Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hups, tuli varattua Bahaman risteily

Heräsin tänä aamuna (teille: eilisaamuna) määrätietoisena.

Viimeiset päivät ovat kuluneet sen vatvomiseen, mihin tässä oikein suuntaisi seuraavaksi, ja nyt tuntui että saa riittää. Nousin sängystä sillä fiiliksellä, että tänään varaan sen kalliiksi tulevan Key West -reissun koska niin älyttömästi olin sinne halunnut. En tullut tänne asti itkemään onnetonta hintatajuani.

Tarjolle ilmestyi täysin yllättäen myös tilaisuus hypätä parin travelleri-kundin vuokra-auton kyytiin ja suunnata Orlandoon ja Daytonaan. Kieltämättä ihan houkuttava vaihtoehto (joo, kysyin kiltisti Mr. Karkkipäivältäkin onko ok jos lähdetään :)), mutta lopulta etelä houkuttaa enemmän kuin Orlando loputtomine teemapuistoineen tai Daytonan Nascar-kisat.

Kyllä me jäädään etelään.

Todettuani, että netin erinäisten hotellihakusivustojen mukaan jopa 97% (!!) Key-saarten majoitusvaihtoehdoista on buukattu tulevalle viikonlopulle, nappasin Tanjan mukaani ja marssimme West Palm Beachin ainoaan matkatoimistoon.

BahamaCruise2

Tuntia myöhemmin matkakohde oli vaihtunut Bahamaan.

BahamaCruise4

Jep. Me ollaan lähdössä kahden yön risteilylle Palm Beachista Freeportiin, Bahamalle.

Matkatoimiston ystävällinen täti katsoi meitä myötätuntoisena kuullessaan toiveemme päästä Key-saarille. Tädin hakukoneet kertoivat samaa kuin minunkin; lähes kaikki paikat on varattu torstaista sunnuntaihin. Jäljellä olevat vaihtoehdot olivat taloudellisesti ulottumattomissamme. ”It’s this time of the year”… nainen sanoi. Ja lisäsi kaksi sanaa: Valentine’s Day. Yksi suosituimmista lomaviikonlopuista.

idBahamaCruise

Kuva: Shorefox

”But how about a cruise? I could probably get you on one that leaves on Friday out of Palm Beach.”

Risteily…! Bahamalle..! No ei kuulosta pahalta :)

Hetkeä myöhemmin olimme jo kaivamassa kuvetta. Meidät buukattiin Bahamas Paradise Cruise Linen kahden yön risteilylle perjantaista sunnuntaihin. Ei ole halpa, mutta ei Karibian risteilyksi kalliskaan, ja tällä hinnalla ”you couldn’t even touch a hotel in Key West”, kuten virkailijamme totesi.

BahamaCruise5

Bahama-saaret ovat alle 150 kilometrin päässä Floridan itä-rannikosta. Paatti tosiaan heilahtaisi sinne parissa tunnissa. Seisoskelee sitten varmaan merellä yön, niinkuin Tallinnan risteilijät.

Meillä on koko lauantai aikaa viettää Bahamalla. Jee!

Lähdimme matkatoimistosta innoissamme. Key West tai Bahama? No, kuulostaahan se Bahama nyt vielä siistimmältä! ^_^ Koimme, että teimme hyvän ratkaisun.

BahamaCruise3

Mutta tiedättekö mitä.

Annalle päästyä menimme tietysti heti risteilyfirman nettisivuille odottaen näkevämme houkuttavia kuvia risteilymaisemista ja laivan interiööristä. Nno ehm. Eipä siellä juuri kuvia ollut. Hämmennyin. Googlasin kokemuksia Grand Celebration -laivasta. Löysin vain yhden. Kävi ilmi, että laiva on aloittanut reitillä vasta helmikuun alussa. TripAdvisorissakaan ei ole sanaakaan ko. firmasta tai sen risteilyistä. Apua.

Ei kuvia. Ei kokemuksia. Mitä se kertoo..?

Vatsassa poltellut ilo jäähtyi asteen.

Anna tsemppasi meitä, ”Höpöhöpö, aivan varmasti tulee olemaan supermahtava risteily! Kamoon tytöt, minäkään en ole käynyt Bahamalla vaikka asun täällä, mä oon ihan kade! Teillä tulee olemaan niin hauskaa..!”

Toivon, että Anna on oikeassa.

Ei kai me jouduttu ”rämäristeilylle”…? Miksi mä edes mietin tällaista..? Päästään sentään Bahamalle, tottakai siellä täytyy olla kivaa…! Pois epäilevät ajatukset…! Saan uuden maan lisättyä vierailtujen listalle. Hymyä huuleen!

Katsotaan miten ämmien käy viikonloppuna.

Pääsenkö raportoimaan ikimuistoisesta ystävänpäivästä Bahaman valkoisilla rannoilla trooppisten cocktailien helmeillessä onnellisten risteilijöiden käsissä, vai kulahtaneiden kokolattiamattojen ja väsyneen buffetruoan kruunaamasta flopista….

Kuvat: Bahamas Paradise Cruise Line

Kommentit (19)

 1. Friida

  Tulee varmasti hieno risteily, mutta varaudu seuraaviin asioihin. Todennäköisesti kyseessä on ns. bileristeily, jossa on mukana paljon nuoria ja ystäväporukoita, jotka tahtovat juhlia viikonlopun yli. Perjantaina töistä risteilylle, maanantaina töihin risteilyn jälkeen – ei tarvitse kuluttaa vähiä lomapäiviä. Oon ollut tuollaisella risteilyllä ja vaikka tuli yllätyksenä risteilyn luonne, niin tykkäsin silti. Ohjelmaa oli laivalla paljon, a la carte ravintola oli hyvä ja yksi päivä perillä oli täynnä ohjelmaa. Hinta-laatu -suhde oli siis hyvä. Nauttikaa, teitte tosi hyvän valinnan!

  • Sanni

   Voin kyllä kuvitella millainen bilemeininki siellä on… Noo, mukaan vain tällaiset täti-ihmisetkin :D

 2. Kirsi

  Vastaavan risteilyn tein kilpailijan laivalla (Carnival) muutama vuosi sitten. Oli kiva kokemus ja risteily oli tosi halpa, Se laiva oli ainakin tosi hyvä. Tuo sun laivasi on tuntemattomampi, mutta toivottavasti ihan ok sekin. Eiköhän siellä laivalla ainakin saa aurinkoa otettua ja drinkkiä nautittua. Bahamalla on kiva ranta saaren vasta puolella, itse kaupunki on aika mitään sanomaton, mutta päivän siellä ihan hyvin viettää.

  • Sanni

   Tuolla Grand Bahamalla jonne me mennään, Lucayan satamaan, on hieno ranta heti siinä Lucayan ja Freeportin välillä. Carnivalin Bahaman risteilyt menee Nassau’hun New Providencen saarelle.

   Meitä kiinnostaisi eniten päästä tutustumaan Freeportiin, toivottavasti sinne on helpot kulkuyhteydet. :)

 3. T

  No mutta hei, kävi miten kävi niin teillä on taatusti hauskaa! Ja jos kävis niin että reissulla ois epäkohtia, niin saatte niistä naurua ja hupia vielä vuosiksi eteenpäin :D Ikimuistoista.

  • Sanni

   Niinpä, näin minäkin yritän ajatella :)

 4. Sanna V.

  Jos nyt löysin oikeasta paatista kuvaelman, niin: ”The pool deck has five pools and Jacuzzis”

  You’ll be just fine ;)

  • Sanni

   Heheh :D

 5. Kaitlin

  Pidetään peukkuja että tulee kiva reissu, mutta surkeakin reissu Bahamalle varmaan voittaa Suomen helmikuun ;)

  • Sanni

   Kiitos ^_^ Ei ole vielä ehtinyt tulla räntää ikävä (etelä-Suomessa ei kuulema ole kummoinen talvi ollut tällä välin…)

 6. Sanna I Siveltimellä

  Bahaman/Karibian-risteilyt on ihan huippuja! Minullekin tuo laivayhtiö on vieras, mutta olen ihan varma että samalla konseptilla se kulkee. Meidän käyttämämme Royal Caribbean oli ainakin tosi siisti, eikä siellä näkynyt merkkiäkään Suomessa risteilevistä lieveilmiöistä ;) Mukavaa reissua Bahamalle! Siellä on upeat beachit!

  • Sanni

   Kiitos :)

 7. milipili

  En oo yhtään kade, en! Jospa ne ovatkin senioriristeilyjä kun nettiarvostelut puuttuu =D

  • Sanni

   XD

   Ilmeisesti arvostelujen puute johtuu siitä että tämä paatti aloitti Palm Beach-Bahama -risteilyt vasta pari viikkoa sitten. Silti, tuntuu vähän oudolta… Olisi nyt luullut vähän enemmän löytyvän, ihmiset tykkää yleensä vuodattaa loma- ja palvelukokemuksiaan erinäisillä keskustelupalstoilla…

 8. Niina

  Vaikuttaa siltä, että kyseessä on uusi laivayhtiö, joka liikennöi Pohjoismaissakin seilannella laivalla – ja sen jälkeen laiva on remontoitu risteilykäyttöön.

  http://www.usatoday.com/story/cruiselog/2014/12/29/bahamas-cruise-grand-celebration/20994417/

  Varmasti hieno risteily edessä – no worries. :)

  • Sanni

   Minäkin otin selvää laivan historiasta, valmistettu Ruotsissa ja toiminut pitkään Iberon risteilyaluksena. Löysin alkuperäisen risteilymainosvideonkin 80-luvulta…! ^_^

 9. NG

  Nyt kun matkustatte Hänen Majesteettinsa hallitsemalle maaperälle (Bahama=UK), saavutte taas käytännössä EU:n alueelle… Tarvitsevatko jenkit tuonne passia?

  • Sanni

   Tarvitsevat.

   • NG

    OK, tuumailin vain, jos kyseessä olisi risteilyjen ajaksi jokin järjestely, jossa henkilötodistus riittää.. Toivottavasti vartioivat rajojaan kunnolla, että amerikkalaiset eivät astu EU-paratiisin alueelle luvattomina siirtolaisina ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.