Karkkipäivä
Karkkipäivä

Huomenta

Huomenta kaikille :)

Huutajaisista ”oppii” joka kerta uutta ja tilanteet vaihtelevat. Eilen illalla WordPress tukkiutui kaikista samalla kertaa jätetyistä huutokommenteista niin, että jotenkin sekosi ja etenkin ensimmäisen viiden minuutin aikana jätettyjä huutoja ilmestyi hyväksyttäväksi miten sattuu, aivan epäkronologisessa järjestyksessä. Kun hyväksyin ensimmäiset hallintapaneelissani näkyvät 38 huutoa ja lähdin niiden perusteella kirjaamaan postaukseen varauksia, olikin näiden huutojen väliin ilmestynyt seuraavalla hallintapaneelin päivityskerralla uusia, jo aiemmin jätettyjä huutoja. Tämän vuoksi jouduin siis korjaamaan eli muuttamaan joidenkin voittajien nimet varauksiin, mikä aiheutti epäselvyyttä ja ilmeisesti jonkun verran mielipahaa, mistä olen kovasti pahoillani. Aika kuitenkin ratkaisee ja kaikkein reiluinta ja selkeintä on, että huudot hyväksytään kronologisessa järjestyksessä, eli siinä missä ne lopullisesti WordPressissä näkyvät. Noin 20 minuutin kuluttua huutajaisten alusta, kun kommenttitulva hiljeni, huutojen järjestys ”lukittui”.

Huutajaispaketit

WordPress on blogipohja eikä sitä ole luotu reaaliaikaista, ”chat”-tyyppistä kommentointia varten, minkä vuoksi se ei näköjään oikein selviä tilanteista joissa kymmeniä/satoja kommentteja jätetään samaan aikaan. Kuitenkin mieluusti näitä huutajaisia järjestän, vaikkei huutotilanne koskaan voi toimia täysin sujuvasti niinkuin jollain toisella, enemmän reaaliaikaiseen kommunikointiin luodulla sivupohjalla.

Seuraavilla kerroilla alan kirjata varauksia vasta noin 15 minuutin jälkeen, kun huutojen todellinen kronologinen järjestys on selvinnyt, niin vältytään väärinkirjauksilta.

Pyrin myös jatkossa olemaan entistä selkeämpi ohjeistuksen kanssa. Nyt osalta oli jäänyt lukematta ohje siitä, ettei yhdessä huudossa voi varata useampia tuotteita jos ensisijainen huutotoive on jo mennyt. Tällaisia huutoja oli muutama voittajien joukossa. Koska en ohjeistuksessani kuitenkaan varsinaisesti ilmaissut, että tällainen huuto on kielletty ja hylätään kokonaan, en kokenut reiluna hylätä huutoja. Näissä kommenteissa huudoksi laskettiin tietysti vain se ensimmäinen tuote.

Toivotaan, että ensi kerralla homma menee entistä smoothimmin! :)

Kommentit (52)

 1. Närkästynyt

  Ihmiset oikeasti. Sanni hyvää hyvyyttään näkee valtavan vaivan kootessaan, kuvatessaan ja postittaessaan ison määrän kosmetiikkaa jonka hän antaa lukijoilleen puoli-ilmaiseksi. 0,50 euron korvaus per setti siitä vaivasta jonka hän näkee…vain jotta ihmiset pääsevät valittamaan kuinka ei nyt saanut näissä huutajaisissa mitään että voitasko vaikka arpoa. Oikeasti, sapettaa! Meillä on keskuudessamme ihminen joka haluaa tuottaa muille ihmisille hyvää ja me sitten kiitokseksi valitamme vähän lisää? Ihan uskomatonta käytöstä aikuisilta ihmisiltä! Voitaisiinko yhdessä iloita siitä että meillä on näin mahtava bloggaaja, eikä tuottaa hänelle pahaa mieltä konseptista, jonka tarkoitus on piristää. Sinulle Sanni sen verran, että KIITOS. Kiitos siitä että jaksat nähdä vaivaa ja järjestää tällaisia tempauksia! Huutajaiset varmasti kerta kerralta kehittyvät, mutta sekunninkaan ajan sinun ei tarvitse tuntea pahaa mieltä siitä että joku ei nyt saanutkaan haluamaansa tuotetta. Ensi kerralla uusi yritys ja kaupasta saa sillä välin kosmetiikkaa yllin kyllin. Koitetaanko ihmiset ylistää näitä hyviä juttuja eikä lytätä niitä maahan? Nimim. Kertaakaan en ole mitään saanut, johtui se sitten omasta hitaudestani, epäsopivasta kellonajasta tai teknisestä ongelmasta, mutta ainakin minulle oltiin suotu mahdollisuus, kiitos Sannin. Aina ei tarvitse voittaa voidakseen iloita.

  • Bemu

   Juuri näin. Mä olin todella hämmästynyt kun luin näitä ”miksi minä jäin ilman” -kommentteja. Ei Sannin ole pakko järjestää huutajaisia, eikä kenenkään ole pakko osallistua niihin jos noin koville ottaa jos ei tuotetta saakaan :-o

 2. Velma

  Hei tuli vaan mieleen, että tiesithän, ettei kynsilakkaa saa lähettää postissa? Se on kiellettyjen listalla hajuvesien lisäksi syttymisherkkyytensä takia. (Nettikauppojen kuljetukset hoidetaan ilmeisesti muulla tavoin kuin tavallisen postin seassa tai tiedetään niiden olevan siellä, jolloin osataan varoa.)

  • Sanni

   Suomen sisällä saa lähettää kynsilakkoja koska posti menee maakuljetuksena. :)

   Itellan sivulta:

   “Itella ei kuljeta luokkien 1 (räjähteet, paitsi 1.4S luokittuvia työkoneiden kaasupanoksia), 4.2 (helposti itsestään syttyvät aineet) eikä 7 (radioaktiiviset aineet) aineita
   kiinteät aineet: sisäpakkaus enintään 30 kg
   nestemäiset aineet: sisäpakkaus enintään 30 l”

   Kynsilakat kuuluvat luokkaan 3.

   • Velma

    Jos pistät postit matkaan Ahvenanmaalta, niin silloin mennään niiden postin sääntöjen mukaan ja lista ”förbjudna försändelser” tosiaan on aika yksiselitteinen, että mitään niistä ei lähetellä.

    Lisäksi sä olet katsonut noi sun vastauksessa olleet ohjeet yritysten posti-ohjeista, johon vaaditaan lisäksi erillinen sopimus. Normikansalaisilla ei siis tosiaan ole valinnanvaraa.

    Posten Åland: http://www.posten.ax/department.con?iPage=2245&m=1581
    Posti (kuluttajille): http://www.posti.fi/hinnatjaohjeet/kielletytlahetykset.html
    Itella (yrityksille): http://www.itella.fi/hinnatjaohjeet/vak.html

    (Äläkä nyt vaan ota tätä minään ärsyttävänä pilkunviilauksena. Oon vaan ollut joskus postissa töissä ja huomannut, että välillä porukat ei vaan tajua kaikkea.)

    • Sanni

     No, en voi sitten muuta kuin toivoa että nuo kynsilakat menee perille :)

 3. Klaara

  Hei, musta on yksinomaan mahtavaa, kultaista ja ennen kaikkea ihailtavan viitseliästä, että järjestät tällaisia huutajaisia meidän lukijoiden iloksi. Siksi en todellakaan ymmärrä, miten joku voisi pahoittaa mielensä mahdollisuudesta voida voittaa käytännössä ilmaiseksi itselleen laatukosmetiikkaa, vaikkei onnetar osusikaan kohdalle. Koska kuitenkin vaikuttaa siltä, että teknisistä ongelmista ynnä muusta johtuen on viime kädessä on melko lailla arpapeliä, kuka ensimmäiseksi ehättää, olisiko lopputulos parempi, jos ihan vaan arpoisit voittajat? Vai aiheutuisiko tästä sulle itsellesi vielä enemmän vaivaa? Tämä olisi tietysti kohtuutonta – jo pelkästä yhteystietojen etsinnästä ja postittelusta aiheutuu varmasti jo ihan tarpeeksi ylimääräistä työtä. Kiitokset kivasta blogistasi ja siitä, että jaksat järjestää näitä huutajaisia. Itse en tällä kertaa osallistunut, mutta ehkäpä ensi kerralla sitten.

  • Sanni

   olisiko lopputulos parempi, jos ihan vaan arpoisit voittajat? Vai aiheutuisiko tästä sulle itsellesi vielä enemmän vaivaa?

   Tämä ehdotus onkin jo noussut useasti esiin ja vastaus on, että siitä aiheutuisi ikävä kyllä enemmän vaivaa – eikä se olisi siinä mielessä mielekästä että silloinhan suorahiuksinen voi voittaa kiharavoiteen, rasvoittuvaihoinen kuivan ihon voiteen, sinistä inhoava sinisen luomivärin jne.

   Kiitos kuitenkin että tykkäät huutajaisideasta tällaisenaankin! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.