Hyvää uutta vuotta

Toivotan kaikille hyvää uutta vuotta tämän kuvan myötä, joka tiivistää minulle kuluneen vuoden tärkeimmän tapahtuman.

Vuosi piti sisällään Ahvenanmaan kotini ja tukikohtani lähes 20-vuotisen aikakauden päätöksen. Se ei kuitenkaan tarkoittanut Ahvenanmaasta luopumista, vaikka pitkään koin – syvästi pelkäsin – niin. Minun on hyvin vaikea luopua asioista, jotka tuovat minulle turvan tunnetta ja hyvää mieltä.

Kuvassa olen onnellinen, istun Ahvenanmaan punaisilla kallioilla ja aurinko paistaa. Kuvan on ottanut ystäväni, joka auttoi minua muutossa. Tämä aurinkoinen, lämmittävä ja minulle läheinen Ahvenanmaa ei kadonnut minnekään, vaikka fyysinen asuinpaikkani siellä poistui, ja olen niin iloinen ja huojentunut tästä tunteesta. Jos jotain, ehkäpä asunnosta luopuminen korosti vielä voimakkaammin, mitä Ahvenanmaa minulle merkitsee – eikä se merkitys asu kiinteistössä eikä ole sidonnainen seiniin ja nimeen postiluukussa.

Vuoteen on mahtunut myös vielä paljon surullisempia luopumisia, mutta haluan lähteä uuteen vuoteen positiivisten tunteiden kannattelemana.

Niinpä tämän vuoden tärkein muistoni kiteytyy kesäkuun valoon, lämpimiin Ahvenanmaan kallioihin ja siihen iloon, jota viimein loppuun saatettu prosessi toi. Kaikki luopuminen ei olekaan menetystä.

.

Kiitos kaikille lukijoilleni tästä vuodesta ja nähdään vuonna 2023! ❤️

 

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (13)
  1. Luopuminen on kyllä vaikeaa ja sen ymmärtäminen, ettei se ole aina menettämistä on sitäkin vaikeampaa. Itselleni haluan 2023 olevan paremman mielenterveyden vuosi. Käsittelin omia tunteitani ja traumojani viime vuonna ja toivon, että oppiminen jatkuu tänäkin vuonna. Hyvää uutta vuotta!

    1. Hyvää uutta vuotta Kirsi! ❤️

  2. Hyvää uutta vuotta sinullekin ja kiitos hyvistä postauksista!

    1. Hyvää uutta vuotta Jonttu! ❤️

      1. Kiitän. =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *