Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiusviikko: Weleda Oat

Päivän tuote-esittelyssä tapaamme Weledan Kaura-tuotteet kuiville ja vaurioituneille hiuksille.

Weledan valikoimassa ei ollut hiustuotteita kun itse aloin vuonna 2009 käyttää luonnonkosmetiikkaa, mutta ilmeisesti merkillä on joskus menneisyydessä sellaisia ollut. Uudet hiustuotteet ilmestyivät valikoimaan tänä vuonna, ja Suomessa ne lanseerattiin loppukesästä. Shampoita on kolme: Kaura kuiville hiuksille, Hirssi normaaleille ja Vehnä rasvoittuville. Hoitoainepuolella on vain kaksi Kauraa (normihoitoaine ja tehohoito) sekä Rosmariini-hiusvesi.

Weledan kaikki hiustuotteet on NaTrue-sertifioitu.

WeledaOatReplenishing_tuotteet

Oat Replenishing Shampoo

Koostumus: kellertävää geeliä, paksuus ok. Kämmeneltä lattialle -”vaara” olemassa, mutta geeli alkaa vaahdota saman tien kun kämmeniä hieroo yhteen, jolloin se ei myöskään ehdi valua lattialle.

Tuoksu: selkeän luonnonkosmetiikkamainen eli yrttimäinen tuoksu, vaahdottaessa esiin nousee myös jotain mentolin tapaista jota ei haista yhtä selkeästi pullon suulta, vai olisiko tämä jonkun sitrushedelmän kuoren eteeristä öljyä.. Joka tapauksessa vaahdotuksessa vapautuva tuoksu on miellyttävä, persoonallinen ja mielenkiintoinen.

Vaahtoavuus: runsas, shampoo alkaa vaahdota todella likaisissakin hiuksissa heti. Vaahto on miellyttävän liukasta ja leviää helposti kaikkialle. Vaahdon koostumuksesta täydet pisteet! :)

Hoitavuus: ei tunnu mainittavan hoitavalta vaahdon kermaisuudesta huolimatta.

Pesuteho/narskuvuus: pesee nitiseväksi ja tuntuu hyvin pesevältä, mutta pituudet jäävät silti aika selviksi.

Fiilis hiusten kuivuttua: oikein hyvä! Hiukset ovat ilmavat ja ryhdikkäät, tyvi tuntuu puhtaalta.

WeledaOatReplenishing2

Oat Replenishing Conditioner

Koostumus: hyvin paksu ja voidemainen, samankaltainen kuin Laveran Hair Pro -hoitoaineissa.

Tuoksu: mieto, kyllä tässä kauran haistaa.

Hoitavuus/kosmeettinen fiilis: tuntuu hyvin samanlaiselta kuin Laveran hoitoaine, selvittää kiitettävästi mutta ei tee hiuksista liukkaita.

Fiilis hiusten kuivuttua: tässä poiketaan Laverasta, hiukset ovat paljon pehmeämmät ja sileämmät eivätkä yhtä sähköiset. Eivät myöskään raskaan lättänät vaan ilmavat.

Yleisarvosana: aika hyvä hoitoaine ollakseen luonnonkosmetiikkaa, mutta ei yllä ihan kärkipäähän vaikka hiukset kuivuttuaan ovatkin erittäin miellyttävän tuntuiset. Huippusijoitukseen päästäkseen hoitiksen on minun kirjoissani silotettava hiukset jo huuhteluvaiheessa – ja sellaisiakin hoitsikoita oikeasti löytyy luonnonkosmetiikan puolelta – ilman synteettisiä apuaineita… ;)

Koska valikoimassa on vain kaksi varsinaista hoitoainetta, sanoisin, että Kaura-perushoito sopii kaikille hiustyypeille ja Kaura-tehohoito paremmin niille todella kuiville ja huonokuntoisille.

Hoitoaineessa pääasiallisina pehmentäjinä toimivat rasva-alkoholit ja rasvahappoglyseridit, vasta hajusteiden jälkeen tulevat ne tehokkaimmat pehmittäjät kuten kookos- ja jojobaöljy. (Hassua että ’parfum’ on niin korkealla näin miedosti tuoksuvassa tuotteessa..! Tai sitten hajusteita on vähän, ja niiden jälkeen tulevia ainesosia tietysti sitäkin vähemmän…) Arvelen, että hiukset jäävät niin ilmaviksi ja kevyiksi juuri siksi, että puhtaita öljyjä on hoitoaineessa suhteellisen vähän ja hiusta hoidetaan kevyemmin pehmentävillä ainesosilla.

Weledan shampoilla on hintaa 14,95€ ja hoitoaineella 17,95€ (hintatiedot Hyvinvoinnin Tavaratalosta).

* * Tuotteet on saatu Weledan PR-toimistolta * *

P.S. Anteeksi kun en ole ehtinyt vastaamaan kunnolla viimeisimpien postausten kommentteihin, kaikki olen kyllä lukenut ja vinkkejä otettu talteen :)

Kommentit (4)

 1. Jasminia

  Koska kukaan ei ole tätä postausta vielä kommentoinut, teenpä sen siis itse, vaikkakin näin jälkijunassa! =)

  Mukava kuulla, että nämä tuntuivat niin hyviltä. Olen harkinnut ostavani, mutta jotenkin hinta tuntui sen verran korkealta, että ajattelin kytätä jotain tosi hyvää tarjousta, kun shampoista ei minulla pulaa kuitenkaan ole… En vain ole varma, minkä näistä shampoista sitten valitsisin. Hiukseni eivät ole lainkaan rasvoittuvaa sorttia (kerran viikossa pesu on aina riittänyt, kun en muotoilutuotteitakaan käytä) ja pikemminkin kärsin päinvastaisesta ongelmasta eli atooppinen iho saa kuivan päänahkani herkästi kutisemaan. Olen kuitenkin huomannut, että monet hilseongelmaan suunnitellut luonnonkosmetiikan shampoot ovat jopa rauhoittavampia kuin ne kuivien hiusten tuotteet. Hellävaraisin ja kutinaan parhaiten tehoava shampoo onkin ollut nyt tällä hetkellä testaamani Santen Lava Power, jossa runsas savipitoisuus varmasti rauhoittaa ja tasapainottaa niin kuivaa kuin rasvaistakin päänahkaa niin tehokkaasti. Toinen melko hyvä on Logonan Akaasia-shampoo herkälle päänahalle. Eli olisiko sitten testattava tästä sarjasta sekä tämä kuivien hiusten että hilseshampoo ennen koko pullon ostoa…

  Hui, pahoittelen kilometrikommenttia! Sen vielä lisäisin, että itse asiassa Weledan valikoimissa on kyllä ollut ennen näitä uusiakin koko ajan shampoita (kolme erilaista muistaakseni) ja se yksi Jojoba-hoitoaine, jonka muistaakseni joskus muinoin arvostelitkin blogissa. Näitä shampoita ei vain ole ollut jostain syystä myynnissä Suomessa. Itse ostin vielä viime vuonna joko FeelUniquen tai Look Fantasticin kautta Weledan Rosemary & Ginger -shampoon ja siis ihan kuranttia tavaraa, ei vanhentunut päivämäärä tms. Ja näyttää noita vanhoja puteleita olevan vielä nettikaupoissa siellä täällä tarjolla (mm. LF:ssa). =)

  • Sanni

   Kiva kun kävit jättämässä kommentin! :)

   Sen vielä lisäisin, että itse asiassa Weledan valikoimissa on kyllä ollut ennen näitä uusiakin koko ajan shampoita (kolme erilaista muistaakseni) ja se yksi Jojoba-hoitoaine, jonka muistaakseni joskus muinoin arvostelitkin blogissa.

   Weledan Jojoba-hoitoaine…? Nyt veikkaan että sekoitat johonkin toiseen blogiin, minä en ole koskaan käyttänyt kyseistä tuotetta (enkä varmaan kuullutkaan siitä..! :)) Kävin läpi kaikki blogini 11 Weleda-postausta varmuuden vuoksi enkä löytänyt niistä mitään mainintaa ko. tuotteesta.

   Jännä miten huonosti Weledan maahantuojallakin on tietoa merkin hiustuotehistoriasta… Nimittäin ihan maahantuojalta kuulin, että nämä ovat Weledan ensimmäiset shampoot ja hoitoaineet (kysyin asiasta erikseen). Toki uskon sinua siinä, että heillä kuitenkin hiustuotteita on ollut, mutta hämmentää miten huonosti merkin kanssa työskentelevät ihmiset tuntevat tuotevalikoiman historiaa.

   • Jasminia

    Kyllä, olet oikeassa! Sori! Sekoilin! Muistelin Dr Hauschkan Jojoba & Marshmallow -arvosteluasi. Sellainen kai on sentään ollut…?

    Weledalla oli esim. Rosemary & Ginger -sarjassa shampoo ja hoitis, Calendula & Chamomile -setti samaten. Muistelisin, että kolmaskin pari oli, mutta en nyt sitä löydä mistään, joten voi olla, että niitä oli vain nuo kaksi (plus sitten Rosemary Hair Lotion ja Oil erikoistuotteina).

    Lisäksi mulla on tässä Weledan tällainen vanha katalogi (suomenkielinen jopa), jossa ei valitettavasti lue painovuotta, mutta veikkaan 2006 (siinä on Skin Food -klassikkovoide esitelty ”UUTUUS! Syksy 2006” ). Tästä löytyy jopa vielä vanhempia hiustuotteita, jotka ovat kaikki turkooseissa pakkauksissa ja nimet ovat Rosemary Schampoo, Chestnut Schampoo, Rosemary Hair Lotion ja Rosemary Hair Treatment. Näitä en muista nähneeni itse kaupoissa (käytin vuonna 2006 pääasiassa aina Urtekramin hiustuotteita, joten en näitä olisi noteerannutkaan kyllä), mutta kun ne on Suomen Weledan esitteessä esitelty, oletan niiden olleen saatavilla. Hassua, ettei maahantuojalla ollut muistikuvia/infoa näinkin tuoreesta historiasta, mutta täällä tämä katalogi ja viime vuonna ostettu shampoopullo ihan oikeasti nököttävät. =)

    (Laitan tähän yhden linkin, jossa näkyy tuo minulla oleva shampoo: http://www.amazon.co.uk/Weleda-Rosemary-Ginger-Shampoo-250ml/dp/B001EXIVRQ )

    • Sanni

     Muistelin Dr Hauschkan Jojoba & Marshmallow -arvosteluasi. Sellainen kai on sentään ollut…?

     Jeps, on ollut :)

     Tulikin muuten mieleen, että Weledan maahantuoja ymmärtääkseni vaihtui ihan viime vuosina. En nyt ole ihan satavarma, mutta muistelen ettei Natural Goods Company(entinen Natcos) ollut Weledan maahantuoja vielä silloin kun aloin tehdä heidän kanssaan yhteistyötä. Mutta voin myös sekoittaa johonkin muuhun firmaan… Ajattelin siis vain, että ehkä tuo voisi selittää maahantuojan heikkoa kokonaiskuvaa merkin valikoiman menneisyydestä. :)

     Ilmankos en muuten itsekään muista Weledan hiustuotteita, jos niitä on mahdollisesti ollut Suomen valikoimassa around 2006. Aloin kiinnittää huomiota luonnonkosmetiikkamerkkien valikoimiin vasta vuodersta 2009 jolloin siirryin luonnonkosmetiikan käyttäjäksi. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.