Honoré des Prés – Pure Extracts Of Nature

Kirjoitin muutama viikko sitten ranskalaisen Honoré des Présin eksklusiivisista luomutuoksuista. Tässä tulee nyt arvio Honorén ensimmäisen kokoelman, Pure Extracts of Nature, tuoksuista.

Honore_PureExtracts_visual

Pure Extracts -tuoksuja on viisi, ja ne ovat vahvuudeltaan eau de toiletteje. Tuoksut ovat huomattavasti miedompia kuin New York -kokoelman eau de parfumit, ja nämä eivät ikävä kyllä kestä iholla yhtä kauan. Toisaalta, Pure Extracts -tuoksut myydään 100ml:n pulloissa, eli ne ovat splash-tyyppisiä tuoksuja joita on tarkoituskin suihkia iholle runsaammin. Ehkäpä tuoksujen huonoon ketävyyteen vaikutti siis osaltaan sekin, että minulla on 3ml:n sample-pakkaukset joista olen ottanut tuoksua vain hyvin vähän kerrassaan.

Honore_PureExtracts

Nu Green EdT

”Green mint leaves, dewy grass with Indian botanical musk, medicinal tarragen, cedar” (Kuvaukset Honorén sivuilta, en osaa kunnolla suomentaa kaikkia näitä tuoksusanoja.)

Minttuinen – kasteinen – puhdas. Aavistus samaa multaisuutta kuin New York -kokoelmassa, mutta huomattavasti raikkaampana. Tuoksuu kuvauksensa mukaisesti mintulle ja kasteiselle nurmelle. Tykkään tästä, ja olisi kiva päästä suihkauttelemaan tätä iholle runsaamminkin. Hyvin keväinen tuoksu.

Chaman’s Party EdT

”Inspired by a tree-house experience and total immersion in the heart of the Amazon forest”.

Vetiver, basilika, wood of life, neilikan kukat. Syvä – ”earthy” – androgyyni. Chaman’s Party on hyvin mielenkiintoinen tuoksu. Tuoksu on savuinen ja tervainen, ja hyvin puinen. Selvästi myös Pure Extracts -kokoelman  voimakkain, sillä työkaverini pystyivät haistamaan tämän kun kuljin heidän ohitseen.

Minun on vaikea kuvitella, millaiselle ihmiselle tämä tuoksu sopisi, ja millaiseen tilanteeseen. Tuoksu on erikoinen, mutta miellyttävä. Kun sitä nuuhkii, se tuntuu hyvin monivivahteiselta, ja sitä tekee mieli alkaa analysoida kuin jotain vuosikertaviiniä. Mitä minä en kuitenkaan osaa. ^_^ Honorén sivuilla tuoksua kuvaillaan myös sanoilla ”explosive perfume with aphrodisiac properties”.

Honore_PureExtractsOfNature

Sexy Angelic EdT

”The pure secret of seduction used by French women to meet their Prince Charming”.

Myrkkykatko, angelican siemen, Calisson-marsipaani. Pehmeä – flirttaileva – naisellinen. Kyllä. Tässä todellakin tuoksuu marsipaani. :) Tuoksu on aika herkullinen, mutta kuitenkin hyvin pehmeä ja viaton. Itse en koe tätä lainkaan viettelevänä, ehkäpä kaipaisin tähän vaniljaa jotta siitä tulisi sensuellimpi. Minusta tämä on ehdottomasti enemmän angelic kuin sexy. Tuoksu ei myöskään ole lämmin, minkä fiiliksen itse liitän seksikkäisiin tuoksuihin, vaan päinvastoin aika viileä. Sanoisin, että tämä on kokoelman ”mainstreamein” ja helpoin yksilö. Voisin kuvitella, että moni tykkää tästä.

Honoré’s Trip EdT

”An explosive cocktail of pure tangerine extracts, Mediterranean oranges, yellow and green lemons, spicy pepper.”

Kylläinen – räjähtävä – sitrus. Itse en kutsuisi tätä tuoksua räjähtäväksi, mutta ihana se kyllä on! Honoré’s Trip on Honoré des Présin tuoksuista ainoa, jota ei ole luonut Olivia Giacobetti. (Tuoksun luojana kreditoidaan anonyymisti vain Honoré des Prés.) Se on myöskin suosikkini Pure Extracts -kokoelmasta. Tuoksu on pirskahtavan mehevä, kuin vastapuristettu makea satsuma tai mandariini. Minulla tulee ihan vesi kielelle kun nuuhkin tätä, tuoksuu niin aidolle!  Tätä voisin todellakin harkita ostavani kokonaisen pullollisen. Pidän hurjasti sitrustuoksuista, mutta kauppojen hyllyiltä löytyvät ovat useimmiten sitä kirpeämpää sorttia joissa on paljon sitruunaa, limeä ja greippiä. Honoré’s Tripin hedelmät ovat makeita ja mehukkaita. En ole haistanut tämänkaltaista sitrustuoksua aiemmin. Saa vinkata, jos joku tietää vastaavanlaisen!

HonoredesPres_PureExtracts

Bonté’s Bloom EdT

”Inspired by a dreamlike summer voyage; dressed in white muslin and wearing a vintage hat, you walk alongside sunflower fields in a warm, sun-kissed afternoon and marvel at dragonflies and bambies”.

Ruoho, auringonkukat, Etelä-Intian kukat, sininen kamomilla, sitrushedelmien lehdet, salvian lehdet, iiris. Aurinkoinen – kesäinen – tyttömäinen. Tästä tuoksusta tykkäsin vähiten. Se ei mielestäni muistuta tippaakaan kuvaustaan. Ehkä jollekin toiselle ihmiselle aurinko ja kesä tuoksuvat toisenlaiselle? :) Minusta Bonté’s Bloom on aika mitäänsanomaton, en saa siitä jotenkin kiinni. Se ei ole makea, ei mausteinen, ei kukkainen eikä oikein kunnolla raikaskaan. Ei toisaalta millään lailla epämiellyttäväkään. Ei vain kolahtanut minulle.

Muutama lukija oli ilmeisesti tilannut samaisen Honoré-sample-setin Slow Fashion Housesta. Olisi kiva kuulla teidän mielipiteitänne. Mitä olette tykänneet tuoksuista? Ja tiedoksi sille lukijalle, joka edellisessä Honoré-postauksessa kyseli sample-settien perään; nyt niitä näkyy taas Slow Fashion Housen sivuilla.

Täysin off-topic, mutta törmäsin Slow Fashion Housen sivuilla surffaillessani tällaiseen esineeseen: Beauty Fridge. ”Täydellinen kylppärijääkaappi ekotietoiselle kuluttajalle.” :D Tämä kapistus on siis tarkoitettu luonnon- tai tuorekosmetiikan säilyttämiseen! Kosmetiikkahan säilyy yleisestikin ottaen paremmin viileissä lämpötiloissa. Ei hitto miten hauska esine, samalla ihan mahtava ja ihan turha! ^_^ Tällaisen kosmetiikkakaapin voi hankkia itselleen 399€:n taskurahalla. Pitäisiköhän kirjoittaa joulupukille…? ^_^

BeautyFridge

Tässä vielä linkki edelliseen Honoré-postaukseen.

Kommentit (25)
  1. Oi, tuo Nu Green kuulostaa NIIN minun tuoksultani! Hitsi. Se voisi luonnollisena sopia jopa tälle hajusteyliherkälle. On hieman ikävä hajuvesiä, kun niitä ei ole muutaman vuoteen voinut käyttää. Mutta yli satasen hinta vähän jarruttelee. :P

    1. Joo, ei ihan tuosta vaan viitsi kyllä satasen tuoksua ostaa…! ^_^

  2. Ei vitsit, just eilen selitin miehelle että markkinamiesten pitäis keksiä miniviileäkaappi joka mahtuu meikkipöydän reunalle johon vois laittaa purkit ja purnukat säilöön :D Meillä kun on arvaamaton patteri, joka herkästi hurahtaa liian kuumalle ja pelkään rasvatuubieni säilyvyyden puolesta, ne kun pääsevät patterin toimintavyöhykkeelle pöydän reunalla kököttäessään… Mut toi 399€ on ”pikkasen” liikaa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *