Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hylätyt

Meikkileikeissäni ovat yhdet kaverit valitettavasti jääneet pikkuhiljaa hiekkalaatikon ulkopuolelle.

Kynät.

Olen niin pahoillani, kynäset.

Meillä oli monta hyvää yhteistä vuotta. Yli kymmenen. 14-vuotiaasta vaille kolmikymppiseksi käytin rajaamiseen yksinomaan kyniä tai luomiväriä.

Nyt säännöllisessä käytössä on enää kolme kajalia; IsaDoran ihonsävyinen, MACin musta ja Rimmelin violetti. Näistäkin vain IsaDoraa käytän viikottain (lähes päivittäin, oikeastaan), MACia ja Rimmeliä harvemmin.

 

Miksi olen hylännyt kynät? Mitä pahaa ne ovat tehneet?

En vain enää pidä kynän jäljestä. Katsokaa. En saa kynärajausta millään aivan ripsen tyveen, aina jää näkyviin pieni kaistale ihoa kynän ja ripsien väliin.

Nestemäisen eyelinerin taas saa aivan ripsen tyveen, sillä siveltimen kärki on moninkertaisesti ohuempi ja tarkempi kuin kynän kärki.

Rajaustyylini on myös muuttunut vuosien saatossa, ja nykyään teen lähes poikkeuksetta joka meikkiin pitkän siipirajauksen. Kynällä en saa kunnollista siipeä tehtyä, kynä-ressut ovat siihen liian paksuja ja kömpelöitä.

Nyt hiekkalaatikolla jyräävät nestemäiset ja voidemaiset rajaukset. Perinteiset dipattavat eivät kuulu suurimpiin suosikeihini, mutta BeYu’n lainerit ovat tosi hyviä ja näitä käytän paljon. (Ja BeYu’tahan ei enää myydä Suomessa, oletan että joku kohta kysyy mistä näitä saa.)

Kätevällä tussieyelinerilla saan tarkimman ja ”graafisimman” rajan, mutta miinuspuolena on rajausjäljen helppo suttaantuminen jos silmä vaikka vuotaa.

Parhaan ja kestävimmän rajauksen saan vedenkestävällä voidemaisella eli geelieyelinerilla. Näitä minulla on n. kymmenessä eri värissä kirkkaansinisestä oranssiin.

Geelieyelinerit ovat syrjäyttäneet minulla perinteisen kynäkajalin sisärajauksissakin, sillä geelieyeliner vain pysyy paremmin.

MACin Smolder saa usein katsoa syrjästä kun vetäisen sisärajaukset Essencen halpisgeelillä.

Hylätyt.

Voi kaverit. Vähän surettaa, sillä minulla on niin paljon ihanan värisiä kyniä.

Mutta aika aikaansa kutakin.

Kun silmäluomeni tästä vielä rutistuvat iän myötä, on yhä vain epätodennäköisempää että enää palaan kynärajauksiin.

* * *

Mitenkäs teillä? Kynä vai nestemäinen?

Suosittelen uudemmille lukijoille myös tätä vanhaa postausta, jossa esittelen kaikki nestemäiset ja voidemaiset eyeliner -tyypit:

EYELINERIT

Kommentit (70)

 1. Joanna

  Ihana blogi! :)

  Kynät on kyllä joutunu joo jonnekin meikkipussi X:n täälläkin.. Nestemäiset on vaan niin paljon nopeempi levittää, sekä tulee tarkempi ja ”kovempi” jälki. Joitain värikyniä käytän edelleen luomivärin alla tuomassa intensiivisyyttä ja syvyyttä väriin. Aikansa kutakin!

 2. ejuu

  Moikka!

  Oon ollut vanhojen kynäkajalien käyttäjä, mutta nyt tekisi mieli kokeilla geelirajausta. Osaatko sanoa, mikä olisi paras sivellin sen levittämiseen? Se Macin pieni vai tiiätkö jonkun vastaavan edullisemman? Kiits!!
  PS. tykkään tosi paljon sun blogista! käy vaan lompakolle kun aina tekee mieli ostaa ja kokeilla itekin sun vinkkejä! :D nohh mutta pitää säästää jostain muusta taas!

  • Sanni

   Osaatko sanoa, mikä olisi paras sivellin sen levittämiseen? Se Macin pieni vai tiiätkö jonkun vastaavan edullisemman? Kiits!!

   Sivellinten ominaisuudet on makuasioita, ja vaikka minun mielestäni MACin 209 ja 210 on parhaita, niin jonkun toisen käteen & silmään voi toinen sivellin sopia paremmin. L’orealin uuden geelieyelinerin mukana tuleva sivellin näyttää hyvältä ja napakalta, ja voisin kuvitella sen olevan oikein toimiva. Omaan meikkikäsialaani sen kärki saattaa olla liian paksu että saisin haluamanilaisen siipirajauksen kärjen aikaiseksi. :) Se on edullinen; geelieyelinerin hinnalla tulee sivellin. Ja hinta on jotain 14 egen kieppeillä.

 3. Jossu

  BeYu’n tuotteita myydään tai ainakin myytiin kicksis :)

  • Sanni

   Ei myydä enää, jäivät pois viime kesänä. :( Tylsää.

 4. Helena

  Minä aloitin kaksikymmentä vuotta sitten nestemäisillä eyelinereillä ja nyt olen siirtynyt kyniin. Haluan rajauksen näyttävän pehmeämmältä päivisin, mutta iltamenoihin vedän rajaukset edelleen nestemäisellä rajauksella. Käytän aina vedenkestäviä rajauksia, siten ne eivät tuhraannu. Kynänä Diorin musta ja eyelinerinä Kanebon 38 eyeliner.

 5. Tiuku

  Itse käytän pääasiassa kyniä, koska niillä saa aikaan pehmeämpää jälkeä. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että kynäkokoelmani on varsin tylsä, se koostuu mustasta ja ruskeasta kynästä. :) Talviseen pimeämpään aikaan käytän myös tussia, koska sillä saa intensiivisempää jälkeä joka sopii tummempaan silmämeikkiin. Usein teen vielä niin, että ensin rajaan silmän kynällä, sitten väritän päälle tussilla. Se helpottaa tussin käyttöä, ei mene niin helposti ”överiksi”… :)

  Oletko muuten ehtinyt tutustua Natural Coden uusiin luomiväreihin? Koitin netistä vähän katsella niitä, mutta hassusti ainakin Lumenen omilla sivuilla oli vielä vanhat sävyt esillä…

  • Sanni

   Oletko muuten ehtinyt tutustua Natural Coden uusiin luomiväreihin?

   Sain niitä muutaman testiin joulukuussa mutta en ole edes ehtinyt avaamaan pakkausta….. :/ Täytyy yrittää muistaa testailla niitä joskus tässä.

 6. candycane

  Nestemäiset rajaukset. Juuri mainitsemistasi syistä.

 7. Myy

  Kynän kannalla ollaan myös täällä. Tän tyttösen herkkääkin herkemmät silmät ei kestä yhtään nestemäistä rajaustussia tms. Niin kovasti kun joskus haluaisin oikein kunnolliset, terävät kissarajaukset. :( itken verta.

 8. Mirssiina

  Olet ihan oikeassa, kynällä ei saa rajausta ihan ripsien tyveen sisänurkassa, mutta jos rajaa vain luomen ylä- ja alaulkonurkasta ja pehmentää sitä, se saa ainakin mun mielestä ihanasti silmät esille kuitenkin hillitysti ja saa silmät näyttämään isommilta. Tykkään etenkin jonkin raikkaan persikkaisen silmämeikin ja pehmeän ruskean ulkonurkkarajauksen yhdistelmästä, sillä se on nopeaa mutta kuitenkin nättiä :)

  Muuten nestemäisen ja geelirajauksen välillä valitsen fiiliksen mukaan, sillä nestemäisellä saa todella tarkan ja terävän rajauksen, mutta geelirajaus antaa ihan vähän pehmeämmän tuloksen. Geelirajauksella on myös pienempi mahdollisuus mokata, sillä sen koostumus antaa enemmän kontrollia. Liputan siis kaikkien rajausten puolesta! ;)

  • Sanni

   Mäkin olen ihan samaa mieltä siinä, että kynällä saa erilaisen ja ehdottomasti pehmeämmän meikin, ja itsekin suosin tosi pitkään tuota mainitsemaasi ylä- & alaulkonurkan pehmeää rajausta. Ennen vaihtelin kynän & nestemäisen välillä juurikin toivotun tuloksen mukaan. Mutta nyt mun tyyli on jymähtänyt tuohon siipirajaukseen, enkä enää osaa käyttää muuta. :P Näytän ihan hassulta ja väsyneeltä entisellä kynärajauksellani….

 9. Tikkaritikkari

  Mulla on tosi outo systeemi kait, kun vetelen ripsaria niin reilulla kädellä ja yläripsen juureen saakka, että saan samalla sillä tehtyä ylärajauksen!
  Alaluomelle käytän kynää, tosin pysyvyys on vähän sitä sun tätä ja se leviää päivän mittaan, vähän väliä saa olla korjailemassa :/
  Ylärajausta en osaa vain tehdä kynällä enkä nestemäisellä, siitä ei seuraa kuin katastrofi! Joten tuo ripsarikonsti toimii, putsailen vain ylimääräiset meikkivoiteeseen kostutetulla vanupuikolla, ja jälki on siistiä ja pysyy :)

  • Sanni

   vetelen ripsaria niin reilulla kädellä ja yläripsen juureen saakka, että saan samalla sillä tehtyä ylärajauksen!

   Onpas kätevää! En osaa itse edes kuvitella miten tuo tapahtuu käytännössä, mutta varmasti loistava ”tightlining” kun sen saa tuolla lailla tehtyä. :)

 10. Laurita

  Hei, etkö käytä kynää edes huultenrajauksissa?

  • Sanni

   Kyllä, mutta käytän kynää vaativia huulipunia varmaan harvemmin kuin kerran kolmessa kuussa… ^_^ Tykkään siis enemmän sen laatuisista punista (yleensä kevyistä ja läpikuultavista) joita voi käyttää ilman rajaustakin.

 11. anonyymi

  minulla on vähän sama tyyli kuin nimimerkki tikkarilla, reilusti vain ripsaria! :D En nimittäin osaa tehdä yläluomeen rajauksia yhtään. En kynällä saati sitten nestemäisellä. Ostin joskus Lumenen nestemäisen rajauskynän ja sillä tuli kyllä voimakkaampi rajaus, mutta kun ei vain osaa niin ei osaa. Lopputulos oli vieläkin sotkuisempi kuin kynällä, jolla saa edes suht helposti korjailtua. Olen siis suosista jättänyt kaikki lainerit pois. Pitäisi ehkä joskus rohkaistua taas kokeilemaan. Vaikka en ole kovin optimistinen koordinaationi kehittymisen suhteen tässä asiassa…

 12. Tiia

  Tämä postaus tuli tänä aamuna mieleeni silmiä rajatessa. Lieneeköhän joku ikäjuttu kun yhtäkkiä kynät on hylätty täälläkin ja tussirajauksen teko on ollut pakko opetella. :D
  t.ryppysilmä 30v+

 13. Nimetön

  Mistä saisi tuollaisia värillisiä geeli eyelinereita? Olen yrittänyt metsästää punaista gel eyelineria jo pitkään, mutta mistään ei ole löytynyt…

 14. Nimetön

  Mitä merkkiä noi postauksen vedenkestävät geelirajaukset on? Oon tässä melkein vuodenpäivät yrittäny metsästää hyvää tuotetta rajauksiin. Kynä on muuten ihan ok, mut tosiaan ei saa ripsien tyveen ja sitä saa olla koko ajan päivän mittaan lisäämässä kun kuluu pois. dipattava eyeliner on ihan ok muuten, mutta koen että ne tekee liian ”kovaa” jälkeä omaan makuuni. Joskus teini-ikäsenä käytin paljon dipattavia mutta nykyään ne tuntuu liian kovilta rajauksilta. Olen kokeillut myös inglotin mustaa vedenkestävää geelirajausta, mutta siitä en tykännyt yhtään ja koko rajausväri meni siellä kipossaan ihan kovaksi ja klönttiseksi ettei muutaman kuukauden jälkeen saanut enää ollenkaan kunnolla väriä ja siistiä rajausta :/ Olen kuullut hyviä kommentteja joe blascon ultimatte rajausväristä ja ben nyen rajausväristä. suurin toive olisi vedenkestävyys ja että sais kunnon rajaukset mutta samalla ne on pehmeämmät kuin ihan dippilinerilla. olisko sulla kokemuksia näistä kahdesta tuotteesta tai suositella jotain hyvää tuotetta? Ainakin mielenkiinto heräsi noista postauksessa olevista vedenkestävistä geelirajausväreistä :)

  • Sanni

   Mitä merkkiä noi postauksen vedenkestävät geelirajaukset on?

   Indeliblen, niitä saa Mad Mineralsilta:

   http://www.madminerals.biz/indelible-waterproof-smudge-proof-gel-eyeliners/traditional-makeup/

   Ihan parhaita. :) Mutta toki miinuksena se että kuivuvat väkisinkin nopeammin kuin dipattavat, sille ei voi mitään kun on purkkimuodossa.

   Blascon ja Nyen rajausväreistä minulla ei ole mitään kokemusta.

   • Nimetön

    kiitos vastauksestasi! tarvii kokeilla noita rajausvärejä jos ne ovat kerta hyviä! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.