Huokoset käsittelyssä

Aaahh, minulla on perheessä ihan loistava ihokoekaniini!

Sisarellani on punoittava, hieman couperoottinen pintakuiva sekaiho johon tulee helposti mustapäitä. Ihon pinta on karhea, huokoset usein laajentuneet  ja talvisin iho vetää koppurakuivaksi. Siis iho, johon voisi suunnilleen testata kaikkki mahdolliset tökötit…! Aina kun sisareni tulee yökylään sormeni syyhyävätkin päästä kirjaimellisesti hänen iholleen purkkiarsenaalin kera.

Kuten olen joskus blogissa maininnut, kosmetiikkafriikkiys ei ole levinnyt perheen muihin jäseniin eikä sisarenikaan juuri kiinnostu erinäisistä erityishoitotuotteista joita hänelle sujauttelen jouluna ja, no, aina kun on tilaisuus :D Yksi erittäin hyödyllinen hoitotuote helposti tukkiutuvalle iholle, tai mun mielestä kaikille ihotyypeille mutta etenkin sellaiselle jonka huokoset herkästi keräävät talia, on kuorinta. Perusihonhoidon juttuja, mutta sisareni hallussa on tällä hetkellä jo kaksi korkkaamatonta ”Hyvää joulua t. Sanni” -toivotusten kera annettua kasvojenkuorintaa. Ei hän niitä muista käyttää.

Kyläilyn aikana suoritin sisarelle ihon syväpuhdistuksen kuorinnalla ja turvenaamiolla ja oi mikä pehmyt, kirkkaampi ja tasaisempi hipiä sieltä paljastui.

Ennen hoitokäsittelyä ehdin kuitenkin hyödyntää huokostilanteen :D ja testasin siskon iholle NYXin infotilaisuudesta saamaani Pore Filleriä.

Iho_IMG_3589

Tältä näyttää sisareni puhdistettu ja kosteutettu iho. (Siis ei syväpuhdistettu vaan perusputsarilla pesty ja tavallisella päivävoiteella kosteutettu.) Iho punoittaa ja kiiltää vaikka voide on ehtinyt imeytyä jo hyvän tovin. Huokoset erottuvat selvästi.

idNYX_PoreFiller

Pore Filler, näytä mihin pystyt!

NYX_PoreFiller_IMG_3617

Ja sehän pystyi..! Katsokaas tätä! Ihan kuin iholle olisi laitettu meikkivoidettakin tai peiteainetta, jollain kumman ilveellä läpinäkyvä Pore Filler onnistui myös tasoittamaan ihon sävyä.

Inci on odotetun kaltainen eli tehot tulevat silikoneista ja silicasta: dimethicone crosspolymer, silica, dimethicone, cyclopentasiloxane, isononyl isononanoate, isododecane, polymethyl methacrylate, vp/hexadecene copolymer, trimethylsiloxysilicate, phenoxyethanol, caprylyl glycol.

Enen_jalkeen_NYX_PoreFiller

Pore Fillerin koostumus tuntui erittäin miellyttävältä eikä liian kuivalta. Hyvin usein vedettömät silikonipohjustajat ja blurraajat saavat etenkin pintakuivalla, karhealla iholla kuivat kohdat näkyviin ja jopa vähän rullaavat levittäessä.

Ei NYX, se levittyi silkkisesti ja näkymättömästi, tehden juuri sen minkä lupaa: häivyttäen huokosia ja luoden tasaisen, mattaisen ihonpinnan.

Ennen_jalkeen_NYX_PoreFiller

Wau! Tätä voisi todellakin käyttää vain yksinään luonnolliseen lookkiin. Iho näyttää meikkaamattomalta mutta sen pintaa on näkymättömästi paranneltu. Sitähän meikkipohjatuote on parhaimmillaan: näkymätön apuri joka huomaamattomasti kohentaa ihon ulkonäköä.

.

Illalla iho sitten sai syvällisemmän käsittelyn.

Iho kuorittiin Kivvin Bambu-kuorinnalla ja peiteltiin sen jälkeen turvenaamiolla.

Sosar_turvenaamio_IMG_3748

Olen nyt testannut itsekin kumpaakin Sosarin naamiota; turvetta ja mutaa, ja tykkään kovasti. Näissähän on vain yksi ainoa raaka-aine: turve tai muta. Siinä missä ”normikosmetiikan” savi/muta/turvenaamioissa ko. ainesosa on vain yksi osa tuotteen formulaa, Sosarin naamiot ovat pelkkää sitä itseään.

Olen saanut naamiot Sosarin maahantuojalta.

Sosar_turvenaamio_IMG_3750

Turve on todella intensiivisen tummanruskeaa, mutanaamio puolestaan vihertävän ruskeaa.

Naamiot tuntuvat iholla erilaisilta kuin normikosmetiikan savi/mutanaamiot, jotenkin kosteammilta, märemmiltä. Iho ei myöskään jää yhtä kuivan tuntuiseksi näiden jälkeen kuin ”tavanomaisten” sekasynteettisten savi/muta/turvenaamioiden. Jos naamion antaa ohjeiden vastaisesti kuivua iholle kokonaan, sitä on jopa vaikea saada irtoamaan, niin hanakasti maapartikkelit tarttuvat ihoon. Naamiot kirkastavat ihoa, kuorivat kevyesti ja supistavat tehokkaasti huokosia, nämä ovat ulkoisesti todettavia välittömiä vaikutuksia. Näiden lisäksi on sitten niitä lukuisia pitkäkestoisempia ja syvällisempiä vaikutuksia joista kerroin Sosar-jutun yhteydessä.

Siskon iho näytti silminnähden ilahtuvan hoidosta:

Iho_Turvenaamion_jalkeen_IMG_3737

Heleämpi, tasaisempi ja pehmeämpi iho.

Iho ei varmaan panisi pahakseen jos saisi tällaisia hoitoja vähän useamminkin… ;)

Iho_IMG_3595

Ennen…

Huokoset_IMG_3740

Jälkeen.

Vielä kun saisi ujutettua jonkun BHA-happotuotteen siskolle säännölliseen käyttöön niin mustapäätkin saisi kyytiä…! ^_^

Älkää ymmärtäkö väärin, jokainen saa mielestäni hoitaa ihoaan juuri niinkuin tykkää eikä naaman puunaaminen todellakaan ole mikään itseisarvo. En menetä yöuniani vaikka perheenjäseneni jättäisivätkin antamani seerumit ja kuorinnat käyttämättä :D Yhtä rakkaita he ovat mustapäineen ja pintakuivuuksineenkin <3 Heidän ihonsa pakkohoitaminen ei kuulu peleihini… ;D

Kauneusfriikit voivat kuitenkin todennäköisesti ymmärtää, miten ihanaa on saada konkreettisesti nähdä ”tököttien” toimivan ja saavan muutoksia aikaan iholla. Kun mahdollisuus pehmeämpään ihoon on vain purkin päässä, niin sitä purkkia tekee mieli tarjota…! <3

(NYX Pore Filler jäi kuitenkin toistaiseksi omaan haltuuni… :))

P.S. NYX-arvonnassa voitti zinde.

Kommentit (126)
 1. Ihan kuin minun ihoni! Punoitusta, kiiltoa, mustapäitä, kaikkea tuttua löytyy! Paitsi että oma ihoni kyllä saa hoitoakin osakseen säännöllisesti. Ongelmani on salisyylihappoallergia, joka estää käyttämästä niitä iholleni kaikkein parhaita tuotteita, höh. Savinaamiot ja maitohappokuorinta onneksi ovat toimiva yhdistelmä!

  Toimiiko tuo NYXin Pore Filler muuten mineraalipohjan alla? Kiinnostaisi testata, mutta aiemmat kokemukset paljon silikonia sisältäneistä primereista eivät ole olleet parhaita mahdollisia, vaan primer on lähtenyt meikkipohjaa pyöritellessäni rullailemaan mukana…

  1. Ongelmani on salisyylihappoallergia, joka estää käyttämästä niitä iholleni kaikkein parhaita tuotteita, höh

   No voi että, höh tosiaan.

   Toimiiko tuo NYXin Pore Filler muuten mineraalipohjan alla?

   En osaa sanoa kun en ole vielä itse testannut, täytyy vaikka tänään heti kokeilla :) En tykkää itse käyttää mineraalipohjan alla primereita (tai, no primereita ylipäänsä) juuri siitä syystä kun se vie pois mineraalipohjan itselleni tärkeää puhtauden ja vähäainesosaisuuden pointtia, haluan että ihollani on niin vähän etenkin kalvoa muodostavia ainesosia kuin mahdollista.

   Tavallaan siis turhaa että pidän itselläni suurta armeijaa erilaisia primereita tai blurraajia, kun käytän niitä itse niin ani harvoin. Yksi riittäisi omiin tarpeisiin ”huokospäivinä”… :D Nyt kun päätin pitää tuon NYXin niin voisin oikeastaan dumpata menemään muut saman tyyppiset laatikoissa pyörivät primerit… ;)

   1. ootko kokeillu primereita luonnonkosmetiikasta? eikö niissä säilyis se meikkipohjan puhtaus? mä oon kokeillu kans jotain normi primeria mineraalipohjan alla ja jotenki ei tuntunu toimivan… nyt iho on alkanu taas kiiltelee päivän mittaa t-alueelta niioon alkanu miettii, että jos kesäksi ostais bareminerals prime time bb primerin sk30. sais samalla korkeamman suojakertoimen ja ehkä pidempi kestoisen pohjan? :D

    1. ootko kokeillu primereita luonnonkosmetiikasta? eikö niissä säilyis se meikkipohjan puhtaus?

     Olen kyllä, muutamiakin, ja ne tosiaan ovat puhtaampia ainakin vähäisten ainesosiensa kannalta kuin synteettiset primerit. Ne vain tietysti toimivat iholla niin eri lailla että on vaikea verrata, esim. ilman silikonia ihoa on mahdoton saada samalla lailla sileäksi ja tasoitetuksi.

     Kuitenkin, mitä tulee primereihin, luonnollisiin tai ei-luonnollisiin, itse en niitä juurikaan käytä koska niille ei ole tarvetta: meikki pysyy erinomaisesti ilmankin eikä iho kiiltele. Siksi myös nuo luonnonkosmetiikan primerit ovat jääneet vaille säännöllistä käyttöä.

     Tässä kirjoitukseni yhdestä luonnonkosmetiikan primerista, Zuii Organicin kosteuttavasta:

     http://karkkipaiva.indiedays.com/2015/05/13/tsekkaa-tama-luonnonkosmetiikan-kosteuttava-pohjustaja/

     Sitten on olemassa paljon kuivia, mineraaleihin pohjautuvia primereita, niistä en ole vielä (ainakaan muistini mukaan :D) kirjoittanut mutta niistä tulee juttua tulevan EDM-arvostelun yhteydessä.

   2. Oletko kokeillut Everyday mineralsin jauhemaista primeria? Olen kuullut siitä paljon hyvää ja todellakin olisi vaihtelua ainaisiin silikoni primereihin. Tein muuten hintavertailua ja Everyday mineralsin tuotteita on halvin ostaa Kimpurasta. Se uusi liike Koskikeskuksessa, (myy muuten niitä Virolaisia mikä Joik mahtoikaan olla ja en malta päästä kokeilemaan!!) jonka löytämiseen meni hetki kun sijaitsee nolla kerroksessa. :D

    Ja toinen asia täällä oli puhetta kuinka tuotteiden syntymisen taustalla on yleensä kovin tylsä tarina. No nyt on taas Suomeen rantautunut samanlainen. Kardashianin siskosten sarja, joka tulee myyntiin Citymarketteihin. ”Eivät löytäneet haluamiaan sävyjä ja ominaisuuksia meikkituotteilta.” Pah sanon minä! :D

    1. Oletko kokeillut Everyday mineralsin jauhemaista primeria?

     Olen, juttua tulossa myöhemmin keväällä EDM-arvostelun yhteydessä. Mutta lyhyesti: en vakuuttunut mutta toisaalta, olen ylipäänsä huono testihenkilö arvioimaan primerin vaikutuksia, kun meikki kestää ihollani ilman primeriakin eikä primer oikeastaan tee mitään muutakaan olennaista parannusta meikkipohjaani.

 2. Heippa, millaista happotuotetta suosittelisit siskosi ihon kaltaiselle iholle? :)

  1. Hei Heli!

   BHA-happopitoisia tuotteita on etenkin päivittäiskosmetiikan puolella yllättävän vähän, tunnen ”markettisarjoista” ainoastaan Garnier Puren jossa on salisyylihappoa (eli BHA:ta). Jos siis budjetti on rajallinen, ei Suomessa oikein ole muuta edullista salisyylihappopitoista sarjaa kuin tuo Garnier Pure – tai jos jollekin muulle tulee mieleen toinen edullinen ja helposti saatavilla oleva sarja niin vinkatkaa ihmeessä! Natural Coden ihonhoitolinjassa oli ennen BHA-happopitoinen kasvovesi mutta ilmeisesti koko NC:n ihonhoitolinja on lopetettu.

   Apteekista saatavia BHA-happopitoisia sarjoja ovat:
   – La Roche Posay Effaclar
   – Avene Cleanance

   Valitsisin käyttöön kasvoveden (tai seerumin), vesimäisissä tai seerumimaisissa tuotteissa on usein korkeampi BHA-happopitoisuus kuin ko. happoa sisältävissä voiteissa, joissa salisyylihappo usein toimii myös säilöntäaineena. La Roche Posayn ja Avenen BHA-happokasvovesissä on myös alkoholia jota osa kuluttajista haluaa välttää, hyvä ottaa huomioon. Myös Garnierin kasvovedessä on muistaakseni alkoholia.

   Selektiivisistä sarjoista ainakin Suomen markkinoilla tunnetuin salisyylihappopitoinen tuote on Cliniquen Clarifying Lotion -kasvovesi, jota on saatavana viidellä voimakkuudella: Mild, 1, 2, 3 ja 4. Näistä Mild on alkoholiton ja suositeltavin, ainakin jos asiantuntijoita on uskominen. Mild Clarifying Lotionissa on mitattu salisyylihapon kuorivuuden kannalta optimaalinen pH-arvo (toisin kuin noissa muissa) joten kemiallisesta näkökulmasta sillä pitäisi olla paras potentiaali toimia lupaamallaan tavalla.

   En ota kantaa alkoholin haitallisuuteen tai hyötyyn ihonhoitotuotteissa koska siitä on niin loputtomasti ristiriitaista tietoa. Toiset asiantuntijat neuvovat välttämään alkoholipitoisia tuotteita rasvaisellakin iholla niiden tulehdusta aiheuttavan vaikutuksen vuoksi (ei siis pelkästään kuivattavuuden), toiset näkevät alkoholin hyödyllisenä ainesosana antiseptisyytensä ja huokosia supistavan vaikutuksensa vuoksi. Jokainen tehköön valintansa sen mukaan mitä oma iho kertoo :)

   Itse pidän Paula’s Choicen BHA-happotuotteita parhaimpina uskottavimman ja ainakin läpinäkyvimmän ainesosamarkkinoinnin kannalta, Paula on selittänyt erilaisten happojen toimintaan vaikuttavat kemialliset ja pakkaustekniset tekijät niin halki että en mitenkään usko hänen valitsevan omaan tuotelinjaansa mitään muuta kuin ne optimiolosuhteet :) Olen käyttänyt Paulalta AHA-happotuotteita ja ollut tosi tyytyväinen.

   Paulan BHA (ja AHA)-happotuotteet ovat alkoholittomia ja valikoima on todella laaja stydimmästä tarpeesta (reilusti epäpuhas, arpinen ja punoittava akneiho) hellävaraisempaan (vähemmän epäpuhtauksia ja kuiva, herkkä iho).

   Jos nettitilaaminen ei ole este, suosittelisin ehdottomasti kokeilemaan Paula’s Choicen BHA-tuotteita. Itse olen tilannut niitä ongelmitta Paulan EU-nettikaupasta:

   http://www.paulaschoice-eu.com/shop/facial-care/exfoliants

   Koska valikoimaa on niin valtavasti, jos ei yhtään tiedä mitä kokeilla, niin tässä muutama vinkki valintaan lähtökohdasta riippuen:

   Resist Daily Pore-Refining Treatment With BHA 2% – jos iho on ikääntynyt ja sillä on jo juonteita
   Skin Perfecting 1% BHA Lotion – jos iho on nuori ja tukkeumia vain vähän tai kohtalaisesti, eikä ikääntymisen merkkejä
   Clear Regular Strength Anti-Redness 2% BHA – jos iho on nuori ja epäpuhtauksia, mustapäitä ja punoitusta enemmän, ei ikääntymisen merkkejä
   Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant – jos iholla on epäpuhtauksien ja laajentuneiden huokosten lisäksi myös kuivuutta ja ikääntymisen merkkejä

   Siskolleni kokeilisin näistä vuodenajan mukaan joko Resist-linjan Daily Pore-Refining Treatmenttia kesäaikaan (jolloin iho on vähemmän kuiva) ja kosteuttavampaa Skin Perfecting -linjan 2% BHA Lotionia talviaikaan, jolloin iho vetää kuivaksi.

   1. Kiitos kattavasta vastauksesta :) Pitääkin tutustua paremmin noihin Paula’s choicen tuotteisiin jos sieltä löytyisi itselle apua :)

   2. Yves Rocherilla on sarja nimeltä Pure System, jossa on muutama salisyylihappoa sisältävä tuote. Itselläni on säännöllisessä käytössä tuon sarjan Daily Exfoliating Cleanser ja on ollut tosi hyvä luottotuote. Hinta 5,90 euroa. Esim. kasvoveden hinta näyttäisi olevan sama. Eli jos voi netistä tilata, niin nämä on ihan hyviä.

    1. Kiitän Yves Rocher -vinkistä :)

   3. Moikka!

    Luin tätä postausta ja näitä kommentteja ja mietin että vihdoinkin olisiko joku tuote joka kävisi mun ongelmaiholle.

    Oon pitkään kohdellut mun ihoa pintakuivana(hilseilee) mutta taas samantien tukkeutuvana jos laitan vähänkään paksumpaa voidetta. Voit vaan kuvitella tätä taistelua kun iho kuoriutuu nenänpielistä ja kulmakaarista, mutta kun laittaa paksumpaa rasvaa niin iho tukkeutuu ja finniä pukkaa..
    Yhtenä päivänä googlettelin (don’t judge me) tylsyyttäni ja törmäsin artikkeliin jossa puhuttiin tali-ihottumasta, ja tuntui että koko maailma kirkastui.
    Tätäkö se on ollut koko ajan, oireet ainakin täsmää, nenänpielien ja kulmien ”hilseily” (a.k.a liika tali) sekä päänahan hilseily.. Luin erilaisia keskusteluja ja useammat oli sanoneet että tervapihka voide on auttanut. Löysin myöskin lushista shampoopalan jossa on tervaa joka on ainakin hyvin auttanut päänahkaan! Valitettavasti kasvovoiteen käytöstä en ole vielä ainakaan huomannut mitään eroa..
    Sori pitä tarina, tuli juurikin tätä postausta lukiessa sitten mieleen että onko sulla yhtään tuttua tämmöinen tali-ihottuma (taliköhnäksikin kutsutaan,yäk vihaam tota sanaa). Mielelläni kokeilisin luonnontuotteita tähän ennen kuin lääkäri määrää antibiootteja yms jotka olisi mulle ihan viimeinen vaihtoehto..
    Kiitos jo etukäteen mikäli vastaat! :)

    1. onko sulla yhtään tuttua tämmöinen tali-ihottuma

     Valitettavasti ei, taitaa olla enemmän kosmetologien ja ihotautilääkärien alaa. Mä en ole koulutustaustaltani kosmetologi joten en tunne ihon sairauksia ja erityisherkkyyksiä kovinkaan hyvin :/

     Tuli kuitenkin mieleen kun puhuit ”tervapihkasta”, että voisikohan ihan pelkästä pihkavoiteesta olla apua..? Itse löysin pihkavoiteen viime vuonna ja se on ollut ihan paras apu sammuttamaan ihon tulehduksia pienistä naarmuista avohaavoihin ja hyttysenpuremiin ja finnejäkin olen sillä nitistänyt.

     http://karkkipaiva.indiedays.com/2015/10/19/lehtijuttua-ja-pihkavoidetta/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *