Hyödyllisiä postauksia

En ole töiden ja vapaa-ajan puolesta ennättänyt päivittää blogia tavanomaiseen tahtiin viime aikoina. (Kauniista kesäilloista otetaan kaikki irti kun se on vielä mahdollista.)

Heitän tähän väliin koosteen muutamasta hyödyllisenä pitämästäni vanhemmasta postauksesta, joissa voi kenties olla uutta ja kiinnostavaa informaatiota niin uudemmille kuin vanhemmillekin lukijoille. :)

Nauttikaa tekin loppukesästä ja ulkoilmasta :) Tai jos olette mieluummin sisällä, niin nauttikaa siitäkin <3

Kuva: Otava

Käytän tilaisuuden hyväkseni ja annan samalla kirjavinkin etenkin 4-kymppisille matkailijanaisille; Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin. Sain sen lahjaksi ja olen ollut viime viikon ihan sen pauloissa.

OPAS LUONNONKOSMETIIKKAAN:

Kuinka valita luonnonkosmetiikkaa?

Opastan postauksessa kuinka suunnistaa luonnonkosmetiikkamerkkien viidakossa ja kuinka voi löytää omalle ihotyypilleen ja kukkarolleen sopivan sarjan. Postauksessa on eritelty sarjoja mm. ihotyyppien mukaan sekä kaikki tuntemani hajusteettomat sarjat sekä suojakertoimelliset päivävoiteet – näistä kysytään usein.

KOSMETIIKKANÖRTEILLE: HAASTATTELUSSA KOSMETIIKKAKEMISTI

Mielenkiintoisessa jutussani vuodelta 2013 haastattelen kosmetiikkakemisti Vesa Rämöä.

Osa 1 – Kuinka pääsee kosmetiikkakemistiksi sekä asiaa sulfaateista, hiustenhoitoaineista, hiusväreistä ja kosmetiikan arveluttavista ainesosista

Osa 2 – Vastauksia lukijoiden kysymyksiin, mm. millä tavoin päällekkäiset aurinkosuojat vaikuttavat ja kannattaako alle 3-kymppisenä hoitaa ja voidella ihoaan koko ajan vai riittääkö vähempikin

SILIKONIYHDISTEISTÄ

Ovatko ne nyt siis hyviä vai pahoja? Postauksessa kerron kosmetiikan silikoniyhdisteistä ja mitä hyötyjä ja haittoja niillä voi olla. Mukana myös listaus eri silikoneista niiden kerrostuvuuden mukaan – mitkä silikonit eivät kerrostu lainkaan, mitkä jonkin verran ja mitkä voimakkaasti.

Silikonit – hyviksiä vai pahiksia?

IHONHOIDOSTA

Tärkeää asiaa ihon puhdistuksesta ja pH:n vaikutuksesta. Väärän pH:n putsarilla voi tietämättään aiheuttaa ihon herkistymisen ja altistaa ihoa bakteerien sisäänpääsylle, ihon kuivumisesta ja ärtymisestä puhumattakaan. Hämmentävää kyllä, monesti ne kaikkein ylellisimmin vaahtoavat, tiheän kermaiset ja iiiihanan tuntuiset putsarit ovat pH:ltaan kaikkea muuta kuin ihoystävällisiä.

Pesetkö iholtasi suojaavan happovaipan? Asiaa puhdistustuotteiden pH:sta

Mutanaamion vaikutus

Laajentuneet huokoset – universaali huolenaihe vuodesta toiseen. Hyvin formuloidut muta-, savi ja turvenaamiot ovat erinomaisia hoitamaan suurihuokoista, epäpuhtauksiin taipuvaista ja punoittavaa ihoa.

Huokosten tehokas hoito mutanaamiolla

Aiempi mutasuosikkini Sosar on jäänyt pois Suomen markkinoilta ja sen jälkeen paras tuntemani mutanaamio tulee Mádaralta, jonka esittelen poistauksessa.

RUOKA

Moni ruokavaliobuumeille herkistynyt huokaa, mutta ei siitä mihinkään pääse, ketogeeninen ruokavalio on taas mitä suuremmassa määrin in. Vanhat aiheesta kirjoittamani postaukset ovat jälleen vuoden luetuimpien joukossa. Kymmeniä tuhansia lukukertoja on vetänyt selkeä vinkkipostaukseni ketogeenisen ruokavalion aloitukseen:

Käytännön vinkkejä ja ruoka-ainelista ketogeenisen ruokavalion starttiin

(…voisin myydä tätä halvemmalla kuin FitFarm omaa Keto-dieettiään, hehe… No ei, täällähän se on ilmaiseksi, se on helppo ja yksinkertainen ja siksi sitä varmaan luetaan.)

Opiskelijaystävälliset, vanhat budjettiruokapostaukset vetävät nekin kärkilukukertoja vuodesta toiseen, joten mitä ilmeisimmin ne koetaan hyödyllisiksi.

Helppoa budjettiruokaa: Kolme suosikkia pakastekalasta

Ja vielä neljäs suosikki pakastekalasta: Valkosipulinen ohra-seiti-wok. Postauksessa jaan myös vinkkini repiä tympeän näköiset pakastetut kalakuutiot palasiksi sulamisen jälkeen, jolloin kala paistuukin paljon paremmin ja paloista tulee, sanoisinko hienostuneemman näköisiä :D

Lopuksi monelle tuttu klassikko, mutta aina sen joka vuosi joku uusikin löytää:

Helpot ja maukkaat tonnikalapullat

Hyvää viikonloppua kaikille!

Kommentit (3)
 1. Pikku vinkki violetin ystävälle: Ikeassa näkyi nyt olevan aika paljon uutuuksissa violettia ja liilan sävyjä. :) Esim. seuraavat tuotteet:

  https://www.ikea.com/fi/fi/p/vareld-paeivaepeitto-liila-30441097/

  https://www.ikea.com/fi/fi/p/vagsjoen-vieraspyyhe-purppura-10439420/

  https://www.ikea.com/fi/fi/p/strandtrift-pussilakana-1-tyynyliina-liila-valkoinen-70439040/

  Minulle jo noiden ihanien värien näkeminen tuottee hyvää mieltä. :)
  Ja ei, en ole Ikealla töissä. :)

  Tykkäätkö sisutaa kodissasi violetilla?

  1. ”Tykkäätkö sisutaa kodissasi violetilla?”

   Ennen tykkäsin, nyt käytän eniten vaaleaa koska se tuo tilan tuntua. Kuitenkin mukana on aina pieniä violetteja yksityiskohtia.

   Tosi kaunis pastellinen poniliilan sävy noissa Ikean uutuuksissa :)

 2. Itsellänikin on kotona vaalea se perussävy. Sitä täydennän sitten vaaleanharmaalla, vaaleanvihreällä ja -sinisellä sekä liilalla.

  Joo, tosi ihania sävyjä olivat monetkin Ikeassa. Täytyy sanoa, että nyt näin violetin sävyjä siellä enemmän kuin koskaan aiemmin.
  Ai niin, tämä oli myös tosi ihana sävy ja vaikutti vielä hyvänlaatuiselta materiaalinsakin puolesta (ei näytä kuvissa niin kauniilta tuo sävy kuin luonnossa):

  https://www.ikea.com/fi/fi/p/flodalen-vieraspyyhe-liila-50381262/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *