Hoitavampi hopeashampoo ja ihana hammasharjasivellin

Vuosi on alkanut hiustuotteiden urakkatestauksella, ja tänään esittelyssä hiuskosmetiikkaa Australiasta: Silk Oil Of Morocco. Olen saanut tuotteet maahantuojalta.

(Ja joku sai ne eilen miitissä ^_^)

Sarjan nimi tulee arganöljystä, joka tunnetaan ”Marokon kultana”. Tämä viime vuosien hittiainesosa alkaa olla jo varmaan kaikille tuttu; Argan-puun öljyä valmistetaan vain Marokossa ja se tunnetaan erinomaisista hoito-ominaisuuksistaan ja ravintoaineprofiilistaan, sitä voi käyttää niin kosmetiikassa kuin ruoanlaitossa. Arganöljy ylittää monipuolisilla ominaisuuksillaan jopa kookosöljyn, mutta koska se on paljon kookosta harvinaisempaa, on hintakin sen mukainen. Argan-puu on uhanalainen  ja Unescon suojelema laji.

Kasvitietoisku torstaiaamuun :)

Edit. Kommenteissa nousi ihan hyvä pointti – en tarkoittanut tällä argan-tietoiskulla sanoa, että Silk Oil Of Morocco olisi jotenkin ainutlaatuinen sarja juuri käyttämänsä arganöljyn takia. Arganöljyä käytetään tällä hetkellä todella monissa tuotteissa ja sarjoissa ja Silk Oil Of Morocco on vain yksi niistä erottumatta joukosta mitenkään erityisesti.

SilkOilOfMorocco_IMG_5615

Sain testiin sarjan hopeashampoon ja proteiininaamion. Näistä naamio oli suosikkini.

Otsikkoon nostin kuitenkin hopeashampoon, sillä arvelen sen kiinnostavan suurempaa yleisöä. Sulfaatittomat, hellävaraiset hiustuotteet ovat nyt trendi enkä tiedä onko markkinoilla niin valtavasti sulfaatittomia hopeashampoita. Ilahduin Silk Oil Of Morocco -shampoon hoitavuudesta käytettyäni viime vuoden erinomaista, mutta kieltämättä aika kuivattavaa Fudgen kultti-hopeashampoota.

 SilkOilOfMorocco_IMG_5618

Blonde Toning Treatment Shampoo 32 € / 250 ml

Hopeashampoo on tarkoitettu vaaleille, raidoitetuille tai harmaille hiuksille kun halutaan pitää sävy viileänä ja poistaa hiuksista kellertävyyttä. Se sopii luonnollisestikin myös sinisiksi tai violeteiksi värjätyille hiuksille. Hopeashampoot sisältävät sinisiä ja violetteja pigmenttejä, Silk Oil Of Moroccon shampoo on väriltään helmiäisen tummansinistä. Se ei värjää käsiä toisin kuin esimerkiksi Fudge, mikä kertoo suoraan myös pigmentin määrästä. Fudge on supertehokasta koska siinä on valtavasti pigmenttiä, toisten hiuksiin se voi jopa jättää sinistä sävyä. SOOMin hopeashampoo taittaa sekin erinomaisesti lämpimiä sävyjä ollen kuitenkin medompi ja ennen kaikkea hoitavampi.

Sulfaatittomat shampoot eivät formulasta riippuen aina vaahtoa yhtä hyvin kuin sulfaatilliset, ja SOOMin Blonde Treatment Shampoo kuuluu näihin laiskasti vaahtoaviin. Se ei muodosta runsasta vaahtoa edes toisella vaahdotuksella (shampoo-käsittelen hiukset aina kahdesti). Vaahtoamaton shampookin voi silti puhdistaa tehokkaasti, mutta SOOMin lasken miedommin peseviin, sillä se on niin hoitava että hoitavuus vie jonkun verran pesutehoa. Sopii erinomaisesti vaalennuksissa vaurioituneille ”purkka”hiuksille.

Hoitava koostumus sisältää arganöljyn lisäksi kylmäpuristettua makadamiaöljyä, aloe veraa, pantenolia ja helokkiöljyä. Inci kokonaisuudessaan ja tarkemmat tuotetiedot täällä.

Tuoksusta on mainittava sen verran, että tässä oli taas pitkästä aikaa tuote, jonka tuoksun koin todella omituisena herkullisesta kuvauksestaan huolimatta. Tuotetietojen mukaan shampoossa tuoksuvat kookos, mango ja appelsiini. En jotenkin saa yhtään kiinni näistä tuoksuelementeistä SOOMin shampoossa. Tuoksu ei avaudu minulle lainkaan hedelmäisenä vaan lämpimänä, ”tummana” (koen tuoksut väreinä) ja jopa aavistuksen itämaisena. Tuoksu ei ole epämiellyttävä mutta ei herkullinenkaan. Tuoksu, joka ei heti viestitä mitä tarinaa se haluaa kertoa.

SilkOilOfMorocco_IMG_5619

Argan Rep-Hair Protein Masque 36€ / 200 ml

Todella hyvän tuntuinen naamio. Selvittää erinomaisesti ja tekee hiukset ultrapehmeiksi ja sileiksi. Naamio sisältää muutaman silikoniyhdisteen mutta niiden rooli on lähinnä vaikuttaa naamion levittyvyyteen ja kosmeettiseen fiilikseen, todelliset hoitotehot tulevat proteiinipitoisesta Keratrix-yhdisteestä (proteiini tulee carob-puun siemenistä), pantenolista, argan- ja kookosöljystä ja muutamasta tehokkaasti pehmentävästä ja silottavasta kvatista.

Nyt kun jokaiseen hiustenpesusessiooni on elokuusta saakka kuulunut hiusten värin ylläpito suoraväripigmenteillä, suosin hoitoaineena naamioita jotka pysyvät hiuksissa pikahoitoainetta paremmin paksumman koostumuksensa vuoksi. Argan Rep-Hair -naamio on ollut viime kuukausina kokeilemistani paras hoitoaine Kreikassa käyttämäni ihanan Apivita-naamion ohella. Suositus tälle! Vaikka hinta on tietysti suolainen.

.

Loppuun vielä nopea sivellinhehkutus, ovat samalta maahantuojalta ja samaa Silk Oil Of Morocco -sarjaa. (Vaikkakaan en ymmärrä mitä meikkiharjoilla on tekemistä arganöljyn kanssa…)

SilkOilOfMorocco_Ovaaliharja_Blush220_IMG_5733

Ovaali- eli tuttavallisemmin ”hammasharja”meikkisiveltimet ovat viimeisintä hottia sivellinrintamalla, ja ehkä monelle teistäkin jo tuttuja muista blogeista tai YouTube-kanavilta. Vegaanisten sivellinten materiaali on synteettistä, superpehmeää taklonia ja niitä on saatavilla kaiken kokoisina pienistä peiteainesiveltimistä suuriin puuteriharjoihin.

Sain kokeiltavaksi viiden siveltimen ovaaliharjasetin joista #220 Blush -sivellin (kuvassa) muodostui välittömästi suosikikseni. Näistä on tulossa vielä tarkempi esittely blogiin, mutta aikatauluni tuntien (…esittelyyn voi mennä parikin kuukautta), en malttanut olla nostamatta tätä ihanaista #220-harjaa esiin jo nyt.

Olen taas palannut pitkän meikkivoidejakson jälkeen mineraalimeikkipohjaan ja ihan rakastunut levittämään mineraalijauheen hammasharjasiveltimellä. Mä aina hoen täällä elämyksellisyyttä ja siitä on jälleen kyse! En koe, että ovaaliharja välttämättä levittää mineraalipohjan sen peittävämmin tai ”paremmin” kuin kabuki, mutta harjailu tuntuu niin ihanalta…! Silk Oil Of Moroccon ovaaliharja on pehmeämpi kuin yksikään käyttämäni kabuki.

Tämän tyyppisillä tiheillä siveltimillä on myös ihonhoidollinen vaikutus kuivaharjauksen muodossa. Kabukilla pyörittely käy sekin ihon kuivaharjauksesta, mutta ovaaliharja tuntuu vielä tehokkaammalta. Kuivaharjaus pehmentää, kirkastaa ja joidenkin lähteiden mukaan jopa napakoittaa ihoa. Tietenkään kasvoja ei harjailla samalla intensiteetillä kuin vartalon ihoa, eikä tarkoituksena ole jynssätä irti kuollutta ihosolukkoa, mutta kevytkin harjailu vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa ja parantaa kasvojen väriä.

SilkOilOfMorocco_ovaaliharja_Blush220_IMG_5732

Kookkain sivellin, #250 Foundation Brush, on minun kasvoilleni liian suuri meikkipohjan levitykseen, mutta poskipunasivellin #220 on juuri täydellisen kokoinen. Ai että mä tykkään tästä…! Blush-sivellin maksaa 30 €.

Taas harmittaa kun videoesiintymiseni on niin surkeaa, näistä harjoista olisi ihana kuvata video. Mutta niitähän löytää Tubesta parempien esiintyjien toteuttamina – tässä esimerkiksi Silk Oil Of Moroccon oma video. Siveltimiin koukuttuu jo melkein pelkästään videota katsomalla, käsittely näyttää niin ihanalta ja kasvohoitomaiselta..! Taidan kokeilla omaa #250-harjaani ihonhoitotuotteiden levitykseen meikin sijaan, voisin kuvitella että näillä olisi mukavaa pyöritellä kasvoille puhdistustuotteitakin…. <3

Silk Oil Of Morocco -tuotteita saa ainakin maahantuojan verkkokaupasta, ja näiltä jälleenmyyjiltä ympäri Suomen. (Verkkokaupassa siveltimet löytyvät vähän epäloogisesti polulla Verkkokauppa –> Mineraalimeikit –> Tarvikkeet.)

Muita ovaaliharjoihin jo ihastuneita?

Kommentit (20)
 1. Tuli sellainen kysymys mieleen lukiessani tekstiä, että jos tuo puu on uhanalainen, niin miten niistä riittää öljyä kosmetiikkamarkkinoille?

  1. En osaa sanoa miten riittää, olen itsekin ihmetellyt miten näin harvinaista öljyä riittää kosmetiikkateollisuuden tarpeisiin ympäri maailmaa markettituotteista luksukseen. Oletettavasti tuotteissa käytetyt arganöljymäärät ovat aika pieniä. Silti, on mielenkiintoista että vain yhdessä ainoassa maassa tuotettua kasviöljyä voi riittää koko maailman kosmetiikkateollisuudelle.

   Täältä löysin taustoja argan-puun uhanalaistumiselle kompaktissa muodossa:
   http://okabo.org/arganoljy/uhanalainen-arganpuu/

   Pähkinöiden kerääminen ei myötävaikuta puun uhanalaiseen asemaan vaan puiden häviäminen johtui hakkuusta polttopuuksi. Puiden hakkaus kiellettiin Unescon maailmanperintökohde -statuksen myötä ja, Okabo-sivun mukaan, ”Samaan aikaan eri puolille Marokkoa perustettiin valtion valvonnassa olevia, Fair Trade-periaattein toimivia naisten osuuskuntia, joilla on tavoitteena suojella Arganpuumetsiä löytämällä niille kestävää taloudellista käyttöä, kuten tuottaa kallisarvoista Arganöljyä.”

   1. Tuo oli mukava saada tietää, että öljyn käyttö ei sinänsä uhkaa itse puiden elämää ja selviytymistä.

    Ja veikkaisinpa skeptisyydessäni, että markettitason tuotteissa ei aina ole nimestä huolimatta edes käytetty öljynä koko arganöljyä vaan jotain halvempaa korviketta.

    1. ja veikkaisinpa skeptisyydessäni, että markettitason tuotteissa ei aina ole nimestä huolimatta edes käytetty öljynä koko arganöljyä vaan jotain halvempaa korviketta.

     Mä taas en oikein usko tähän, jos incissä lukee ”argan-öljy” (eli argania spinosa kernel oil), niin kyllä siinä käsittääkseni täytyy ihan aitoa arganöljyä olla.

     1. Ahaa, no sitten uskon kyllä sinua. Olet auktoriteettiasemassa minulle näissä asioissa. :)

 2. Minusta tuo siveltimen väritys on outo, ihan kuin se olisi likainen kun harjasten päät ovat tummat. Se tekee siitä minusta vastenmielisen näköisen :D

  1. Hahah ^_^ Mulla ei käynyt mielessäkään tällainen, olen tottunut sivellinten tämänkaltaiseen väritykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *