Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiusviikko: Invisibobble ja Tangle Teezer

Sopivasti hiusviikolle: sain viime perjantaina Invisibobble Finlandilta sähköpostiin kyselyn, haluaisinko kokeilla näitä ”puhelinjohtohiuslenksuja”. Ne olivat luonani jo maanantaina ja olen nyt käytellyt niitä koko viikon.

Invisibobble3

Puhelinlenksuponnarit ovat jo suhteellisen vanha juttu, itse luin näistä jo aikaa sitten muista blogeista. Olikohan viime talvena..?  Eivät ole herättäneet itsessäni varsinaisesti mitään ”pakko-saada-kokeilla” -fiilistä, vaikka muut niitä kovasti ylistävätkin.

Mutta mikäs siinä, kokeillaan! :) Kun kuitenkin pidän hiuksia koko ajan kiinni.

InvisiBobble1

Invisibobble lupaa kiinnittää hiukset hellävaraisesti mutta napakasti – lenksu ei aiheuta ponnarin juureen samanlaista painetta kuin tavallinen hiuslenkki poninhännän pysyessä kuitenkin tiukasti kasassa. Siinä ei ole metalliosia tai saumakohtia joihin hius voi nirhaantua.

Invisibobble2

Minua kuitenkin jotenkin epäilytti lenksun rakenne… Eikö tällainen kierrerakenne takerru hiukseen niin, että lenksua on vaikea poistaa..?

(Off topic – huomatkaa mun kynsien edistyminen…! :D)

Invisibobble4

Käyttökokemus:

– Kyllä, ponnari pysyy paikallaan napakammin kuin perinteisellä lenksulla.

– Mutta kyllä, se repii hiusta mukaansa jonkun verran irrottaessa. Itseltäni on lähtenyt joka kerta hiuksia lenkuran mukana. Bobblen kierteet kannattaisikin venyttää auki irtivetämisen sijaan, mutta vetäminen on niin paljon nopeampaa…. :p

– Ei näytä järin tyylikkäältä – ainakaan minun laittamanani :D

MUTTA! Päälakisykerön kiinnityksessä invisibobble toimii minulla paremmin!

Invisibobble5

Tässä yö/kuntosalinutturani. Invisibobble on kierretty sykerön juureen vain kahdesti, eli aika löysästi. (Ponnariin kierrän kolme tai neljäkin kertaa.) Noinkin löysästi sidottuna bobble piti sykerön paikallaan koko salitreenin. ”Donitsia” käyttäessä saan korjailla sykeröä monta kertaa treenin aikana.

Ja tuolla sykerön juuressa invisibobble – etenkin tämä vaalea – on kivan näköinen kun se ”häviää” tuonne hiukseen. Löyhästi kietaistuna se on myös helpompi irrottaa.

Hainhammasta puhelinlankalenksu ei päihittänyt vaan peruslookkini huitaisen edelleen hainhampaalla. Sillä saa kuitenkin samalla myös nostetta hiukseen. Mutta salisykeröön bobble on täydellinen! Siirtyy siis treenikassin asukiksi. :)

. . .

Sitten: Tangle Teezer. Lopultakin. Ostin tämän Ostohyvitys-kampanjan yhteydessä.

TangleTeezer

Jos joku on onnistunut säästymään Tangle Teezeriltä viime vuosien aikana, niin kyseessähän on The Takunselvittäjä – harja, joka kuulema selvittää hellästi ja nopeasti pahimmatkin takut ilman voiman käyttöä. Harjan piikkien rakenne lupaa myös silottaa hiuksen pintaa (niitä ”suomuja”, hehheh! :D Tangle Teezerin sivuilla muuten puhutaan ’sarveiskerroksen tasoista’ suomujen sijaan :) – rakkaalla lapsella monta nimeä… ^_^).

Niin innovatiivinen. Niin hehkutettu. Niin rakastettu. Niin parhautta monen mielestä.

Minä?

Nojaa. Aika mitäänsanomaton kokemus. Mutta pettymys ei tavallaan tullut yllätyksenäkään. En taida kuulua harjan kohdeyleisöön – hiuksenihan eivät juurikaan mene takkuun.

Koska Tangle Teezerissä on niin lyhyet harjakset, se ei mene täysin hiusmassani läpi. (Eikä ole tarkoituskaan, Teezerin ”tieteen” mukaan.) Harja tuntuu vain ”pyyhkivän” hiuksia kunnollisen harjaamisen sijaan. Kaipaavatko liinamaiset hiukseni sitten edes perusteellista läpiharjausta? Eivät kai. :) Mutta tämä on näitä psykologisia juttuja – kun on tottunut siihen tunteeseen että harja pureutuu kunnolla hiusten läpi, ei tällainen lempeä silittely oikein tunnu miltään. Koen halua laittaa kämmenen Tangle Teezerin toiselle puolelle vastapariksi että saisin perusteellisemman läpiharjauksen…

Tangle Teezer pääsee todistamaan todelliset tehonsa vasta kun keskitalven ”pakkastakkujen” aika koittaa. Sitä odotellessa… Käytän Denmanin harjaani. ;)

Kommentit (43)

 1. violaa

  Mulla tuo TT toimii tosi hyvin:-) Eipä se nyt niin hyvin harjaa mutta on ainakin hellävaraisempi, kun monien kuukausien ajan sillä oon vedelly hiuksia. Koitappa jossain vaiheessa jotain toista harjaa, sitten ku oot käyttäny Tanglea pitkään, niin itse huomaan kyllä eron. Ei revi niin paljon hiuksia ja takut selvittyy kivuttomammin ku normiharjalla, ainakin omalla kohdalla! Ja mä niin nautin tosta ku TT hieroo päänahkaa, sillä tulee aina välillä vaan rapsutettua sitä harjaamatta hiuksia ollenkaan:-D Noh, tietty itselläni taitaa olla ihan erilainen hiuslaatu kuin sulla, kihara luonnostaan ja kuiva.. Ja kiharathan siis tykkää mennä takkuun tosi nopeesti harjaamisen jälkeen, joten siksi ehkä toi TT on mulle mukavampi ku normiharja.

 2. Siilikissa

  Oli pakko oikeen heti kokeilla, että repiikö tuommoinen kierreponnari hiuksia jos sen vetää pois hiuksista. Ja repihän se. Yleensä kierrän nuo omasta päästäni auki silleen kieppi kerrallaan, ja ne on musta hellävarasempia kuin ”normiponnarit” eikä jää sitä ikävää vekkiä tukkaan.

 3. Anniina

  Minä taas olen ollut reilun vuoden aivan hulluna Tangle Teezeriin! Kampaajani käytti sitä hiuksiini kerran ja samantien oli ostettava itselle samanlainen. Nyt omistan myös matkakoon ja suihkuversion, sekä olen lahjonut kyseisillä harjoilla myös sukulaisiani :D Kaikki ovat pitäneet siitä paljon. Ja minullahan tuo TT ihan oikeasti toimii, nimittäin hiusteni kunto on parantunut huomattavasti tässä viimeisimmän vuoden aikana. Tai no en siitä kunnosta tiedä mutta hiuksia ei ainakaan lähde harjatessa niin paljon pois, eli ne ovat tuuheammat TT:n käytön ansiosta! Mutta makuja ja harjoja on monia :)

 4. Mia

  Meillä TT on ainoa käytössä oleva harja. Se oli todellinen pelastus meillä, ennen tytär huusi ja kiljui luonnonkiharaa tukkaa selvitettäessä vaikka kuinka varovasti harjasi, nyt neiti istuu rauhassa paikallaan, kun tukka harjataan. Jokaisen sentin väärti siis! ;)

  Itse teen vielä erikseen kammalla jakauksen, TT:llä tuskin saa kovin hyvin jakausta tehtyä.

 5. Tiitu

  Mulla tulee nykyään käytettyä paljon niitä puhelinjohtoponnareita, vaikka hieman epäilyttääkin, että semmoinen kova muovi olisi hiukselle hellävaraisempi kuin tavallinen (metalliosaton) lenksu. Mutta tykkään siitä, kun se ei valu ja löysty, vaikka ei edes laittaisi kauhean tiukalle. Ponihäntä ehkä myös näyttää tuuheammalta, kun hiukset eivät ole niin tiiviisti kimpussa siinä, vaikka se lenkki onkin kyllä aika ruma. Itse tykkään Name it -lastenvaatekaupan puhelinjohtoponnareista eniten. Glitterin vastaavat ovat mielestäni liian kovia ja jäykkiä (kuluttaa hiusta enemmän vai onkohan se sitten muka just päinvastoin?).

  TT:llä selvitän/harjaan lähinnä vain märkiä hiuksia, kun ei mulla yleensä kuivissa hiuksia takkuja olekaan. En tykkää siitä, että siinä ei oo vartta. Jossain uusissa taitaa olla.

 6. Ansku

  Meillä on TT – mutta vain pikku tyttäreni käytössä :)
  Likalla on pitkä ja vahva tukka, pahimmillaan olen selvitellyt rasavillin takkuja yli puoli tuntia. Mutta ei enää, ehei! TT toimii kuin unelma, eritoten märkiin hiuksiin. Ja mikä parasta: lapsi harjaa itse tukkansa, ja vielä nauttii siitä!

 7. Karoliina

  Minäkin olin aluksi, ettei tämä TT nii ihmeellinen ole, mutta kun harjasim TT:n käytön jälkeen tavallisella harjalla, tuntui, että hiukset lähtevät kaikki päästä. Paksut hiukset olen saanut parhaiten harjattua osioissa, jolloin saan kaikki takut auki :)Minulla on siis vaalennettu, paksu, laineikas hiuslaatu, joka takkuuntuu pitkänä helposti.

 8. Emma

  TT on ihan ehdoton tuuheatukkaisten tyttölasten hiusten selvityksessä. Kuten joku aiemmin jo kommentoikin, ei enää sitä itkua ja hampaiden kiristystä :)

  Mulla on muuten lähes täysin päinvastaiset hiustenhoitorutiinit, mitä oon nyt saanut sulta hiustenhoitoviikolla lukea. Hiukset on käytännössä pakko föönata joka kerta pesun jälkeen ja suoristusrautaakin tulee käytettyä melkein joka kerta. Jos erehdyn menemään nukkumaan pestyllä ja kostealla tukalla, katsoo aamulla sellainen lättänätukka, jossa hapset sojottaa vinksin vonksin mihin sattuu. Ehkä pitkien hiusten kanssa tätä pakkoa ei olisi, mutta toisaalta näillä rutiineilla hiukset eivät koskaan varmaan kasvaisikaan pitkiksi tarpeeksi hyväkuntoisina. Joten nyt 33 vuoden iässä olenkin oppinut hyväksymään sen tosiasian, ettei minusta tule pitkätukkaista koskaan :) (tosin kerran pidennyksiä kokeilleena tiedän, ettei ne minulle sopisikaan, silloin tuli otettua ne pois jo alta 3kk:n pitämisen)

 9. Kaina

  Tangle Teezerin ihanuuden huomaa vasta sitten, kun on käyttänyt sitä jonkun aikaa ja sen jälkeen alkaa harjata hiuksia tavallisella harjalla – se vaan on parempi! ♥

 10. Panda

  Puhelinlankaponnarit on myös siitä hyviä, että ne eivät napsahtele poikki kun niitä on venytellyt tarpeeksi (vrt. vanhat ponkut) vaan palautuvat suurenkin venytyksen jälkeen alkuperäiseen muotoon ja kokoonsa

 11. veeruska

  Mie alunperin naureskelin noille puhelinlankaponnareille, kun ne oli mun mielestä niin koomisen näköisiä… lokakuussa kuitenkin kaverin painostuksen jälkeen ostin itselleni sellaisia glitteristä, ja nyt en muuta käytäkään. Mulla ei ole kovin paksut hiukset, mutta kun ponnarin kiepauttaa kahdesti hiusten ympärille, tuloksena on paljon paksumman näköinen poninhäntä.. Ja pysyy muuten älyttömän hyvin, ei tarvitse koko ajan olla nykimässä ponnaria tiukemmalle.

 12. Minna

  Pakko kommentoida tähän vanhaan postaukseen… Ostin ekat ”puhelinlankaponnarit” perjantaina, ja mä tykästyn ihan täysin!! Ja mielessä oli tää sun postaus ostaessani niitä! :) Ihanan napakasti pysyy ja ne kierteet kohottaa ponnaria, ja just jumppaan sai hyvän nutturan. :) Mulla on Glitterin versioita, joita muutama muukin näytti kommenteissa kehuvan. Kiitos blogista muutenkin!! :)

  • Sanni

   Kiva kuulla! :) Mullakin ihan päivittäisessä käytössä nuo kiekurat :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.