Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiusviikko: Lavera Repair & Care – a.k.a ”ei mennyt uudistus niinkuin Strömsössä”…

Keskiviikon tuote-esittelyssä luupin alla Laveran Repair & Care -pariskunta uudistuneesta Hair Pro -linjasta.

Laveran hiustuotehistoriahan on sellainen, että aiemmin vain shampoot olivat luonnonkosmetiikaksi sertifioituja. Muoks. Eivätpäs olleetkaan, kiitos Liisa korjauksesta! ;) Sekä shampoissa että hoitoaineissa oli käytetty pieniä pitoisuuksia synteettisiä ainesosia. Ilman synteettisiä avustajia on huomattavasti haastavampaa saada aikaan yhtä selvittäviä ja silottavia hiustuotetteita kuin mihin kuluttajat ovat ”normi”kosmetiikan puolelta tottuneet. Tänä vuonna Lavera viimein uudelleenlanseerasi hiustuotelinjansa, ja nyt kaikki tuotteet on NaTrue-sertifioitu.

Heipat synteettisille komponenteille! Ja harmillisesti heipat myös kivoille nimille – itse tykkäsin kovasti vanhan linjan ”Milk”-nimestä. Mango Milk, Rose Milk ja Almond Milk ovat minun korvaani sympaattisempia ja myyvempiä kuin persoonattomat ”Repair & Care”, ”Colour & Shine”, ”Volume Shampoo” ja ”Sensitive Shampoo”.

LaveraRepairCare

Repair & Care -shampoo (entinen Rose Milk)

Koostumus: paksuhkon geelimäistä, läpinäkyvää, sopiva paksuus, ei valu kämmeneltä.

Tuoksu: mieto, epämääräinen, luonnonkosmetiikkamainen. Ruusu hädin tuskin havaittavissa.

Vaahtoavuus: aika maltillinen ja ”hitaasti käynnistyvä” ensimmäisellä vaahdotuksella, shampoota täytyy lisätä pari kertaa että vaahdon saa leviämään kaikkialle. Toisella vaahdotuksella runsasta. Vaahto ei ole kermaista, mitä saattaa odottaakin incin perusteella: ainesosaluettelossa ei ole yhtäkään öljyä tai rasvaa (!).

Hoitavuus: ei tunnu hoitavalta (mikä ei yllätys incin perusteella), parissa pesussa hiukset menivät jopa vähän takkuun mutta kolmannessa tuntuivat paremmilta.

Pesuteho/narskuvuus: tekee hiuksista nitisevät jo ensimmäisellä vaahdotuksella ja toisen jälkeen ne ovat supernitisevät, kuin syväpuhdistavan shampoon jälkeen.

Fiilis hiusten kuivuttua: puhdas, mutta ei syväpuhdas.

Yleisarvosana: hmmm… Joudun sanomaan, että omalla kohdallani shampoouudistuksessa hyvää oli vain koostumuksen muokkaus paksummaksi. Pahoitteluni Lavera. Ei tämä mitään huonoa shampoota ole (se viikon huonoin on vielä tulossa..!), mutta ei minun tarpeisiini hyvääkään. Sanoisin, että sopii normaaleille ja hyväkuntoisille hiuksille jotka eivät kaipaa shampooseen pehmentäviä ja selvittäviä ominaisuuksia.

Hiukset_21062013

Repair & Care Conditioner (entinen Rose Milk)

Koostumus: hyvin paksua ja voidemaista, valkoista. Vanhan hotiksen ”lirumainen”, paikoin jopa paakkuinen koostumus on historiaa.

Tuoksu: mieto, epämääräinen. Ruusun tuoksu ei voimakas eikä makea.

Hoitavuus/kosmeettinen tuntu: selvittää kiitettävästi mutta ei tunnu hiuksissa erityisen liukkaalta. Huuhdellessa ei myöskään tunnu silkkisyyttä. Hiukset ovat selvät ja aika sileät, ok, mutta ei muuta.

Fiilis hiusten kuivuttua: sähköinen! Ja hieman karhea. Näin sähköiseksi ei varmaan mikään hoitoaine ole vielä jättänyt hiuksiani.

Yleisarvosana: kuten shampoon kohdalla, muutos ei ollut mieleeni. Ymmärrän, että sertifiointi on tärkeää kun kyse on luonnonkosmetiikkamerkistä, mutta itse kuulun siihen kuluttajaryhmään jota pienet ja perustellut synteettiset ainesosapitoisuudet luonnonkosmetiikassa eivät haittaa.

* * Repair & Care -tuotteet saatu Laveralta * *

. . .

Vanhasta linjasta Mango Milk -shampoo ja etenkin hoitoaine olivat ehdottomia suosikkejani. Liru, hieman epästabiili koostumuskaan ei haitannut hoitiksessa, se teki hiuksista mielettömän sileät ja pehmeät! Tästä oli ilmeisesti osin kiittäminen uudesta koostumuksesta poisjätettyä synteettistä polymeeria, stearamidopropyl dimethylaminea.

LaveraMangoMilkhoitis

Minun oli saatava vielä selvyys uudistuksen vaikutuksista Mango Milkin kohdalla, ja kipaisin Ruohonjuureen hakemaan näytteet Colour & Shineista (mille nimelle mangot ovat muuttuneet).

Kokemukset:

Colour & Shine -shampoo: samanlainen koostumus kuin ruusushampoossa, parempi tuoksu. Ei kuitenkaan yhtä hyvä kuin vanhoissa Mango Milk -tuotteissa. Pesee hiukset nihkeiksi, mutta tuntuu aavistuksen hoitavammalta kuin ruusushampoo (pituudet jäävät selvemmiksi).

Colour & Shine -hoitoaine: samanlainen koostumus ja hoitokokemus kuin ruusuhoitsikalla. (Näiden kahden ”voidepohja” on muuten ihan sama.) Selvittää kyllä hiukset, mutta ei tee erityisen sileiksi. Täysin erilainen hoitotuntu kuin edesmenneellä Mango Milkillä.

Sujautin näyteminigripit vielä kaverillenikin (paljastamatta mistä tuotteista oli kyse), ja tässä hänen melipiteensä: ”Mun mielestä nämä olivat ihan positiivinen kokemus. Shampoo on kummallisen geelimäistä, mutta ilmeisesti tosi riittoisaa. Ihan pienikin määrä vaahtoaa tosi paljon. Aika pesevä tuote selkeästi, ja vähän mulla ainakin veti tosta päällimmäisiä huonokuntoisia hiuksia käkkärään. Ei kuitenkaan niin paljoa, ettäkö haittaisi pahasti. Hoitoaine toimi mun päässä samalla lailla kun muut kokeilemani luonnonkosmetiikan hoitoaineet (Madara, Lavera). Eli vähän jää sellainen olo, että aluksi tekee mieli laittaa vielä jotain ainetta tukkaan, mutta hetken päästä huomaa että hius tuntuu jotenkin tosi pehmeälle.”

Lattana_tukka

Vielä loppuun kommentti eilisestä ”tumpelokampauksestani”.  Kampausta kommentoitiin muutamilla vähemmän ystävällisillä ilmaisuilla, mikä sai minut taas miettimään, että mikä siinä on että blogeissa – ja mediassa ylipäänsä – pitäisi esitellä vain Kaunista, Onnistunutta, Taitavaa, Tyylikästä? Kun joku avoimesti laittaa kuvan vähemmän onnistuneesta asiasta – tai yleisestä kauneusihanteesta poikkeavasta tyylistään – se provosoi välittömästi ilkeään kommentointiin. Kynteni ovat tästä parhaita esimerkkejä blogin historiassa. Ne olivat pitkinä monen silmään kerrassaan yököttävän näköiset ja kaikkea muuta kuin mitä Kauniiden Kynsien Standardi sanoo, mutta minä esittelin kuvia ihan iloisena ja hyvällä mielellä. Ja jopa ylpeänä! Minä tykkäsin pitkistä, kieroista kynsistäni. Ne olivat minulle rakkaat. Joitakin ihmisiä vain häiritsee, kun joku kehtaa julkisesti tykätä jostain, joka on ”noloa”. Tai esitellä kampauksen, jossa ei ole mitään esiteltävää.

Eilinen kampaus on jonkun arkea. Ja ilahduttaa jota kuta – ainakin minua. Minun blogini on arkinen, eikä täältä saa päivittäin elämää mullistavia vinkkejä tai kultareunaista glamouria. Täällä on usein ihan tavallisia asioita, mokiakin. Ei minua nolottanut tehdä postausta hainhammasklipsiponnaristani. Päinvastoin – sain jutun myötä vinkkejä miten ”upgreidata” viritystäni, ehkä hankin vihdoin vaalean klipsin – tai jopa koristeellisen..! ^_^

.

P.S. Tiedän – eilisessä postauksessa oli parin klipsin tökeryyttä esiintuoneen kommentin lisäksi vain yksi varsinaisesti ilkeä kommentti, enkä luonnollisestikaan ole kritiikin yläpuolella, mutta en välttämättä ymmärrä mitä pointtia ja rakentavuutta on tulla kertomaan tumpelon kampausta käsittelevään postaukseen, että tumpelokampaus on, no, tumpelo.

Kommentit (46)

 1. Mari

  Mä tykkään Sanni sun blogista ja tavistyylistä. Suurin osa meistä tytöistä ja naisista on kuitenkin ihan peruspirkkoja. Niitä luksuslaukkublogeja on jo ihan tarpeeksi. Mä saan enemmän siitä iloa, että joku bloggaa tumpelokampauksista ja markettishamppoista kuin et lukisin jonkun kiiltokuvaelämästä. Hei kamoon tytöt, annetaan enemmän arvoa meille ihan peruspirkoille, donitsitukille. Kuka niitä Vuittoneita ja muita härpäkkeitä kaipaa. Mä kannan mun jumppakamat Alepan kassissa ja joo, tukka on perusponnarilla.

  • hellin

   Aamen. Olen niin samaa mieltä Marin kanssa!

 2. Heidi

  Toivottavasti et minun kommenttia kokenut loukkaavaksi, koska ei se sellaiseksi ollut tarkoitettu! Kirjoitin ajatellen kysymystä ”Mitä viiden minuutin pikapelastuksia muilla tumpeloilla on?” ja sitä kun edelliset kommentoijat olivat kiinnittäneet huomiota hiusklipsiin. Itsellä kun ne koristeellisemmat hiusjutut on se pelastus (ainakin omasta mielestäni!) :D

  • Sanni

   Toivottavasti et minun kommenttia kokenut loukkaavaksi, koska ei se sellaiseksi ollut tarkoitettu!

   En tokikaan! :) Ei ollut mitään edes piilokettuiluksi epäiltävää sinun kommentissa..! ^_^ :D

 3. Tiia

  Hei, hyvinvoinnin tavaratalossa näyttäisi olevan outlet alessa niitä vanhoja versioita vielä (ainakin nimistä ja kuvista päätellen). Apple-, Almond-, Lemon-, Orange- ja Rose Milk, 9e ja 7e. Ajattelin vaan vinkata, vaikka tuskin olet uusia hiustuotteita vailla:)

  • Sanni

   Joo, olen nähnytkin nuo siellä :) Mulla on tosiaan hiustuotteita seuraavan parin vuoden tarpeisiin mutta jospa vinkki hyödyttää jotakuta toista..? :) Kyllä mä jossain vaiheessa olin harkitsemassa Mangojen ostoa jemmaan kun niitä vielä oli kaupoissa ja tiesin että ne jää pois, mutta sitten järkevöidyin… :P

 4. Jonttu

  En ohut- ja piikkisuorahiuksisena (+ lasimainen rakenne + maantienharmaus :)) voi oikein kunnolla ymmärtää murhettasi siitä, ettet osaa laittaa hiuksia. Mielestäni hiuksesi ovat todella todella kauniit vaikka vain ihan aukikin tai sitten jollakin perusjutulla laitettuna. Siis kertakaikkiaan upeat. Tuollaisista hiuksista haaveilee jokainen. Itselläni on siis tylsät hiukset mutta myös hiusten laittajana olen todella tylsä: tosiaankin joka päivä aina se sama lättänä tukka tiukasti taakse kiinnitettynä. Voi kun osaisi jotakin tehdä… Kotona monesti sutaisen vain hiukset jotenkin kiinni, ja joskus ne jopa näyttävät ihan kohtuullisen hyviltä nutturoilta, mutta en saa niitä koskaan tehtyä, kun pitäisi lähteä johonkin. Tosin mikään nuttura tai korkeampi viritelmä ei edes toimisi pyöräilykypärän alla.

 5. Joku

  Mulla toi uusi repair & care shampoo toimii tosi hyvin en oo kokeillut vanhoja mut harmi et jotkut on menettänyt hyväksi kokeman tuotteen :(

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.