Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hyvvee ja halpoo

Eli Urtekram :)

Halpuus on tietenkin aina suhteellista, mutta luonnonkosmetiikan maailmassa Urtekram edustaa epäilemättä edullisinta päätä. Se on ns. markettiluonnonkosmetiikkaa, ja sen myyntikanavina toimivatkin erikoismyymälöiden lisäksi myös suuret marketit.

Tulipahan muuten jälleen lisää palautetta annettavaksi merkille; Urtekramin sivuilta ei löydy listaa jälleenmyyjistä. On kyllä kova halu myydä tuotteitaan! :D Eilenkin minulta kyseltiin mistä tuotteita voi ostaa, ja osasin vastata vain sen kaupan mistä itse ostin, eli Prisma. Olen nähnyt tuotteita muissakin S-Ryhmän marketeissa, valikoimat tietysti vaihtelevat. Keskon kaupoista en osaa sanoa.

Urtekram_Ruusu_tuotteet

Mutta joo! Viimein asiaan. :)

Sain Urtekramilta testiin viisi Ruusu-sarjan tuotetta; shampoon ja hoitoaineen, käsivoiteen, deodorantin ja palasaippuan. Niistä innostuttuani ostin itse vielä Pohjolan Koivu -sarjan käsivoiteen, hoitoaineen ja vartaloemulsion.

Urtekram_Koivu

Ensiksi: tuoksu.

Ruusu-sarjan on nyt sitten taas sitä tunkkaisempaa ruusu-osastoa, josta itse en välitä lainkaan. Ruusun tuoksuahan on monenlaista, osan ollessa makeampia ja raikkaampia ja osan (ja minun kokemukseni perusteella suuremman osan) ollessa raskaampia eikä juuri lainkaan makeita. Urtekramin Ruusu kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan.

Yleisesti ottaen, tutustuttuani kahden sarjan tuotteisiin, pidän tuoksua käytännössä niiden ainoana miinuksena. Tuoksu on usein hieman ongelmallinen asia luonnonkosmetiikassa, ainakin normikosmetiikan tuoksumaailmaan tottuneiden vinkkelistä. Luonnonkosmetiikan tuoksut ovat usein yrttisiä, heinämäisiä tai voimakkaasti eteeristen öljyjen hallitsemia. Niistä joko tykkää tai ei. Jokunen merkki, kuten Estelle & Thild, on kehittänyt tästä tyylistä poikkeavan tuoksukokonaisuuden. Urtekramin tuoksut taas ovat hyvin perinteisen luonnonkosmetiikkamaisia.

Koivu-sarjan tuotteet eivät tuoksu koivulta, mikä tuli vähän yllätyksenä. Olen yrittänyt miettiä miltä tuotteet itse asiassa tuoksuvat, ja vasta lukijan eilisestä kommentista opin, että ruiskaunokilta (lukee näemmä nettisivullakin). Tuoksu on parempi kuin Ruusussa, mutta ei mitenkään erityisen tenhoava. Sanotaanko, ei-tunteita-herättävä. :)

Urtekram_kasivoiteet

Aloitetaan käsivoiteista.

Oooh, ihania!! (Incit kaikkiin Urtekramin tuotteisiin löytää muuten heidän sivuiltaan.) Olen käsivoiteiden suurkuluttaja ja tykkään eniten hieman täyteläisemmistä, tehokkaasti sekä pehmentävistä että kosteuttavista koostumuksista. Talvella joudun käyttämään kunnon suojaavan kalvon jättävää käsivoidetta, vetisillä yksilöillä voi heittää, no, sitä vesilintua vaikka.

Urtekramin käsivoiteet ovat täyteläisyysasteeltaan jotain kevyen ja mediumin välimaastossa. Ne eivät tunnu rasvaisilta eikä käsiin jää tahmeaa pintaa, mutta ne eivät myöskään ole vesimäisen ohuita. Suojaavassa ja hyvin pehmittävässä koostumuksessa on mm. manteliöljyä, sheavoita ja helokkiöljyä. Voiteissa ei ole alkoholia. Näitä tulen ostamaan lisää!

Urtekram_Ruusu_hiustuotteet

Hiustuotteet

Kuten eilisessä postauksessa kirjoittelin, Ruusu-sarjassa on kaksi eri shampoota; normaaleille ja kuiville. Ruusu-hoitoaineita on vain yksi, monitulkintaisella kuvauksella, ”hemmotteleva”. Mikä siinä sitten niin hemmottelee, jää salaisuudeksi. Koivu-hoitoaine tuntuu hiuksissa käytännössä ihan samalle, ja se ei lupaa hemmotella, vaan kosteuttaa ;)

Ruusu-shampoo normaaleille hiuksille

Koostumus on tuttua kamaa; todella nestemäinen. Tämä on luonnonkosmetiikan shampoissa normi. Ei koostumuksella muuten niin väliä, mutta shampoota menee hukkaan kun sitä väkisinkin valuu aina kämmeneltä lattialle. Ja päähän suoraan kaataessa tulee lorauttaneeksi aika paljon kun ei näe, ja tällöinkin shampoota kuluu. Koostumus ei siis tee tuotteesta kovin taloudellista.

En tiedä miten paljon Urtekramin kuivien hiusten shampoo eroaa käytössä normaalien hiusten yksilöstä, mutta minun hiuksissani jo tämä normaalitukan shampoo tuntuu aika hoitavalta. Hoitavalla tarkoitan sitä, että shampoo jättää hiukset selviksi. Yleensä normaalin hiustyypin shampoot tuntuvat minun hiuksissani suhteellisen peseviltä ja hiukset jäävät narskuviksi ja tuntuvat huuhdellessa karheilta ja hieman takkuisilta. Ruusu-shampoo ei tee sitä efektiä. Annoin shampoon parin testiviikon jälkeen siskolleni (jolla on erittäin kuivat ja käsitellyt hiukset), ja myös hän tykkää shampoosta kovasti. Pesuteho on miedompi kuin normikosmetiikan shampoissa, eivätkä hiukset jää yhtä ilmaviksi kuin pesevämmällä shampoolla, mutta jos kaipaa nimenomaan hellävaraista ja hoitavaa shampoota, tämä vastaa aika lailla kriteereitä.

Ainesosatasolla Urtekramin kuivien hiusten shampoot eroavat normihiusten shampoista ainesosaparivaljakolla hydrattu maissitärkkelys & sokerijuurikasuute. Täytyy joskus kokeilla kuivien hiustenkin versiota jotta pääsee toteamaan käytännössä, miltä se tuntuu. Ainakaan kuivien hiusten versio ei ainesosiensa puolesta kuulosta raskaalta.

Urtekram_Koivu_hoitis

Ruusu – ja Koivu -hoitoaineet

Kun kyseessä on sertifioinnin standardit täyttävä hoitoaine, suhtaudun siihen aina erityisellä uteliaisuudella. Kuten tunnettua, useimmille valmistajille on haasteellista (lue: käytännössä toistaiseksi mahdotonta) valmistaa oikeasti silottavia, tehokkaasti selvittäviä hoitoaineita ilman sertifikaattien kieltämiä aineita. Lähes kaikki parhaat luonnonkosmetiikan hoitikset ovatkin siis sertifioimattomia, poikkeuksena Aubreyn ja Sanctumin hoitoaineet.

Nyt voin omalta kohdaltani lisätä Urtekramin hoitikset poikkeusten joukkoon. Niillä on sertifikaatti, ja ne toimivat. Eivät ole yhtä hoitavia kuin ”kuninkaalliset” Aubrey ja Sanctum, mutta verrattuna esimerkiksi Laveran, Santen ja Weledan sertifioituihin hoitoaineisiin, tulos on erinomainen.

Hoitisten koostumus on löysähkö, mutta ei liian liru. Ne eivät tunnu hiuksissa yhtä liukkailta kuin Aubrey ja Sanctum, mutta ehdottomasti paremmilta kuin yllämainitut muut sertifioidut. Kirjoitan Koivu- ja Ruusu-hoitoaineista monikossa, sillä en huomannut niissä käytännössä mitään muuta eroa kuin tuoksun, joka Koivussa on minulle mieleisempi. Kumpikin selvittää hiukset hyvin ja jättää hiukset todella pehmeiksi ja sileiksi. Huuhteluvaiheessa fiilis ei ole yhtä silkkinen kuin Kuningattarilla, mutta todella hyvä kuitenkin. Ja te tiedätte miten tarkka olen hiustuotteideni toimivuudesta! ;)

Ainoa seikka, missä hoitikset häviävät synteettisille, on sähköisyys. Valmistajat ovat myöntäneet, että luonnonkosmetiikan keinoin on vaikeaa saada hiustuotteisiin anti-staattinen ominaisuus, ja sen olen todellakin vuosien varrella huomannut. Sertifioinnin kriteerit täyttävä hoitis jättää hiukset käytännössä aina enemmän tai vähemmän sähköisiksi. Eipä sitten muuta kuin avuksi synteettinen anti-staattinen suihke, jota olen tänäkin aamuna saanut Ruusu-hoitiksen jäljiltä suihkia runsaasti.

Tästä huolimatta käyttäisin Urtekramin hoitiksia oikein mielelläni. Hiusten pehmeys, sileys ja takuttomuus on minulle arvo numero 1. :)

Urtekram_Ruusudeo

Deodorantti

Joku kysyi minulta eilen, koenko, että nämä ”toimivat”. Tämä on aina kiintoisa kysymys deodorantin kohdalla. Siis kun puhutaan nimenomaan deodorantista, ei antiperspirantista. Useimmat mieltävät toimivan dödön sellaisena, että se pitää hajun loitolla sekä kainalot kuivina, mutta deodoranttien kohdalla voidaan arvioida vain ensin mainittua, sillä niiden ei ole tarkoitus pitää kainaloita kuivina. Minä taas arvostan nimenomaan kuivuus-ominaisuutta, minkä vuoksi käytän mieluummin antiperspirantteja. Sellaisia ei luonnonkosmetiikassa ole tarjolla, koska antiperspiranteissa käytetyt alumiinipohjaiset ainesosat (tavallisimmin aluminum cholohydrate ja aluminum zirconium) ovat kiellettyjä.

Lyhykäisyydessään Urtekramin dödöstä: kuivuu hitaasti. Muuta en osaa sanoa, sillä olen huono arvioimaan toimivuutta hajun kannalta. Normaali ”arkihikeni” ei juuri haise miltään (heh, kaikkea sitä saa blogiinsa kirjoittaa :D), joten kainaloni eivät oikeastaan haise oli siellä jotain antibakteerisia aineita tai ei. (Stressihiki on asia erikseen, mutta en ole tainnut olla erityisen stressaantunut Urtekramin testijaksolla joten en ole päässyt testaamaan deodoranttia stressihikeen :))

Luonnonkosmetiikan deodoranteissa käytetään potassium alum -nimistä ainesosaa, joka on mineraalikristalli, mutta siinä on myös alumiinia. Potassium alumin vaikutuksista iholla löytyy hyvin ristiriitaista tietoa, eikä taaskaan auta muu kuin valita mihin lähteeseen haluaa uskoa – vai välittääkö asiasta lainkaan.  Esimerkiksi Ruohonjuuren sivulta löytyy artikkeli, jonka mukaan ”Potassium alum sisältää myös alumiinia, mutta pääasiallinen ero muihin yhdisteisiin on, että kristalli molekyyli on suuri ja ei voi imeytyä ihoon ja se toimii ilman negatiivisia haittavaikutuksia.” Toiset lähteet taas sanovat, että potassium alumin molekyylit hajoavat kostuessaan kristallimuodostaan ioneiksi jotka ovat vielä paljon pienempiä kuin antiperspiranteissa käytettyjen alumiiniyhdisteiden molekyylit, ja näin ollen voivat imeytyä elimistöön (lähde: Chemical Of The Day).

Urtekram_Ruusu_saippua

Palasaippua

Pehmeä, runsaasti vaahtoava saippua. Saippuoitahan on sellaista kovempaa laatua ja sitten hyvin pehmeää ja rasvaista, Urtekram kuuluu jälkimmäiseen tyyppiin. Nettisivulla tuotetta kuvataan näin: ”pehmeä vaahto sisältää runsaasti hoitavaa glyseriiniä ja ihania eteerisiä öljyjä, jotka pesevät kätesi puhtaiksi ja pehmeiksi. Nautinnon täydentää tieto siitä, että pehmeän vaahdon salaisuus, palmuöljy, on tuotettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.”

Tietääkö joku mikä juttu saippuan valmistustekniikassa vaikuttaa tuohon pehmeyteen..? Saippuoissahan on aina rasvaa ja glyseriiniä (lähde), joten onko sitten valitulla rasvan laadulla merkitystä pehmeyden kannalta..? Näin voisin olettaa.

Ruusu-saippua tuntuu todellakin oikein miellyttävältä ja vaahtoaa runsaasti ja pehmeästi. Iho ei jää kuivan ja kiristävän tuntuiseksi. Koostumuksen miinuksena epätaloudellisuus – saippua kuluu pehmeytensä takia todella nopeasti.

Urtekram_Koivu_Lotion

Koivu-vartalovoide

Tämäkin tuote on aivan ihana. Koostumus on hitusen täyteläisempi kuin käsivoiteissa, juuri ihanteellinen minun makuuni. Ohuen lirut vartaloemulsiot eivät kosteuta ihoani tarpeeksi, mutta en toisaalta pidä paksusta body butteristakaan. Urtekramin light/medium-rasvainen koostumus ei ihan voita suurinta suosikkiani Estelle & Thildiä, mutta on erittäin paljon mieleeni. Voide pehmentää ja kosteuttaa ihoa sheavoin, oliiviöljyn, aprikoosinsiemen-, helokki- ja jojobaöljyn voimin.

(Surukseni muuten huomasin että nyt se on sitten tapahtunut: E&T:n uudistus on vihdoin saavuttanut vartalotuoteosaston ja Bergamot-tuotteet ovat jo kadonneet sivuilta, enää Baby-linjan voiteet ovat jäljellä…. Äkkiä hamstraamaan..!!)

Urtekramin vartalovoiteissakaan ei ole alkoholia. Itse asiassa en ole toistaiseksi huomannut yhdenkään tutkimani Urtekram-tuotteen incissä alkoholia (hyviä rasva-alkoholeja lukuunottamatta).

.

Hintaesimerkkejä:

Shampoo 250 ml – 4€

Hoitoaine 250 ml – 4,40€

Vartalovoide 245 ml – 6€

Käsivoide 75 ml – 3,90€

Palasaippua 100 g – 1,90€

Deodorantti 50 ml – 3,90€

Kaiken kaikkiaan: todella ilahduttava kohtaaminen. :) Hyvähyvä Urtekram!

(…vielä kun saisitte nettisivunkin viilattua käyttäjäystävällisemmäksi… ;))

Kommentit (81)

 1. Ansku

  Ihanaa, että ovat helposti saatavilla ja verrattain halpoja tuotteita. Parasta on kuitenkin eläinkokeettomuus! :)

 2. Tiltu

  Täytyykin kokeilla tuota käsivoidetta, hinta on sama kuin suosikillani Laveran Basis Sensitivilla. Onko sulla Sanni vertailupohjaa siihen?

  Otin sen ryhtiliikkeen ihoni rasvaukseen tuossa talvella ja pari kuukautta jaksoin rasvailla koko kropan päästä varpaisiin 2x/pvä. Heräämisenjälkeiseen rasvaukseen (ei voi sanoa ”aamurasvaukseen näin vuorotyöläisenä :D) käytin yhden pullon tuota Aloe Veraa. Se oli ihan jees, imeytyi nopeasti ja kosteutti eikä ärsyttänyt mun ihoa. Tuoksu on minusta jotenkin hapan tosin. Ja ärsyttää kun pulloa ei meinaa saada kunnolla tyhjäksi tuotteen vähentyessä. Ehkä ostan tuota kesäksi taas.
  Aloevera- hoitoainetta ostin joskus pullon, se on vieläkin puolillaan tuolla kylppärissä (pitäisi varmaan viskata menemään). Sen hoitavuus oli pyöreä nolla. Buustasin sitä jopa jojobaöljyllä, eikä auttanut.
  Ruususarja kiinnostaisi, mutta olen huomannut kaiken ruusua sisältävän ärsyttävän mun ihoa, kaverillani on sama homma. Miksi ruusuvettä/-öljyä sitten käytetään niin paljon herkän ihon tuotteissa? Harmittaa niin vietävästi esim kun ostin Cattierin kasvovesisuihkeen ja nyt jos iho on yhtään herkkänä, ei suihkauksen vaikutus ole virkistävä vaan ärsyttävä :(

  • Sanni

   hinta on sama kuin suosikillani Laveran Basis Sensitivilla. Onko sulla Sanni vertailupohjaa siihen?

   Tykkään Urtekramista enemmän kuin Laveran Basis Sensitivistä, BS jää tahmeammaksi ja sillä kestää kauemmin imeytyä.

   Tuohon ruusun ärsyttävyyteen en osaa sanoa muuta, kuin että ruusun eteerisessä öljyssä on geraniolia joka on tunnettuja allergeenejä.

 3. Sari

  Mä en ole kovin nirso hiustuotteiden suhteen, ja hiuslaatuni on jotakuinkin päinvastainen kuin Sannilla (suora, lasimainen, päivittäistä pesua vaativa, vaikka latvat ovat kuivat). Tuo Urtekramin Ruusu-hoitoaine taitaa olla ainoa hiustenhoitoaine, jonka olen kokenut niin huonoksi, että voinut sitä käyttää. Heitin sen roskiin parin kokeilun jälkeen. Minulla se oli uskomattoman latistava mutta ei silti silottava. Vei hiuksista kaiken ilmavuuden ja teki ne sähköisiksi, mitä ne eivät yleensä ole. Ja mulla useimmiten nuo luonnonkosmetiikan hoitiksetkin toimivat ihan ok.

 4. Sanna

  Kiitos vinkistä! Ostin postauksen innoittamana Koivu-sarjan vartalovoiteen ja se on ihan täys kymppi! (No okei, jos tuoksua ei lasketa).
  Huomasin myös, että käyttämämme kookosöljy on Urtekramin. Täytyykin pitää silmät auki tälle merkille jatkossakin.

 5. 72

  Urtekram on tosiaan hyvvee ja HALAPOO :)

  T sudeettisavolainen

 6. A

  Olisin kysynyt paria asiaa, joihin en löytänyt vastausta netistä. :)

  Ensinnäkin, minulla on iho, joka kiiltää päivällä ja ihohuokoset ovat suuret, mutta se myös tuntuu kiristävältä, jos käytän jotain huokosten supistamiseen tai mattapinnan aikaansaamiseen käytettävää voidetta, puhumattakaan siitä, ettei yksikään niistä ole toiminut, vaikka olen vuosien varrella testannut jokaisen käsiini saamani, joten iän kertyessä olen alkanut käyttää kuivalle iholle tarkoitettuja voiteita. Ne eivät ole tehneet ihostani yhtään kiiltävämpää eikä ihohuokosistani isompia, mutta niiden kanssa ihoa ei kiristä. Ystäväni kuitenkin sanoi, ettei missään nimessä saisi käyttää kuivalle iholle tarkoitettuja voiteita, jos kuitenkin on rasvainen iho, ettei siitä ole mitään hyötyä ja vain pahentaa ihon rasvoittumista. Onko näin?

  Toiseksi, olen nyt käyttänyt muutaman kerran ripsaria ensimmäistä kertaa elämässäni ja poistaessani sitä minulta lähtee melkoinen määrä ripsiä, vaikka yrittäisin olla kuinka varovainen. Ostin jo useammankin silmämeikinpoistoaineen, mutta kaikkien kanssa lähtee ripsiä. Minulla on pitkät ja tuuheat Revitalashin kasvattamat ripset, en tiedä ovatko ne sitten siksi herkemmin irtoamassa. Onko tämä ihan normaalia ripsaria käyttäville?

  • Sanni

   Hei A!

   Ystäväsi on väärässä. Ihosi kunto on siitä paras todiste ;) Ihotyypeille on olemassa ns. yleismaailmallisia, yleisluontoisia hoito-ohjeita, joiden mukaan rasvoittuvalle iholle suositellaan vähärasvaisia tai jopa öljyttömiä hoitotuotteita. Ystäväsi pitää epäilemättä kiinni näistä yleisluontoisista ohjeista. Jokaisen iho on kuitenkin yksilöllinen (ah, taas tämä sana! :)), ja mikä toimii yhdellä, ei toimi toisella. Ei voida sanoa, että kuivaihoisen on ehdottomasti käytettävä rasvaisimpia mahdollisia jankkeja tai kiiltäväihoisen mattapinnan jättäviä ohuita fluideja. Iholla voi myös olla piirteitä useammasta eri ihotyypistä, mikä myös tulee ottaa hoidossa huomioon.

   Iho itse on oikeiden hoitotuotteiden paras mittari. Tuntuuko iho hyvältä? Sitä ei kiristä, se ei ole ärtynyt, talineritys ei ole lisääntynyt, iho ei reagoi jatkuvasti epäpuhtauksilla? Silloin olet löytänyt juuri sopivat hoitotuotteet :) Miltä sinun tapauksessasi todellakin kuulostaa.

   Mitä ihohuoksiin tulee, niiden häivyttämiseen (=supistamiseen) käytetään kosmetiikassa useimmiten alkoholia, joka kuivattaa. Tai silikoniin pohjautuvia blurraavia (= huokoset täyttäviä) voiteita, jotka eivät juurikaan kosteuta. Iho voi kiiltää ja sillä voi olla laajentuneita ihohuoksia, mutta se voi samalla olla myös pintakuiva = siltä puuttuu kosteutta (syväkuivalta iholta puuttuu rasvaa). Sinun ihosi on todennäköisesti aika pintakuiva, mikä selittää kiristävää tunnetta mattavoiteiden jälkeen. Tällaisella ihotyypillä, mikäli haluaa häivyttää huokosia, toimii paremmin kosteusvoiteen päälle taputeltava blurraaja, kuin alkoholipitoiset, vähärasvaiset huokosseerumit/pohjusteet.

   Ripsarikysymykseen – minkä tyyppistä ripsaria käytät? Onhan se vesiliukoista? Vedenkestävät ja ns. 38-maskarat (eli kuumalla vedellä lähtevät) voivat olla ripsistä riippuen hyvinkin hankalia poistaa, esimerkiksi minulla kyseisen tyyppiset maskarat takertuvat ripsiin niin että mikään wp-poistoaine (tai kuuma vesi) ei niitä kunnolla poista, ja tuloksena on aina irroneita ripsiä. Luonnonkosmetiikan maskarat liukenevat ripsistä kaikkein helpoiten (ja niissä ei ole vedenkestävää laatua). Luonnonkosmetiikan ripsareilla ei juurikaan saa näyttävää tuuheutta, mutta et kenties sitä kaipaakaan kuvailusi perusteella. :) (Kun ripsesi ovat jo pitkät ja tuuheat.)

 7. Jonttu

  Voi kun tuota Nordic Birch -käsivoidetta ei löydy mistään kaupasta täältä päin. :( Prismassa ei ole eikä myöskään Citymarketissa eikä Ruohonjuuressa.

  • Jonttu

   Piti lähteä sitten hieman merta edemmäs Urtekramia bongailemaan, ja hieman suuremmasta Prismastahan sitä sitten löytyikin. :)

   Nyt olen siis onnellinen Urtekramin käsivoiteen, saippuan ja hoitoaineen omistaja. Käsivoide ja saippua on jo testattu ja hyvää tavaraa ovat! :)

   Tuli muuten liikunta-asioista mieleeni sellainen kysymys, että koetko olevasi enemmän pikamatkojen ihminen vai sitten kestävyyspuolen tyyppi? Esim. koululiikunnassa olitko siis parempi sadalla metrillä vai esim. pitkän matkan hiihdossa? Tai kummasta pidit enemmän? :)

   • Sanni

    Toivottavasti hoitoainekin toimii hyvin :) Siitähän on jätetty kommenttiboksiin hyvinkin erilaisia kokemuksia.

    Tuli muuten liikunta-asioista mieleeni sellainen kysymys, että koetko olevasi enemmän pikamatkojen ihminen vai sitten kestävyyspuolen tyyppi? Esim. koululiikunnassa olitko siis parempi sadalla metrillä vai esim. pitkän matkan hiihdossa? Tai kummasta pidit enemmän? :)

    Koulussa (tarkemmin sanottuna ala-asteella, yläasteella liikunta ei enää kiinnostanut) olin ehdottomasti pikamatkojen ihminen, olin tosi hyvä lyhyen matkan (montako metriä ne ruukaa olemaan…?) juoksussa. Samoin pituushypyssä. Kestävyyttä minussa ei ole koskaan ollut, vasta nyt tuoreen juoksuharrastuksen myötä alan pikkuhiljaa (hyyyvin hitaasti) kehittyä siinä :) Ulkona juokseminen on muuten ihan älyttömän paljon raskaampaa kuin juoksumatolla juoksu, se on tullut huomattua ;) Urheasti on silti jatkettu!

    • Jonttu

     Hyvä hyvä. :) Jännä juttu tuo muuten, että olet nopea juoksussa ja sitten olet kuvannut tarvitsevasi paljon aikaa monessa muussa asiassa (eli luonteeltasi olet rauhallisen puoleinen, näin olet ymmärtänyt). Itse kun olen hidas sekä luonteen puolelta että juoksijana (siis valitsen mieluummin pitkän matkan).

     • Jonttu

      Pienen otantani perusteella pituushyppääjät ovat yleensä hyviä pikamatkoilla. Tästä voi siis päätellä, että olen huono pituushyppääjänäkin. :)Kaikenlaista sitä taas täällä kyselenkin. :D

      Miten muuten, onko sinulla ikävä rieskaa (vai pidätkö edes rieskasta)? Oletko kenties kehitellyt siitä vhh-version? :)

      • Sanni

       Rakastin rieskaa. Oijjoi, ei saa muistuttaa noista herkuista..! ^_^ Etenkin Lapin rieska…. ah. <3 Kerran olen leiponut yhdellä karppaus.infon ohjeella siemenrieskaa, mutta sen maku ei uponnut. Täytyisikin joskus kokeilla jotain sivuston muista rieska-resepteistä, niitä on muitakin. Joku jogurttia tai rahkaa sisältävä ohje tuo varmaan rieskamaisemman ”venyvän” koostumuksen leipään kuin tuo mitä kokeilin.

       • Jonttu

        Muuta leipää en ole ostanut kuin Lidlin uusia täytettyjä rieskoja, joissa loimulohta. Voi että ovat ihania! Suon tuollaisen rieskasen itselleni silloin tällöin karkin korvikkeena, ja voin sanoa, että on kyllä paljon paremman makuista. Oikeastaan tuo täytetty rieska on mielestäni täyden kympin makuelämys. :) Ihan kiva löytää näitä semi-terveellisiä herkkuja. :)

        • Sanni

         No on varmasti parempi vaihtoehto karkille :)

     • Sanni

      Jännä juttu tuo muuten, että olet nopea juoksussa ja sitten olet kuvannut tarvitsevasi paljon aikaa monessa muussa asiassa

      Ihan totta :)

      Luonteeni on lopulta aika erikoinen yhdistelmä räiskyvää temperamenttia ja etanamaista hitautta. Samassa paketissa on tehokas, ja mitä epätehokkain ihminen. Sanopa minulle varoittamatta että tunnin kuluttua pitää olla valmis lähtöön – eikä mitään mahdollisuutta! ^_^

      • Jonttu

       Mielenkiintoista pohdintaa.

       Itse olen kyllä perusluonteeltani hidas, mutta töissä on pakko purra hammasta ja pakottaa itsensä vauhdikkaammaksi kuin mihin luonne antaisi normaalisti edes myöten.

       • Sanni

        Sinähän annat uteliaisuuden herättäviä vinkkejä työpaikastasi… ;)

        • Jonttu

         :) No voisi sanoa, että mikä tahansa nykyajan työpaikka on varmasti sellainen, että joudun nostamaan omaa nopeuttani ehtiäkseni tehdä vaaditut työt. Hankala kuvitella työtä, missä oma luonnollinen vauhtini riittäisi… Olen kylläkin tehnyt viime aikoina sellaisia töitä, jotka ovat luonteelleni täysin vääränlaisia juurikin tuon työn tempon suhteen.

        • Jonttu

         Ai niin, tämä hidas ihminen unohti kertoa, että mielestäni tuo ruusu-käsisaippua on aivan ihanaa. :) Hoitoaineesta en osaa vielä sanoa, kun vasta ensimmäinen pesu tässä juuri takana. Miten muuten, annoitko vaikuttaa tuon suositellun 2-3 minuuttia?

        • Sanni

         Mä pidän hoitsikkaa aina vähintään tuon ajan :) Siis kaikkia hoitoaineita.

        • Jonttu

         Mielestäni tuo hoitoaine jätti aivan ihana lopputuloksen (ei ollenkaan lättänät hiukset mutta ei myöskään kuivat) ja lisäksi tuoksu todella miellyttävä. Ainut vain itse pesuvaiheessa minulle oli vaikeuksia tuotteen levittämisen kanssan: se ei tahtonut millään levitä kaikkialle hiuksiin.

        • Sanni

         oli vaikeuksia tuotteen levittämisen kanssan: se ei tahtonut millään levitä kaikkialle hiuksiin.

         Onpas jännä. Sinulla on kenties tuuheat, karheahkot hiukset jotka imevät paljon hoitoainetta..?

        • Jonttu

         Jostain syystä en löydä vastaa-kohtaa viimeisimmän viestisi alta, mutta hiukseni ovat tuuheahkojen vastakohta. Ei ole hiusgeenit parhaasta päästä minulla. :) Mutta tuo oli kyllä kokemuksena erikoinen, kun olen tottunut XZ:n hyvään levittyvyyteen.

        • Jonttu

         Nyt tuota hoitoainetta on tullut testattua jo pariin otteeseen ja voin sanoa, että hiukset tuntuvat sitä käyttäessä aivan ihanan paksuilta. Minulla ei ole koskaan ollut esim. näin paksun tuntuista poninhännän ympärysmittaaa. :) Yleensähän nuo kosteuttavat hoitoaineet ovat lässäyttäneet hiukseni, mutta tämän kanssa niin ei käy. Ainut pieni ongelma, jonka kanssa saa suihkussa painia, on tuo levitysvaihe. Mutta tämän tuotteen käyttämistä jatkan ehdottomasti – ihanaa, kun en tällainen arkeen sopiva luonnonkosmetiikan uusi tuote jälleen elämässäni. :)

 8. sri

  Hei kiitos tästä vinkistä! Kipitin lähimpään Prismaan ja kävelin kotiin laukussa shampoo ja hoitis tuota koivu-sarjaa. Aivan loistavat! Löysin elämäni toisen hoitiksen, joka oikeasti tuntuu siltä, että kosteuttaa hiusta (ensimmäinen suosikki on Aussien sininen kosteuttava purtelo). :) Ja en tiedä mitä ihmeainetta tuohon on lirutettu, kun mun luonnostaan erittäin laineikas hius jaksaa kuivumisenkin jälkeen pysyä selkeästi laineikkaampana kuin minkään muun shampoo/hoitoaine-kombon kanssa.

  Minä siis kiitän tästä postauksesta suuresti! :) Löytyi edullinen vaihtoehto tuolle Aussielle.

  • Sanni

   Mahtavaa kuulla :)

 9. Heidi

  Mulla on ollut nyt käytössä aloe vera dödö, joka jostain syystä aiheuttaa mulla kaameeta kutinaa kainaloihin. Sellaista ei oo tullut mistään muusta dödöstä tai antiperspirantista koskaan. Muistaakseni siinä ei ole alkoholia, mutta mietin, että jotain mikä joko kuivattaa tai sitten eteerinen öljy ärsyttää. Teho ei tunnu huikealta, mutta yllättäen kelvollinen kuitenkin mun hikisiin päiviin. Saa nähdä kuinka hajusteeton versio toimii/ärsyttää, se on vuorossa seuraavana. Hajusteettomasta kasvoputsarista ja kasvovoiteesta oon kyllä tykännyt sekaiholla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.