Huokoset käsittelyssa osa 2: Mádaran Detox-naamio

Muistatteko kun kirjoittelin viime keväänä ihohuokosista? Esittelin sisareni ihon kautta muutaman loistavan tärppituotteen huokosten piilotukseen ja supistukseen, NYXin Pore Fillerin ja Sosarin turvenaamion.

Iho_IMG_3595

Sisareni iho ennen turvenaamiota…

Huokoset_IMG_3740

…ja turvenaamion jälkeen.

Aihe on aina ajankohtainen sillä minnekäs ne huokoset meiltä katoaisivat… Aina yhä uusi sukupolvi tuskailee niiden kanssa. En sano että näkyvissä ihohuokosissa on mitään epäluonnollista tai ”pahaa” ja että ne kuuluu piilottaa pois ihmisten silmistä :D, mutta monet meistä kuitenkin häivyttävät niitä mieluusti jos keinoja löytyy. Tasainen iho on monen tavoittelema ideaali.

Sain eilen lukijalta kysymyksen ihohuokosten häivytystä koskien, ja vastatessani hänelle mieleeni muistui tämä vielä blogiesittelyä vaille jäänyt loistava tuote. Ja siitä idea tämänpäiväiseen postaukseen, kiitos siis nimimerkki ”epätoivoinen” :) Olin ottanut kuvatkin tätä postausta varten jo ajat sitten. Laitetaan ne nyt vihdoin ulos :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten ”epätoivoiselle” kirjoittelin, huokosten häivytyksessä on kaksi tärkeää vaihetta: hoitopuolen toimenpiteet ja meikkauspuolen toimenpiteet. Yleisin tapa piilottaa huokoset on käyttää niitä blurraavaa pohjustus- tai viimeistelytuotetta, ja markkinoilta löytyy myös huokosia häivyttäviä meikkivoiteita.

Meikkituotteet ovat nopea tapa hoitaa huokoset, mutta pidempiaikaisen suotuisan muutoksen ihohuokosten rakenteeseen saa aikaan vain hoitotuotteilla. Tässä tehokkaimpia ovat savi-, muta- ja turvenaamiot, etenkin kaksi jälkimmäistä. Ne hoitavat samalla myös ihon punoitusta, laskevat tulehdusta ja poistavat talia ja rasvaisuutta. Usein laajentuneet ihohuokoset liittyvät ärtyneeseen, tulehtuneeseen ja rasvoittuvaan ihoon. Muta- ja turvenaamioilla voi hoitaa kerralla näitä kaikkia ongelmia.

Suosittelen naamioiden ottoa osaksi säännöllistä ihonhoitorutiinia, jos kokee ongelmaksi jatkuvasti laajentuneet ihohuokoset. Käytä naamiota kahdesti viikossa ja tulet huomaamaan eron :)

madara_detox_mutanaamio

*) Sis. mainoslinkin.

Omiin suosikkeihini kuuluvat jo aiemmin esitellyn Sosarin ohella * Mádaran Detox-naamio (26,90€ / 60 ml). Sen vaikuttava aine on muta.

Olen saanut naamion aikoinaan Mádaran maahantuojalta.

Luonnonkosmetiikan muta/turvenaamiot ovat tehokkaampia kuin ”normikosmetiikan”, koska niissä vaikuttava aine muodostaa usein 100% pakkauksen sisällöstä. Saat siis parhaimman vastikkeen rahalle. Normikosmetiikan mutanaamiossa, esimerkkinä vaikka Glamglow (jossa itse asiassa käytetään savea, ei mutaa, vaikka nimi sanoo toisin ;)), käytetään näitä maa-ainesosia paljon pienempinä pitoisuuksina ja seoksissa on pitkä liuta muita täyteaineita. Virolaisten Sosarin ja TurBlissin naamiot ovat toistaiseksi ainoat tuntemani joissa turve ja muta ovat ainoa ainesosa. :)

Minulla ihohuokoset ammottavat etenkin kesäisin. Ne näyttävät kesäaamuisin useimmiten tältä:

huokoset_img_6343_3

Alivalotin kuvaa hieman jotta huokoset tulevat parhaiten esiin. :)

Kuva demonstroi hyvin myös kesäihon antikuivuutta. Se kiiltää aamuisin hiestä ja illalla laitetusta hoitotuotteesta, etenkin jos on erehtynyt laittamaan vähänkään täyteläisemmän tuotteen. Talvella näky on ihan toinen. Jo nyt syksyllä iho on huomattavasti kuivempi ja on aamulla jopa hieman karhean tuntuinen. Huokosongelmakaan ei ole (minulla) kylmään vuodenaikaan niin paha.

Mutta silloin kun ne huokoset ammottavat, kaivan naamiot esiin :)

idmadara_mutanaamio_img_2485

Vaikutus on häkellyttävän tehokas ja välitön.

huokoset_vertailu_madaradetox_naamio

Kuvassa ihoni aamulla ja sitten päivällä Mádaran Detox-naamion jälkeen. Mielestäni ero on ihan mieletön, kuin huokoset olisi nipistetty kiinni.

Samanlaisen tuloksen saan myös Sosarin naamioilla. Niistä jää myös miellyttävämpi, puhtaampi tunne iholle kuin normikosmetiikan synteettisiä ainesosia sisältävistä muta/turvenaamioista.

Mikäli ”normikosmetiikka” on enemmän juttusi, löytyy siltäkin puolelta jos jonkinlaista tuotetta huokosten hoitamiseen, sieltä suosikkeihini kuuluu Cliniquen Pore Refining Solutions –sarjan Instant Perfector. Cliniquen ja muutaman muun selektiivisen sarjan tuotteita huokosten hoitoon olen esitellyt muinoin täällä. (Cliniquen tuote oli tuolloin vähän eri nimellä.)

*

Onko muilla yhtä hyviä kokemuksia savi-, muta- ja turvenaamioista? Mikä on suosikkinne?

Kommentit (114)
 1. epätoivoinen
  27.10.2016, 15:52

  Kunnon dream come true, tulla mainituksi suosikkiblogin postauksessa ^___^

  Kiitos vinkeistä. Käyn heti koulupäivän jälkeen ostamassa jonkin naamion. Ainakin Lorealin uudessa naamiosarjassa taisi olla joku mutanaamio, sopinee siis opiskelijabudjettiinkin. Palkkapäivänä käyn osta

  1. Kunnon dream come true, tulla mainituksi suosikkiblogin postauksessa ^___^

   Heheh ^_^ Kiitos vain itsellesi kun sun ansiosta muistin tuon Mádaran naamioesittelyn. Mulla on niin paljon noita juttuaiheita että osa vain jää ikuiseen ”pending”-tilaan.. :D

   Ainakin Lorealin uudessa naamiosarjassa taisi olla joku mutanaamio,

   Joo, ne on savinaamioita :) Täällä lyhyesti niistä. Eivät ole yhtä tehokkaita kuin nuo 100-prosenttiset muta- ja turvenaamiot (Lorkun naamioissa on 30% savea) mutta sanoisin että päivittäiskosmetiikan puolelta varmasti parhaimmat kategoriansa naamiot tällä hetkellä. Mun suosikki on se punainen. :)

 2. epätoivoinen
  27.10.2016, 15:56

  Ups, kännykällä lähti liian aikaisin… siis käyn ostamassa jonkun luonnonkosmetiikkanaamion myös.

  Eilen kun epätoivoissani googlettelin huokosten häivyttämiseen liittyviä juttuja, löysin vinkkejä AHA-kuorinnoista. Löytyi muiten juttua sinunkin blogista, Paula’s choice -merkin tuotteista. Ajattelin ennen että ne saattaisi olla liikaa mun iholle, mutta nyt oon tosiaan niin epätoivoinen että oon valmis kokeilemaan niinkin radikaalia tuotetta. :) Mielessä on siis kaikki nämä kauhutarinat ärsytysreaktioista ym… ehkä sitä tuotetta voisi kokeilla ensin pienelle ihoalueelle.

  Kiitos paljon neuvoista! Raportoin sitten taas miutaman viikon päästä tänne. :D

  1. Eilen kun epätoivoissani googlettelin huokosten häivyttämiseen liittyviä juttuja, löysin vinkkejä AHA-kuorinnoista. Löytyi muiten juttua sinunkin blogista, Paula’s choice -merkin tuotteista. Ajattelin ennen että ne saattaisi olla liikaa mun iholle, mutta nyt oon tosiaan niin epätoivoinen että oon valmis kokeilemaan niinkin radikaalia tuotetta. :)

   AHA-happoja paremmin huokosiin tehoavat BHA-hapot, sillä ne ovat rasvaliukoisia ja pystyvät siis menemään talikertymien läpi sinne huokosen sisään ja hajottamaan siellä talia. Jos esim. luet Paula’s Choicen pakkaustekstejä, niin nimenomaan BHA-tuotteissa puhutaan laajentuneista ihohuokosista. AHA-hapot ovat parempia ikääntyneen, kuivan, juonteisen ja auringon vaurioittaman ihon hoitoon.

   Tässä vielä Paulan tiivistys AHA- ja BHA-happojen eroista ihonhoidossa:

   http://www.paulaschoice.com/expert-advice/skin-care-basics/_/how-to-exfoliate-skin-and-why-its-so-important#difference

   1. epätoivoinen
    28.10.2016, 15:42

    lämmin kiitos vinkeistä! <3

  2. Mietinkin, että pitäisi tulla vinkkaamaan huokosten pienentämiseen noi paulas choice tuotteet! Itse oon huomannut, että säännöllisessä käytössä BHA liquid (ja kerran viikossa AHA weekly treatment) on oikeesti pienentäneet näkyvästi keskinaaman huokosia! Myös kuivattavat herkästi, eli rasvoittuminen rauhoittui, mut itselle aamuin illoin käyttö jopa kuivatti liikaa. Kerran päivässä iltaisin ja hyvä kosteuttava rasva on ollu tosi jees kombo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *