Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ideoita tonnikalalle

Vähän niin kuin jatkona eiliselle savustettu tonnari -vinkille ja ”budjettiruokaa” -sarjalle. :)

Joku siellä voi taas nauraa että miten kukaan viitsii jakaa noin yksinkertaisia ruokaohjeita mutta naurakaa pois! Itselläni tulee helposti jumituttua käyttämään tonnikalaa vain salaatissa tai sitten tietysti kalapullissa, tonnari kun ei juuri ole se kaikkein mielikuvituksellisin raaka-aine. Nyt kolmanneksi suosikiksi on löytynyt maukas Tonnikalapaistos.

Tuttuun tapaan ruoka syntyy muutamasta halvasta perusraaka-aineesta ja on valmista 15 minuutissa :)

Tonnikalapaistos4

Idea paistokseen syntyi eräänä iltana kun piti saada ruokaa pöytään miehelle ja minulle, eikä kotona ollut muuta kuin yksi tonnikalapurkki, pari kananmunaa, pakastevihanneksia ja juustoraastetta.

Ei muuta kuin yhdistämään kaikki ainekset uunivuoassa. Heitin vuokaan pakasteruusukaalia ja -kukkakaalia, lusikoin joukkoon tonnikalan, keitin kaksi kananmunaa ja mursin nekin sekaan, rouhin päälle yrttisuolaa ja pippuria ja kuorrutin komeuden juustoraasteella. Uuniin 225 asteeseen ja ulos kun juusto oli saanut kauniin värin. Jos pakastevihannekset sulattaa ennen uuniin laittoa ruoka valmistuu max. vartissa.

Ruokaisa mättö! :) Ja uunista tullut kauniisti ruskistunut paistos näyttää ihan oikealta ruoalta eikä siltä että heitit juuri epätoivoissasi kasaan ne ainoat ruoka-aineet mitä kaapista sattui löytymään.

Tonnikalapaistos5

Teen tätä parina eri versiona, tomaattimurskalla ja ilman. Sekaan sopivat loistavasti myös kikherneet. Ja JOS kotona sattuu olemaan fetaa, käytä sitä!! :) Feta maustaa minkä tahansa epämääräisen uuni/pata/pannuruoan supermaukkaaksi.

Valkosipuli on toinen. ”Miksi mun ruoka ei maistu miltään..”? Lisää pari valkosipulinkynttä, jo pieni määrä valkosipulia tekee ruoasta paljon rikkaamman makuista.

Tonnikalapaistos1

Tonnikalapaistos2

Eilen tein paistoksen savustetusta tonnikalasta. Tämä on niin loistava ruoka kun voi käyttää ihan mitä vain kotoa löytyy.

Kasasin pikkuvuokiin ruusukaalia, sipulia, tölkkiherkkusientä ja parvekkeella savustamaani tonnikalaa. Murskasin päälle yhden valkosipulinkynnen. Kuorrutin parmesaanijuustolla ja bulkkijuustolla ja ei kun uuniin.

Tonnikalapaistos_

Oi mitkä aromit keittiössä leijui vain 10 minuuttia myöhemmin. Miten yksi valkosipulinkynsi voikaan tuoda niin hyvän tuoksun..! :)

Ei näytä hääppöiseltä mutta kyllä on kuulkaa hyvää! Ja annoksella jälleen hintaa jotakuinkin 2 euroa.

Uusille lukijoille on tietysti pakko heittää myös linkki blogini suosituimpaan reseptiin kautta aikojen. Kokeile Tonnikalapullia, helpoin tie tonnari-onneen…! <3

Tonnikalaporkkanapullat

Kokeile tuunata pullareseptiä myös kasviksilla kuten porkkana- tai kesäkurpitsaraasteella tai kapriksilla. Minä sekoitan omaan tonnaripullataikinaani nykyään aina osan porkkanaraastetta – nami!

Muita tapoja käyttää tuota tölkkiruoan supersankaria otetaan kiinnostuksella vastaan! :)

Kommentit (17)

  1. Nina L

    Älä yhtään väheksy näitä ohjeita!! Ne ovat oikein tervetulleita ja antavat uusia ideoita, yksinkertaiseltakin kuulostava juttu voi olla joskus se ”ahaa!”-elämys (miksi en ole keksinyt tätä ikinä itse-fiilis)
    Jatka samaan malliin :)
    Ja ihanaa Ystävänpäivää Sanni!

  2. Kati

    Sori…

    http://www.greenpeace.org/finland/fi/kampanjat/mertensuojelu/ratkaisut/Kalan-kulutus/Tonnikala/

    Itse en ole enää useisiin vuosiin syönyt tonnikalaa, kun on niin vaikeaa saada selville mistä se on peräisin.

  3. Veera

    Mun on nyt ihan pakko uteliaisuuttani kysäistä, että eikö sua huoleta tonnikalan syöminen nykypäivänä? Itse olen jättänyt sen aika vähille, kun lueskelin uutisia valtamerten vedestä, jonka radioaktiivinen säteilymäärä on aika korkealla fukushiman takia.. Ja tonnikalahan taitaa olla ravintoketjun ylimmässä päässä. En sitten tiedä, mitenkä radioaktiivisia tonnikaloja säilykepurkeista löytyy, mutta jotenkin pelottava ajatus minusta.

    • Sanni

      eikö sua huoleta tonnikalan syöminen nykypäivänä?

      Ei huolestuta. Radioaktiivisuutta en juurikaan pohdi, sen voin rehellisesti myöntää, mutta suosin MSC-tonnikalaa aina kun mahdollista.

      Tonnikala on kyllä soijan ohella aina sellainen puolesta/vastaan -aihe…. :) Tietää melkein mitä tulee kun siitä kirjoittaa ^_^

  4. happy vegan ^^

    paras tapa käyttää on jättää kaupan hyllyyn (paitsi msc-merkityt, mutta en ole ikinä merkkiä bongannut purkkitonnarissa)!! :)

    http://wwf.fi/mediabank/2095_original.jpg

    ja http://wwf.fi/mediabank/4626.pdf s. 66

    bon appetit meille, ryöstökalastuksen köyhdyttämät meret tuleville sukupolville…. (pakko olla tällainen ”ilonpilaaja”, mutta blogiasi lukee paljon ihmisiä jolloin sulla on mielestäni enemmän vastuuta siitä mitä kirjoitat, kuin yksittäisellä kuluttajalla omista henkilökohtaisista valinnoistaan).

    • Sanni

      mutta en ole ikinä merkkiä bongannut purkkitonnarissa)!! :)

      MSC-merkittyä tonnikalaa löytyy mm. Rainbow’lta (kahtakin erilaista) ja Pirkalta. Lidlin Nixelläkin pitäisi olla MSC Orgin mukaan (samoin John Westillä), mutta noita kahta en ole vielä bongannut. Mutta Rainbow ja Pirkka on tuttuja MSC-tonnareita :)

  5. Martina

    Mun mielestä nämä on tosi hyviä vinkkejä! Helppoja ja ”budjettiystävällisiä” reseptejä otetaan aina vastaan :)

    Haters gonna hate ;)

  6. Lusa

    Toi paistos näyttää ihan sikaherkulta! (siis niiku tosiherkulta, tajusin just et ton voi tajuta väärin :D) Vaik syön tässä just nii SILTI tuli nälkä (tai alko tekee mieli). Mä vaa en voi sietää kukkakaalii, onks jotain vinkkejä millä sen vois korvata? Pakko kokeilla joskus, ja vielä mahd pian :) Ihanan näköstä *kuolaa* :D

    • Sanni

      Mä vaa en voi sietää kukkakaalii, onks jotain vinkkejä millä sen vois korvata?

      Parsakaali, paprika, porkkanaviipaleet, kesäkurpitsa, vihreät pavut, pinaatti, munakoiso, tomaatti… :) Oikeastaan millä tahansa kasviksella :)

      • Lusa

        Parsakaalii mäki mietin, ja muutki suositteli ku esittelin idean tästä ruuasta josko tekis perheelle, mut en ollu ihan varma, että sopiiko makumaailmaan :) mä oon jotenki tosi huono yhistelemään makuja, mutta harjotteluu vaa lisää :) kiitos paljon!

  7. Eerika

    Tonnikalasta voi tehdä myös herkullista kastiketta. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää tölkki tomaattimurskaa ja tonnikalapurkki. Sekoita. Lisätään vielä esim. chilituorejuustoa puolikas rasia ja mausteita maun mukaan, ainakin mustapippuria. Nautitaan pastan kanssa.

    • Sanni

      Joo, tuon tapaista kastiketta tulikin joskus tehtyä pasta-aikoina! :) Tai no, myönnetään että mä tein sen usein tyyliin vain ketsuppiin kun en muuta osannut/keksinyt… :D

      Tuo chilituorejuusto kuulostaa ihanalta lisältä kastikkeeseen… Täytyypä kokeilla tätä joskus vaikka Philadelphia- tai papupastan kanssa! :) Kiitos Eerika!

  8. Aldefiina

    Taas NIIN hyvä ruokaohje, että pakkohan tuota on kokeilla….nam, nam!

  9. anu

    Herkullisen näköistä ruokaa :). Mä herättelen pikkuhiljaa vasta kotikokkia itsessäni vaikka ikää on yli 30, joten helpot reseptit ovat tervetulleita.
    Ja tää on nyt vaan mun mielipide, mutta etköhän sä voi tonnikalastakin kirjoitella tai sitten näihin juttuihin pitää laittaa merkintä K18 ;).

  10. ae

    Mä niin tykkään näistä sun ruokapostauksista! Tämäkin menee testaukseen. Mutta hetkinen, miks en oo vielä kokeillut noita tonnikalapullia!

  11. Susanna89

    Hyvältä näyttää ja kuulostaa :)
    pistin muuten sähköpostia, mikä on ollut sun suosikkikohteesi Kreikasta?

    • Sanni

      Jees, luinkin meilisi mutta en ole ehtinyt vielä vastaamaan, laitan tänään viestiä :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.