Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hourglass Illusion vs. Max Factor Healthy Skin Harmony

En malta jo olla kirjoittelematta ensifiiliksiä viimeisimmistä uusista meikkivoiteistani: Hourglass Illusion ja juuri ennen reissua ostamani Max Factorin Healthy Skin Harmony.

Huomaan, että minulla on parhaillaan meneillään korostunut ihomeikkibuumi <3 Yleensähän olen aina ollut enemmän silmämeikki-ihminen ja kiinnostukseni on aina kohdistunut eniten silmämeikkeihin, mutta nyt olen viimeisen vuoden aikana ollut selvästi innostuneempi ihomeikeistä. Olen vuoden aikana tutustunutkin jo ihaniin sellaisiin, kuten Avrilin BB-voiteeseen, korealaisiin cushion-meikkivoiteisiin ja Nuin vaniljaiseen herkkumeikkivoiteeseen, ja selvästikin haluan lisää, lisää, lisää…! :D Ei siis sillä että oikeasti tarvitsen lisää, mutta halajan lisää meikkivoidekokemuksia :)

Hourglass_Illusion_IMG_4316

Hourglass on amerikkalainen luksusmeikkisarja, joka tunnetaan etenkin ihomeikkituotteistaan (Las Vegasin Sephoran myyjän mukaan, jota haastattelin reissun viimeisenä päivänä. Tästä myyjästä irtosi huomattavasti enemmän apua kuin utahilaisista…).

Hyaluronihappoa sisältävä Illusion-meikkivoide on peittävä, kosteuttava, juonteita häivyttävä ja heleyttävä, ja lupaapa se vielä kiristää roikkuvaa ihoa…! En kyllä tiedä millä ihmeen konstilla meikkivoide voisi sen tehdä, mutta näin tämä leidi lupailee. Oman ihoni puolesta en ihan vielä pääse tätä vaikutusta toteamaan.

Nimi ”skin tint” on kummallinen ja erittäin harhaanjohtava nimitys, tätä kommentoidaan laajasti myös netin arvosteluissa, Illusion kun on kaikkea muuta kuin ”tint” eli ohut, kevyesti sävyä tuova tuote. Vatkattua kermaa muistuttava kuohkean paksu, voidemainen koostumus poikkeaa kaikista aiemmin testaamistani meikivoiteista, tai hei, nyt kun mietin, niin löytyy ehkä kuitenkin yksi joka oli samankaltainen: ihaaaana Guinotin Youth Time Foundation…! Myös siinä oli hyaluronihappoa.

56 dollaria maksanut Illusion on kallein meikkivoide jonka olen koskaan ostanut. Onko se sen arvoinen? No, nyt vajaan viikon käyttökokemuksen myötä sanoisin, että se on kyllä todella hyvän tuntuinen ja moitteettomasti käyttäytyvä meikkivoide, mutta toisaalta halvemmalla saa lähes ellei melkein yhtä hyvää.

MaxFactor_HealthySkin_IMG_4321

Max Factorin Healthy Skin Harmony on merkin viimeisin meikkivoideuutuus, ja lupaa myös hoitaa hipiää.

Ihan Illusionin kaltaisia anti-age-lupauksia ei Healthy Skin lataa tiskiin, mutta 24 tunnin kosteutuksen kuitenkin, ja ”lisättyjä vitamiineja” (joita löysin ainesosaluettelosta tasan kaksi; B-vitamiinit pantenoli ja niasiiniamidi). :) HSH lupaa olevansa iholle ”parempaa kuin ei lainkaan meikkivoidetta”.

Kahden kympin hinnallaan Factor on myös kukkaroystävällisempi, saatavuus-ystävällisyydestä puhumattakaan. Hourglassia ei saa Suomesta, enkä nopealla googlauksella löytänyt tuttuja nettikauppojakaan.

Meikivoiteet_Hourglass_MaxFactor_IMG_4324

Illusionin kermainen koostumus käy kuvassa hyvin ilmi. Factorin Healthy Skin Harmonyn koostumus on aika tyypillisen perusmeikkivoidemainen; ”keskitäyteläinen” ja emulsiomainen. Ei siis ihan nestemäisen ohut mutta ei voidemainenkaan. Oikein miellyttävän tuntuinen.

Hourglass Illusion -arvosteluista luin, että osa oli kokenut paksun koostumuksen hankalaksi työstää, jopa vahamaisen tuntuiseksi. Näin kokeneet olivat kuitenkin pieni vähemmistö, ja Illusion tuntuu kaiken kaikkiaan nauttivan meikkifriikkien keskuudessa suurta luottoa ja ihastusta. Kommenteissa kuvailtiin, kuinka Illusion ”pyyhkäisee kasvoilta 10 vuotta ikää pois”. Sitä kehutaan myös mielettömän hyväksi meikkivoiteeksi jopa rutikuivalle iholle, arvosteluissa toistuivat hehkutukset siitä kuinka Illusion ei koskaan takerru ihon kuiviin kohtiin vaan liukuu pehmeästi yli.

Meikkivoiteet_Hourglass_Factor_IMG_4325

Kumpikin meikkivoide levittyy tosi nätisti. Max Factoria täytyy häivytellä vähän enemmän saadakseen siveltimenvedot piiloon, mutta ei mitenkään tavanomaista enemmän, se siis käyttäytyy kuten meikkivoiteet keskimäärin yleensäkin. Hourglass taas sulaa ihoon kuin itsestään, ja vaikka koostumus todellakin on paksu ja vaatii hieman enemmän työstöaikaa kuin ohuemmat meikkivoiteet, se jää iholle todella saumattomasti. Tätä käyttäessä todella tuntuu, että käyttää jotain luksusmeikkituotetta.

Katsellaanpa sitten taas vertailukuvia, joita rakastan! :D

Iho_ilman_Hourglass_Illusion_IMG_4267

Okei, nämä ennen/jälkeen-kuvat olisivat huomattavasti mehukkaampia jos ihoni olisi todella kirjava ja epätasainen, mutta kyllä minä tällaisen pienen punoituksenkin erittäin mielelläni tasoitan. Tässä siis iho vailla meikkiä.

Iho_Hourglass_Illusion_IMG_4262

Hourglass Illusion, sävy Warm Ivory.

Hourglass_Illusion_IMG_4261

Näin edestäpäin, kummatkin puolet samassa kuvassa, ero näyttää epädramaattisen valjulta :D Livenä ero oli mielestäni huomattavasti selvempi kuin kuvassa.

Ainiin – luomilla uutta Stilan Sea Siren -luomiväriä josta onnistuin löytämään reissussa viimeisen kappaleen Ultasta pitkän metsästyksen jälkeen. Ihana…!! Samoin kuin sen sisko Into The Blue.

Sitten levitin meikkamaattomalle puolelle Max Factoria:

Iho_MaxFactor_HealthySkin_IMG_4305

Healthy Skin Harmony, sävy 55 Beige.

Olen nyt kahtena päivänä laittanut Factoria toiselle puolelle kasvoja ja Hourglassia toiselle vertaillakseni niiden suoritusta rinta rinnan.

Niille on yhteistä:

 • kaunis pinta
 • hyvä kestävyys, kumpikaan ei mössöönny päivän aikana huokosiin
 • hyvä, luonnollinen sävy

Erot Hourglassin eduksi:

 • Hourglassin pinta on heleämpi (eli juuri sitä mitä hain)
 • Hourglass on peittävämpi, se peittää tosi hyvin jopa tummat silmänaluset
 • Hourglass häivyttyy hieman paremmin

Erot Max Factorin eduksi:

 • Max Factor on halvempi
 • Sitä saa melkein joka kaupasta

.

Tällä hetkellä käsi hapuilee mieluummin Hourglassin suuntaan, mutta vielä on kaksi muutakin marraskuussa ostettua meikkivoidetta odottamassa testaustaan. Hourglass pääsee varmaan näyttämään parhaat ”kyntensä” talvella, kun iho on kuivempi. Katsotaanpa sitten miten luksusmeikki selviää Suomen talviolosuhteissa..! :D

…täytyy muuten vielä verrata iholla Hourglassia ja suurlemppariani Natural Coden (edesmennyttä, nyyh) CC-voidetta sekä luonnonkosmetiikan puolelta Nui’ta…! Uudistunut Natural Cod – – hups anteeksi, Nordic Girl!-CC-voidekin saapui minulle juuri, mutta se mainostaa itseään mattaisena mikä ei ole mun ykkösjuttu meikkipohjassa. Mutta täytyy antaa sillekin mahdollisuus.

Kuinka monelle muuten Hourglass on ylipäänsä tuttu merkki…?

Ja vielä yksi vertailukuvakimara loppuun. Ne on kivoja :)

Paljas_iho_IMG_4267_

MaxFactor_HealthySkin_IMG_4305_detail

Hourglass_Illusion_IMG_4262_detail

Kommentit (37)

 1. RipRap

  Luin jostain, että Natural Coden CC-voiteen koostumus siirrettiin suoraan Nordic Girl!-CC-voiteeseen (eli nimi ja pakkaus vaan vaihtui), koska se on niin suosittua ?

  • Sanni

   Mahtavaa jos tuo pitää paikkansa..! ?? Täytyykin muuten jo huomenna testata Nordic Girl. :)

   …ja muuten, nyt kun kaivoin vanhan Natural Coden CC:n esiin, niin puhutaanhan senkin pakkaustekstissä mattapintaisesta tuloksesta…! :-0 Minusta jälki on niin heleää ja voide tosi kosteuttavan tuntuinen, niin en ikinä olisi kuvitellut sitä nimitettävän ”mattaiseksi”. Mieleni on ilmeisesti puskenut syrjään alkuperäisen kuvauksen ja korvannut sen omalla versiollaan… :D :D Siksi tulkitsin koko ajan Nordic Girl CC:n kuvauksen erilaiseksi kuin Natural Coden.

   Jee, nyt ilostun jos/kun tuote onkin säilytetty…! <3

   • RipRap

    Pidän peukkuja, että saisit pitää lempparisi ???

 2. Jennimaria

  Minulle myös Lumenen myyjä vakuutteli ton Nordic Girl CC-voiteen olevan sitä samaa kuin ennenkin. Huolestuneena kun kyselin:D Vielä en ole testannut. Ostin sitä aikoinaan sinun suosituksestasi ja rrrakastuin!

  • Sanni

   Mä raportoin tänne heti kun vakuutun (toivon mukaan :D) siitä että Nordic Girl on samaa kamaa ^_^

 3. Jonna

  Tämä ei nyt suoranaiasesti liity tähän postaukseen, mutta mainitsit Avrilin BB-voiteen, niin ajattelin kertoa…

  Mä ostin hiljattain Avrilin BB-voiteen kun sitä niin kehuit, ja täytyy sanoa, etten ole kovin vakuuttunut! Tuntuu, että koko oma kokemukseni on melkeinpä päinvastainen kuin sinulla: omissa kasvoissani tuote jämähti heti kuiviin kohtiin eikä edes levittynyt kunnolla nenän alueelle! Koin, että sitä oli hankala levittää siveltimellä, sillä kokeilin kolmea yleensä käyttämääni meikkivoidesivellintä, ja vasta se kolmas sai tuotteen jotenkin levittymään. Huomasin silti, että joihinkin kohtiin se ei tarttunut ollenkaan. Oma ihoni on etenkin talvisin melko kuiva, joten kuvauksen perusteella luulin sen toimivan hyvin. Sävy oli hyvä, mutta muut ominaisuudet sitten eivät.

  Harmi, sillä olisin kovasti halunnut pitää tästä tuotteesta.

  Postauksen perusteella tuo Max Factorin meikkivoide alkoi kiinnostaa, pitänee ehkä testata sitä seuraavaksi.

  • Sanni

   No voi harmitus :( Onpa erilainen kokemus, tosi ikävä kuulla. Olen pahoillani että tulit ostaneeksi hudin mun suosituksen perusteella. Täytyy itsekin taas tauon jälkeen kokeilla Avrilia että miten se käyttäytyy nyt syysiholla, mutta ihoni ei tunnu vielä juurikaan kuivuneen joten en usko että odotettavissa on kuiviin kohtin takertumista. Kesällä, jolloin tuotteen esittelin, on tietysti aina ihanteellisin testausajankohta kun iho on tasapainoisimmillaan. Mä käytin Avrilia koko kesän ja tykkäsin siitä ihan älyttömästi.

   Minulla on ollut joidenkin muiden BB:eiden ja etenkin luonnonkosmetiikan meikkivoide-tuotteiden kanssa kyllä välillä haasteita saada ne levittymään nätisti kun ne tosiaan

   • Laura

    Mulla on samantyyppisiä kokemuksia Avrilin voiteesta kuin Jonnalla. Tosin myös ihoni on kuiva, kuten hänellä. Minä levitin voidetta sormin. Onneksi en ehtinyt ostaa voidetta, vaan kokeilin testeristä, mutta kuitenkin useampaan kertaan. Minä laitoin toimimattomuuden kosteusvoiteen piikkiin, eli että kasvovoide+Avril-voide kombo ei natsanneet yhteen. Mene ja tiedä, nämä meikkivoide jutut taitavat kuulua sarjaan ”mystiset jutut”!

    • Sanni

     Jep, ihon ja meikkivoiteen koostumuksen yhteensopivuus on yhtä mystistä kemiaa kuin esim. ripsien ja ripsivärin. :P

     Mutta yleisesti ottaen totean, mitä tulee luonnonkosmetiikan meikkivoiteisiin ja kuivaan ihoon, että se on kinkkisempi yhdistelmä kuin muiden ihotyyppien kohdalla. Luonnonkosmetiikan meikkivoiteista puuttuuvat levittyvyyttä helpottavat silikoniyhdisteet, joilla on meikkivoiteen levittyvyyden ja käytöksen kannalta todella olennainen merkitys. Tämän vuoksi luonnonkosmetiikan meikkivoiteilla on taipumus tarrautua ihon kuiviin ja röpelöisiin kohtiin herkemmin kuin synteettisillä meikkivoiteilla. Väripigmentit ovat jauhemaisia ainesosia, ja kun koostumuksesta puuttuvat ainesosat, jotka parhaiten auttavat jauhepartikkeleita sekoittumaan voidepohjaan tasaisesti sekä myös levittymään iholle notkeasti ja sileästi, on tulos valitettavasti herkästi epätasainen etenkin kuivalla iholla. Tämän vuoksi kuivan ihon on hyvä olla erittäin hyvin kosteutettu ja mahdollisuuksien mukaan kosteuttavalla primerilla pohjustettu ennen luonnonkosmetikan meikkipohjan levitystä. Mutta kuten totesit, myös kasvovoide + meikkivoidekombo ei aina toimi yhteen. Sopivan yhdistelmän löytäminen voi olla aikamoista säätämistä.

     Toistaiseksi paras kokeilemani luonnonkosmetiikan kosteuttava meikkivoide on Nui Cosmeticsin. Se on kyllä kalliskin (40€), eli ei ehkä houkuta jokaista kokeilemaan ainakaan ilman testeriä, mutta se sopii koostumuksensa puolesta parhaiten kuivallekin iholle. Sen koostumus on todella ”emollientti” verrattuna kaikkiin muihin luonnonkosmetiikan meikkipohjiin jota olen kokeillut.

 4. Laura

  Moi, Hourglassia saa NET-A-PORTERilta! Itse olen tilannut sieltä :)

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :) Minunkin silmiin Net-a-porter osui mutta luulin että toimittavat vain USAan, olisi pitänyt katsoa tarkemmin ^_^ Mutta nyt selvisi, kiitos :)

   • Amy / Dzinni / Dzinnin Ajatuksia -blogi

    Kyllähän USAstakin voi tilailla kaikenlaista Shipito.com’in kautta :)

 5. Nipsuuh

  Mainitsit tuolla tuon avrilin bb-voiteen, mutta oletko kokeillut mossaa? Osaisitko vertailla näitä mitenkään?

  • Sanni

   Minulta on kysytty niin paljon Mossan BB-voiteesta että täytyy kai ostaa se kokeiluun ^_^ En siis ole vielä testannut sitä. Minulla on ollut siitä kylppärin kaapissa kesästä saakka pieni sachet-näyte mutta se unohtuu koko ajan, en meinaa millään muistaa kokeilla noita pussukkanäytteitä kun ne on niin ”näkymättömiä” :D

 6. Jonttu

  Mikä ihanan hempeän vaaleanpunainen paita sinulla on näissä kuvissa päällä? :) Tosi ihana väri, sellainen tyttömäinen.

  • Sanni

   Sellainen jätti-iso My Little Pony -neule :) Yritin etsiä kuvaa blogista koska tiedän että olen kuvan paidasta joskus täällä julkaissut mutta en millään muista missä postauksessa se oli…

   • Jonttu

    Ei kauluksenkaan perusteella näytä trikoolta. :)
    Nyt kun sanoit, niin muistan hämärästi tosiaan nähneeni blogissasi jonkun Little Pony -villapaidan sinulle. Olisiko ollut jotain lähellä joulua ilmestyneitä postauksia…

    • Sanni

     Olisiko ollut jotain lähellä joulua ilmestyneitä postauksia…

     Nimenomaan, ostin paidan kaksi vuotta sitten marras- tai joulukuussa.

 7. Dzinni / Dzinnin Ajatuksia -blogista

  Kavaisin taannoin Milanossa, jonka Sephorasta hankin Hourglassin Immaculate Liquid to Powder -meikkivoiteen. Kasvoilleni sita kokeillut myyja moi minulle savyn Shell, joka valitettavasti tuntuu olevan sittenkin liian valkoinen minun kasvoilleni. Italialaisethan suosivat kalpeaa ihoa Donatella Versacen tyyliin… Muuten hyva maikkivoide sekin.

  Kirjoittelin siita omaan blogiini ja viela on tulossa postaus saman merkin Veil-primerista ja Vanish Seamless Finish Foundation Stickista.

  Noissa kuvissasi mielestani Max Factor nayttaa paremmalta.

 8. Etusormi

  Ja SpaceNK:lta. Sieltä tilasin itse juuri Hourglassin Ambient lightning bronzerin. Tai jonkunlaisen version siitä… en oikein ole selvittänyt miten nuo bronzerien nimet merkillä menee. :D Tuli nopeasti tuolta ja hyvin pakattuna. Vähän kurkistin ja sormella kokeilin mutta sitten laitoin itselle pakettiin joulua odottamaan. Ja sillä silmällä katselin juuri tätä meikkivoidetta ja voi olla, että pitää vielä itseä tällä lahjoa, kun näyttää sulla (ja kuulostaa) juuri etsimäni kaltaiselta. ;) Paljon olen lukenut merkistä ylistäviä arvioita ja siltä pohjalta kiinnostus noussut.

  • Sanni

   Oliko kovat postikulut?

   • Dzinni / Dzinnin Ajatuksia -blogista

    Voin kertoa, ettei ole , 5 GBP per lahetys Eurooppaan. Heilla on myos kanta-asiakasohjelma.

    • Sanni

     Mahtavaa :)

     • Dzinni / Dzinnin Ajatuksia -blogista

      Kantiskortin siis saa tilattua Suomeenkin postissa.

      • Sanni

       Ja sillä saa ilmeisesti alennuksia tai muita etuja? Hassua että verkkokaupalla on fyysinen kanta-asiakaskortti…! :D Mihin sitä tavallaan tarvitaan verkkoasiakkuudessa..?

       • Amy / Dzinni / Dzinnin Ajatuksia -blogi

        Toimii ihan samoin kuin fyysisissäkin kaupoissa, eli kun kerää n.dulge pointseja, niin saa £ n.centive -bonuksia, ja siis alennuksia. Lisäksi on eri kantistasoja.

        UK:n Bootsilla, jolla valikoima on aikamoinen ja tarjoukset samaa luokkaa, on myös kantiskortti (tilattavissa myös Suomeen), jolle kertyy pointseja aika mukavasti jo pienistäkin ostoksista. Toimittavat myös Suomeen, mutta kuriirilla, joten hint ahiuken suurempi, suosittelen kimppatilausta…

        Bootsin kortti on sellainen, jota käytän paljon, ja joka kerta kun UK:ssa piipahdan käytän kertyneet pointsit pois…

        • Sanni

         Kiinnostavaa tietoa :) Itse en käytä aktiivisesti mitään muuta ”kantis”korttia kuin S-Ryhmän… :D Ennen käytin myös Kicksin, mutta enää ei tule shopattua siellä niin paljon että pisteistä kertyisi etukuponkeja.

        • Amy / Dzinni / Dzinnin Ajatuksia -blogi

         Niin siis onhan NKSpacella ihan fyysisiäkin kauppoja, kuten Bootsilla, siksi kai oikea kortti, eikä vaan kanta-asiakasnumeroa.

        • Sanni

         Off topic (vähän :D) mutta herranjestas miten ihanan näköinen jouluteemainen etusivu Space NK:lla on… ? Niin kauniit kuvat ? Tiedänpähän ainakin yhden uuden kosmetiikkakohteen kun seuraavan kerran menen Britteihin..! <3

       • Amy

        MIHIN HÄVISI VASTAUKSENI TÄHÄN!!!

        • Sanni

         En valitettavasti ehdi aina julkaista kommentteja sitä myötä kun niitä jätetään vaan julkaisen ne kun ehdin ne ajatuksella lukea :) Eilen illalla en enää ehtinyt lukea kommentteja joten illan aikana jätetyt julkaistiin vasta tänä aamuna.

        • Amy

         Ahaa… :)

         SpaceNK myy mm. Sunday Rileyä, jota olen aina halunnut kokeilla, mutta toistaiseksi en ole saanut ostettua. Nyt se uusi ja kohuttu silmänympärysvoidekin näyttää olevan loppuunmyyty joka paikassa :(

 9. Susanna

  Valehteleeko mun näyttö vai onko sulla tuossa kasvot eteenpäin kuvassa vasemmalla (siis sun oikealla ;)) suupielet keltaisemmat? Maxfactorin puoli. Hourglass on kyllä kaunis. Toivottavasti joskus moine löytö puolet halvemmalla osuu kohdalle :) Kivaa joulunodotusta!

  • Sanni

   Ei valehtele, mun suupielen ympärykset on tosiaan kellertävät :) Jokin pigmenttierikoisuus (häiriö?), ne on aina olleet sellaiset. Ei siis johdu mistään lääkityksestä tai porkkanan ylisyönnistä… :D Tuon kellertävän alueenkin puolesta tasoittava meikkivoide on oikein kiva juttu :) Eteenpäin-kuvassa muuten toinen puoli on meikkaamaton, eli kellertävyys näkyy juuri siinä meikkaamattomalla iholla.

 10. milipili

  Hourglass on nätti, huomaa heti että maksaa enemmän. Oon ihan tykänny Factorista, vaikka se ei pysy nenänpäässäni niinkuin muut meikkivoiteet, jonnekin se vaan katoaa.

  Guinot oli kyllä ihanaa!

 11. Niina

  Olen netistä katsellut Hourglassin meikkivoidetta. Tilausta en ole tehnyt, kun sopivan värin valitseminen on vaikeaa. Pitää vissiin lähteä reissuun :)

  • Sanni

   Joo, minusta värin valinta netin kuvien perusteella on tooodella vaikeaa, oikeastaan uskaltaisin tilata ilman testaamista vain sävyjä joita näkisin jonkun sellaisen bloggaajan tai tubettajan kasvoilla, joiden tietäisin käyttävän muutenkin samoja meikkivoidesävyjä kuin itse käytän.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.