Hiusviikko: Mádara Colour and Shine

Viikon viimeinen tuote-esittely tulee tässä: Mádara Colour and Shine. Eli jälleen ollaan luonnonkosmetiikkapoluilla.

MadaraColourShine

Mádaran hiustuotelinjassa shampoot ovat sertifioituja, hoitoaineet eivät. Hoitiksissa on korkea luonnon raaka-ainepitoisuus (99%), mutta siellä on jokin tai joitakin ainesosia jotka estävät sertifioinnin (itse en osaa bongata että mikä/mitkä).

Testituotteet on saatu Mádaran PR-toimistolta.

MadaraColourShine_shampoo

Colour and Shine Shampoo

Koostumus: ohuehko, läpikuultavan helmiäisvalkoinen. Minulle sanottiin, ettei Madaran hiustuotteiden koostumusta muutettu pakkausuudistuksen myötä, mutta kyllä tämä shampoo tuntuu  ja näyttää ihan erilaiselta kuin vanhojen pakkausten aikaan kokeilemani. Vanha koostumus oli sitä luonnonkosmetiikalle tyypillistä lirua hyytelögeeliä, nyt koostumus ei eroa millään lailla normikosmetiikan shampoosta. Heti tuli sellainen “HEI, onpas tämä hyvän tuntuista” –fiilis.

Tuoksu: aromaattinen, yrttimäinen, kuitenkin aika neutraali.

Vaahtoavuus: Vaahtoaa oikein hyvin pehmeällä, liukkaalla vaahdolla ja sormet kulkevat tyvessä helposti.

Hoitavuus: kevyt. Pituudet jäävät sileiksi ja selviksi, mutta hoitavuus ei ihan Burt’s Beesin luokkaa.

Pesuteho/narskuvuus: pesee tyven narskuvaksi, mutta tuntuu silti hellävaraiselta.

Fiilis hiusten kuivuttua: puhdas, ”normaali”.

Yleisarvosana: erinomainen luonnonkosmetiikan shampoo, kiilasi ykköseksi sertifioitujen shampoiden kastissa. Edellinen ykkössijan pitäjä K Pour Karite on käytännössä ihan yhtä hyvää, mutta Mádara on ehkä hitusen hoitavamman tuntuista ja koostumus miellyttävämpi.

MadaraColourShine_hoitoaine

Colour and Shine Conditioner

Koostumus: erittäin liukkaan tuntuista ohuehkoa emulsiota, levittyy hiuksiin kuin unelma.

Tuoksu: samanlainen kuin shampoossa.

Hoitavuus/kosmeettinen tuntu: liukasta ja erittäin tehokkaasti selvittävää. Huuhdellessa samanlainen übersilkkinen tunne kuin Aubreyn Kuusama-Ruusussa, hiukset ovat niin sileät että muuttuvat kuin yhdeksi veden kanssa. Aubreyn Honeysucklen ohella Mádara Colour and Shine on viikon paras hoitoaine, ja ylipäänsä parhaita hoitoaineita mitä olen kokeillut miesmuistiin.

Fiilis hiusten kuivuttua: sileä ja pehmeä, hoitoaine ei tee hiuksia raskaiksi. Juuri tällaista tunnetta hoitoaineelta haen. A +++. Jos jotain ”huomautettavaa” haluaa hakea, niin hiukset ehkä tuntuvat supersileydessään ja ”vauvamaisessa” pehmeydessään vähän menettävän tilavuuttaan. Tähän kun saisi yhdistettyä Simin Complex Repair –hoitiksen jättämän ryhdikkyyden niin meillä olisi Täydellisen Hoitoaineen resepti. :)

Yleisarvosana: tosi hyvä hoitoaine, mitä tähän muuta voi sanoa?

* * *

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Materiaalia hiusviikolle olisi ollut vielä vaikka kuinka… Ne kuivaöljyt, uusia kuivashampootuttavuuksia, yksi kampausjuttu… John Friedan Go Blonder -shampoo… Siitäkin lupasin kertoa viikolla, mutta en ehtinyt. Ei nyt ihan viitsi kolmea postausta ängätä päivään. Laitellaan noita sitten tulemaan lähiviikkoina. Ja saippuaprojektikin jatkuu ensi vuoden alusta..! :D

Päätän viikon esittämällä itselleni kysymyksen:

Mitä shampoota ja hoitista käyttäisit tai haluaisit jatkossa ostaa, jos et enää saisi blogin kautta testituotteita (jotka tällä hetkellä ilmiselvästi täyttävät hiustuotetarpeeni)?

Vastaan: Jos kaikki hallussani olevat tuotteet nyt katoaisivat, menisin kauppaan ja ostaisin ensimmäisenä varmaankin juuri Mádaraa, ja myös muutaman Yves Rocherin hiustuotteen. Ja Cutrinin hiusöljyn! Sitten ostaisin piiitkästä aikaa The Body Shopista banaanihampoon ja hotiksen ihan silkasta nostalgiasta. ;) Seuraavaksi siirtyisin L’anzaan, jonka Healing-sarjaa en ole edelleenkään kokeillut vaikka se on kutkutellut jo vuosia. Ja sen Joicon K-Pak rekun minä ostaisin. ;)

Kaikille mukavaa jouluviikkoa ankeasta säästä huolimatta!

Kommentit (15)
  1. Mä on käyttänyt Flown Unikko shampoopalaa, ja vaiks ohjeessa neuvotaankin hieromaan sitä palaa hiusten tyveen, niin oon aina vaan kastellut kädet, kastellut palan ja hieronut sitä käsiin (kuten jos pesis käsiä :D) ja sit niillä vaahtoisilla käsillä alkanut pestä märkiä hiuksia. On toiminut hyvin ja ei oo tullut kertaakaan lähmäsiä hiuksia, luulis et sillä suoraan palasta päänahkaan hieromalla sitä saippuaa tulee liikaa. Kannattaa kokeilla ens projektissa :)

    1. Kokeilinkin noin eli käsien kautta edellisen projektin ekat pesut – ei ollut sen parempi mun kohdalla. :/

  2. Mä olen käyttänyt Mádaralta sekä niitä vanhoja että noita uudempia shampoo- ja hoitoaineversioita, ja on tosiaan ihan kukkua, etteikö koostumukset muka olisi muuttuneet! :D Koostumukset muuttuivat ihan erilaisiksi pullodesignin uudistuksen yhteydessä (vertasin kyllä tuolloin incejä aistinvaraisten havaintojen lisäksi), minun mielestäni muuttuivat ainakin huimasti parempaan. Mádaran nykyiset shampoot ja hoitoaineet ovat varmaankin suosikkini luonnonkosmetiikan puolelta. Mulle ei alkoholipitoiset hiustuotteet sovi, ja Mádarat ovat ihan toimivaa tavaraa ilman alkoholia. Normaaleille hiuksille tarkoitetut tuotteet ovat minusta erityisen kivoja, tuoksukin on niissä minusta paras, mutta sekään shampoo ei ikävä kyllä ihan riitä rasvoittuvalle päänahalle. Käyttökelpoisia kuitenkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *