Karkkipäivä
Karkkipäivä

Huokoset piiloon

Kosmetiikkamarkkinoilta löytyy monenmoista tuotetta ihohuokosten peittämiseen, supistamiseen ja silottamiseen. Minä päätin tutustua kolmeen niistä; Estee Lauderin Idealistiin, Biothermin Pore Reduceriin ja Cliniquen Pore Minimizeriin. Idealistin ja Pore Minimizerin teho perustuu silikoniin, Biothermin tuote taas on silikoniton.

Estee Lauderin Idealist on seerumityyppinen tuote, joka levitetään iholle kosteusvoiteen alle. Incin alussa on heti veden jälkeen cyclopentasiloxane, dimethicone ja polysilicone-11, eli voimakkaan kalvon muodostavia silikoneja. Silikonien idea tällaisessa tuotteessa on täyttää huokoset niin että ne näyttävät pienentyvän ja ikäänkuin katoavan.
Pakkausteksti lupaa muuttaa ihon välittömästi silkiksi – ja siltä iho tuntuukin. Silikonit muodostavat sileän ja tasaisen kalvon jonka päälle meikkivoide levittyy kauniisti. Idealistia käytetäänkin usein nimenomaan meikinpohjustustuotteena. Silti, se myydään seerumina, ja kuuluisi ohjeen mukaan laittaa iholle ennen kosteusvoidetta. Minusta tuntui oudolta levittää tällaisen silikoni”panssarin” päälle kosteusvoide, mutta tuntui se toimivan niinkin.
Pakkaustekstin ilmaisut ovat aina niin huvittavaa luettavaa. :) ”Makes enlarged pores look virtually invisible with our revolutionary pore diminishing technology”. ^_^ Ja tämä vallankumouksellinen teknologia on siis tuo silikonien yhdistelmä, jota käytetään lukuisissa muissakin samantyyppisissä tuotteissa. Kuten nyt vaikka Cliniquen Pore Minimizerissa. Tosi vallankumouksellista!
Idealist on hyvä tuote jos kaipaat silkkistä pintaa meikin alle, ja haluat häivyttää ihohuokosia kevyesti. Minun huokoseni eivät näyttäneet ”virtually invisible” Idealistin jälkeen, mutta olivat kuitenkin hieman supistuneet. Idealistin inci on pitkä ja se on täynnään lukuisia kasvi- ja hedelmäuutteita, joiden virallinen funktio on ympäripyöreästi ”ihoa hoitava”.

Seerumin hinta ei ole sieltä halvimmasta päästä; 50ml pakkauksesta saa köhäistä 84€, 30ml maksaa 58€.

Biothermin Biopur Pore Reducer on ohut, seerumin tyylinen konsentraatti, jota levitetään kosteusvoiteen alle aamuin illoin.
Pore Reducer eroaa ainesosiltaan ja osittain tehtävältään Idealistista ja Pore Minimizerista. Pakkaustekstin mukaan ”saponiini-vesi syväpuhdistaa ihoa, kupari ja sinkki supistavat ihohuokosia ja säätelevät talintuotantoa. Mikroionisoidut mineraalipuuterit pitävät ihon mattapintaisena koko päivän.” Tämän aineen ei siis ole tarkoitus siloittaa ihoa, vaan pitää se mattapintaisena.
Saponiinivedestä en ole aiemmin kuullutkaan, ja pikainen googlaus kertoo että saponiinit ovat saippuamaisia, puhdistavia aineita. Apteekkishopin mukaan ”saponiini tehostaa elimistön oman hyaluronihapon tuotantoa ja parantaa kollageenisynteesiä.” Selvä homma. Eurlex antaa saponiineille kuitenkin vain puhdistavan funktion.
Incissä on mm. glyserolia (kosteuttaa), salisyylihappoa (kuorii kemiallisesti), piimaata (hankaava aine, absorbentti), kaoliinia (savi; absorbentti) ja tekstissä mainittuja sinkkiä ja kuparia. Incin loppupäästä löytyy myös talkki. Incin perusteella voisi siis odottaa, että voide tosiaan imee iholta öljyä ja pitää sen mattana. Mitään tällaista en kuitenkaan omassa koekäytössäni havainnut. Ohut voide tuntui iholla miellyttävältä ja imeytyi nopeasti, mutta huokosiin tai ihon kiiltoon sillä ei ollut mitään vaikutusta. Minulla ei kuitenkaan ole mainittavan laajentuneita ihohuoksia, joten en välttämättä ole paras henkilö tuotteen vaikutusten arvioimiseen. Pore Reducer -linja on tarkoitettu öljyiselle iholle, joten ehkä joku sen ihotyypin omaava saa tuotteella aivan eri tulokset.
Oli miten oli, aine tuntui kuitenkin psykologisesti miellyttävämmältä käyttää kuin Lauderin Idealist, koska se ei sisällä silikonia. Kumpaakin mainostetaan hoitotuotteena, mutta tuntuu uskottavammalta että silikoniton seerumi saa ihossa jotain aikaan ja imeytyy syvemmälle kuin kalvon muodostava silikonipommi. Pore Reduceria myydään 30ml:n pakkauskoossa, joka maksaa 33,70€.

Cliniquen Pore Minimizer Instant Perfector osoittautui kolmikon tehokkaimmaksi tuotteeksi. Pakkausteksti lupaa ”refines the look of pores with a natural-looking, long-lasting matte finish.” Tämä tosiaankin piti paikkansa; huokoset näyttivät katoavan kuin photoshop-efektillä, ja ihon pinnasta tuli mattapintainen lähes koko päiväksi. Ihastuin tähän tuotteeseen toden teolla, ja se meni välittömästi hankintalistalle.
Incissä on veden jälkeen tutut silikonikaverukset cyclopentasiloxane ja dimethicone, ja niiden jälkeen löytyy antistaattisia aineita, kalvonmuodostajia, viskositeetinsäätäjiä ja absorboivia aineita. Siinä missä Lauderin Idealist on täytetty silikonien jälkeen kasvikunnan uutteilla, on Cliniquen tuotteessa lähes pelkästään synteettisiä ainesosia.
Pore Minimizer Instant Perfector on koostumukseltaan erilaista kuin muut kaksi, ja se levitetään kosteusvoiteen (tai jopa meikin) päälle paikallisesti tarvittaviin kohtiin. Se on paksua ja kevyttä, melkein vaahtomaista. Aine on myös kevyesti sävytetty, ja värivaihtoehtoja on kaksi.
Tuubilla on kokoa 15ml, ja hinta on 26,30€. Tykkään Pore Minimizerin ideasta enemmän kuin Idealistin, vaikka kummatkin pohjautuvat samaan silikoneilla ”meikkaamiseen”. Pidän enemmän ajatuksesta, että silikonikalvoa käytetään ihon viimeistelyyn, ennemmin kuin alimmaisena seerumina.
Innostuin tuotteesta niin että otin ennen ja jälkeen -kuvat ihostani eräänä erityisen ”bad pore” -aamuna. Pahoittelen kuvien hämäryyttä, mutta kyllä niistä aika hyvin näkee mitä Pore Minimizer sai aikaan.
Paljas iho. Yäk.
Iho Pore Minimizer Instant Perfectorin jälkeen. Iholla ei siis ole mitään muuta. Aika hyvä, eikö?

Satuin muuten tässä yhtenä päivänä löytämään tuotteen, jonka incissä on yhtä ainesosaa lukuunottamatta täsmälleen samat aineet kuin Cliniquen Pore Minimizerissa. Löysin tuotteen, kun testailin Estee Lauderin Face Primer Plus -tuotteita kämmenselkään. Smoothing Matte Base tuntui iholla ihan samalta kuin Pore Minimizer. Myös koostumus on samanlainen. Vertasin incejä, jotka osoittautuivat lähes identtisiksi. Ainoa poikkeava ainesosa on Smoothing Matte Basessa oleva kalvonmuodostaja adipic acid/neopentyl glycol crosspolymer. (En usko että ketään kiinnostaa ihan tällä tasolla… :p) Erona on myös sävy, sillä Matte Base on väritöntä. Aika mielenkiintoista…! Lauder ja Cliniquehan ovat samaa taloa, joten sinänsä ei mitenkään yllättävää että samalla reseptillä valmistettuja tuotteita löytyy kummankin merkin valikoimasta. Toinen myydään ihonhoitopuolella täsmätuotteena ja toinen meikkipuolella primerina. Smoothing Matte Basen litrahinta on paljon edullisempi, joten jos ihastuu Pore Minimizeriin niin voi säästää ostamalla Matte Basen! :)

Onko kellään kokemuksia huokosia häivyttävistä tuotteista?

Kommentit (36)

 1. Sikri

  Äh, siis tuo Clinique :)

 2. Inkivääri

  Sara – silikoni voi tukkia ihoa. Itselläni huomaan sen etenkin silikonipitoisissa shampoissa jotka aikaansaavat heti hilseilyä. En tykkäisi käyttää silikonipitoista voidetta kasvoilla päivittäisessä käytössä mutta silloin tällöin se menee. En ole huomannut kasvojeni ihon reagoivan kuten päänahkani, mutta en vaan pidä silikonisesta tunteesta kosteusvoiteessa. Viimeistelevässä "huokostuotteessa" se on ok ja tarpeellinenkin.

 3. Hanttaliini

  Hei!
  Osaisitko kertoa tietämättömälle, että mistäpäin Suomea Smoothing Matte Basea saa? Herra Google ei osannut kertoa vastausta :D

  • Sanni

   Oho, nyt vasta huomasin tämän kysymyksen. (Jee, hyvä vastata yli vuotta myöhemmin..! ^_^) Lauderin Smoothing Matte Base on lopetettu tuote. Tilalle on ilmestynyt uusi, mutta en ole sen inciä tutkaillut.

 4. Jenni

  Selailin näitä ihohuokosia ”pienentäviä” pohjustusaineita ja olen useaan kertaan törmännyt sellaiseen halpa tuotteeseen kuin Shills Miss Perfect Pores Hide Makeup Primer Foundation. Tätä on myynnissä paljon Ebayssa, mutta muualla en ole sitä tavannut. Uskaltaisitko sinä käyttää tälläistä Kiinalaista tuotetta? Tämä kuulostaa hyvältä, sekä ne ketkä ovat käyttäneet ovat myös kehuneet, eikä tätä hinnalla ole pilattu. Minun silmääni noissa ei näyttänyt olevan mitään erityisen vaarallisia aineita, mutta silti epäilyttää, kun ei ole varsinaisesti missään Eurooppalaisessa liikkeessä myynnissä. Olen jo pitkään harkinnut tälläisen hankintaa, mutta vielä en ole uskaltautunut. Mitä ajatuksia tämä primeri sinussa herättää?

  • Sanni

   Mä tilaisin! Thumbs up! :) En mä näe noissa kiinalaisissa tuotteissa mitään pelättävää. Ei kaikki Aasian ”halpahalleissa” valmistetut meikit ole automaattisesti jotain myrkkyjä sisältäviä. Etenkin jos/kun tuosta tuotteesta löytyy valmiiksi positiivisia käyttäjäkokemuksia, niin tilaukseen vaan jos tuote houkuttaa! :)

 5. Ansku73

  Onkohan tuo Cliniquen Pore Minimizer lopetettu kun en ole sitä kaupoista löytänyt?

  Cliniquen nettisivuiltakaan en tuon nimistä tuotetta löytänyt. Tällainen kuin Clinique Pore Refining Solutions Instant Perfector siellä näytti olevan. Mutta en tiedä onko tämä samaa tavaraa, vain eri nimellä ja saako tätä suomesta edes… Onko kenelläkään tietoa?

  Cliniquen bb voide noin käsivarteen testattuna vaikuttaa aika lupaavalta ja se vaalea sävykin näytti aikas vaalealta. Jahka tämä rusketus tästä haalistuu kokonaan, voisi pyytää testeriä ja testata kasvoille tuota ennen ostopäätöstä.

  Kiva blogi sinulla:-)

  • Sanni

   On lopetettu :(

 6. laudee

  Olen etsinyt huokosia peittävää ainetta kauan ja nyt löysin tämän postauksen ja aamen, tulos oli ihana! Cliniquen -tuote oli täydellinen. Kiitos paljon vinkistä ja tästä postauksesta, tästä oli todellakin apua! happyhappy !

  • Sanni

   Jee! :)

  • Ansku73

   Nyt kysyn tyhmänä, että minkä nimisen Cliniquen huokosia peittävän tuotteen ”laudee” löysit? Kun aiemmin kyselin täällä blogissa onko Cliniquen pore minimizer lopetettu kun en sitä mistään enää ole löytänyt ja sain vastaukseksi että se on lopetettu. Vai onko se palannut takaisin markkinoille?

  • Ansku73

   Sorry aamujähmeät aivoni :-) Niin vai kehuitko ”laudee” juuri tuota Clinique Pore Refining Solutions Instant Perfector -nimistä Cliniquen tuotetta? Jos näin, niin millainen koostumus siinä mielestäsi oli, näyttikö kenties samanlaiselta kuin tämän blogin kuvassa oleva Cliniquen pore minimizer? Itse kun en tuota tuotetta silloin testannut kun sen kaupasta joskus bongasin.

   • Sanni

    Mun mielestä vaikuttaisi siltä, että tuo Pore Refining Solutions Instant Perfector on samaa kamaa kuin tuo tässä postauksessa esittelemäni Pore Minimizer, ilmeisesti vain vaihtanut nimeä.

    Jossain vaiheessa tuo Pore Minimizer tosiaan jäi pois (ainakin meidän liikkeestä, siksi vastasin tuossa ylempänä että ”on lopetettu”), mutta nyt kun en ole enää syyskuun jälkeen ollut säännöllisesti töissä niin täytyy todeta että enpäs muuten tiedä onko tuote palannut hyllyyn uudella nimellä. Täytyy tarkistaa tilanne seuraavan kerran kun olen työvuorossa. :)

 7. Taida

  Onko sulla uudempaa postausta tästä aiheesta? Mitä mieltä oot noista silikonipohjustajista, vaikka käytät pääasiassa luonnonkosmetiikkaa? Meinasin mineraalipohjan alle hankkia NYXin pore fillerin, mutta kauhistuttaa, että jos lopputulos on hieno, niin haluaisin tunkea sitä naamaan joka päivä, jos se ei kerta tee hyvää..

  • Sanni

   Onko sulla uudempaa postausta tästä aiheesta? Mitä mieltä oot noista silikonipohjustajista,

   Ei ole uudempaa postausta, mutta olen kyllä kirjoitellut erinäisistä silikonipohjaisista primereista kuten juuri tuosta NYXin Pore Filleristä joka mielestäni on erittäin hyvä (juttu täällä). Silikoniprimerit ovat ilman muuta ylivoimaisia huokosten blurraajia, mikään muu aine ei täytä huokosia yhtä tehokkaasti, näkymättömästi ja miellyttävästi. Jos itselläni olisi jatkuvasti suuret huokoset, todennäköisesti käyttäisin silikoniprimereita vaikka muuten luonnonkosmetiikkaa käytänkin. Suosikkini on IsaDoran primer joka myös kosteuttaa, toisin kuin Pore Filler.

   Silikoni on iholle käytännössä täysin neutraali aine eikä yhtä taipuvainen tukkimaan kuin esimerkiksi mineraaliöljyt, mutta toisten iho reagoi huonosti silikoniinkin. Oma ihoni ei ole koskaan saanut näppyjä silikonista mutta en muuten vain pidä silikonin tunnusta ihonhoitotuotteissa.

   Koska minulla loppujen lopuksi on ”suurhuokospäiviä” suhteellisen harvoin, minun ei tarvitse käyttää blurraajia usein joten siinä mielessä ihoni saa pääsääntöisesti nauttia täysin luonnonmukaisesta meikkipohjasta (peiteainetta lukuunottamatta).

   • Taida

    Kiitos paljon nopeasta vastauksesta! Taidan sitten ostaa NYXin kokeiluun, koska en saa näppyjä juuri koskaan ja ihon ainoat ”virheet” ovat tosiaan nuo ihohuokoset (ja alkavat rypyt, lol), joten ei muuta kuin testaamaan :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.