Huono meikkipohja – hyvä meikkipohja

Haa! Taas sain hyvän tilaisuuden esitellä, miten ihotyypin mukaiset tuotevalinnat vaikuttavat meikkitulokseen.

idHyvameikkipohja

Blogissa on aina hyvä olla hymyileviä kasvoja :)

Tammikuussa demonstroin sisareni ihon kautta, miten mineraalipohja voi toimia pintakuivallakin iholla. Nyt vuorossa toinen esimerkki kuivan ihon meikkipohjasta – kun toisenkin siskon iho on näköjään kuivahtanut. :p

Sisareni käyttää puuterimaista pohjaa, mutta ei mineraalia vaan tavallista meikkipuuteria (tällä hetkellä käytössä Natural Code). Sisko oli meillä juuri viikon mittaisella vierailulla, enkä tietenkään ”kosmetiikkalasieni” läpi voinut olla huomioimatta hänen ihonsa kuivunutta tilaa. Totesin, että nyt voisi olla paikallaan vaihtaa meikkipohjaa kosteuttavampaan.

Huonomeikkipohja_tuotteet

Yksi aamu sisareni kokeili Ella Bachén Tomaattivoidetta, josta juuri kirjoittelin.

Hänen ilmestyessään kylppäristä melkein parkaisin. Aikkkamala miten hirveän näköinen meikkipohja! Meikkipuuteri oli levittynyt päälle niin kökköisesti että komensin siskon heti takaisin kylppäriin naaman pesulle. Pinnasta näki, ettei voide ensinnäkään ollut imeytynyt optimaalisesti ja meikkipuuteri oli karahtanut kiinni kuivimpiin kohtiin.

Ei puuterimeikki muinakaan aamuina mitenkään huippuhehkeältä näyttänyt, mutta siskon normaalisti käyttämä päivävoide (Vichy Idealia kuivalle iholle) kuitenkin tasapainotti pintakuivuutta niin hyvin, että puuteri toimi päällä edes joten kuten. Ellan Tomaattiklassikko ei selvästikään kommunikoinut siskoni ihon kanssa.

Huonomeikkipohja_hyvameikkipohja2

Väärät tuotteet    –   oikeat tuotteet

Nyt tehtäisiin uusi meikki!

Olisin mielelläni kokeillut siskon iholle ihanan kosteuttavaa Guinotin Youth Time -meikkivoidetta, mutta sen sävy ei sopinut. Sen sijaan nappasin Make Up For Everiltä saamani Face & Body -meikkivoiteen sävyssä 20 Ivory, jonka ohut, vesimäinen koostumus on aivan erilainen kuin täyteläisen voidemaisen Youth Timen, mutta se kuitenkin kosteuttaa. Face & Body -meikkivoiteesta 80% on vettä ja se sopii iholle joka on sekä rasvoittuva että pintakuiva. Eli nimenomaan sisareni iho tällä hetkellä.

Hyvameikkipohja_tuotteet

Tällä kombolla ihosta tuli aivan eri näköinen.

Huonomeikkipohja_hyvameikkipohja

Yllä Tomaattivoide + Natural Code -meikkipuuteri, alla Idealia + MUFE Face & Body -meikkivoide.

.

Tällä demonstraatiolla en halua sanoa, että Ellan Tomaattivoide ja Natural Coden meikkipuuteri olisivat huonoja tuotteita ja Vichyn päivävoide ja MUFEn meikkivoide taas hyviä, en suinkaan. Tarkoituksena on osoittaa, kuinka tuotevalinnat tässä tapauksessa vaikuttivat lopputulokseen. :) Ellankin voide on täyteläistä ja sen pitäisi ehdottomasti sopia myös kuivalle – tai ainakin pintakuivalle iholle – mutta tässä tapauksessa sen tehot eivät riittäneet.

Bottom line:

* Jos meikkipohja rullaa / kökkööntyy / murustuu, kokeile vaihtaa päivävoidetta. Vaikka kosteusvoide tuntuisi ihollesi sopivalta, kaikki voiteet eivät toimi optimaalisesti yhdessä käyttämäsi meikkipohjan kanssa.

* Meikkipuuteri ei ole ihanteellinen meikkipohja kuivalle tai pintakuivalle iholle. Vaihda nestemäiseen, tai kokeile totuttaa ihosi puhtaaseen mineraalipohjaan.

 

Kommentit (53)
  1. Enpä ole ajatellut että päivävoidekin tosiaan voisi vaikuttaa niin radikaalisti meikkivoiteen käyttäytymiseen, mutta tietenkin nyt kun miettii, niin onhan se loogista :D

  2. Tässä tuli taas ratkaisu yhteen silloin tällöin mieltä hämmentävään kysymykseen, kiitos! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *