Ideoita tonnikalalle

Vähän niin kuin jatkona eiliselle savustettu tonnari -vinkille ja ”budjettiruokaa” -sarjalle. :)

Joku siellä voi taas nauraa että miten kukaan viitsii jakaa noin yksinkertaisia ruokaohjeita mutta naurakaa pois! Itselläni tulee helposti jumituttua käyttämään tonnikalaa vain salaatissa tai sitten tietysti kalapullissa, tonnari kun ei juuri ole se kaikkein mielikuvituksellisin raaka-aine. Nyt kolmanneksi suosikiksi on löytynyt maukas Tonnikalapaistos.

Tuttuun tapaan ruoka syntyy muutamasta halvasta perusraaka-aineesta ja on valmista 15 minuutissa :)

Tonnikalapaistos4

Idea paistokseen syntyi eräänä iltana kun piti saada ruokaa pöytään miehelle ja minulle, eikä kotona ollut muuta kuin yksi tonnikalapurkki, pari kananmunaa, pakastevihanneksia ja juustoraastetta.

Ei muuta kuin yhdistämään kaikki ainekset uunivuoassa. Heitin vuokaan pakasteruusukaalia ja -kukkakaalia, lusikoin joukkoon tonnikalan, keitin kaksi kananmunaa ja mursin nekin sekaan, rouhin päälle yrttisuolaa ja pippuria ja kuorrutin komeuden juustoraasteella. Uuniin 225 asteeseen ja ulos kun juusto oli saanut kauniin värin. Jos pakastevihannekset sulattaa ennen uuniin laittoa ruoka valmistuu max. vartissa.

Ruokaisa mättö! :) Ja uunista tullut kauniisti ruskistunut paistos näyttää ihan oikealta ruoalta eikä siltä että heitit juuri epätoivoissasi kasaan ne ainoat ruoka-aineet mitä kaapista sattui löytymään.

Tonnikalapaistos5

Teen tätä parina eri versiona, tomaattimurskalla ja ilman. Sekaan sopivat loistavasti myös kikherneet. Ja JOS kotona sattuu olemaan fetaa, käytä sitä!! :) Feta maustaa minkä tahansa epämääräisen uuni/pata/pannuruoan supermaukkaaksi.

Valkosipuli on toinen. ”Miksi mun ruoka ei maistu miltään..”? Lisää pari valkosipulinkynttä, jo pieni määrä valkosipulia tekee ruoasta paljon rikkaamman makuista.

Tonnikalapaistos1

Tonnikalapaistos2

Eilen tein paistoksen savustetusta tonnikalasta. Tämä on niin loistava ruoka kun voi käyttää ihan mitä vain kotoa löytyy.

Kasasin pikkuvuokiin ruusukaalia, sipulia, tölkkiherkkusientä ja parvekkeella savustamaani tonnikalaa. Murskasin päälle yhden valkosipulinkynnen. Kuorrutin parmesaanijuustolla ja bulkkijuustolla ja ei kun uuniin.

Tonnikalapaistos_

Oi mitkä aromit keittiössä leijui vain 10 minuuttia myöhemmin. Miten yksi valkosipulinkynsi voikaan tuoda niin hyvän tuoksun..! :)

Ei näytä hääppöiseltä mutta kyllä on kuulkaa hyvää! Ja annoksella jälleen hintaa jotakuinkin 2 euroa.

Uusille lukijoille on tietysti pakko heittää myös linkki blogini suosituimpaan reseptiin kautta aikojen. Kokeile Tonnikalapullia, helpoin tie tonnari-onneen…! <3

Tonnikalaporkkanapullat

Kokeile tuunata pullareseptiä myös kasviksilla kuten porkkana- tai kesäkurpitsaraasteella tai kapriksilla. Minä sekoitan omaan tonnaripullataikinaani nykyään aina osan porkkanaraastetta – nami!

Muita tapoja käyttää tuota tölkkiruoan supersankaria otetaan kiinnostuksella vastaan! :)

Kommentit (17)
  1. Älä yhtään väheksy näitä ohjeita!! Ne ovat oikein tervetulleita ja antavat uusia ideoita, yksinkertaiseltakin kuulostava juttu voi olla joskus se ”ahaa!”-elämys (miksi en ole keksinyt tätä ikinä itse-fiilis)
    Jatka samaan malliin :)
    Ja ihanaa Ystävänpäivää Sanni!

  2. Sori…

    http://www.greenpeace.org/finland/fi/kampanjat/mertensuojelu/ratkaisut/Kalan-kulutus/Tonnikala/

    Itse en ole enää useisiin vuosiin syönyt tonnikalaa, kun on niin vaikeaa saada selville mistä se on peräisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *