Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hoitoainekokeiluja

Kimppu hiustenhoitoainekokemuksia viimeiseltä puolelta vuodelta . :)

Jutun tuotteista olen saanut Yves Rocherin ja Phyton hoitoaineet blogin kautta.

    YR_Couleur_hoitis

Yves Rocher Couleur Conditioner 7,90€ / 150 ml

(…mutta käytännössä myynnissä koko ajan tarjoushintaan niinkuin YR:llä on tapana, nytkin 3,90€…)

Yves Rocherin hoitoaineet kuuluvat suursuosikkeihini ja aina jonkun kysyessä, ”Mikä olisi sellainen oikein hyvän hinta-laatu-suhteen omaava, luonnollinen hoitoaine”, vastaan kuin apteekin hyllyltä, ”Yves Rocherin vihreisiin tuubeihin pakatut”. (Ärsyttävästi, YR ei ole nimennyt hiustuotelinjojaan selkeillä sarjanimillä joten viittaan näihin suosikkeihini aina pakkausten värillä, ne tunnistaa vihreästä sävystä.)

Näissä hoitoaineissa on ihana, kermainen koostumus ja erinomainen selvitys- ja pehmennyskyky, eikä niissä ole lainkaan silikoneja. Luonnollisuusprosentti on lähes 100%.

YvesRocher_hoitikset

”Vihreään linjaan” kuuluu Suomen valikoimassa kolme hoitoainetta, joista värjätyille hiuksille tarkoitettu oli minulta pitkään testaamatta. Nyt kun tuubi on melkein tyhjä voin lyhyesti todeta, että tämä Couleur-hoitis oli yhtä hyvä kuin kaverinsakin. Kaikki kolme, Reparation, Nutrition ja Couleur tuntuvat kermaisilta ja erittäin pehmentäviltä ja ero (ainakin minun hiuksissani) on todella pieni, mutta jos ne laittaisi hoitavuusjärjestykseen niin Reparation on hoitavin ja Couleur kevyin. Käytännössä Couleur’kin tuntuu superhoitavalta verrattuna moniin normaalien hiusten perushoitiksiin.

Toivottavasti YR ei koskaan lopeta näiden valmistusta, ihan mielettömän hyviä hoitiksia. Jos mun pitäisi käyttää vain yhtä hoitoainetta koko loppuikä niin luulen että se olisi yksi näistä, tai sitten joku Aubreyn.

Jos sertifioidun luonnonkosmetiikan hoitikset tuntuvat alihoitavilta mutta et halua käyttää synteettisiä hoitiksiakaan, YR:n vihreät tuubit ovat erinomainen valinta. Niissä hoitotehoista vastaa kasvipohjaisten kvattien ja kasviöljyjen sekoitus. (Sertifiointitahot eivät valmistusteknisistä syistä hyväksy kvatteja vaikka ne olisivat luonnollista alkuperää, ainesosia on modifioitu niin etteivät ne vastaa useimpien sertifiointijärjestöjen kriteerejä. Tosin eilen juuri kuulin Mádaran Lotelta että uusi Cosmos-standardi hyväksyy, ja täten Mádarankin hoitoaineet tulevat vihdoin ensi vuonna sertifioinnin alle).

Lush_Conditioner_IMG_9883

LUSH The Plumps Solid Conditioner 9,95€ / 55 g

Vihdoin tuli testattua myös kiinteä hoitoaine. Lush on tunnettu kiinteistä versioistaan perinteisesti vettä sisältävistä tuotteista, ja merkiltä löytyy niin kiinteitä shampoita, seerumeita kuin aurinkovoiteitakin.

The Plumps on tarkoitettu erityisesti hennoille hiuksille ja se lupaa tuoda tuuheutta ja tekstuuria sisältämänsä merisuolan kautta. Ristiriitainen ajatus hoitoaineessa, kun suolan tuoma karheus tietysti osaltaan kumoaa hoitavien ainesosien vaikutusta. Toisaalta, en huomannut Plumpsin mitenkään karhentavankaan hiuksia, minusta se tuntui hoitoteholtaan aika keskinkertaiselta. Hiukset jäävät ihan mukavan sileiksi mutta eivät erityisen pehmeiksi. Ehkäpä siinä juuri näkyy suolan vaikutus..? Hoitavat ainesosat ovat samoja mitä nestemäisissäkin hoitoaineissa käytetään eli synteettisiä kalvonmuodostajia ja kvatteja.

Inci: Cetearyl alcohol & sodium lauryl sulfate, polyvinelpyrrolidone, hieno merisuola, guar-kumi (Guar hydroxypropyltrimonium chloride), sitruunahappo, hunaja (mel), Polyquaternium-88, Stearyldimoniumhydroxypropyl laurylglucosides chloride, polyacrylate 21 (ja) acrylates / dimethylaminoethyl methacrylate copolymer, hajuste (parfum), kiinansypressi absolute (Cupressus funebris), alpha-iso-methyl ionone, *coumarin, *limonene, Cl 17200, Cl 45410, Cl 45380

Kiinteää hoitoainetta neuvottiin Lushin liikkeessä käyttämään kostuttamalla se lämpimässä vedessä ja hieromalla suoraan hiuksiin. Britti-Lushin sivuilla neuvotaan hieromaan palaa ensin käsissä ja levittämällä hoitis käsien kautta. Itse koin hoitista irtoavan enemmän jos sitä hieroo suoraan tukkaan.

Lush_Conditioner_IMG_9883_2

Kiinteän hoitoaineen etuina voidaan pitää sen ympäristöystävällisyyttä (ei pakkausjätettä) ja matkailuystävällisyyttä ainakin käsimatkatavaralla matkustaville, koska se ei vie tilaa nesteistä. Toisaalta jäin miettimään miten hyvin akrylaattiyhdisteet, joita The Plumps’kin sisältää, maatuvat luontoon… eli millainen on lopulta muovi- tai muita maatumattomia yhdisteitä sisältävien tuotteiden ympäristöystävällisyys…

Käyttömukavuudeltaan en kokenut kiinteää hoitista erityisen hyvänä. Liukas pala lipsuu käsissä ja luiskahtaa helposti otteesta kun sitä hieroo hiuksiin. Ainakin tällä mämmikouralla. Matkailullisesti koostumuksella kuitenkin on etunsa.

Plussaa Plumpsin aivan ihanasta tuoksusta jossa on runsaasti mausteista santelipuuta ja pohjalla aavistus makeaa marjaisuutta. Vaikka tuoksu on voimakas, se ei ole Lushin pahimmasta hajupommipäästä. Eräs toinenkin kesällä hankkimani Lush on hurmannut minut tuoksullaan, jopa niin että kyseinen tuote on pääsemässä silkan tuoksunsa perusteella vuoden parhaiden listalle :)

Phytojoba_Mask_IMG_9607_2

PHYTO Phytojoba Mask 31,90€ / 200 ml

Olen saanut kokeiltavaksi aimo läjän ranskalaisen pitkän linjan hiustuotemerkin Phyton hiustuotteita, ja ensimmäiselle testikierrokselle pääsi Volume-shampoon ohella (josta lisää tuuheuttavien shampoiden vertailussa) kuivien hiusten Phytojoba-naamio.

Naamion koostumus on samettisen kermainen ja vieno sitruksinen tuoksu on hienostunut. Naamio tuntuu hiuksiin levittäessä todella liukkaalta ja välittömästi selvittävältä. Tuoksu, koostumus ja silkkinen liukkaus luovat ylellisen tuntuista elämystä, tuote tuntuu arvokkaalta. Paksua koostumustakin on hyvin monenlaista ja kermaisuuden tasot vaihtelevat, me koostumusfiilistelijät tiedetään tämä ;) Phytojoba-naamion kermaisuus on sieltä hienostuneemmasta päästä. :)

Voisin periaatteessa pisteyttää tuotteita aina kahdella osa-alueella; koostumuksen perusteella ja toiminnan perusteella. Joku ihan liru hoitis voi joskus yllättää ja jättää hiukset häkellyttävän silkkisiksi, kun taas ihanan täyteläinen voidenaamio ei aina onnistukaan silottamaan hiuksia kympin arvoisesti.

Phytojoba jää suoritus-akselilla himpun verran täydellisen alle. Hiukset jäävät kyllä kiitettävän selviksi ja hoidetun tuntuisiksi, mutta huuhdellessa tunne ei ole ihan niin silkkinen kuin levitystuntuman perusteella odottaisi.  Pehmennystehoista vastaavat kvatit ja jojobaöljy, naamio on silikoniton. Peruskoulun arvosana-asteikolla Phytojoba olisi 9+. Koostumus 10+!

MariaNila_PearlSilver_IMG_0058_2

MARIA NILA Pearl Silver Colour Refresh Conditioner 24,70€ / 300 ml

Ostin tämän beibin testiin ihan Virven hehkutusten takia. Hankin sen ennen Fudgen shampoota, ja täytyy sanoa että Fudgen jälkeen tarve millekään muulle hopea-tuotteelle poistui totaalisesti! Eli Fudge käytännössä haalisti kiinnostuksen testailla mitään muita viileän sävyn ylläpitäjiä. Paitsi nyt sitten tilanteen muututtua pari päivää sitten. ^_^ Liilaa tukanväriä (tai shokki/pastellivärejä ylipäänsä) ylläpidetään ennen kaikkea värillisillä hoitoaineilla, shampoo vain komppaa mutta ei yksinään pysty pitämään väriä hyvänä.

Viileän blondin ylläpidossa Pearl Silver ei minun käytössäni osoittanut kovinkaan mainittavia tehoja. En siis saanut samanlaisia tuloksia kuin Virve. Hoitis tuntuu käytännössä hyvältä, liukkaalta perushoitoaineelta joka selvittää ja silottaa kiitettävästi mutta vailla suurempia ”Ooooh”-elämyksiä. (No, eiväthän kaikki sellaisia hoitikselta haekaan ;D.) Toki Nilan hoitis sisältämänsä sinisen pigmentin kautta ylläpitää viileää sävyä paremmin kuin pigmentitön hoitoaine, mutta sellaista silminhavaittavaa todella voimakasta kirkastusefektiä Fudge-shampoon tyyliin Nila ei tuonut hiuksiini.

Nyt alan sekoitella siihen liilaa suoraväriä niin saan tämänhetkiseen tarpeeseen sopivan cocktailin.

Mutta onneksi violetin hiussävyn ylläpito ei torpedoi erilaisten hiustuotteiden testausta – kunhan vain sekoittaa liilaa suoraväriä testattavaan hoitikseen niin sävy pysyy yllä :)

.

P.S. Törmäsin heti uuden hiussävyn tuomaan konkreettiseen ongelmaan: en voi pestä hiuksia täällä reissussa koska en tuonut omaa pyyhettä mukana ja suoravärjätyt hiukset jättäisivät hotellin valkoiset pyyhkeet aika kivan värisiksi… ^_^ No, onneksi reissu on vain pari päivää ja kyllä näillä kestää pesemättä kotiin saakka.

Kommentit (29)

 1. NG

  Käytössä on ollut muun muassa tuo Nutrition-hoitis, nyt hankin myös uuden Brillance-version. Niissä tökkii lähinnä vahva tuoksumaailma, muuten erinomaiset selvitystehot.. mikä parasta, pienellä hinnalla :)
  YR:n hiustuotteet ovat usein olleet erinomaisia. Muistan aikoinani asiakkuutta aloitellessani valikoimaan kuuluneen Kortebalsamin. Se oli jännä tuttavuus nuorelle tytölle!

  • Sanni

   Hot damn, Suomen valikoima onkin siis kasvanut neljään :) Mä kun vielä Yvesin sivulta tuon olevinaan tsekkasin, mutta väärin meni :D Tuo Brillance ja sen lisäksi joku Lissant (extra silottava) on olleet myynnissä Suomen ulkopuolella ainakin pari vuotta.

   • NG

    Pienenä pilkunviilauksena vielä, kommentoit tuolla:
    ”Ärsyttävästi, YR ei ole nimennyt hiustuotelinjojaan selkeillä sarjanimillä joten viittaan näihin suosikkeihini aina pakkausten värillä, ne tunnistaa vihreästä sävystä.”

    ..niin eikös tämän sarjan nimi ole Botanical Expertise–? Sillä nimellä se YR:n nettisivuilla kulkee.
    Tosin, ei taida aina olla noissa linjauksissa ’rhyme or reason’..

    • Sanni

     ..niin eikös tämän sarjan nimi ole Botanical Expertise–? Sillä nimellä se YR:n nettisivuilla kulkee.

     Ei auta jos nettisivuilla on keksitty joku nimi kun pulloissa sitä ei kuitenkaan lue ^_^ Ja jos klikkaa nettisivulla Botanical Expertise -otsikkoa, sen alle listautuvat kaikki muutkin YR:n hiustuotteet kuten ne eri värisiä hiuksia kirkastavat jotka eivät ole tätä luonnollista ”vihreää” linjaa. Itse asiassa ainoastaan se Joutsen-merkitty shampoo on kategorisoitu eri otsikon alle, sen kohdalla lukee ’Ecolabel’ kun kaikkien muiden kohdalla lukee ’Botanical Expertise’. Eikä kumpaakaan ilmaisua kuitenkaan löydy itse pakkauksista :D

 2. Fanni

  Yvesin Nutrition-tuotteet tuoksuvat taivaallisen hyvältä. Rakastin nyt lopetettua Kaura-sarjaa yli kaiken, onneksi tuoksu löytyy noista hiustuotteista. Ja onneksi ne toimivatkin loistavasti! :)

 3. Elli A

  Tottakai voi pestä hotellissa hiukset. :-) Eihän sun tarvitse niitä pyyhkeitä miettiä. Sen yhden pyyhkeen arvo on hotellille niin pieni, että en kyllä itse jättäisi sen vuoksi hiustenpesua väliin. Luulen että hyvin moni vieras jättää taaksensa paljon paljon pahempaa sotkua kuin yhden pyyhkeen, ikävä kyllä. :-)

  Toinen asia ei mitenkään liity aiheeseen, mutta sain kuulla apteekissa vähän aika sitten että Eucerin-sarjan maahantuonti loppui heinäkuussa. Eli sarjaa ei enää saa Suomesta, kun nyt hyllyssä olevat tuotteet loppuvat. Itse olen käyttänyt itsellä ja lapsilla sarjan aurinkotuotteita (ja niiden poistamiseen sarjan suihkuöljyä. ;-) ). erikoista että se lopetetaan, sillä apteekinkin mielestä se on ollut Suomessa tosi suosittu.

  • Sanni

   Sen yhden pyyhkeen arvo on hotellille niin pieni, että en kyllä itse jättäisi sen vuoksi hiustenpesua väliin. Luulen että hyvin moni vieras jättää taaksensa paljon paljon pahempaa sotkua kuin yhden pyyhkeen, ikävä kyllä. :-)

   Ymmärrän, mutta itse en siltikään mitenkään kehtaisi jättää violettia pyyhettä jälkeeni ^_^ Jos se mitenkään on mahdollista välttää niin vältän :D

   Eucerinista – kuulin uutisen jo joitain kuukausia sitten. Aika odottamatonta. Olen ihmetellyt, kun uutisen jälkeenkin olen nähnyt lehdissä Eucerin-mainoksia. Jotenkin tuli tunn,e että päätös maahantuonnin lopetuksesta olisi tullut tosi äkkiä, sen jälkeen kun kesän mainoskampanjat on jo sovittu. Sillä mitä järkeä on maksaa sellaisten tuotteiden mainonnasta, joiden tiedetään jäävän pois meidän markkinoilta…

   • Elli A

    Nimenomaan, apteekeissa on edelleen Eucerin-standeja. Mun mielestä farmaseutti sanoi, että Eucerin-sarja lopetetaan kaikissa Pohjoismaissa. En tiedä miten sellainen voisi olla, sillä eikö maahantuonti ole ihan maakohtaista? :-) Mutta ikävää silti. On ollut mun mielestä laadukas perussarja. Tietenkin Saksasta voi tämänkin jälkeen tilata.

    • Hanna

     Minulla jäi käsitys, että loppuu kaikista pohjoismaista.
     Tallinnassa on ollut pitkään Eucerinit alessa. Samoin kun täällä meillä useammassa apteekissa.

   • Anskuuu

    Eucerinhan tulee samalta firmalta kun Nivea, olen ymmärtänyt että he haluavat panostaa niihin ns ”perus / markettituotteisiin” enempi kuin tähän apteekisarjaan.

    • Elli A

     Mutta eihän se Eucerin-sarja lopu, vaan ainostaan maahantuonti Suomeen (ja ilmeisesti kaikkiin pohjoismaihin). Saksasta voi jatkossakin tilailla.

     Ja silti tuntuu hassulta, kun eihän Nivealla ja Eucerinilla voi olla lähimainkaan sama kuluttajakunta. Näin ainakin uskoisin.

     No, itse ainakin tilasin tuotteita varastoon, sillä päiväykset olivat joissain jopa 2019 puolella. :)

     • Sanni

      eihän Nivealla ja Eucerinilla voi olla lähimainkaan sama kuluttajakunta

      Ei minunkaan mielestä. Luulisin maahantuonnin lopettamiseen vaikuttaneen jonkun muun kuin Niveaan panostuksen.

 4. Henna

  Oi, tuo hiusvärin ja valkoisten pyyhkeiden ongelma on niin tuttu! Olenkin alkanut kuljettamaan reissuilla mukana sellaista pientä turbaanipyyhettä! Suihkun jälkeen hiukset turbaanin suojaan, minkä jälkeen kropan voi huoletta kuivata valkoiseen hotelli- tai vieraspyyhkeeseen :) Kotona turbaanipyyhe pesuun, jolloin ainakin minun punaisesta väristä ei näy enää jälkeäkään. Peukku siis turbaanipyyhkeelle, vievät laukustakin vain ihan ministi tilaa (y).

  • Sanni

   Turbaanipyyhe on kyllä hyvä :) Tulee nyt varmasti aiempaa hevimpään käyttöön ^_^ Ennen olen käyttänyt sitä vain naamioiden muhituksessa.

 5. Kaitlin

  No mutta, etkö sä osaa pölliä niitä hotellin pyyhkeitä mukaasi, niin kuin suomalaisturisteilla aina tapana on? ;D

  Mä muuten just ostin tota Yvesin vihreää hoitista sun suosittelun takia, en oo vielä ehtinyt kokeilemaan mut innolla odotan jo :)

  • Sanni

   No mutta, etkö sä osaa pölliä niitä hotellin pyyhkeitä mukaasi, niin kuin suomalaisturisteilla aina tapana on? ;D

   Valitettavasti en :D ^_^

   Minkä Yvesin vihreän tuubin ostit? :)

   • Kaitlin

    Sen Brilliancen ostin, tuli eilen muhiteltua sitä puolisen tuntia päässä, nyt on pehmee ja kiiltävä tukka :)

    • Sanni

     Jei :) Minunkin täytyy nyt sitten tuo Brillance testata, eiköhän se liene yhtä hyvä kuin muukin porukka :D

 6. Teehetki

  Miksi oi miksi YR:n piti lipsua linjastaan ja aloittaa myynti Kiinassa… Nutrition-hoitoaine oli varsin passelia eikä korvaavaa ole löytynyt.

  • Sanni

   Miksi oi miksi YR:n piti lipsua linjastaan ja aloittaa myynti Kiinassa…

   Ohoh, tämäkin on mennyt multa ihan ohi… Milloin Kiinan myynti on aloitettu?

   • Taida

    On siitä jo useampi vuosi. Harmi, koska yr:n ripsivärit on olleet mun lemppareita, mutta ostan mieluummin eläinkokeettomia. Tosin eipä Yr silti pahimmasta päästä ole (vrt Loreal ym).

    • Sanni

     koska yr:n ripsivärit on olleet mun lemppareita, mutta ostan mieluummin eläinkokeettomia.

     Eiväthän ne Euroopassa myytävät kuitenkaan ole eläinkokein testattuja. Vaikka ymmärrän kyllä sen pointin ettei halua tukea yritystä joka vie Kiinaan ja täten antaa hyväksyntänsä sen maan markkinoille vaadittaville eläinkokeille. Kiinan vienti ei kuitenkaan tarkoita sitä että ko. merkin muissa maissa myytävät tuotteet olisivat eläinkokein testattuja, eivätkä ne saakaan olla koska käsittääkseni kaikki muut maat ovat kieltäneet eläinkokeet.

     • Taida

      Näinhän se on, vaikkakin EU:n kyseisessä laissa on porsaanreikiä, ja esim Loreal testaa lääkeyhtiönsä kautta kosmetiikan raaka-aineita. Mutta siksi pidänkin Yves Rocheria ihan semi ok:na, koska heillä on pitkät perinteet eläinkokeettomuudessa, mutta jos vaan löytyy vastaavanlaisia tuotteita, joilla esim on jokin eläinkokeettomuussertifikaatti, niin mieluummin ostan sitten niitä. Mutta jokainenhan tekee näissä omat rajanvetonsa :)

 7. Julia

  Mua ärsyttää kun YR:n hoitsikka ja shampoo on pakattu eri kokoisiin pakkauksiin. :D Se shampoo on kyllä aika lirua (=sitä menee enemmän), mutta silti loppuvat ihan eri aikaan.

  • Sanni

   Joo, hoitis voisi kyllä olla vähintään 200 millin pakkauksessa. Useinhan shampoo on vähän isompi kuin hoitis (minkä logiikkaa en ole koskaan tajunnut) mutta YR:llä kokoero on 50%… Omituista. Ovatko sitten tosiaan ajatelleet että koska shampoo on niin mietoa, sitä menee puolet enemmän kuin hoitista…

 8. Anna Banana

  Itse olen kyllä ihan törkeästi käyttänyt valkoisia pyyhkeitä hotelleissa ja kylpylöissä, vaikka hiukset ovat pinkit. Ne pestään niin stydeillä aineilla ja kuumassa lämpötilassa, että väriä tuskin jää tyynyliinoihin ja pyyhkeisiin. Kyllä ne omistakin ovat lähteneet 60 asteen pesussa. Laskua ei ole vielä mistään tullut. :D Kavereiden kylppäreiden ja tekstiilien pilaamista välttelen kyllä…

  • Sanni

   OK :D Mä taidan kyllä alkaa kulkea tumma pyyhe mukanani…

 9. Nunu / Aina lähelläni

  Kiitos vinkeistä :) Yritän epätoivoisesti löytää jotain karheille ja kuiville hiuksilleni sopivaa hoitista luonnonkosmetiikan puolelta, toistaiseksi paras on ollut joku noista YR:n vihreistä. Ei ikävä kyllä kuitenkaan yleensä käyttämäni Sebastian Penetraittin veroinen – nyyyyh. Eron huomaa selkeästi :/ Nyt tilasin kokeeksi Madaran Colour and shine -shampoon, ja jos se osoittautuu hyväksi, uskaltaudun kokeilemaan myös hoitoainetta… Shampoissa kun ei yleensä näy omissa hiuksissani niin dramaattisia eroja, kuin hoitiksissa.

  PS. Listasin blogiini omia blogisuosikkejani, ja Karkkipäiväkin pääsi (itsestäänselvästi) listalle :)

  • Sanni

   Mä tykkään Colour & Shine -shampoosta kuvasti, kuten myös Mádaran hoitoaineista :)

   Olitpa kirjoittanut aivan ihanasti blogistani, tuli hyvä mieli :) <3 Kiitos Nunu :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.