Punkaharju sneak peek

Olen ollut minilomalla Suomen kansallismaisemassa Etelä-Savossa historiallisessa hotelli Punkaharjussa, entisessä Valtionhotellissa. ❤️

Varsinainen juttu tästä vierailusta tulee ulos vasta loppukesästä, mutta en malta olla laittamatta vähän fiiliskuvia jo nyt, sillä olen niin haltioissani tästä paikasta!

Hotelli sijaitsee Punkaharjun kuuluisankauniilla harjualueella.

Luin joitain vuosia sitten jutun hotellista sen jälkeen kun Saimi Hoyer oli sen ostanut. Restauroitu ”Saimin Punkaharju-paratiisi” vaikutti maagiselta, ja olen siitä saakka halunnut täällä jonain kesänä käydä. Se kesä tuli nyt.

Olen käynyt hotellilla kauan sitten sen vielä ollessa Valtionhotelli, opiskellessani matkailualaa Savonlinnassa. Siitä vierailusta en juuri muista mitään, joten en osaa verrata hotellia sen entisessä tyylissään Saimin emännöimään versioon. Joka tapauksessa Saimin luomus on aivan upea!

Tämän kesän vierailun minulle tarjosi hotelli Punkaharju – vaikka yritin kyllä mennä maksavana asiakkaana ;D

Halusin esitellä hotellin osana kotimaan kesämatkailujuttusarjaani, mutta Saimi ehdotti, että kirjoitan hotellista vasta loppukesästä koska hotelli on jo kesän huippusesongiksi aika lailla täyteen varattu. (Yksittäisiä päiviä ja huoneita voi vielä olla vapaana.)

Loppukesästä ja syksyllä täällä on mm. ihania sieniteemaviikonloppuja..! (Saimi Hoyer on sienihullu <3) Hotellin ravintola on tunnettu mielikuvituksellisesta ja runsaasta villisienten käytöstä. Sehän passaa minulle, joka myös rakastan sieniä – mutta en oikein itse osaa valmistaa niistä muuta kuin maailman arkisinta sienikastiketta..!

Jos satutte Savonlinnan ja Punkaharjun tienoille kesä-heinäkuun aikana, käykää ihmeessä syömässä tai drinkillä hotellin ravintolassa! Veneelläkin tänne pääsee, hotellilla on oma vierasvenesatama.

Sain Instagramin kautta kysymyksen hotelli Punkaharjun vegaanisuudesta. Kaikki ravintolan kasvisruoka-annokset saa myös vegaanisina (samoin cocktailt!), ja hotellin aamiaisellakin on paljon vegaanisia vaihtoehtoja.

Ravintolan klassikkoannoksiin kuuluu Saimin ja keittiömestari Sami Tallbergin sieni-”tabbouleh”, joka yhdistää kauden metsäsieniä, tuoreita yrttejä ja kvinoaa. Annos näkyy kuvassa etualalla. Sienet vaihtelevat kauden ja saatavuuden – tai kenties kokin fiiliksen! – mukaan, ja minunkin syömäni kaksi annosta olivat erilaiset.

Hotellilla on oma uimaranta. Itse pääsin eilen pulahtamaan vasta kuuden aikaan. Oli odotuksen arvoinen..!

Kaikkein vaikuttavin paikka minulle hotellissa oli torni, jonka voi varata kahdelle hengelle omaan, yksityiseen illallishetkeen.

Torni-illallinen sisältää neljän ruokalajin illallisen kahdelle sekä oman henkilökohtaisen tarjoilijan.

Voiko olla romanttisempaa..? 😍 Täällä on kuulema sanottu ’tahdon’ useammankin kerran….

Hotellilta pääsee suoraan patikoimaan henkeäsalpaavalle harjureitille. Tämä on Suomea suomeimmillaan…

Ihana Suomi, ihana Suomen kesä..!

Joko sinä olet päättänyt missä vietät omaa kesälomaasi?

.

HOTELLI PUNKAHARJUN HINNOISTA

(Koko hinnaston löydät täältä)

Kesän huonetilannetta voi tiedustella sähköpostitse osoitteella welcome@hotellipunkaharju.fi

Hinnat 19.6.-9.8.2020

2 hengen huone päärakennuksessa alkaen 258€
2 hengen metsähuone 168€

Hinnat 10.8.-30.9.

2 hengen huone päärakennuksessa alkaen 208€
2 hengen metsähuone 148€

Kommentit (16)
 1. Ihanan näköinen paikka! Voitko laittaa myöhemmin tietoja myös hintatasosta? Kuulin juuri kauhukertomuksia 38e maksaneesta pienestä juustolautasesta!

  1. Voin laittaa hintatietoja saman tien..! :) Lisään ne tekstiin. Huoneet eivät ole halpoja eikä ravintolakaan tietenkään mitään ”Rosso-tasoa”, mutta ei kalleimmastakaan päästä. Lounas, 29€, esimerkiksi on niin suuri että itse en jaksanut syödä kaikkea siihen kuuluvaa (neljä alkuruokaa, pääruoka, jälkiruoka). A la carte -listalta alkuruoat ovat niin isoja, että esimerkiksi kaksi alkuruokaa (yhteensä 22€) riittäisi monelle jo pääruoaksi tai koko ateriaksi. ”Cesar”-alkusalaatti (11€) oli niin kookas ja ruokaisa (paljon kalaa!) että ihan hämmästyin. :) Hinta-laatusuhde on siis erinomainen.

 2. Ihanalta näyttää! Me vietämme osan kesälomasta, ainakin toivottavasti, sinun ansiostasi Giellajohkassa :D
  Kuvailit paikkaa niin kivasti, että pakkohan se on tukea yrittäjää ja mennä itse katsomaan Lapin taikaa. Täältä Pirkanmaalta ei sinne eksy turhan usein!

  1. Me vietämme osan kesälomasta, ainakin toivottavasti, sinun ansiostasi Giellajohkassa :D

   Aaawww..! <3 😍 Ihana kuulla..! Giellajohka on kyllä ainutlaatuinen paikka jossa voi todella tuntea yrittäjän henkilökohtaisen panostuksen ja ”hengen”, niin kaukana ketjulomakohteista kuin olla voi…. (Niinkuin kyllä hotelli Punkaharjukin, mutta se edustaa taas toisenlaista konseptia :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *