Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiusviikko: tumpelon kampaus viidessä minuutissa

Calling all fellow hair-dummies!

Oletko kuten minä, ”pese-ja-mene” ihminen? Tupeerauksistasi tulee naurettavia takkukasoja? Kiharrin pysyy hädin tuskin kädessä? Letitys – yhtä hyvin voisit kysyä osaanko virittää pianon..!

Kun minun on pakko saada hiukset edes jollain lailla siististi niin että tulos muistuttaa etäisesti kampausta, turvaudun seuraavaan rutiiniin. Tähän ei tarvitse tupeeraustaitoja tai minkäänlaisia muotoilulaitteita, vain seuraavat kapistukset:

* Kuivashampoota

* Hiuskiinnettä

* Silottavaa, kiinnittävää voidetta

* Hiussolki

     Hiustenpikalaitto1

Moi! Aamutukka. Pesty edellisenä päivänä. Aloitan harjaamalla hiukset selviksi.

Hiustenpikalaitto2

Step 1: suihkin tyveen reilusti kuivashampoota. (Kiva wtf-ilme kuvassa.)

Hiustenpikalaitto3

Step 2: möyhin hiuspohjaa pää alaspäin niin että kuivashampoo leviää hyvin kaikkialle tyveen.

Hiustenpikalaitto4

Tulos: tyvi on kohonnut ilman tupeerausta. Jee!

Hiustenpikalaitto_kieputus

Step 3: vedän hiukset taakse ja kieputan toiselle puolelle löyhän ”pötkylän” kuvan tyyliin (mutta löysemmin ja ohuempaan hiusosioon, kuva on toisesta tilanteesta). Kiinnitän hiukset hainhammassoljella.

Hiukset nousevat edestä kivasti mutta latvoille pitää vielä tehdä jotain – ne roikkuvat takana kuivana, kiillottomana hamppuvyyhtinä.

Hiustenpikalaitto5

Step 4: otan sormiin silottavaa muotoiluvoidetta ja pyörittelen hamppulatvoista sileän rullan. Kiinnitän rullan hiuskiinteellä.

Valmis!

Tällä lookilla menin lauantaina kummityttöni synttäreille.

Hiustenpikalaitto6

”Kampaus” ei ehkä ole maailman tyylikkäin siltä puolelta jolla hiusklipsi on kokonaan näkyvissä, mutta ei haittaa. :) Hiukset ovat siistit ja yritystä vähän enemmän kuin perusponinhännässä!

Minun luottoväkerrykseni! :) (Varmasti enemmän kuin tuttu näky minut tunteville ihmisille..! ^_^)

Mitä viiden minuutin pikapelastuksia muilla tumpeloilla on? :)

Kommentit (69)

 1. Tanja

  Kiitos Sanni tästä ohjeesta! Elämäni ensimmäimmäinen onnistunut kampaus. :)

 2. Miukuli

  Minulla on ohut ja lasimainen tukka, joka on tyvestä liukas ja kiiltävä mutta latvoista hamppuinen hiirenhäntä. Eli juuri sellainen masentava suomalainen hiuspehko :D Minun pelastukseni on mummopaplarit!! :) Aamulla kosteaan tukkaan hieron öljyä (latvoihin) ja suihkautan lämpösuojaa kaikkialle hiuksiin. Sitten kieputan tukkaosiot isoille papiljoteille ja föönaan kuivaksi. Tässä menee aikaa n. 20 – 25 min.

  Tällä menetelmällä saan muhkean ja terveennäköisen upean tukan :) Ja tällä menee vielä se toinenkin päivä, eli ei latistu täysin edes nukkuessa. Hiukset näyttävät oikeasti ehkä ainakin puolet paksummilta tuon papiljotti-kuivauksen jälkeen. Hiukseni ovat mitaltaan hieman yli olkapään.

  Ja jos haluaa kunnon party-lookin, niin sittenhän noita papiljotteja voi pitää vähän kauemmin ja muokata jälkikäteen vielä vaikka vähän hiuspuuterilla :)

 3. smelly cat

  No mun mielestä toi sun hainhammas-kampaus on söötti :)

  Tuli muuten kuivashampoosta mieleen tyhmä kysymys; kuuluisko sen lähteä hiuksista kokonaan yhdellä shampoopesulla? Koska kun meikäläinen käyttää kuivashampoota, ja sitten pesen hiukset (käytössä Bonacuren ja Redkenin shampoot), niin hiukset on aina lähmäisen tuntuiset pesun jälkeenkin, vasta tokan shampoopesun jäljiltä ne tuntuu puhtailta. Notta teenkö jotain väärin, vai eikö toi Klippoteket vaan tahdo olla mun kaveri? (heh :)

  • Sanni

   Tuli muuten kuivashampoosta mieleen tyhmä kysymys; kuuluisko sen lähteä hiuksista kokonaan yhdellä shampoopesulla?

   Riippuu ihan ko. kuivashampoosta, kaikki ei lähde. Stydimmät vaatii kolmekin pesua, ellei enemmänkin. Mulla esim. Kicksin Styling-kuivashampoo vaatii kolme pesua lähteäkseen kokonaan.

   Klippoteket’kin on aika voimakkaasti tarttuvaa, eli voi hiuslaadusta riippuen hyvinkin vaatia useamman pesun.

   Et tee mitään väärin, don’t worry! :)

 4. Jenny

  Muuten tuli noista hiusklipseistä mieleen, että kun tykkää sellaisia käyttää niin oletko kuullut Flexi8-klipseistä? Niitä käyttää monet ”hiushifistelijät” eli ovat hellävaraisia! Niitä saa tilattua vain heidän omilta sivuiltaan mutta tulivat nopeasti, tilasin äidilleni niitä lahjaksi :) Ihan vinkkinä jos haluat vaihtelua klipseihin :)

  Mulla itsellä on neljä eri kampausta: hiukset auki, ponnari, letti ja donitsinuttura. Donitsinuttura on helpoin tehdä vähän likaisiin ja kuivashampoisiin hiuksiin (Batiste XXL volume<3) ja teen sen sellaisella H&M:n donitsilla. Teen sillä rullaustekniikalla eli rullaan hiukset siihen donitsin ympärille ja lopuksi tungen vielä pompulaosuuden donitsin sisälle niin nuttura tulee ihan päähän kiinni eikä tarvi mitään pinnejä :) Tää on oikeasti tosi helppo, vaikka ei mullakaan ekalla kerralla onnistunut! Jos tuon tyylisestä nutturasta tykkää niin se on kyllä helppo opetella :) Tsemppiä kampausharjoitteluun, mulla on tällä hetkellä työn alla ranskanletti :'D

  • Sanni

   oletko kuullut Flexi8-klipseistä?

   En ole kuullut (tai jos olen niin oli vaipunut unholaan ^_^), joten piti googlata. :) Näyttää kauniilta, mutta mun ensimmäinen ajatus on: miten tuo pitää nutturan kasassa ja paikallaan..? Kun siinä on vain tuo yksi puikko joka menee hiusten läpi. Verrattuna hainhammasklipsiin jossa hampaat ”porautuu” tukkaan, tuollainen puikkosysteemi tuntuu tosi kevyeltä…. Oletko kokeillut omiin hiuksiin? Miten pysyy?

   • Tiltu Kultu

    Minuakin kiinnostaa!

   • Jenny

    Olen kokeillut niitä paria eri kokoa joita äidilleni tilasin, toinen piti perusponnarin hyvin kiinni ja toisella kokeilin noita nutturahärdellejä, eli kun hiukset kieputti tiukasti nutturalle ja sitten laittoi sen puikon ihan päätä myöten nutturan puolelta toiselle ja kiinnitti sillä joustavalla kahdeksikolla niin se pysyi tosi tukevasti! Pitää vaan olla tarpeeksi pieni klipsi, liian iso tietysti valuu, mun aika ohuissa hiuksissa M-koko oli jo liian iso, S:llä pysyi nutturakin.

    • Sanni

     Kiitos Jenny :)

 5. E

  Sulla on ihan mahtava tukka ja mun mielestä sulle sopisi ihan älyttömän hyvin ”sivuletti”,eikä sen pitäisi olla vaikea, kun letin teon saisi aloittaa olkapäältä ja siihenhän sä näet hyvin. Itse käytän myös valkkia tosi usein sivunutturaan ja laitan ison klipsikukan siihen päälle. Helpompi laittaa sivulle, kuin takaraivolle. Itse en ole myöskään mikään kaksinen tukanlaittaja, mutta olen yrittänyt opetella ahkerasti ja edistynytkin jonkin verran. Mun tukka on luonnontilassaan roikkuva, liukas ja yhteistyöhaluton. Suosittelen sulle myös suoristusraudan ostamista, ihan pelkkä tukan ”mankeloiminen” sen kanssa tekee ihmeitä. :-)

 6. Jessi

  Sulla kun on noin pitkä tukka, niin sun kantsis kokeilla nepparillista nutturavalkkia! :) Hiuksen latvat kiepautetaan avatun valkin ympärille ja sitten valkkia vain pyöritetään päätä kohti. Lopuksi neppari kiinni, ja vähä ny’itään hiuksia neppari kohdan päälle ja voi vielä laittaa pari pinniä tukemaan. :) Tähän tapaan: http://www.youtube.com/watch?v=A4C0PE62Cvw
  Ja vielä helpompi tuo on tehdä jos teet ensin ponnarin siihen kohtaan mihin nutturan haluat..näin hiuksia on helpompi hallita ja pyörittää :)

  Hiuslassolla saa myös helposti piristystä tavalliseen ponnariin ja sillä voi myös tehdä kivan niskanutturan :) http://glitter.fi/2013/07/12/hiuslasso/

 7. momo

  aika monissa kauneusblogeissa, joita muuten tykkään lukea, bloggaaja usein nälvii ja vähättelee itseään. mun mielestä sitä on aivan hurjan ärsyttävää lukea! esim. joo joo, tiedän että tämä ja tämä minussa on karseaa ja se näkyy kuvistakin, anteeksi nyt vain kun joudutte siitä kärsimään! ja ne jutut ovat AINA sellaisia, mitä en ole lukijana huomannut ennen kuin bloggaaja niistä vaivautuu huomauttamaan sellaiseen sävyyn, joka kielii mielestäni lähinnä heikosta itsetunnosta. nyt tuli mieleen, että ehkä yksi syy tuohon itsensä haukkumisen ilmiöön löytyy tämän postauksen kommenteista. kun joku esittelee jotain mitä ei miljoona muutakin blogia tai lehteä, se on kai jotenkin haukkumiselle altistava aihe. varsinkin jos voi todeta kepeästi että hei, tiedän ettei tämä ole täydellinen mutta se kelpaa, niin jotkut sitten katsovat voivansa haukkua..? kyökkipsykologisointiin taipuvainen kun olen, tulee mieleen, että ehkä kauneusblogeissa on jokin kollektiivinen mielentila jossa vain täydellinen kelpaa ja olemattomat pikkuvirheet on lytättävä itse jottei kukaan muu voisi. hohhoijjaa. tekisi joskus mieli perustaa jokin kapinakauneusblogi, jossa esittelisin ihan tieten tahtoen takkutukkaani ja ”90s grunge/junkie chick” -meikkejäni :D siinäpä olisi haukkujille evästä! :D (tiedän, en ole ihan terve, mutta ihmisien närkästyttäminen antaa minulle outoja kiksejä. olen kai juuttunut teinin tasolle.. :D)

  nosiis, pointti oli, että kummallista kun pitää tuolleen vaan haukkua. mielestäni kritiikki on varsin ok (jos puhutaan asioista, eriasia ulkonäköön liittyen!) ja mua ärsyttää sellainen ”naiskulttuuri”, missä kaiken on oltava niin puspus-ihanaa, mutta joku kampauksen (ja ulkonäön tai henkilön haukkuminen on kyllä ihme touhua. bloggaaja altistaa itsensä kritiikille, ja olisi kivaa, jos lukijoilla olisi sen verran kunnioitusta että ymmärtäisivät hyvän maun rajat (sanoo hän ja menee kiusaamaan koksuja ja persuja näiden kommenttilaatikoihin xD)

  ihanaa, että esittelit kampauksesi!! musta se oli kiva ja oivaltava :) oon ihan älyttömän kade sun kutreista ;)

 8. candycane

  Yksi kiva, helppo ja huomattavasti todellisuutta vaikeamman näköinen kampaus on mermaid tail braid : http://www.youtube.com/watch?v=8xZWRwfib7U

  En itse yleensä edes tee kahta lettiä, vaan yhden tavallisen, löysän ”väärinpäin” letitetyn letin (letitän siis suortuvat toistensa ali enkä yli, aivan yhtä helppoa kuin normaali letti :)). Sitten hiukan löysään sitä ja erotan suortuvia sivuille videon tavoin. Olen itsekin aika huono laittamaan hiuksia, mutta tämä kampaus on superhelppo – onnistuu taatusti, jos osaa tehdä tavallisen letin. Tällä yksinkertaistetulla versiollakin saa muhkeutta ohuisiin hiuksiin :)

 9. Sanna L.

  Täällä myös yksi tumpelo! Tukkaa on minulla paljon ja se on luonnontapuisa. Aikaisemmin se oli myös todella kuiva mutta oikeat shampoot yms ovat sen pelastaneet. Siskoni osaa meikata ja laittaa hiuksia niin hän on jopa opettanut minua miten hiukset suoristetaan ja tuopeerataan ”oikein”! Lisäksi tietyssä pituudessa hiukseni alkavat liukua päätä myöden joten oikea pituuskin hiuksissa vaikuttaa paljon :-) Siskoni sanoi että perus jutut on opittavissa mutta muuta ei voi edes harjoitella, tulee kuulemma luonnostaan.. Ei tule minulla… :-)

 10. Nimetön

  Pakko kommentoida kun jo joskus lukiessani vanhoja postauksia huomio kiinnittyi ”hiustumpelouteesi”. Ymmärrän motivaation puutteen, mutta eikö sitä motivaatiota saisi jostain kaivettua jos kuitenkin haluaisit osata tehdä kampauksia? Ymmärrän hyvin sen tuskan kun perusasiatkin ovat vaikeita, minun piti opetella kaikki ponnarin teosta lähtien ja lavallinen letti tuotti todella pitkään vaikeuksia. Mutta mitä enemmän harjoittelin, sen nopeammin opin uusia kampauksia, ja nyt tarvitaan yleensä vain pari yritystä. Alku on kaikista hankalin mutta kyllä se siitä lähtee. :)Teen yleensä niin, että katson youtubesta videon ensin kaksi kertaa läpi, minkä jälkeen katson sen vielä kaksi kertaa yrittäen samalla itse. Sen jälkeen alkaa yleensä jo luonnistua. Älä yritä heti vaikeita kampauksia vaan aloita pikkuhiljaa, loppukin harjoitteluinto katoaa jos käsiin jää kerta toisensa jälkeen pelkkä epämääräinen takkukasa. Mikset pidä ponnareita? Sivuponnarista saa siistin ja juhlavankin jos tekee hiuksiin reiän ponnarin yläpuolelle ja tunkee hiukset siitä läpi. Ja kai osaat pitkätukkaisena tehdä ihan tavallisen letin? Tee sivulle jos tuntuu helpommalta nähdä koko ajan mitä tekee. Voisin ehdotella loputtomiin, helppoja kampauksia on oikeasti todella paljon! Minusta tuo sinun kampauksesi vaikutti melkein monimutkaiselta, koska käytit muotoilutuotteita. Ja jos jokin kohta näyttää epämääräiseltä tai kampaus ei ole tarpeeksi juhlava niin senkun tökkää siihen esim. kukkapinnin! Muuttuu heti paljon hienomman näköiseksi. :D

  Ja tuosta flexi8-puikosta vielä, en ole itse saanut sellaista näppeihini mutta tiedän että niitä suorastaan ylistetään. Ihan perus puikkonuttura pitää pitkässä tukassa uskomattoman hyvin kun sen oppii tekemään ja on tosi hiusystävällinen. Etsi youtubesta vaikka hakusanalla ”stick bun” ja testaile kynällä tai syömäpuikolla (tosin olen huomannut että opin tekemään puikkonutturoita vasta kun sain oikean nutturapuikon, piti paljon paremmin). :) Ja hiusviikko on kivaa luettavaa, lisää tällaista!

 11. Maijastiina

  Tulipa nyt mieleen tällainen vanha kikka, että perusponnarin voi tuunata seuraavasti:

  Löystä ponnaria hieman irti päänahasta. Työnnä kaksi sormea alhaalta ylös päänahan ja hiuslenksun välistä. Eli siis puolivälistä ponnarilla olevia hiuksiasi. Nyt nappaa ponnarin vapaa pää kahden sormesi väliin ja vedä ponnarin vapaa osa läpi päänahan ja lenksun välistä sormien mukana. Tekee sellaisen pienen kierteen ponnariin. Voit myös kokeilla pujottaa sormet ylhäältä alas. Tosi nopea tehdä. Sormien pujotus vaan vaatii vähän tekniikkaa. Tähän on myyty apuvälineenä tikkua, jonka toisessa päässä on lenkki.

  Hankala selittää ilman kuvia, mutta olen nyt junassa, joten en ehdi kaivaa kuvitusta. :/

  Letit olen itse oppinut tekemällä alkuun toisille. Huomattavasti helpompaa kuin itselle. ;) Sitten jatka perusletillä harjoittelua omaan päähän. Letitä hiukset aina siivouspäiväksi, salitreeniin tms., niin hommaan tulee rutiinia. Ranskis yms. vaikeammat vaativat jo oman sormitekniikkansa, jos itselle tekee. Netissä on kyllä hyviä videoita. Itse rutinoin ranskiksen aikoinaan, kun letitin hiukset joka päivä hotellisiivoustöihin lähtiessäni. Silti se edelleen toisinaan sotkeentuu varsinkin niskasta, mutta sitäpä se on kampausten kanssa. :)

 12. Jonttu

  Sinulla on aivan älyttömän kauniit hiukset tuossa ensimmäisessä kuvassa! Oi joi. Itsellänikin monesti hiukset ovat yön jäljilta vähän paremmat ja tuuheammat kuin normaalisti (vaikka mitään yökampauksia en pidäkään, vaan heitän hiukset vain tyynylle ylös; oli muuten tosi hupaisaa lukea sinun nukkumisasennostasi pari postauksta taaksepäin:) ), mutta sitten kampaaminen tekee hiusten hyvännäköisyydelle kauheaa hallaa. :/

  Itse olen varmaan vielä sinua tumpelompi, kun käytän vain yhtä pikkusolkea pitämään ohuita ja luikkaita haituviani kiinni. Lettikin näyttäisi hiuksissani tosi huonolta, kun ovat niin ohuet eivätkä asetu päälaelta hyvin. Poninhännän osaan tehdä, mutta se näyttää mielestäni tyhmältä, jos on lyhyt takaraivo niin kuin minulla.

  Näitä ohjeita kun kommenteista luin, tuli kyllä sellainen himotus alkaa itsekin vähän testailemaan ja kokeilemaan, jos kuitenkin oppisin jotakin tekemään. Mutta ihan jo tuo hiusmateriaalini huono laatu toimii minulle epämotivoivana tekijänä plus se, että koskaan en ole vielä saanut kaunista kampasta aikaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.