Karkkipäivä
Karkkipäivä

Huokoset käsittelyssä

Aaahh, minulla on perheessä ihan loistava ihokoekaniini!

Sisarellani on punoittava, hieman couperoottinen pintakuiva sekaiho johon tulee helposti mustapäitä. Ihon pinta on karhea, huokoset usein laajentuneet  ja talvisin iho vetää koppurakuivaksi. Siis iho, johon voisi suunnilleen testata kaikkki mahdolliset tökötit…! Aina kun sisareni tulee yökylään sormeni syyhyävätkin päästä kirjaimellisesti hänen iholleen purkkiarsenaalin kera.

Kuten olen joskus blogissa maininnut, kosmetiikkafriikkiys ei ole levinnyt perheen muihin jäseniin eikä sisarenikaan juuri kiinnostu erinäisistä erityishoitotuotteista joita hänelle sujauttelen jouluna ja, no, aina kun on tilaisuus :D Yksi erittäin hyödyllinen hoitotuote helposti tukkiutuvalle iholle, tai mun mielestä kaikille ihotyypeille mutta etenkin sellaiselle jonka huokoset herkästi keräävät talia, on kuorinta. Perusihonhoidon juttuja, mutta sisareni hallussa on tällä hetkellä jo kaksi korkkaamatonta ”Hyvää joulua t. Sanni” -toivotusten kera annettua kasvojenkuorintaa. Ei hän niitä muista käyttää.

Kyläilyn aikana suoritin sisarelle ihon syväpuhdistuksen kuorinnalla ja turvenaamiolla ja oi mikä pehmyt, kirkkaampi ja tasaisempi hipiä sieltä paljastui.

Ennen hoitokäsittelyä ehdin kuitenkin hyödyntää huokostilanteen :D ja testasin siskon iholle NYXin infotilaisuudesta saamaani Pore Filleriä.

Iho_IMG_3589

Tältä näyttää sisareni puhdistettu ja kosteutettu iho. (Siis ei syväpuhdistettu vaan perusputsarilla pesty ja tavallisella päivävoiteella kosteutettu.) Iho punoittaa ja kiiltää vaikka voide on ehtinyt imeytyä jo hyvän tovin. Huokoset erottuvat selvästi.

idNYX_PoreFiller

Pore Filler, näytä mihin pystyt!

NYX_PoreFiller_IMG_3617

Ja sehän pystyi..! Katsokaas tätä! Ihan kuin iholle olisi laitettu meikkivoidettakin tai peiteainetta, jollain kumman ilveellä läpinäkyvä Pore Filler onnistui myös tasoittamaan ihon sävyä.

Inci on odotetun kaltainen eli tehot tulevat silikoneista ja silicasta: dimethicone crosspolymer, silica, dimethicone, cyclopentasiloxane, isononyl isononanoate, isododecane, polymethyl methacrylate, vp/hexadecene copolymer, trimethylsiloxysilicate, phenoxyethanol, caprylyl glycol.

Enen_jalkeen_NYX_PoreFiller

Pore Fillerin koostumus tuntui erittäin miellyttävältä eikä liian kuivalta. Hyvin usein vedettömät silikonipohjustajat ja blurraajat saavat etenkin pintakuivalla, karhealla iholla kuivat kohdat näkyviin ja jopa vähän rullaavat levittäessä.

Ei NYX, se levittyi silkkisesti ja näkymättömästi, tehden juuri sen minkä lupaa: häivyttäen huokosia ja luoden tasaisen, mattaisen ihonpinnan.

Ennen_jalkeen_NYX_PoreFiller

Wau! Tätä voisi todellakin käyttää vain yksinään luonnolliseen lookkiin. Iho näyttää meikkaamattomalta mutta sen pintaa on näkymättömästi paranneltu. Sitähän meikkipohjatuote on parhaimmillaan: näkymätön apuri joka huomaamattomasti kohentaa ihon ulkonäköä.

.

Illalla iho sitten sai syvällisemmän käsittelyn.

Iho kuorittiin Kivvin Bambu-kuorinnalla ja peiteltiin sen jälkeen turvenaamiolla.

Sosar_turvenaamio_IMG_3748

Olen nyt testannut itsekin kumpaakin Sosarin naamiota; turvetta ja mutaa, ja tykkään kovasti. Näissähän on vain yksi ainoa raaka-aine: turve tai muta. Siinä missä ”normikosmetiikan” savi/muta/turvenaamioissa ko. ainesosa on vain yksi osa tuotteen formulaa, Sosarin naamiot ovat pelkkää sitä itseään.

Olen saanut naamiot Sosarin maahantuojalta.

Sosar_turvenaamio_IMG_3750

Turve on todella intensiivisen tummanruskeaa, mutanaamio puolestaan vihertävän ruskeaa.

Naamiot tuntuvat iholla erilaisilta kuin normikosmetiikan savi/mutanaamiot, jotenkin kosteammilta, märemmiltä. Iho ei myöskään jää yhtä kuivan tuntuiseksi näiden jälkeen kuin ”tavanomaisten” sekasynteettisten savi/muta/turvenaamioiden. Jos naamion antaa ohjeiden vastaisesti kuivua iholle kokonaan, sitä on jopa vaikea saada irtoamaan, niin hanakasti maapartikkelit tarttuvat ihoon. Naamiot kirkastavat ihoa, kuorivat kevyesti ja supistavat tehokkaasti huokosia, nämä ovat ulkoisesti todettavia välittömiä vaikutuksia. Näiden lisäksi on sitten niitä lukuisia pitkäkestoisempia ja syvällisempiä vaikutuksia joista kerroin Sosar-jutun yhteydessä.

Siskon iho näytti silminnähden ilahtuvan hoidosta:

Iho_Turvenaamion_jalkeen_IMG_3737

Heleämpi, tasaisempi ja pehmeämpi iho.

Iho ei varmaan panisi pahakseen jos saisi tällaisia hoitoja vähän useamminkin… ;)

Iho_IMG_3595

Ennen…

Huokoset_IMG_3740

Jälkeen.

Vielä kun saisi ujutettua jonkun BHA-happotuotteen siskolle säännölliseen käyttöön niin mustapäätkin saisi kyytiä…! ^_^

Älkää ymmärtäkö väärin, jokainen saa mielestäni hoitaa ihoaan juuri niinkuin tykkää eikä naaman puunaaminen todellakaan ole mikään itseisarvo. En menetä yöuniani vaikka perheenjäseneni jättäisivätkin antamani seerumit ja kuorinnat käyttämättä :D Yhtä rakkaita he ovat mustapäineen ja pintakuivuuksineenkin <3 Heidän ihonsa pakkohoitaminen ei kuulu peleihini… ;D

Kauneusfriikit voivat kuitenkin todennäköisesti ymmärtää, miten ihanaa on saada konkreettisesti nähdä ”tököttien” toimivan ja saavan muutoksia aikaan iholla. Kun mahdollisuus pehmeämpään ihoon on vain purkin päässä, niin sitä purkkia tekee mieli tarjota…! <3

(NYX Pore Filler jäi kuitenkin toistaiseksi omaan haltuuni… :))

P.S. NYX-arvonnassa voitti zinde.

Kommentit (124)

 1. tarra

  Moi,

  Testasin eilen tuota Sosarin turvenaamiota ja tykkäsin itse asiassa tosi paljon, mullakin laski punoitusta. Olin vähän yllättynyt, kun Ruohonjuuressa varoiteltiin, että on niin tehokas, että pitäis käyttää vaan kerran viikossa ym. ja sunkin Sosaria koskevassa postauksessa sanottiin jotain samansuuntaista (siis että on hyvin aktiivinen ja tehokas).

  Niin kun en itse kokenut naamiota mitenkään väärällä tavalla tehokkaaksi, vaan nimenomaan rauhoittavaksi, niin aloin miettiä että kerrottiinko sulle Sosarilta, mitkä ainesosat tekevät tuosta tuotteesta niin tehokkaan, että sitä ei saisi käyttää kuin kerran viikossa? Ihan mielenkiinnosta vaan mietin. Onko ne humiinihapot jotenkin kuorivia samalla tavalla kuin AHA-hapot? Vai sisältääkö se turve jotain muuta ainetta, jolla on ärsytyspotentiaalia? Muutenkin kiinnostaisi tietää, mistä se turve käytännössä koostuu (varmaan vedestä ja mineraaleista ja maa-aineista ainakin, mutta nuo ei vielä kuulosta siltä, että pitäisi tehokkuudesta varoitella). Kerrottiinko sulle tarkemmin tästä?

  • Sanni

   Ruohonjuuressa varoiteltiin, että on niin tehokas, että pitäis käyttää vaan kerran viikossa ym. ja sunkin Sosaria koskevassa postauksessa sanottiin jotain samansuuntaista (siis että on hyvin aktiivinen ja tehokas).

   Jep, näin Sosarilla sanottiin, että max. kerran viikossa. Mutaa voi sitten käyttää tiheämmin.

   kerrottiinko sulle Sosarilta, mitkä ainesosat tekevät tuosta tuotteesta niin tehokkaan, että sitä ei saisi käyttää kuin kerran viikossa?

   Ei, puhuttiin vain yleisesti turpeesta. Humiinihappojen ei kai pitäisi olla kuorivia, mutta en ole varma. Toisen turvenaamioita valmistavan virolaisen firman mukaan ”happo stimuloi mm. kollageenin tuotantoa ja on yleisesti ottaen ”nuorentava”, solujen uusiutumista buustaava ainesosa.”

   Voin toki kysyä tästä tarkemmin Sosarilta.

   • tarra

    Kiva jos jaksat kysyä, kiitos

    • Sanni

     Laitoin meiliä tänään :)

  • Sanni

   Noniin, nyt sain Triiniltä vastauksen. Käänsin englannista parhaan taitoni mukaan:

   ”Turvenaamion aktiiviaineita ovat humiinihappo ja muut humiiniset aineet (huminic substances, en kyllä tiedä mitä tuolla tarkoitetaan) sekä muutamat mineraalit, jotka ovat niin bioaktiivisia että käyttö kerran viikossa riittää hyvin. Tuotetta voi käyttää useamminkin mutta se olisi vaikutusten kannalta tarpeetonta. Tiheä käyttö altistaa ihon myös herkistymiselle, minkä vuoksi käyttö useammin kuin kerran viikossa ei ole suositeltua.

   Mitä AHA-happoihin tulee, en ole asiantuntija mutta kyllä, muta on kuorivaa ja sen lisäksi myös ”detoxifying” eli puhdistaa ihon syvimpiä kerroksia.”

   • tarra

    Kiitos vastauksesta! Mielenkiintoista. Harmi ettei voi käyttää kuin kerran viikossa, oli jotenkin niin mukava kokemus.

 2. Kukka

  Äh. Mä luulin lukeneeni tuon Sosarin jutunkin kunnolla, mutta näköjään en ollut huomannut, että siellä oli maininta, että muta on hyvä herkälle iholla. Mä kun koitan olla kysymättä sellaista, mihin jo löytyy vastaus tekstistäsi tai kommenteista. Aina ei voi onnistua :) Vaikka toisaalta siellä luki, että turve sopii kaikille ihotyypeille. Vai oliks tää nyt sit taas se, että herkkyys ei ollutkaan ihotyyppi vaan ominaisuus tms. missä tahansa ihotyypissä. Huh, mitä tiedettä tää kosmetiikan maailma (ainakin tällai hyvin myöhäisheränneenä junaan hypänneelle :))

  Ja vielä tuli uusikin kysymys: tuossa Sosarin jutussa luki, että muta ”Toimii hellävaraisena kuorijana jättäen ihon silkkisen pehmeäksi”. Käyttäisitkö silti sitä ennen kuorintaa vai riittääkö tuo jo itsessään? Ja vielä tyhmä kysymys, että eikö olekin niin, että joka tapauksessa iho pitää olla puhdistettu ennen naamiota? Käyttäisitkö myös esim. kasvovettä ennen naamiota vai vaan pelkkä puhdistusaine/kuorinta?

  Ehkä mä vielä joku päivä tajuan tän jutun :D ja iho on suloisen kaunis :)

  • Sanni

   Anteeksi, en ehtinyt vastata tähän tänään, palaan asiaan huomenna. :)

  • Sanni

   Vai oliks tää nyt sit taas se, että herkkyys ei ollutkaan ihotyyppi vaan ominaisuus tms. missä tahansa ihotyypissä.

   Kyllä :D Herkkyys ei ole ihotyyppi vaan ihon ominaisuus, mikä tahansa iho (kuiva, sekaiho, rasvoittuva) voi olla herkkä.

   tuossa Sosarin jutussa luki, että muta ”Toimii hellävaraisena kuorijana jättäen ihon silkkisen pehmeäksi”. Käyttäisitkö silti sitä ennen kuorintaa vai riittääkö tuo jo itsessään?

   Naamioista saa aina kaikkein parhaat tehot kun ihon on ensin kuorinut, sillä kuoritulla iholla kaikki aineet imeytyvät paremmin. Mutanaamion kuoriva teho ei ole vastaava kuin raekuorinnalla tai vaikka AHA-happokuorinnalla, joten sillä ei yksinään saa samaa efektiä.

   Ihoa ei kuitenkaan tarvitse/kannata kuoria monta kertaa viikossa, ainakaan mekaanisella kuorinnalla. Jos siis käyttäisin mutanaamiota vaikka kerran tai kaksi viikossa, niin en kuorisi ihoa varsinaisella kuorinta-aineella joka kerta ennen naamiota. Oma kuorinta-”aikatauluni” on kerran kahdessa tai kolmessa viikossa.

   eikö olekin niin, että joka tapauksessa iho pitää olla puhdistettu ennen naamiota?

   Kyllä :)

   Käyttäisitkö myös esim. kasvovettä ennen naamiota vai vaan pelkkä puhdistusaine/kuorinta?

   En käyttäisi kasvovettä, laittaisin kasvoveden vasta naamion jälkeen.

 3. Kukka

  Vielä kysymys: Laitoin piiiitkän kommentin ennen tuota 21.54 lähetettyä, johon lyhyesti kommentoit. Katosikohan se johonkin? Voisin kirjoitella sen kysymykset uudestaan, jos se hävisi.

  • Sanni

   Vaikuttaa hävinneen bittiavaruuteen :( En löydä ip-osoitteellasi, sähköpostillasi tai nimimerkilläsi, ja roskakorikin on tyhjä :(

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.