Karkkipäivä
Karkkipäivä

Huokoset käsittelyssa osa 2: Mádaran Detox-naamio

Muistatteko kun kirjoittelin viime keväänä ihohuokosista? Esittelin sisareni ihon kautta muutaman loistavan tärppituotteen huokosten piilotukseen ja supistukseen, NYXin Pore Fillerin ja Sosarin turvenaamion.

Iho_IMG_3595

Sisareni iho ennen turvenaamiota…

Huokoset_IMG_3740

…ja turvenaamion jälkeen.

Aihe on aina ajankohtainen sillä minnekäs ne huokoset meiltä katoaisivat… Aina yhä uusi sukupolvi tuskailee niiden kanssa. En sano että näkyvissä ihohuokosissa on mitään epäluonnollista tai ”pahaa” ja että ne kuuluu piilottaa pois ihmisten silmistä :D, mutta monet meistä kuitenkin häivyttävät niitä mieluusti jos keinoja löytyy. Tasainen iho on monen tavoittelema ideaali.

Sain eilen lukijalta kysymyksen ihohuokosten häivytystä koskien, ja vastatessani hänelle mieleeni muistui tämä vielä blogiesittelyä vaille jäänyt loistava tuote. Ja siitä idea tämänpäiväiseen postaukseen, kiitos siis nimimerkki ”epätoivoinen” :) Olin ottanut kuvatkin tätä postausta varten jo ajat sitten. Laitetaan ne nyt vihdoin ulos :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten ”epätoivoiselle” kirjoittelin, huokosten häivytyksessä on kaksi tärkeää vaihetta: hoitopuolen toimenpiteet ja meikkauspuolen toimenpiteet. Yleisin tapa piilottaa huokoset on käyttää niitä blurraavaa pohjustus- tai viimeistelytuotetta, ja markkinoilta löytyy myös huokosia häivyttäviä meikkivoiteita.

Meikkituotteet ovat nopea tapa hoitaa huokoset, mutta pidempiaikaisen suotuisan muutoksen ihohuokosten rakenteeseen saa aikaan vain hoitotuotteilla. Tässä tehokkaimpia ovat savi-, muta- ja turvenaamiot, etenkin kaksi jälkimmäistä. Ne hoitavat samalla myös ihon punoitusta, laskevat tulehdusta ja poistavat talia ja rasvaisuutta. Usein laajentuneet ihohuokoset liittyvät ärtyneeseen, tulehtuneeseen ja rasvoittuvaan ihoon. Muta- ja turvenaamioilla voi hoitaa kerralla näitä kaikkia ongelmia.

Suosittelen naamioiden ottoa osaksi säännöllistä ihonhoitorutiinia, jos kokee ongelmaksi jatkuvasti laajentuneet ihohuokoset. Käytä naamiota kahdesti viikossa ja tulet huomaamaan eron :)

madara_detox_mutanaamio

Omiin suosikkeihini kuuluvat jo aiemmin esitellyn Sosarin ohella hieman edullisempi Mádaran Detox-naamio (24,90€ / 60 ml). Sen vaikuttava aine on muta. Edit. Eipäs tuo Detox olekaan Sosaria edullisempi, tajusin. Sosarin pakkaukset ovat suurempia (90, 150 ja 250 ml) ja litrahinnat alhaisemmat kuin Mádaralla.

Olen saanut naamion aikoinaan Mádaran maahantuojalta.

Luonnonkosmetiikan muta/turvenaamiot ovat tehokkaampia kuin ”normikosmetiikan”, koska niissä vaikuttava aine muodostaa usein 100% pakkauksen sisällöstä. Saat siis parhaimman vastikkeen rahalle. Normikosmetiikan mutanaamiossa, esimerkkinä vaikka Glamglow (jossa itse asiassa käytetään savea, ei mutaa, vaikka nimi sanoo toisin ;)), käytetään näitä maa-ainesosia paljon pienempinä pitoisuuksina ja seoksissa on pitkä liuta muita täyteaineita. Virolaisten Sosarin ja TurBlissin naamiot ovat toistaiseksi ainoat tuntemani joissa turve ja muta ovat ainoa ainesosa. :)

Minulla ihohuokoset ammottavat etenkin kesäisin. Ne näyttävät kesäaamuisin useimmiten tältä:

huokoset_img_6343_3

Alivalotin kuvaa hieman jotta huokoset tulevat parhaiten esiin. :)

Kuva demonstroi hyvin myös kesäihon antikuivuutta. Se kiiltää aamuisin hiestä ja illalla laitetusta hoitotuotteesta, etenkin jos on erehtynyt laittamaan vähänkään täyteläisemmän tuotteen. Talvella näky on ihan toinen. Jo nyt syksyllä iho on huomattavasti kuivempi ja on aamulla jopa hieman karhean tuntuinen. Huokosongelmakaan ei ole (minulla) kylmään vuodenaikaan niin paha.

Mutta silloin kun ne huokoset ammottavat, kaivan naamiot esiin :)

idmadara_mutanaamio_img_2485

Vaikutus on häkellyttävän tehokas ja välitön.

huokoset_vertailu_madaradetox_naamio

Kuvassa ihoni aamulla ja sitten päivällä Mádaran Detox-naamion jälkeen. Mielestäni ero on ihan mieletön, kuin huokoset olisi nipistetty kiinni.

Samanlaisen tuloksen saan myös Sosarin naamioilla. Niistä jää myös miellyttävämpi, puhtaampi tunne iholle kuin normikosmetiikan synteettisiä ainesosia sisältävistä muta/turvenaamioista.

Mikäli ”normikosmetiikka” on enemmän juttusi, löytyy siltäkin puolelta jos jonkinlaista tuotetta huokosten hoitamiseen, sieltä suosikkeihini kuuluu Cliniquen Pore Refining Solutions –sarjan Instant Perfector. Cliniquen ja muutaman muun selektiivisen sarjan tuotteita huokosten hoitoon olen esitellyt muinoin täällä. (Cliniquen tuote oli tuolloin vähän eri nimellä.)

*

Onko muilla yhtä hyviä kokemuksia savi-, muta- ja turvenaamioista? Mikä on suosikkinne?

Kommentit (114)

 1. epätoivoinen

  Kunnon dream come true, tulla mainituksi suosikkiblogin postauksessa ^___^

  Kiitos vinkeistä. Käyn heti koulupäivän jälkeen ostamassa jonkin naamion. Ainakin Lorealin uudessa naamiosarjassa taisi olla joku mutanaamio, sopinee siis opiskelijabudjettiinkin. Palkkapäivänä käyn osta

  • Sanni

   Kunnon dream come true, tulla mainituksi suosikkiblogin postauksessa ^___^

   Heheh ^_^ Kiitos vain itsellesi kun sun ansiosta muistin tuon Mádaran naamioesittelyn. Mulla on niin paljon noita juttuaiheita että osa vain jää ikuiseen ”pending”-tilaan.. :D

   Ainakin Lorealin uudessa naamiosarjassa taisi olla joku mutanaamio,

   Joo, ne on savinaamioita :) Täällä lyhyesti niistä. Eivät ole yhtä tehokkaita kuin nuo 100-prosenttiset muta- ja turvenaamiot (Lorkun naamioissa on 30% savea) mutta sanoisin että päivittäiskosmetiikan puolelta varmasti parhaimmat kategoriansa naamiot tällä hetkellä. Mun suosikki on se punainen. :)

 2. epätoivoinen

  Ups, kännykällä lähti liian aikaisin… siis käyn ostamassa jonkun luonnonkosmetiikkanaamion myös.

  Eilen kun epätoivoissani googlettelin huokosten häivyttämiseen liittyviä juttuja, löysin vinkkejä AHA-kuorinnoista. Löytyi muiten juttua sinunkin blogista, Paula’s choice -merkin tuotteista. Ajattelin ennen että ne saattaisi olla liikaa mun iholle, mutta nyt oon tosiaan niin epätoivoinen että oon valmis kokeilemaan niinkin radikaalia tuotetta. :) Mielessä on siis kaikki nämä kauhutarinat ärsytysreaktioista ym… ehkä sitä tuotetta voisi kokeilla ensin pienelle ihoalueelle.

  Kiitos paljon neuvoista! Raportoin sitten taas miutaman viikon päästä tänne. :D

  • Sanni

   Eilen kun epätoivoissani googlettelin huokosten häivyttämiseen liittyviä juttuja, löysin vinkkejä AHA-kuorinnoista. Löytyi muiten juttua sinunkin blogista, Paula’s choice -merkin tuotteista. Ajattelin ennen että ne saattaisi olla liikaa mun iholle, mutta nyt oon tosiaan niin epätoivoinen että oon valmis kokeilemaan niinkin radikaalia tuotetta. :)

   AHA-happoja paremmin huokosiin tehoavat BHA-hapot, sillä ne ovat rasvaliukoisia ja pystyvät siis menemään talikertymien läpi sinne huokosen sisään ja hajottamaan siellä talia. Jos esim. luet Paula’s Choicen pakkaustekstejä, niin nimenomaan BHA-tuotteissa puhutaan laajentuneista ihohuokosista. AHA-hapot ovat parempia ikääntyneen, kuivan, juonteisen ja auringon vaurioittaman ihon hoitoon.

   Tässä vielä Paulan tiivistys AHA- ja BHA-happojen eroista ihonhoidossa:

   http://www.paulaschoice.com/expert-advice/skin-care-basics/_/how-to-exfoliate-skin-and-why-its-so-important#difference

   • epätoivoinen

    lämmin kiitos vinkeistä! <3

  • Tuisi

   Mietinkin, että pitäisi tulla vinkkaamaan huokosten pienentämiseen noi paulas choice tuotteet! Itse oon huomannut, että säännöllisessä käytössä BHA liquid (ja kerran viikossa AHA weekly treatment) on oikeesti pienentäneet näkyvästi keskinaaman huokosia! Myös kuivattavat herkästi, eli rasvoittuminen rauhoittui, mut itselle aamuin illoin käyttö jopa kuivatti liikaa. Kerran päivässä iltaisin ja hyvä kosteuttava rasva on ollu tosi jees kombo!

 3. Jusu

  iHerbistä saatavalla Queen Helenen savinaamiolla olen saanut hyviä tuloksia huokosten häivyttämisessä. Edullista (n.3e iso tuubi) ja tosi jytkyä tavaraa joka varmaan kuivattaisi kuivemman ihotyypin karrelle. Korealaisen Daison Peel-off naamiolla saa myös hämmästyttävän muutoksen ihoon, huokoset supistuvat ja jopa otsan juonteet hälvenevät. Tietenkin vain tilapäisesti ;)

  • Sanni

   Kiitos vinkeistä :) Edullisia tuotevinkkejä ei koskaan voi olla liikaa ^_^

 4. pingu

  Laitatko naamion märälle/kostealle/kuivalle iholle?
  Minultakin peukku Madaran Detoxille, loisto naamio!

  • Sanni

   Laitatko naamion märälle/kostealle/kuivalle iholle?

   Kostealle iholle :) Muta ja turve vaativat kosteutta toimiakseen parhaiten, kosteus pitää ne ”aktiivisina”. Eli turve- ja mutanaamiot tulee pitää vaikutusaikanakin kosteina jos haluaa parhaat mahdolliset tehot. Eli pintaa kannattaa suihkutella vedellä (sumutinpullo) tai taputella kostutetuilla sormilla.

   Tämä oli mulle ihan uusi tieto jonka opin Sosarilta. Normikosmetiikan naamioissa neuvotaan aina antamaan naamion kuivua kauttaaltaan. En tiedä onko saven kohdalla toisin, mahdollisesti, koska se on noista maa-aineista epäaktiivisin. Eli sen kohdalla kuivumisella ei kenties ole tehojen kannalta väliä.

 5. meow

  Uu, pitääpä pistää Madaran mutanaamio ostoslistalle.

  Oli muuten tosi kiva nähdä eilen Turussa! Olit livenä juuri niin ihastuttavan oloinen kuin mitä blogin kautta välittynyt :) <3

  • Sanni

   Oli muuten tosi kiva nähdä eilen Turussa! Olit livenä juuri niin ihastuttavan oloinen kuin mitä blogin kautta välittynyt :) <3

   Kiitos meow :) Ja samat sinne, oli tosi mukava tavata :) Meow sai kasvot ^_^

   Todella sydämellisiä lukijoita kävi kyllä Turun tapahtumassa, jäi aivan erityisen lämmin fiilis <3 Kiitos teille :)

 6. Sonja

  Tarkastelin tämän Madaran tuoteselostusta, ja siinä mainittiin tuote erityisesti rasvoittuvan/ epäpuhtaan/ ärtyneen ihon tuotteeksi. Mitä arvelet talviolosuhteiden pahentamasta pintakuivuudesta, johon kuitenkin on yhdistetty nuo laajat ihohuokoset? – Vai ovatko naamiot yleensäkin talvella kuorintaa hellävaraisempia?

  • Sanni

   Sanoisin, että naamiot ovat kuorintoja (ainakin mekaanisia) hellävaraisempia. Muta ja turve myös kosteuttavat ihoa, samalla kun syväpuhdistavat, joten ne eivät jätä ihoa yhtä kuivaksi kuin savinaamio. (En ole iha 100-varma mutta käsittääkseni savi ei sisällä kosteutta sitovia yhdisteitä, se on muutenkin noista kolmesta vaikutuksiltaan ”yksinkertaisin” aine.) Eli muta- ja turvenaamiot sopivat hyvin myös talven kuivattamalle iholle.

   Täältä voi lukea runsaasti tieteellisiin tutkimuksiin perustuvaa kiinnostavaa tietoa turpeen ja mudan ominaisuuksista ihonhoidossa:

   http://www.sosar.fi/raaka-aineet/

 7. Kati

  No, turve ei ole ainakaan planeetan kannalta parempi ratkaisu.
  Savinaamioita olen joskus käyttänyt. Nykyään saan kai niin paljon raikasta ilmaa tms. etten koe naamioille tarvetta. Paitsi, joo, kaurajugurtista, hunajasta ja soodasta sekoittelen n. kerran kk:ssa syväpuhdistusnaamion.

  • Sanni

   No, turve ei ole ainakaan planeetan kannalta parempi ratkaisu.

   Miksi? Liittyykö turpeen hyödyntämiseen jotain planeetan kannalta negatiivista?

   • Lily

    Kommentti viitannee turpeen käyttöön polttoaineena. Kyllähän se turvenaamion turvekin sieltä suolta tulee, mutta kyllä ne turpeen käytön haitat on jossain ihan muualla kuin kosmetiikkateollisuudessa. Hämmästyisin, jos edes yhden suomalaisen turvesuon tuotanto käytettäisiin vuodessa kosmetiikan valmistukseen, ja pelkästään Suomessa on kymmeniä tuhansia turvetuotantosoita. Pelkästä turpeesta valmistetun naamion voi vaikka halutessaan haudata maahan käytön jälkeen.

    • Sanni

     Kommentti viitannee turpeen käyttöön polttoaineena.

     Aa, ok.

 8. Hanna

  Sosarin ja Madaran naamiot ovat molemmat käytössä ja Madaraa olen myös hamstrannut monta tuubia varastoon alennuksesta. Ei enää puhettakaan että yrittäisin tulla toimeen ilman näitä, tai että palaisin synteettisen puolen ”muta”naamioihin, varsinkin tuo glamglow vaikuttaa ihan naurettavalta sisällysluettelonsa puolesta.

  Varsin tehokkaita ovat puhdistamaan omaa sekaihoani ja kun muistaa laittaa tarpeeksi kosteuttavat hoitotuotteet jälkeenpäin niin aamulla iho näyttää paljon paremmmalta, vaikka omat huokoset ovat todella isot ja näkyvät. Eilen tuli käytettyä ensimmäistä kertaa myös Madaran happonaamiota, se ei tuntunut ihan yhtä kuorivalta kuin mekaaniset kuorinnat, mutta ehkä tämä on vain totuttelukysymys.

  • Sanni

   Kiva kun jaoit kokemuksiasi :) Muta ja turve ovat pop! :)

 9. Arlene

  Itte on tullut käytettyä Lumenen savinaamiota ainoastaan ja oon todennut sen hyväksi. En tosin kiinnittänyt huomiota miten se vaikuttaa ihohuokosten kokoon, kun mulla ne ei ole ongelma, mutta hyvin se mulla toimii syväpuhdistukseen ^_^

  • Sanni

   Itte on tullut käytettyä Lumenen savinaamiota ainoastaan

   Tarkoitatko tätä Turvenaamiota:

   http://www.lumene.com/fi/node/766

   • Arlene

    Kyllä, juuri tota. Muistin ihan et se oli savinaamio :D Oh, well. Turve ja savi nyt ei oo kauheen kaukana toisistaan. Hyvin on mulla toiminut, kuitenkin :)
    Onko Lumenella muuten joskus ollut savinaamio, vai mistäköhän olen tuon termin napannut?

    • Arlene

     Aa, kappas löysin vastauksen itse. Aloin käyttää Lumenen naamioita vuonna kukka ja keppi. (Silloin tuollaista ruskean väristä naamioita oli vain yksi, en muista oliko se mutaa, savea vai tervaa) Sitten Lumene uudisti tämän ruskean naamion reseptin siten, että se oli liian voimakas omalle iholleni. Olisikohan se silloin saanut turvenaamion nimen. Sen jälkeen en ole sitä oikeastaan ostanut,koska se sai ihoni kuivumaan ja punoittamaan.
     Lumenen Natural Codella on syväpuhdistava savipohjainen ”mask it away”- kasvonaamio ja olen sitä käyttänyt. Jännästi muisti tekee tepposet. Mutta joo, molempia on tullut käytettyä ^_^

     • Sanni

      Aa, kappas löysin vastauksen itse.

      Hahah, ja mä voisin lukea kaikki kommentit ennen vastaamista ^_^ Siis kun tuossa juuri edelliseen kommenttiisi kirjoittelin etten itsekään muista onko Lumenella ollut savinaamiota. Ja tästähän se vastaus sitten löytyi :D

    • Sanni

     Muistin ihan et se oli savinaamio :D Oh, well. Turve ja savi nyt ei oo kauheen kaukana toisistaan.

     Heheh, ulkoisesti ei juurikaan…:) Se on ihan totta. (Ja ei ollut tarkoitus mitenkään näpäyttää, toivottavasti et tulkinnut vastausta niin… Varmasti savet, mudat ja turpeet menevät monella sekaisin.) Toiminnallisesti savi ja turve ovat erilaisia, turve on paljon aktiivisempaa ja sillä on ihonhoidollisesti laajemmat vaikutukset kuin savella. 100-prosenttista turvenaamiota ei esim. suositella todella herkälle iholle, tai ainakin pitäisi ensin kokeilla pienelle ihoalueelle, koska se on niin aktiivista että voi olla liikaa herkästi reagoivalle iholle. Savi on neutraalimpaa.

     Onko Lumenella muuten joskus ollut savinaamio, vai mistäköhän olen tuon termin napannut?

     En ole varma. Muistan että tuo turvenaamio on ollut valikoimassa tosi pitkään, mulla on ollut sitä jo joskus yli 10 vuotta sitten, mutta savesta ei ole muistikuvia… On saattanut ollakin.

     • Arlene

      En ottanut näpäytyksenä, aina oppii jotain uutta :)
      Hyvä ku muistan, et olisin ihan muutama vuosi sitten aloittanut ton naamion käytön,mut kun oikein ajatuksella lähden miettimään, niin se oli 2000-luvun alussa eli 16 vuotta sitten o.O
      Mihin tää aika häviää? :D

      • Sanni

       Mihin tää aika häviää? :D

       I so know the feeling ^_^

 10. Anna

  Mä olen käyttänyt jo pari tuubia tätä Detox-naamiota ja sen vaikutuksen todella näkee. Huokoset supistuvat ja ihosta tulee pehmeä ja tasaisemman värinen.

  Loppukesästä otin sen pitkästä aikaa viikottaiseen käyttöön kun iho tuntui rasvoittuvan enemmän. Syksyllä mulla puhkesi POD eli suunympärysihottuma ja mietin, mahtoiko tämä naamio aiheuttaa sen ainakin osittain. Ehkä käytin sitä liian usein ja iho pääsi ilmojen kylmetessä liian kuivaksi ja iho ärtyi siitä? Tai joku ainesosa alkoi ärsyttää? Pointtina siis se, että tämä on tosi hyvä ja tehokas naamio mutta herkkäihoisten kannattaa kokeilla sitä varovaisesti.

  • Sanni

   Mä en tiedä mudasta kuin sen mitä olen mutatuotteiden valmistajilta kuullut, joten en osaa ottaa kantaa herkistävyyteen. Sosarilta kerrottiin että turve on niin aktiivista, että se voi olla ”liikaa” joillekin erittäin herkkäihoisille, ja siksi sitä suositellaan yleisestikin käyttämään harvemmin kuin mutatuotteita. Mutta mudan yhteydessä ei puhuttu muuta kuin että se nimenomaan sopii paremmin herkälle iholle.

   • Anna

    Tuossa Detox-naamiossa on mudan l7säksi

    • Sanni

     Tämä kommentti varmaan jatkuu vielä..? :) Jep, Detox-naamiossa on mudan lisäksi vesikrassia, alkoholia, maitohappoa, levää, oliiviöljyä ja hajusteita. Eli voihan niidenkin joukossa kenties olla jotain joka on aiheuttanut ihoreaktiot..? Niitä on kyllä varmastikin todella pienet määrät.

   • Anna

    Anteeksi, multa taisi lähteä äsken kommentti vahingossa liian aikaisin! Piti kirjoittaa, että tuossa Detox-naamiossa on mudan lisäksi mm. laventelia, maitohappoa ja alkoholia eli epäilen enemmänkin näitä ärsytyksen aiheuttajaksi (tai näiden kombinaatiota) kuin itse mutaa.

    Jos kärsii ihon pintakuivuudesta niin kuin mä, niin savi- ja mutanaamioiden kanssa kannattaa olla syys-ja talviaikaan varovainen ja muistaa kosteuttaa ihoa reilusti naamion jälkeen. Naamion kosteuttaminen vaikutusaikana auttaa myös eli ei anna naamion kuivua iholle. Näin kuivattava vaikutus ei ole yhtä suuri ja naamio säilyttää tehonsa paremmin niin kuin kerroit :)

    • Sanni

     Jos kärsii ihon pintakuivuudesta niin kuin mä, niin savi- ja mutanaamioiden kanssa kannattaa olla syys-ja talviaikaan varovainen ja muistaa kosteuttaa ihoa reilusti naamion jälkeen.

     Savesta en tiedä mutta (puhdas) muta ainakin sisältää myös kosteutta sitovia yhdisteitä ja näin ollen myös kosteuttaa ihoa. Tietysti käytännön kokemus lopulta kertoo vaikutukset parhaiten ;) Jos iho kosteutuslupauksista huolimatta tuntuu tosi kuivalta mutanaamion jälkeen niin eipä lupauksilla tai potentiaalisella kosteusvaikutuksella mitään tee :) Ottaa sitten ilon vain siitä syväpuhdistavasta vaikutuksesta :)

     • Jonttu

      Olen nyt lueskellut tätä keskustelua ja sitä Sosarin naamioita esittelevää postaustasi ja tullut siihen lopputulokseen, että minun kannattaa herkkäihoisenä vaihtaa Sosarin turvenaamio mutanaamioon. Käyttelen sitten tuon turvenaamion loput vaikka vartalolle. Tosiaan talvella on vähän vaarana, että ainakin kuivemmat kohdat kasvoista kuivuvat liikaa tuon naamion harvemmankin käytön myötä; olen myös huomannut ihossa pientä jälkinipistelyä tuon turvenaamion jälkeen, joten ei ehkä se optimaalisin minulle.

      Tämä keskustelukin toi taas tosiaan uutta informaatiota, sillä olin jo vähällä marssia ostamaan tuota Mádaran turvenaamiota (pakkauksen puolesta on mielestäni huokuttelevampi kuin Sosar), mutta siis nyt tajusinkin, että siirrynkin mutalinjalle. :)

      • Sanni

       tullut siihen lopputulokseen, että minun kannattaa herkkäihoisenä vaihtaa Sosarin turvenaamio mutanaamioon.

       Jotain hyötyä siis kommenttien keskustelustakin :) Muillekin kuin juuri sitä käyville ^_^

       Mutta turpeesta piti vielä toteamani, että sen pitäisi myös kosteuttaa. Sillä pitäisi olla tasapainottava ominaisuus niin, että se hillitsee rasvoittuvan ihon talintuotantoa ja sitten taas lisää kuivan ihon kosteuspitoisuutta.

       Sosarin sivuilta:

       ”Turvenaamio sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti akne ja couperosa iholle. Sopii myös silloin kun iho tuntuu liian kuivalta tai liian rasvaiselta, jolloin naamio palauttaa ihon luonnollisen tasapainon.”

       Mutta loppupeleissä totta kai oma iho kertoo parhaiten miten joku ainesosa/tuote sillä toimii. Jos iho viestii että turve tuntuu enemmänkin kuivattavan, niin sitten kannattaa luottaa siihen viestiin :)

       Toivottavasti mudasta löytyisi ihollesi vielä ihanteellisempi kumppani :)

       • Jonttu

        Ehdottomasti kommenttien lukemisesta on hyötyä, mutta nykyisin ei useinkaan ehdi. :( Mutta ainakin itselle tärkeiden aiheiden kommenttiboksit yrittää käydä läpi.

        Joo, siis ei tuo turvekaan mitenkään huonoa ole ja sehän minua siinä erityisesti vetää puoleensa, kun siinä lukee tuo couperosa-iholle, ja varmaan voi vähän kosteuttaakin. Ehkä parhaiten tuo turve toimii minulla lyhyellä vaikutusajalla. Mutta muta kutkuttaa nyt sen suhteen, jos se kuitenkin voisi olla minulle herkkäihoisena se hellävaraisempi vaihtoehto.

        • Sanni

         Käyhän sitten raportoimassa miten muta toimii, jos päädyt sitä hankkimaan :)

        • Jonttu

         Joo, käyn. Mutta siihen menee jokunen tovi, kun nyt satuin ostamaan Neutrogenan herkälle iholle suunnatun syväpuhdistavan tuotteen. Nyt saa siis normikosmetiikkakin mahdollisuuden hetkellisesti.

        • Jonttu

         En malttanut vastustaa kiusausta ja siis kävinkin jo nyt ostamassa luonnonkosmetiikan savinaamion itselleni. Tunne kasvoilla tuon käytön jälkeen on aivan ihana ja huokoset selvästi kaunistuneet. Jotenkin ei oikein tee mieli käyttää Neutrogenasta edes mietoa versiota, koska minulla on sellainen kokemus nuoruudesta, että kaikki tujut Clearasilit ja kumppanit vain loppujen lopuksi tekevät sen, että pesevät ihoa liian tehokkaasti, jolloin kierre on valmis ja joutuu käyttämään heidän tuotteitaan koko ajan. Itselläni ei mitään aknea edes ollut, mutta joskushan sitä joihinkin satunnaisiin finneihin käytti nuorisolle markkinoituja tuotteita, kun tuntui, että Clearasilia kuuluu käyttää (toinen kova taisi olla joku Garnierin epäpuhtaan ihon sarja tuohon aikaan).

         No siis en vain tykännyt pestä tuolla Neutrogenalla, kun pesu oli jähmeää (ei oikein liuennut pois iholta helposti) ja tuloksiakaan ei näkynyt, vaikka tuote ehti olla minulla käytössä vasta lyhyen ajan. Myöskään ajatus siitä, että luonnonkosmetiikalla voisi olla mukavempia ja ennen kaikkea luonnollisempia tuotteita, ei jättänyt rauhaan etenkään tämän postauksen jälkeen.

         Yhdestä kerrasta vakuutuin jo huimasti (niin paljon, että Neutrogena saa kyllä luvan lähteä kävelemään). Ja tästä postauksesta saan kyllä kiittää sitä, että löysin ihotyypilleni ihanan naamion, mitä turve ei missään nimessä ollut. Tuo savi vaikutti kirvelemättä ja nipistelemättä, ja mitään jälkituntemuksiakaan ei tullut; kaiken tämän päälle tuollainen sinunkin kuvapareissasi näkyvä selkeä ero ihon ulkonäössä, joten eipä tässä voi valittaa. :) :)
         Iho tuntuu ja näyttää puhtaalta ja raikkaalta. Sillä on nyt varmaan aika mukavat olot näin perjantai-iltana pienen hemmottelun jälkeen. :)

        • Sanni

         Onpa kiva kuulla että savi toimii sinulla paremmin ja kokemukset ovat noin hyvät :)

         Iho tuntuu ja näyttää puhtaalta ja raikkaalta. Sillä on nyt varmaan aika mukavat olot näin perjantai-iltana pienen hemmottelun jälkeen. :)

         ^_^ :) :)

 11. Sonja

  Voi kyllä, madaran detox-naamio on ollut ilmestymisestään asti mun luottotuote. Joissain määrin verrattavissa jopa siihen ella bachen ihmerasvaan (se jota mr. Karkkipäiväkin käyttää ja joka oli ennen mun luottotuote). Todella hyvä rasvaiselle ja erittäin helposti tukkeutuvalle iholleni. Kun vaan oppis ja ehtis vielä sen toisen kerran viikossa…

  • Sanni

   Joissain määrin verrattavissa jopa siihen ella bachen ihmerasvaan

   Oo, mahtavaa :)

   ”Kalatökötti” on kyllä sekin ihan loistava nimenomaan näppyjen nitistyksessä.

   Anoppini muuten innostui muta/turvetuotteista luettuaan viime keväisen postaukseni ja yritti saada miestään käyttämään niitä (appiukon iho kun ilmeisesti olisi niiden tarpeessa anopin mielestä), mutta appi ei suostunut ^_^ Olikohan anoppi kerran saanut taivuteltua miehen laittamaan naamion… Mutta nyt hän sitten itse käyttää mutanaamiota oikein tyytyväisenä :)

 12. Mia

  Kiitos vinkistä! Kiinnostuin jälkijunassa tuosta sosarin turvenaamiosta, ja pienen googlettelun jälkeen huomasin sen olevan tarjouksessa ruohonjuuri- verkkokaupassa(ja siis ehkä myös kivijalkamyymälässä). Meni heti tilaukseen :)

  • Sanni

   Peukku :)

 13. Jonttu

  Jonttu turvenaamioili eilen illalla. :-)

  Oli kyllä aika hyvä sattuma, kun kaksi päivää sitten jo otin Sosarin purkin pöydälle, että muistaisin tehdä sillä kuorinnan suihkussa käydessäni, ja nyt sitten tuli tämä sinun postaus. :)

  Tuo Mádaran naamio houkuttelisi kyllä mahdollisesti seuraavaksi (siis sitten kun Sosarin purkista aika jättää), sillä sen pakkaus vaikuttaa paljon kätevämmältä: ei isosuuaukkoista lasipurkkia vaan tuollainen normaali tuubi. Minulla on Sosarin kanssa muuten ollut myös sellainen ongelma, että tuote tuntuu kuivahtavan purkkiin aika nopeasti (vain keskellä on sellaista liejumaista turvetta, kun taas reunat ihan tönköt – no varmaan vedellä reunojen turpeestakin saa vielä käyttökelpoista tavaraa).

  Olen käyttänyt naamiota aika harvakseltaan, ehkä osasyynä tuo hieman epäkäytännöllinen pakkauskin plus tietenkin arka ihoni. Mutta voisin vaikka vähän lyhyemmällä vaikutusajalla käyttää hieman nykyistä useammin.

  • Sanni

   Jonttu turvenaamioili eilen illalla. :-)

   Sattuikos Jonttu käymään Sokoksella eilen..? ;)

   tuote tuntuu kuivahtavan purkkiin aika nopeasti

   Elvytä sitä vedellä kun olet laittamassa kasvoille :) Älä siis kaada purkkiin vettä vaan kaiva sieltä kökkäre kuivahtanutta turvetta ja lisää siihen vettä kämmenellä ai toisessa purkissa.

   • Jonttu

    No kai se ei jäänyt huomaamatta, että joukossa oli eräs meikkauksen suhteen tonttu? :)

    • Sanni

     Äääks, olitko sä yksi meikattavista…? Iiik ^_^ Ihanaa jos rohkenit tulla..! Mutta kukahan sinä olit… Taisi olla yksi jolta en kysynyt onko hän nimimerkillinen vai -merkitön…. Tummahiuksinen nainen…. Olitkohan se sinä….?

     • Jonttu

      Olit häkellyttävän kaunis! :) Ja myös äärettömän mukava – niin mukava, että juuri tuollaisen henkilön olisi aina halunnut ystäväksi. Tapaamisen jälkeen suurin piirtein hypin onnesta. :) Eli kiitosta vaan, kun meitä niin ihanasti palvelit.

      • Sanni

       Kiitos ihana Jonttu, vähänkö tulin hyvälle mielelle tästä, ja siis ennenkaikkea siitä että sä tulit käymään..!! :) *halaa*

       …mutta voihan d’oh kun en itse tilaisuuden aikana tajunnut itse ”väijyä” että kukahan paikallaolijoista olisi Jonttu… Toisaalta, olisi ehkä (?) ollut kiusallista sinulle jos olisin alkanut sitä kyselemään siinä. Monelta kysyin että onko hänellä nimimerkkiä mutta en ihan jokaiselta…

       • Jonttu

        Sitä vähän mietin, että miten tärkeää on paljastaa henkilöllisyys tuolla lukijamiitissä… :)

        • Sanni

         Haluatko kertoa sen verran että kysyinkö mä sinulta onko sulla nimimerkkiä…? ;) Vaikka et siis siinä tapauksessa vastauksessasi paljastanutkaan sitä, koska kukaan keltä kysyin ei ilmoittautunut Jontuksi ;)

         Anyway, mä luulen että arvaan kuka olit mutta en siltikään voi tietysti olla 100% varma… Ainakin kaikki paikalle tulleet olivat tosi mukavia <3

        • Jonttu

         No siis kysyit. Mutta siinä tilanteessa en kertonut.

        • Sanni

         Ääks… vaikeutti entisestään…. ”kukakukakuka hän oli”….. :)

        • Jonttu

         Onkohan tämä joku merkki, että minun ei kuuluisi vastata tähän, kun sinun kommentin alla ei ole enää vastaamismahdollisuutta…:)

         Mutta pakko kertoa, kun olet niin hieno ihminen. Sanooko mitään raskaat luomet & vihreänruskeat silmät? :)

        • Sanni

         kun sinun kommentin alla ei ole enää vastaamismahdollisuutta…:)

         Mistähän tuokin johtuu… Outoa, en ole ainakaan itse sulkenut kommentointimahdollisuutta.

         Mutta pakko kertoa, kun olet niin hieno ihminen. Sanooko mitään raskaat luomet & vihreänruskeat silmät? :)

         Aaa, eli hän olit sinä…! ^_^ Kiva kun paljastit :)

         Hassu sattuma muuten, näihin Lumene-tapahtumiin on sattunut kirkkaasti eniten vihreäsilmäisiä lukijoita… ^_^

        • Jonttu

         Taas tuo vastaa-painike puuttuu tästä keskustelun lopusta, mutta jatkan silti. :)

         Sellaista olisin kysynyt, että olisiko sinulla suositella esim. Lumenelta (ei tarvitse olla Natural Codelta) jotakin hyvää vastaväripalettia omille silmilleni? Entä myös ihan kauneusmeikkipalettia, mutta ilman tuon NC:n Beautyn sisältämää kiiltoa?

         Ja muuten jos saa vielä kommentoida, niin sitten jos tässä joskus pääsen aloittamaan kuntosaliharrastuksen, niin olet ehdoton esikuvani! :)

        • Sanni

         Nyt kun katsoin kommentteja blogin puolelta niin tosiaan viimeisen kerran Vastaa-painike näkyy sinun ja minun keskustelussa sun kommentin kohdalla ”No siis kysyit. Mutta siinä tilanteessa en kertonut.” Olisikohan WordPressissä joku asetus että kuinka monta kertaa pystyy vastaamaan yhden keskusteluketjun sisällä…? Mutta onnistuuhan tämä näköjään kuitenkin :)

         Vastaväripaletista – NC:llä kun on vain niitä neutraaleja ruskean ja harmaan sävyissä olevia paletteja nykyvalikoimassa niin niistä ei löydy vastavärejä, mutta perus-Lumenen puolelta se neljän sävyn paletti jossa on liilaa (Kanervametsikkö nimeltään) olisi lähimpänä ruskea-vihreiden silmien vastaväriä. Ihan paras vastaväripaletti sinun silmiesi värille sisältäisi roosaa ja kanervaista liilaa, tosin tietysti hillittyinä versioina, mutta sellaista ei ole Lumenen valikoimassa. Tuo Kanervametsikkö olisi Lumenelta sinulle paras.

         Tuota kauneusmeikkipalettikysymystä en ihan ymmärtänyt, eikö vastaväripaletti ole ”kauneusmeikkipaletti”..? Jos etsit jotain Beautyn sävyistä palettia mutta mattaisena, niin valitettavasti ei tule mieleen. :/ Urban Decayn Naked Basics 2 -paletti on mattainen ja kauniin sävyinen, ei saman sävyinen kuin Beauty mutta siinä olisi myös sinun silmillesi sopivia sävyjä.

         Ja muuten jos saa vielä kommentoida, niin sitten jos tässä joskus pääsen aloittamaan kuntosaliharrastuksen, niin olet ehdoton esikuvani! :)

         ^_^

         …koskahan sitä itsekin pääsisi tässä taas salille… Syksyn aikana olen käynyt tasan kerran ;)

        • Jonttu

         Ja jäin muuten ihastelemaan sinun silmämeikkisi ja hiustesi ja lasiesi harmoniaa, niin kaunis kokonaisuus. Kyllä vain väreistä voi saada hyvää mieltä. Ymmärrän nyt entistä paremmin, miksi matkapostauksissasi on paljon kuvia meren eri sinisistä sävyistä ja miksi tykkäät violetista. :)

        • Sanni

         Ja jäin muuten ihastelemaan sinun silmämeikkisi ja hiustesi ja lasiesi harmoniaa, niin kaunis kokonaisuus.

         Kiitos :)

        • Jonttu

         Joo, tässä on varmaankin joku sellainen maksimimäärä näitä kommentteja sallittu per lähettäjä. Nytkin joudun vastaamaan omaan kysymykseeni, jonka olen lähettänyt klo 20:09.

         Mutta kiitos kovasti vinkeistä. Kävisikö Lumenelta myös sellainen duo tuohon vastavärileikittelyyn kuin Kanervamätäs?

         Joo ja siis kauneusmeikkipaletilla hain samaa mitä suosittelit minulle (Beautya) mutta mattaisena, kun tuo Beautyn helmiäisyys on minusta hieman turhaa arkena.

        • Sanni

         Kävisikö Lumenelta myös sellainen duo tuohon vastavärileikittelyyn kuin Kanervamätäs?

         Onko se se vaalea, kuulas liila / tummempi liila -paletti? En muista kaikkien nimiä ja Lumenella ei harmillisesti ole omalla sivullaan kaikkien tuotteiden kuvia. Jos tarkoitit tuota vaalea/tumma liila -duoa, niin sanoisin että sen luoma kontrasti on sinun tyyliisi (nyt kun kuvittelen vähän tuntevani sinua ^_^) liian voimakas. Se tumma sävy on nimittäin todella pigmenttinen ja tekee tummempaa jälkeä mitä odottaisi. Sitten taas se vaalea sävy on hyvin mietopigmenttinen ja huonosti kerrostuva, tulokseltaan jopa läpikuultava. Nämä kaksi muodostavat yhdessä todella voimakkaan kontrastin ja tumman sävyn syvyys on omiaan intensiiviseen smoky-meikkiin.

        • Jonttu

         Olen kyllä enemmän kuin onnellinen siitä, että kerrankin joku ammattilainen vaivautui kertomaan silmilleni sopivista sävyistä mutta ennen kaikkea myös näyttämään, mihin minun kannattaa luomiväriä levittää ja mihin ei. Nyt on sellainen into, että pitää kyllä lähteä noiden sinun ohjeiden kanssa luomiväriostoksille! :) Voinhan vaikka aluksi ostaa testiin halvemmilta sarjoilta vaikka irtonappeina suurin piirtein sellaista roosaa ja kanervaan taittavaa liilaa, ja sitten myöhemmin ehkä joltakin paremmalta merkiltä kuten Make Up Store, MAC tai UD. :) Kauhea into päällä täällä. :)

        • Sanni

         Kauhea into päällä täällä. :)

         Jee :) ^_^

        • Jonttu

         Sanni, aika kriittinen kysymys! Puhutaankohan me sittenkään samasta asiasta? :) Kun katsoin nyt tämän keskustelun läpi, niin huomasin yhden aika ratkaisevan seikan… Puhut ilmeisesti torstain Natural Code -illasta etkä keskiviikosta…? :) Itse vastasin tuohon kysymykseesi, olinko Meet & Greetissä edellisenä päivänä laskien koko ajan tämän postauksen julkaisupäivästä yhden taaksepäin!:) :)

        • Sanni

         Puhut ilmeisesti torstain Natural Code -illasta etkä keskiviikosta…? :)

         Kyllä, puhun torstaista :) Luulin että olit Helsingin tapahtumassa mutta olitkin siis Turussa…?

         Mutta jos siis olitkin Turussa, niin muistan kyllä oikein hyvin viimeisten joukossa (ellei peräti ihan viimeisenä..?) olleen suloisen naishenkilön jolle suosittelin Beautya. Olitko se sinä..? :)

         P.S. Ja vielä sellainen huomio, että miiteissä on tosiaan ollut niin paljon vihreäsilmäisiä (myös vihreäruskeasilmäisiä ^_^), että siksi oli helppo kuvitella sinun olleen yksi Helsingin tapahtuman vihreäsilmäisistä..! ^_^ Sellaista mielestäni selvästi raskasluomista vihreäsilmää ei tosin Helsingin miitissä käynyt, se oli se ainoa kohta joka sai minut vähän ihmettelemään, kun siis kerroit tunnusmerkeiksesi vihreäsilmäisyyden ja raskasluomisuuden. :)

        • Jonttu

         Joo, tuossa duo-paletissa on iso kontrasti. Ja tuo on kyllä harmillista kuluttajaa kohtaan, että Lumenen sivuilla ei ole kaikkia eri sävyjä nimineen.

        • Jonttu

         No nyt on henkilöllisyys paljastettu. Mutta kyllä se sinä olit ja olet, joka ON suloinen. :) :) Sinussa vain on sellaista positiivista, kilttiä karismaa. :)

         Tuo on varmasti ihan minun oma virhetulkintani siitä kauneusmeikkiasiasta, kun mielessä olisi ollut niin monta kysymystä ja ymmärsin, että pitää päästää Sanni lähtemään.

        • Sanni

         Sinussa vain on sellaista positiivista, kilttiä karismaa. :)

         Awww, voi kiitos <3

         Voi että olen kyllä niin iloinen että tavattiin ja "Jonttu" sai kasvot :) <3 Siis niin mukavaa :) Ihana että tulit käymään ^_^

        • Jonttu

         Niin kun siis siellä minua neuvoessasi sanoit, että kauneusmeikkiin lähellä silmien omaa väriä olevis sävyjä, siis esim. juuri siitä Beauty-paletilta.

        • Sanni

         Hmm, yritän muistella sanavalintaani, ehkä on tullut joku pieni väärinymmärrys tai olen ilmaissut itseni huonosti ^_^ Kauneusmeikki ei siis ole sitä että silmämeikin sävyt ovat (välttämättä) lähellä henkilön omaa silmien sävyä, vaan se vain tarkoittaa meikkiä jossa sävyt, niiden vahvuus ja meikkaustyyli on valittu siten että meikki korostaa mahdollisimman hyvin henkilön parhaita piirteitä ja sopii luontevasti henkilön persoonallisuuteen ilman että tuloksena on vain vahvasti meikatun näköinen look. Esimerkiksi omassa kauneusmeikissäni (itselläni) käytän kuparin ja kullan sävyjä jotka vastaväriperiaatteen mukaisesti korostavat sinisiä silmiäni.

        • Jonttu

         Anteeksi tällainen pikkukommenttien lähettäminen, mutta et muistaakseni puhunutkaan silmän omaa väriä lähellä olevasta meikistä kauneusmeikkinä vaan harmoniameikkinä.

        • Sanni

         Jep, harmoniameikki nimenomaan :)

        • Jonttu

         Ja siis en paljastanut nimimerkkiäni, kun sitä kysyit, kun on joskus tullut vähän henkilökohtaisempia asioita täällä paljastettua ja kun on ollut se etsintäkuulutuskin (siis täällä blogissa vain :) ). Mutta nyt tunnetaan. :)

        • Sanni

         Mutta nyt tunnetaan. :)

         Jep ^_^

       • Jonttu

        Kyllä, olin viimeinen potilas keskiviikkona. :) Sanoit, että minun ei kannata mitään tummempaa sävyä nostaa siihen luomen raskaan osan päälle ollenkaan, sillä olisi liian dramaattinen näin luonnollista tyyliä edustavalle henkilölle (ja oikeassa siinä varmasti olitkin). Olit lähdössä Luduun, ja minä viivytin sinua! Anteeksi.

        • Sanni

         Höpsistä, viivytys ei haitannut mitään :) Ehdimme Luduun ihan ajoissa :) (…. ja olisi kyllä ollut tosi ikävää jos olisin missannut sun tapaamisen Ludun takia, jos siis olisin lähtenyt kiirehtimään pois heti seiskalta..!)

        • Jonttu

         Nyt tässä minun paljastumisessani on vain se huono juttu sinun kannaltasi, että tänne saattaa tulla jatkossa aika monta kysymystä, esim. poskipunan sävystä jne… :)

        • Sanni

         Heheh.. ^_^

        • Jonttu

         Ei kun minun vika, kun en tullut paikalle tarpeeksi ajoissa. Mutta oli kyllä niin ihanaa tavata sinut! :) :) :) Saisit myytyä minulle vaikka maailman ruminta luomiväriä tuosta vain. :)

         Ai niin, piti tulla vielä kysymään, että onkohan posti jo saapunut sinne eräälle Kreikan saarelle? En harmikseni enää muista, minkähän postauksen alla tästä viimeksi kyselin…

        • Sanni

         Saisit myytyä minulle vaikka maailman ruminta luomiväriä tuosta vain. :)

         :D ^_^

         Ai niin, piti tulla vielä kysymään, että onkohan posti jo saapunut sinne eräälle Kreikan saarelle?

         Arvaas mitä, se mun huoneen vuokraaja on lomalla manner-Kreikassa sisarensa luona, niin hän ei pääse tarkistamaan postikorttien tilannetta sinne Lefteriksen kanta-”kapakkaan”. Kun laitoin Facessa viestiä silloin pari viikkoa (?) sitten niin nainen vastasi olevansa mantereella, ja Face-päivityksistä näen että hän on siellä edelleen.

         Mä ajattelin nyt tehdä niin että lähetän Lefterikselle kreikaksi pienen kirjeen ja pyydän vastaamaan ovatko kortit tulleet :) Ateenalainen ystäväni Marianna saa kääntää mun kirjeen. Lefteris ymmärtää kyllä englantia aika hyvinkin, mutta haluan olla ihan varma että hän ymmärtää mitä kirjoitan joten pyydän Mariannaa kääntämään. Olisi kyllä surku jos ei mitään kautta saa tietää postikorttien kohtalosta…! Ennenkuin siis itse menee Astypalealle seuraavan kerran ^_^

        • Jonttu

         Tuossahan saa tehdä ihan salapoliisityötä. :)

        • Jonttu

         Kävin ostamassa suosituksestasi H&M:n peiteainesiveltimen, ja laadukkaalta vaikutttaa.

         Luomivärien kanssa taas olen hieman ihmeissäni edelleenkin. :) Siis kun mitä nyt kaupassa vähän katselin, niin Lumenella on kaksikin duo-palettia, joissa sellaista liilahtavaa, niminä muistaakseni Kanervamätäs ja Sateen saapuessa. Jos jossakin vaiheessa käyt Lumene-pisteellä, niin voisitko kertoa, olisiko jompi kumpi noista parempi minun silmilleni. Sitä kanerva-nelikkoa en vielä ostanut, kun huomasin nuo kaksi duopalettia, jotka näyttivät silmääni kylmemmiltä.

        • Sanni

         Lumenella on kaksikin duo-palettia, joissa sellaista liilahtavaa, niminä muistaakseni Kanervamätäs ja Sateen saapuessa. Jos jossakin vaiheessa käyt Lumene-pisteellä, niin voisitko kertoa, olisiko jompi kumpi noista parempi minun silmilleni.

         Katson näitä ”sillä silmällä” tänä iltana Kuopion tapahtumassa :)

        • Jonttu

         Kiitos kiitos. :) Mutta tällä asialla ei ole kiirettä, voit vaikka joskus myöhemmin tsekata nuo paletit.

        • Sanni

         Tsekattu :) Kanervaisempi, murretumpi ”Kanervamätäs” sopii sinulle paremmin. Se toinen (jonka nimeä en muista) on se, jossa on liian voimakas kontrasti sinulle. Kanervamätäs tekee pehmeämmän kokonaisuuden.

        • Jonttu

         Kiitos vastauksesta. :)

         Entä, jos teen vain yhden sävyn silmämeikin, niin kumpi sitten noista kahdesta (sen toisen nimi on Sateen saapuessa)? Olisiko tuon suurempikontrastisen liila-osio hieman kylmempi, jos siis vain sitä liilaa siitä laittaisi kuin tuo Kanervamättään kanervainen liila? Ostin muuten Citymarketista sellaiselta ihan uudelta merkiltä kuin Catrice Cosmeticsilta Absolute Matte -paletin, jossa aika paljon sellaisia sävyjä kuin siinä minulle suosittelemassasi UD:n paletissa, mattaisiakin ovat, ja maksoi vain pari euroa. Laatu tuntuu levitettäessä ihan hyvältä. :)

         Muuten saako kysyä vielä tähän omaan naamatauluuni liittyen, että ehditköhän katsomaan minun kulmiani…? :) Niin siis se kysymys olisi sellainen, että jos muistat yhtään, miltä ne näyttivät, niin tarvitsevatko sinun mielestäsi vahvistusta värin puolesta meikistä?

         Kiitos taas vastauksista jo etukäteen. :)

        • Sanni

         Entä, jos teen vain yhden sävyn silmämeikin, niin kumpi sitten noista kahdesta (sen toisen nimi on Sateen saapuessa)? Olisiko tuon suurempikontrastisen liila-osio hieman kylmempi, jos siis vain sitä liilaa siitä laittaisi kuin tuo Kanervamättään kanervainen liila?

         Kyllä, Sade-duo on kylmempi kuin Kanervamätäs. Sen sisältämä vaalea sävy on todella hentopigmenttinen ja läpikuultava, kun taas Mättäässä on enemmän medium-vaalea sävy. Siksi tuo Sade-duo onkin niin hassu kun siihen on laitettu hyvin hennosti pigmenttiä sisältävä vaalea, ja sitten pariksi ihan megapigmenttinen tumma sävy. Voihan sen toki häivytellä vähemmän tummaksi mutta kontrasti on silti mielestäni vähän turhankin jyrkkä monen tavallisen suomalaisnaisen arkimeikkiä ajatellen. Ehkä se onkin sitten ennemminkin ajateltu juhlameikkiin..?

         Nyt mä joudun myöntämään, että (tavattuani kiertueella niin valtavasti kasvoja ja sävytyksiä), että vaikka muistankin miltä näytät, niin en enää muista suosittelinko sinulle enemmän viileitä vai lämpimiä sävyjä..? Ehkä viileitä..? Päässä muistikuva että suosittelin enemmänkin viileitä tai neutraaleja, mutta sitten taas muistikuva ulkonäöstäsi (=ihosi sävystä ja yleissävytyksestäsi johon vaikuttaa kaikki, iho, hiukset ja silmät) on enemmän lämpimään päin. Eli nyt joudut muistuttamaan mitä sävylämpöä livenä suosittelin :D

         Ja sitä myöten vastaukseni ydinkysymykseesi, eli mitä sävyä suosittelen vain yhden sävyn silmämeikkiin, jää odottamaan. Mutu-tuntuma kyllä sanoo että käyttäisin sitä Kanervamätäs-duoa. Sade-duon vaalea liila on niin vaalea ettei se ehkä saa sinulla juuri mitään eroa aikaiseksi luomilla. Mutta tosiaan, hyvin vaikea sanoa enää nyt jälkikäteen out-of-IRL.

         Kulmakarvoista en valitettavasti muista mitään. :/

         Catrice on muuten mulle tuttu merkki, olen ostanut merkin luomivärejä joskus muinoin Sveitsistä, joku 10 vuotta sitten :)

        • Jonttu

         Voikohan kanerva edes olla kylmään taittava? :)

        • Sanni
        • Jonttu

         Ai niin, piti tulla sellaisesta tuotelöydöstä kertomaan kuin Ziajan Sensitive micellar water. Ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta aivan älyttömän kaunis pullo ja todella hellävarainen iholle. En tosin ole poistanut tällä ripsiväriä vaan vain muuta silmänympärysalueen meikkiä (peiteainetta, josta eritoten NYXin peiteaine istuu iholla todella tiukassa, ja luomiväriä). Mutta on niin hellän tuntuista kuin olla ja voi + suloinen pullo. <3

        • Jonttu

         Joo, tuo on kyllä kylmä sävy. Ja sanoit, että olen selkeästi kylmä.

        • Jonttu

         Huonosti ilmaisin asiani. Catrice siis ei varmaankaan ole uusi merkki, mutta Suomessa en ole nähnyt aiemmin. Vaikutti heti saksalaiselta brändiltä. Mutta tuotepakkaukset olivat hyvin laadukkaan ja tyylikkään näköisiä. Citymarketista voi näköjään tehdä aarrelöytöjä. :)

        • Sanni

         Huonosti ilmaisin asiani. Catrice siis ei varmaankaan ole uusi merkki

         Joo, en mä tulkinnutkaan että esitit Catricen uutena merkkinä :) Halusin vain kertoa milloin olen siihen itse tutustunut ^_^

        • Jonttu

         Eli yhden sävyn meikkiin (en kolmiulotteisuuden tuomiseen vaan vain korostaakseni silmien väriä) voisin käyttää myös tuota Sade-paletin haalakkaa liilaa? Eikä sillä niin väliä, vaikka se ei näkyisi mihinkään, sillä tyylinikin on aika harmaa kaiken kaikkiaan.

        • Sanni

         Eli yhden sävyn meikkiin (en kolmiulotteisuuden tuomiseen vaan vain korostaakseni silmien väriä) voisin käyttää myös tuota Sade-paletin haalakkaa liilaa?

         Kyllä :)

        • Jonttu

         Nyt kun olen harjoitellut luomivärin kanssa, huomaan, että levitysvälineellä on kovasti väliä. Ostin HM:ltä myös sellaisen pitkävartisen ja aika pienipäisen luomivärinlevityssiveltimen. Raskailla luomilla kun sitä työstötilaa ei ole paljon, on aika tärkää, että työväline on pieni, että sillä saa luomivärin tarkalleen oikeaan paikkaan eikä se sotka värillä esim. liikkuvan luomen päällä roikkuvaa luomen osaa.

         Olen myös pistänyt merkille, että vanulappuja kuluu paljon enemmän, kun on luomivärikin poistettavana (mutta ei haittaa yhtään), tämä on kivaa opettelua.

         Muuten vielä palaan tuohon kanervakysymykseen: en tiedä, olenko itse törmännyt johonkin kanervan alalajiin, mutta minulla oli mielessäni muistikuva kanervasta paljon tummempana kuin minkä kuvan lähetit (siis paljon enemmän sellaiseen viininpunaisen suuntaan hennosta liilasta).

        • Sanni

         on aika tärkää, että työväline on pieni, että sillä saa luomivärin tarkalleen oikeaan paikkaan eikä se sotka värillä esim. liikkuvan luomen päällä roikkuvaa luomen osaa.

         Riippuen siitä millaista meikkiä haluaa luoda, on raskaan luomen ”roikkuvan” osan varjostus myös tehokas tapa häivyttää raskaan luomen vaikutelmaa. Eli riippuen siitä mitä meikillä hakee, voi värin osuminen sille ”roikkuvalle” osalle olla juuri se tärkein pointti :)

         Kanervasta – kanervaa on monen eri sävyistä liilaa hennosta roosasta viininpunaiseen ja lähes siniseen. Kuvasin Oulussa hotellini edustalla todella kauniin sinisen kanervan :) Nämä taitavat kenties olla jotain koristelajiketta, tosin.

         Kun kanervasta puhutaan meikkisävynä, luulen useimpien tällöin viittaavan juurikin sellaiseen aavistuksen viininpunertavaan liilaan. Viininpunaista voi olla lämmintä tai kylmää.

        • Jonttu

         Itse haen erittäin luonnollista lopputulosta. :) Nytkin minulla on ollut luomivärihuuman seurauksena meikkinä vain meikkipohja + peitevoide + luomiväri (eikä tietenkään rajauksia eikä ripsiväriä); taitaa mennä kaikkien sääntöjen vastaisesti. :) Sellainen outo tapaus olen. :)

        • Sanni

         Et ole outo tapaus :) Pikemminkin arvelen, että kuulut meikkityylissäsi ”mainstreamiin”, luulen ttä useampi suomalaisnainen meikkaa juuri tuolla lailla, tai itse asiassa ei edes luomivärillä vaan pelkkä meikkipohja + ripsiväri :) Ne jotka taiteilevat nassuunsa joka päivä meikkipohjan poskipunilla, bronzereilla ja highlightereilla ja tekevät viiden sävyn silmämeikin ovat epäilemättä vähemmistöä :D ^_^

 14. Rin

  Kiitos eilisestä (Sokos Helsinki) :)

  Minäkin huomasin Ruohonjuuren tarjouksen, niin laitoin sekä muta- että turvenaamiot tilaukseen. Toivon mukaan turve ei ole liian ärsyttävää naamalleni.

  • Sanni

   Kiitos eilisestä (Sokos Helsinki) :)

   Kiitos itsellesi <3 <3

   Hei raportoihan tänne sitten mitä tykkäät noista naamioista :) Aina kiinnostaa kuulla miten omat lempparit ja hyviksi havaitut toimii muilla :)

 15. Neea

  Olen miettinyt, voiko niistä blurraavista meikkivoiteista ja primereista olla peräti haittaa iholle, jos haluaa ihohuokosensa pienentyvän. Jotenkin kuvittelisi, että se huokosen täyttäminen esim. silikonilla nimenomaan pitäisi aukinaisen huokosen venyneenä ja ”täynnä”.

  Itse teen välillä kunnon rääkin kasvojen mustapäille ja huokosille. Annan ensin manteliöljyn pehmittää ihoa ja nostaa epäpuhtauksia pintaan, sitten käytän Bioren puhdistuslappuja ja viimeisena laitan savinaamion. Kyllä toimii :D

  • Sanni

   Olen miettinyt, voiko niistä blurraavista meikkivoiteista ja primereista olla peräti haittaa iholle, jos haluaa ihohuokosensa pienentyvän. Jotenkin kuvittelisi, että se huokosen täyttäminen esim. silikonilla nimenomaan pitäisi aukinaisen huokosen venyneenä ja ”täynnä”.

   En usko että on haittaa, mutta eiväthän ne hoida ihoa mitenkään eli eivät auta poistamaan tai vähentämään ongelmaa ihon yleiskunnollisesti.

 16. Copper

  Mitenhän toimii mustapäiden kanssa? Siis kannattaako ennen naamiota poistaa mustapäät vai onko naamiosta enemmän hyötyä jos ei poista?

  • Sanni

   Naamiohan edesauttaa myös itse mustapäiden ”liukenemista”, mutta jos ne on poistanut ennen naamiota niin naamion aktiiviaineet pääsevät suoraan sinne huokoseen ja tuloksena on vieläkin ”syvemmin” puhdistettu iho.

 17. lion

  Hei,
  Kauankohan tällaiset turvenaamiot tms säilyy yleensä? Ymmärsin jostain kommentista, että niitä voi vielä elvyttää, mutta mikä olisi sellainen maksimiaika ennen kuin menee huonoksi? Nimim. jos ostan & unohdan käyttää :D

  • Sanni

   Joudun tunnustamaan että en valitettavasti tiedä säilyvyysaikaa :/ Enkä pääse juuri nyt lunttaamaan purkin kyljestä kun istun junassa. Olen kotona seuraavan kerran perjantaina, voin palata asiaan silloin jos vain muistan ^_^ Itse käytän kaikkia tuotteita niin kauan kuin ne vain näyttävät ja tuoksuvat normaaleilta ;)

 18. Anna

  Sun blogi on kyllä niin petollinen, aina kun eksyn tänne niin lähtee jotain tilaukseen ;-) No huokoset saa nyt kyytiä! Kiitos <3

  • Sanni

   Hehheh ^_^ Toivottavasti tuotteista on oikeasti konkreettista apua :) Saa käydä mieluusti heittämässä kommenttia kokemuksista sitten kun olet tuotteita käyttänyt :)

 19. Linpuu

  Tuossa olikin jo nimimerkki lion kysellyt säilyvyydestä ja niissä merkeissä mäkin palasin ”rikospaikalle” kattomaan oisko kommenteissa ollut aiheesta mitään juttua. :D Tilasin nimittäin myös Ruohonjuuresta tuon turvenaamion…ja vielä isommassa koossa, katoimpa purkin kylkeä niin siellä lukee 2/17. :o Kuinkahan nää todella säilyy vielä tuon jälkeen, eihän tommonen määrä mene millään parissa kuukaudessa.. :D Ounou.

 20. Sini

  Vieläköhän tähän aiheeseen saisi kommenttia.. Ostin tuon Madaran Detox -naamion ja tykkäsin kovasti. Nyt pintakuiva ihoni huutaa kosteutusta – mitä suosittelisit? Onko Madaralla joku naamio joka olisi erityisen hyvä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.