käyttävät myös irtoripsiä.

Ylemmässä kuvassa näkyvät minun käyttämäni sävyt.

Wanhat_tutorial1

1. Pohjusta luomi, ja levitä luomen sisäpuolikkaalle vaaleanvihreää sävyä. Minä laitoin oman vihreäni alle vielä vihreää voidemaista luomiväriä. Levitä luomivaon yläpuolelta kulmakarvoihin saakka vaaleaa luomiväriä. Tämän voi tehdä myös viimeisenäkin, mutta näin alimmaiseksi laitettuna se helpottaa luomivaon sävyjen häivyttymistä.

Wanhat_tutorial.2

2. Rajaa yläluomi tummanharmaalla tai mustalla kynällä, ja vedä rajaus luomen ulkopuolelle. Rajaus tulee toimimaan varjostuksesi alarajana.

Wanhat_tutorial3

3. Varjosta luomen ulkonurkka rajausta seuraten tummanharmaalla. Varjostuksen korkeudella voit päättää, miten dramaattisen lookin haluat. Nosta varjo korkealle luomivaon yläpuolelle, mikäli haluat näyttävän meikin, tai pidä se luomivaon alapuolella, mikäli pidät hillitymmästä jäljestä. Minä jätin tässä meikissä varjostuksen matalalle, minusta se on tyylikäs noin.

Wanhat_tutorial.4

4. Levitä hohtavaa keskivihreää sävyä luomen keskelle harmaan ja vaaleanvihreän väliin, ja luomivakoon. Mikäli et nostanut harmaata kovin korkealle, voit nostaa vihreää ylemmäs niin saat meikin yleisilmeestä vihreämmän.

Wanhat_tutorial5

Silmä näyttää nyt tältä. Häivytä vihreän ja harmaan rajaa luomivaossa vaalealla luomivärillä. Meikin voi jättää tällaiseksi, tai lisätä sävyä myös alaluomelle.

Wanhat_tutorial6

5. Käytä alaluomella samoja sävyjä, mitä käytit yläluomellakin. Alaluomen sisänurkkaan kannattaa aina laittaa jotain hohtavaa tuomaan valoa, ja itse hipaisin sinne Tropical Light -paletin vaaleinta vihreää.

Mikäli haluat meikistä intensiivisemmän, voit tehdä yläluomelle vielä mustan eyeliner-rajauksen, ja rajata alaluomen sisäpuolelta tummanharmaalla tai mustalla kynällä.

Wanhat_tutorial.6

Itse tummensin yläluomen ripsirajaa mustalla luomivärillä, ja tein alaluomelle vaalean sisärajauksen.

Wanhat_tutorial7

Poskipunalla voi vaikuttaa paljon meikin yleisilmeeseen. Näiden silmien pariksi voi yhtä hyvin valita vaalean roosan, heleän persikan tai juhlavamman punertavan poskipunan. Tee valinta pukusi mukaan, vihreään pukuun sopii paremmin lämminsävyinen, esim. persikkainen poskipuna ja viileän harmaaseen kuulas vaaleanpunainen. Itse valitsin neutraalin maanläheisen punan, ja huulille punertavan beigen huulikiillon. Poskipäille sipaisin vielä hohdetta L’orealin Golden Beige -luomiväristä.

Wanhat_tutorial9

Muita vinkkejä meikkiin:

– Jos haluat meikistä enemmän harmaan, sipaise vaaleanvihreää ainoastaan ihan luomen sisänurkkaan ja jätä luomivaon vihreä pois. Pieni vihreä pilkahdus sisänurkassa tekee meikistä kuitenkin eloisan.

– Jos haluat meikkiin tiukemman kontrastin, käytä harmaan sijaan mustaa. Tai laita alimmaksi mustaa, ja pehmennä sitä hiukan harmaalla.

– Jos teet alaluomelle tumman sisärajauksen, pidä kynä mukana käsilaukussa. Sisärajaus kestää vain harvoin koko päivän, ja vaatii korjailua päivän mittaan.

– Jos pukusi on vihreä ja suunnittelet kokovihreää meikkiä, myös näistä tutorialeista voi olla hyötyä:

Spring Greens

Light Smoky Green

Kommentit (27)
 1. Tosi kaunis meikki, vihreät sävyt tosin iskee tännepäin ihan aina. :D Tätä voisikin kokeilla joskus illanviettoon, omat vanhojentanssit kun vilahti ohi jo muutama vuosi sitten.

 2. Kiitos kiitos kiitos, juuri tälläistä tutoa olen haikaillut, vaikken ole sellaista kirjallisesti kysynytkään (: Helpotit juuri vanhojen meikkini tekoa roimasti!
  Muuten, onko siis parempi tehdä meikki puvun värin mukaan, eikä esim. silmien, niin kuin usein neuvotaan? Oma pukuni on tummansininen, mutta silmät vihreät.
  Kiitos huippuhyvästä blogista!

  1. Tekisin puvun mukaan. Ainahan on tietysti parempi, jos meikki sattuu sopimaan vielä silmienkin väriin. ^_^ Mutta esimerkiksi harmaat meikit sopivat kaikille silmille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *