Huomenna Ateena

Huomenna saan taas avata oven onnen paikkaani.

Se paikka on Ateena.

Pujahda sisään jostain Psirrin, Plakan tai Monastirakin pienistä kujista ja käytävistä ja löydä kaupunki joka kuhisee kiehtovaa, rähjäisen boheemia elämää antiikin raunioiden, turistien, souvlakin ja talouskriisin keskellä 365 päivää vuodessa.

Värit, pian nähdään <3

R.I.P. Ensin-niin-kamala-mutta-sitten-niin-koukuttava-La-Meloise-pikakahvi…

La Meloise -pikakahvin valmstus lopetettiin vuosi sitten. Nyyh.

En ole koskaan aiemmin ollut Kreikassa näin myöhään syksyllä. Ystäväni neuvoi pakkaamaan lämmintä vaatetta. Päivällä voi yhä olla 25 astetta mutta illalla jo kymmenen asteen tienoilla.

Ja vielähän suunnitelmissani on varsinainen talvi-Kreikan matka. :)

Aion tällä matkalla ottaa todella rennosti, voi olla että en edes käy millään uudella saarella tai uudessa kylässä. Matkan päätarkoitus on osallistua Yperia-matkailukonferenssiin Amorgoksella ja samalla saan tilaisuuden myös tavata rakasta Ateenaa ja ystäviäni. Ateena kyllä viihdyttää loputtomine aarteineen, en voisi väsyä tähän kaupunkiin koskaan.

Keskusta on viime vuosina alkanut kukoistaa ihan uudella tavalla, monia erityisen rähjäisiä alueita on kunnostettu kriisinkin keskellä ja niillä on näkynyt katutaideprojekteja ja monia uusia ’hip’ baareja ja ravintoloita on avautunut Monastirakin alueella, tuntuu että jokaisella visiitilläni on auennut taas uusi ihana rooftop bar. :) Rakastan niitä. <3

Lopuksi pari videota. Vilkas, kuppiloiden ja ravintoloiden reunustama kävelykatu Eoulou on lempikatujani Ateenan keskustassa (sillä ei-niin-turistillisella puolella Ermou-katua), ja etenkin sen kupeessa olevasta Agia Eirinin aukiosta on viime vuosina tullut erittäin trendikäs nuorten ateenalaisten hengailualue.

MS Roof Garden on uusimpia Akropolis-näkymiä hyödyntäviä kattoterassibaareja Monastirakin reunalla, se on avautunut ihan suosikkini, korkeamman A For Athensin viereen. Jos voin yhden drinkkibaariosoitteen Ateenan ensikertalaiselle antaa, se olisi joku näistä Monastiraki-aukion kattoterassiravintoloista; auringonlaskudrinkit eivät juuri näistä klassisista Akropolis-maisemista Ateenassa parane. Minut löytää täältä usein. Ehkä myös huomenna? :)

Ihana Kreikka!

 

Kommentit (9)
 1. Mukavaa matkaa :)

  1. Kiitos :)

 2. Mahtavaa – todella hauskaa, että Kreikkaakin on vielä luvassa tälle syksylle 😍
  Jokunen vuosi sitten oltiin noilla seuduilla likimain samana ajankohtana. Taisi olla lokakuun viimeinen päivä, kun Eginalla vielä yölläkin tarkeni hyvin t-paidassa ja shortseissa ja sitten seuraavan päivän iltana Ateenassa Plakan kujilla kävellessä olisi kyllä talvitakki ollut tarpeen; lämpötila putosi yhdessä vuorokaudessa liki 20 astetta.
  Toivotaan, että tänä vuonna lämmin jakso vielä jatkuisi ainakin muutaman viikon ja syklonit pysyisivät kaukana tuolta Ateena – Amorgos akselilta 👍
  Oikein hauskaa ja antoisaa matkaa sekä tietenkin ihania herkkuhetkiä kreikkalaisen ruoan parissa toivotellen – kalo taxidi ! 🇬🇷😊

  1. Efharisto poli Jukka mou ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *