Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiusviikko: SIM DS Complex Repair

Tiistain tuote-esittely tulee synteettisen kosmetiikan puolelta; kotimainen SIM Sensitive ja heidän hajusteettoman DS (entinen DermaSyd) -linjansa Complex Repair -duo.

DS-linja koki hiljattain uudelleenformuloinnin, jossa mm. parabeenit ja sulfaatit jätettiin pois. Kuten kemisti Vesa Rämön haastattelusta saimme kesällä lukea, näiden ainesosien ”vaarallisuus” kosmetiikassa on lähinnä urbaania legendaa (käytetyillä pitoisuuksilla ei ole todistettuja haittavaikutuksia), mutta koska tietyt kuluttajaryhmät haluavat sulfaatitonta ja parabeenitonta, sitä heille tarjotaan.

Complex Repair -duo on tarkoitettu kuiville ja vaurioituneille hiuksille, kuten nimestäkin saattaa arvata.

SimDSComplexRepair_

DS Complex Repair Shampoo

Koostumus: läpikuultavaa, vaaleaa, helmiäistä geeliä. Sopiva paksuus.

Tuoksu: tuoksuton.

Vaahtoavuus: vaahtoavuus”herkkyys” on vähän normaalia hitaampi, vaahtoa kyllä tulee mutta ei yhtä nopsaan kuin joillain muilla shampoilla. Johtuu Rämön mukaan sulfaatittomasta koostumuksesta ja pesevien ainesosien laadusta. Vaahdon koostumus on hyvin ”peruskamaa”, ei erityisen liukasta, ei erityisen kermaista, ihan tavallista – jos näin voi shampoosta sanoa! :)

Hoitavuus ja pesuteho: pituudet jäävät aika selviksi ja sormet liikkuvat vaahdossa vaivatta, eli kyllä tässä on hoitavuutta selvästi aistittavissa. Tyvi jää jonkun verran narskuvaksi. Peruspesevän tuntuinen shampoo.

Fiilis hiusten kuivuttua: ilmava, hyvä.

Yleisarvosana: hyvä, hellävarainen, kevyesti hoitava shampoo (pesevät ainesosat disodium laureth sulfosuccinate, cocamidopropyl betaine ja cocamidopropylamine oxide). Sanon ”kevyesti hoitava”, sillä minun arvioasteikollani voimakkaasti hoitavat shampoot ovat eilen esitellyn Burt’s Beesin kaltaisia.

HiuskuvaIMG_8867

Kuva ei liity mitenkään jutun tuotteisiin, se on vain kuvituksena :)

DS Complex Repair Conditioner

Koostumus: jäykähkön paksua, valkoista, voidemaista.

Tuoksu: tuoksuton.

Hoitavuus/kosmeettinen tuntu: selvittää oikein hyvin, tuntuma semi-liukas. Hiukset tuntuvat huuhdellessa sileiltä, selviltä ja kevyen jämäkiltä.

Fiilis hiusten kuivuttua: sileä ja liukas, jämäkkä. Hiukset eivät lentele tai tunnu lässähtäneiltä tai raskailta, vaan sellaisilta… ryhdikkäiltä. Tämä erottaa DS-hoitoaineen viikon muista hoitoaineista. Voimakas silottavuus ja korkea öljyisten/rasvamaisten ainesosien pitoisuus voivat jättää etenkin hennot hiukset lättänöiksi, mutta DS ei tee sitä.

Yleisarvosana: oikein hyvä, tehokas hoitoaine – mutta tuoksuttomuus verottaa elämystä. Hajusteallergikot ja herkistyneet iloitsevat näistä tuoksuttomista tuotteista, mutta minä en. ^_^ (On oikeasti kiehtovaa, miten paljon tuoksu voi vaikuttaa – jos DS tuoksuisi hyvältä, se olisi varmasti tuntunut minusta kokonaisuutena vieläkin paremmalta..! Vaikka hoitotehoon tuoksu ei luonnollisestikaan vaikuta.)

Incistä kiinnostuneille tiedoksi, että vaikuttavat aineet ovat arganöljyä lukuunottamatta synteettisiä. Silikonia on vain yhtä laatua ja se on loppupäässä, kasviproteiinin ja silikonin yhdistelmä hydrolyzed vegetable protein pg-propyl silanetriol.

DS-shampoiden ja hoitoaineiden ovh on 14,90€.

.

* * Tuotteet sain Simin tehtaalta vieraillessani siellä keväällä * *

Kommentit (21)

 1. Nunnu

  Tämä postaus tuli juuri oikeaan aikaan! Nimittäin ajattelin tilata juurikin nämä tuotteet! Ja VINK VINK jos haluat tuoksua aineisiin, laita muutama tippa hajuvettä sekaan (parturista saatu vinkki)!

 2. Anniina

  Hei, olisiko mahdollista saada näihin tuotearvioihin mukaan myös hinnat? :)

  • Sanni

   Se olisi tietysti järkevää… :D Mutta noloudekseni joudun sanomaan, että en esim. SIMin kohdalla tiedä hintaa. :( Laitankin heille välittömästi kyselyn.

   • Henkka (Sim Finland Oy)

    Sekä Shampoon että Conditionerin suositushinta on 14,90 €, jos et ole vielä sattunut saamaan meiltä vastausta kyselyysi.

    • Sanni

     Joo, juuri luin sähköpostin puoli tuntia sitten! :)

  • Sanni

   Noniin, nyt sain hintatiedon: ovh on 14,90€, eli ei todellakaan paha! :)

 3. Tia

  Moikka!

  Tämä menee nyt täysin aiheenvierestä mutta ehkä sen ei ole niin väliä.

  Kiitos sinun, aloitin keräilemään My Little Ponyja vuosi sitten. Keräily on parantanut mielialaani ja saanut minut jossain määrin pois negatiivisesta ajattelutavasta. Syy miksi kerron tämän sinulle, on se, että oli pakko tulla kiittämään, että tutustutit minut tämän blogin kautta noihin ihaniin pastellinvärisiin otuksiin.

  Tästä pääsemmekin sitten siihen, että toivon että tekisit My Little Pony aiheisen postauksen. Pyysin tätä sinulta jo viime syksynä, mutta koska ymmärrän että matkustelu yms. on vienyt aikaasi, päätin että nyt kun olet Suomessa, voisin kysyä uudelleen. :) Jos et ehdi, niin ei sekään mitään.

  Blogisi on muutenkin aivan mahtava, paras meikkiblogi jota luen. Avullasi olen itsekkin kehittynyt meikkaamaan, ja tulevaisuuden haaveena onkin opiskella meikkitaitelijaksi.

  Hyvää joulua sinulle, terveisin Tia.

  • Sanni

   Voi kiitos ihanainen, niin mukavaa kuulla tällaista! <3

   Hei, mä lupaan oikeasti yrittää saada sen jo varmaan 3 vuotta suunnitteilla olleen MLP-postauksen tehtyä..! :) Ongelmana on ollut se, että minun pitää kuvata jutun kuvat lapsuudenkodissani jossa valtaosa G1-kokoelmastani edelleen asuu, ja käyn siellä niin harvoin että ei tunnu riittävän aikaa – tai valoa…! ainakaan talvisin – suorittaa tätä kuvausta. Mutta nyt vietän kotona pidemmän pätkän joulun ja loppiaisen välillä niin yritän tsempata ja saada tuon kuvaushomman hoidettua! :D On se kyllä huvittavaa miten monet postaukset Karkkipäivässä on oikeasti odottaneet parikin vuotta (ja tämän kohdalla jo kolme..!) että pääsevät toteutukseen! ^_^

   Lämmintä ja pörröistä joulunodotusaikaa sinulle..! Ja tule antamaan virtuaalinipistys jos ei tammikuun loppuun mennessä ala tulla ponipostausta..! ;)

 4. Taina

  Olen myöskin tuoksujen ystävä, ehdottomasti. Harmi että on hajuton, muuten voisi olla oikein jees…

  • Sanni

   Meidän pitää vissiin ottaa tuo Nunnun hajuvesivinkki käyttöön..! ^_^ Tosin hoitoainetuubiin tuota hajustetta ei kyllä saa laitettua… Pitäisi puristaa hoitista erilliseen purkkiin ja sekoittaa sinne tuoksua.

 5. Summeli

  Hassua, etta sulfaattien vaarallisuus kosmetiikassa on urbaania legendaa. Itse kun kaytan sulfaatteja sisaltavia pesuaineita, niin iho rajahtaa valittomasti. Saman olen huomannut lapsillani.

  • Sanni

   Herkistymiset ja allergiat ovat toki asia erikseen, mutta eihän kaikkien tarvitse vältellä hajusteitakaan vaikka ne ovat yksi allergisoivimpia ainesosia kosmetiikassa.

  • Veppe

   Se nyt vaan ei ole järkevää puhua ’vaarallisuudesta’ sinällään turvalliseksi osoitettujen aineiden kohdalla vain siksi, että ne ovat joidenkin ihoilla esimerkiksi liian kuivattavia. Samalla kriteerillä melkein mitä tahansa ainesosaa voitaisiin pitää vaarallisena. Itse voisin sanoa rasvanaamani ”räjähtävän” välittömästi esim. manteliöljystä, mutta tuskin kasviöljyä kukaan haluaa tuomita vaaralliseksi..? Ihmiset ovat erilaisia ja tarpeet sen myötä, siksi onkin hyvä että valikoimaa tuotteissa löytyy.

   Nykytrendi leimata aineet kuin aineet ’myrkyiksi’ tai vaarallisiksi on itsessään todella haitallinen, kun kuluttajien vaatimusten takia ainesosia aletaan myynnin ylläpitämiseksi korvata todellisuudessa haitallisemmillakin vaihtoehdoilla. Esimerkiksi perusteeton parabeenihysteria on johtanut jo laajaan allergiaepidemiaan, kun turvallisiksi osoitetut säilöntäaineet korvattiin monissa tuotteissa helpommin herkistävällä methylisothiazolinonella, jonka käytöstä oli aiemmin jo monin paikoin luovuttu.

   Myös niiden sulfaattien laittaminen erityisasemaan on outoa, kun pesuaineiden on tarkoituskin pestä, ja sulfaatit ovat vain yksiä monista pinta-aktiivista aineista. Eivät ne laadullisesti eroa muista millään sellaisella tavalla, joka tekisi niistä jotenkin erityisen pahoja. Se on sitten vaan jokaisen oma tehtävä etsiä sen vahvuiset tuotteet, jotka itselle parhaiten sopivat.

   • NG

    Samaa mieltä :( Ikävää tuo joidenkin tuotteiden kohdalla tapahtunut parabeenien hyllyttäminen ja tujumpien myrkkyjen käyttöönotto. Hyvä, että asiakkaita kuunnellaan – mutta kuluttajien miellyttämisessä mennään joskus ojasta allikkoon.
    Varmaan parabeeneille allergisoituneita on, ja heille säilöntäaineettomia tuotteita onneksi on (esim. Avene apteekeista, täysin säilöntäainevapaita putsareita saa minituubeissa) … Mutta itse seikkailen iloisesti parabeeniviidakossa sieni-ja virusinvaasioiden sijaan :)

   • Helmi

    Mua myös ärsyttää parabeeni- ja sulfaattihysteria. Ihmiset eivät oikein tunnu osaavan ajatella omilla aivoillaan, vaan lähtevät kaikkeen hysterisointiin helposti mukaan. Kiitos hysterian, joudun nyt jättämään kaupassa monet tuotteet ostamatta juurikin noiden parabeeneja haitallisempien säilöntäaineiden takia! Esim. formaldehydin vapauttajia ja methylisothiazolinonea en suostu käyttämään. Ostakoot muut sitten niitä, itse luotan enemmän parabeeneihin… Alkoholi taas luonnonkosmetiikan säilöntäaineena vanhentaa ihoa, joten se siitä. Sulfaateistakaan käsittääkseni ärsyttäväksi ei ole todettu kuin sodium lauryl sulfate (ei siis laureth…), joka onkin vaihdettu siksi juuri laurethiin, joka ei helposti ärsytä.

 6. Veppe

  Olen käyttänyt tuota hoitista, ja vaikka se vaikuttikin yleisesti ottaen ihan hyvältä tuotteelta, niin mun tukasta se teki vähän ikävän karhean ja takkuisen ihan ekasta käyttökerrasta lähtien. Mulla on vaalennettua hiusta enää ihan latvassa, muu on käsittelemätöntä, ja luulen että se oli vaan liikaa sille käsittelemättömälle hiukselle, vaikka sekin haurasta onkin. Ehkäpä vaalennettu hius, kuten sinulla, käyttäytyy kivemmin noiden kanssa..? Korjaaviahan ne toki sanovatkin olevansa.

  Myös se tuoksuttomuus on itselleni aika ankeaa, mutta on minusta silti ehdottoman tärkeää, että tuoksuttomiakin tuotteita löytyy. Toisin kuin vahva/epämiellyttävä hajustus, tuoksuttomuus ei kuitenkaan ainakaan mulla ole koskaan este hankkimiselle/käyttämiselle. Mieluiten silti haistelen luontaisia tuoksuja hiustuotteissa, kun eteeriset öljytkään eivät kohtuullisina määrinä ole tuottaneet mitään ongelmia pois huuhdeltavissa tuotteissa. :)

  • Sanni

   mutta on minusta silti ehdottoman tärkeää, että tuoksuttomiakin tuotteita löytyy.

   Niin minustakin, totta kai! :) Meille tuoksuista tykkääville on markkinat pullollaan tuotteita, hajusteallergikoille saisi olla mielestäni enemmänkin valikoimaa ja tämän voin todeta ihan työkokemuksenkin perusteella.

   • Veppe

    Minuakin ihmetyttää, miten hajusteettomat tuotteet ovat yhä niin harvassa. Jos olen tarvinnut hajusteetonta hiuksille, olen yleensä käynyt Simin omassa liikkeessä, jossa sentään on eri tuotelinjoja saatavilla. Tavaratalojen valikoima hajusteettomissa/hypotuoksuisissa tuotteissa ei ole järin vaikuttava. Ihonhoidossa on tosiaan sama ongelma, tai varmaan pahempikin, kun kasvojen erityistarpeet ovat vaativammat kuin hiusten, ja ihotyypille sopiva ja samalla hajusteeton (ja toki kohtuuhintainen myös) linja on ollut mahdoton yhtälö. Siinä pelasti onneksi sentään Paula.

 7. Merrryyy

  Hei Sanni!
  Tämä nyt ei liity itse postaukseen mutta milloin olet ajatellut jatkaa shampoopala-kokeilua vai onko se juttu nyt jo lopullisesti haudattu? :) Itse ostin juuri Flown olut-muna-shampoopalan kun satuin kaupassa ohi kävelemään… Toivotaan parasta että tulokset olisivat enemmän niitä hehkutetun kuin kauhistellun kaltaisia!

  • Sanni

   Tämä nyt ei liity itse postaukseen mutta milloin olet ajatellut jatkaa shampoopala-kokeilua vai onko se juttu nyt jo lopullisesti haudattu? :)

   Ei ole haudattu, ei missään nimessä! :) Oli tarkoitus jatkaa joulukuussa, mutta näiden hiusviikon shampoiden & hoitisten testaamiseen on mennyt aikaa tänne saakka. Kun tosiaan haluan pestä testituotteella sen 3 kertaa ennenkuin muodostan arvioni :D Seitsemän tuoteduon testaukseen menee siis runsaat kaksi kuukautta mun kolmen päivän välein tapahtuvalla pesutahdilla….

   Näillä näkymin palashampooprojekti jatkuu kuun lopussa tai tammikuussa.

 8. el

  Simin edustaja sanoi edellisen DermaSydin yhteydessä, että tuotteisiin voi lisätä omaa lempiparfyymiaan (kunhan on EPD, muut saattaisivat vedellään pilata hiustenhoitotuotteen). Kai näihin voisi saada tuoksua samalla tapaa? :) Itse tykkään tuoksuttamsta ”tuoksusta”.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.