Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiusviikko: Aubrey Organics Honeysuckle Rose

Päivän shampoo ja hoitoaine tulevat merkiltä, jota olen halunnut kokeilla jo todella pitkään; Aubrey Organics. Aubrey on amerikkalainen vuonna 1967 perustettu luonnonkosmetiikkamerkki. Aubreyn tuotteilla on useita eri sertifikaatteja kuten NPA, BDIH ja USDA (lisää sertifikaateista voi lukea täältä). Lisäksi kaikissa Aubreyn tuotteissa on eläinkokeettoman kosmetiikan pupu-logo. Merkki kertoo, että tuotetta tai mitään sen ainesosia ei ole testattu eläimillä.

Esittelyssä Honeysuckle Rose -tuotteet kuiville ja hauraille hiuksille. Sain testituotteet Suomen Aubreylta.

 AubreyHoneysuckleRose

Honeysuckle Rose Shampoo

Tänään päästiin nyt sitten siihen viikon huonoimpaan shampooseen. Pahoitteluni, Aubrey, titteli lankeaa sinulle.

Koostumus: ohutta, läpikuultavankellertävää, kevyen hyytelömäistä geeliä, hyvin tyypillinen luonnonkosmetiikan shampookoostumus.

Tuoksu: epämääräinen, ei miellyttävä, miehen mukaan muistuttaa vessanraikastinta.

Vaahtoavuus: muodostaa nahkean vaahdon jossa sormet kulkevat erittäin huonosti. Shampoota täytyy lisätä pari kertaa jotta saa tarpeeksi vaahtoa että se leviää kaikkialle hiuksiin.

Hoitavuus: tämä shampoo ei ole hoitavaa, hiukset menevät takkuun ja venyvät sormien takertuessa pituuksiin. Sarjassamme shampoita, joiden jälkeen ei voisi kuvitellakaan skippaavansa hoitoainetta.

Pesuteho/narskuvuus: pesee hiukset nitiseviksi ja syväpuhtaan tuntuisiksi.

Fiilis hiusten kuivuttua: ihan ”perus”.

Yleisarvosana: Kosmeettisesti suhteellisen epämiellyttävän tuntuinen shampoo, jota en suosittelisi ainakaan huonokuntoisille hiuksille. Tein kyselykierroksen Aubreyta käyttäneiden kaverieni joukossa, ja muiden kokemukset shampoosta olivat samoilla linjoilla omani kanssa – osa kommenteista oli niin epämairittelevia että jätetään ne julkaisematta…

Honeysuckle Rose -shampoo hoitaa kyllä hommansa eli pesee, mutta useimmat meistä (ainakin naisista) nauttivat kosmetiikasta kokonaiselämyksenä, ja shampoon ”hyvyyteen” ja ”huonouteen” vaikuttavat muutkin tekijät kuin se, saako sillä puhtaan tukan. Valitettavasti Aubreyn kohdalla tuoksu ja koostumus eivät ole sieltä onnistuneimmasta päästä, eikä tuote täytä lupaustaan hoitavuudesta.

AubreyHoneysuckleRoseshampoo_inci

Incistä löytyy öljyjäkin, mutta ne eivät tässä tapauksessa pelasta koostumusta…

Mutta ei huolta Aubrey, tänään ei jaeta pelkkiä risuja! :) Honeysuckle Rose -hoitoaine ei voisi olla ominaisuuksiltaan kauempana shampootoveristaan – tämä aine on ihan mielettömän hyvää!

AubreyHoneysuckleRose2

Honeysuckle Rose Conditioner

Koostumus: paksua, helmiäisvalkoista emulsiota, tuntuu ja näyttää ylelliseltä. Hoitoaineissa näkee harvemmin helmiäistä mutta tämä hoitsikka kiiltää melkein hopeisena!

Tuoksu: mieto, neutraali.

Hoitavuus/kosmeettinen tuntu: erittäin miellyttävän tuntuinen hoitoaine, liukas ja välittömästi selvittävä. Riittoisaa, pieni määrä leviää helposti pitkiinkin hiuksiin. Huuhdellessa hiukset ovat niin silkkiset että tuntuvat kuin katoavan veden sekaan, tämä on siloisuus-deluxe!

Fiilis hiusten kuivuttua: pehmeä, sileä, ei-sähköinen… Todella hyvä. Mutta hoitoaine tuo selvästi hieman raskautta ja voi lässäyttää hentoa hiusta.

Yleisarvosana: erinomainen hoitoaine huonokuntoisille, karheille hiuksille. Aika lailla täydellinen.

Incin alussa on denaturoitua alkoholia jolla tunnetusti voi olla kuivattava vaikutus, mutta sheavoi, vehnänalkioöljy, jojobaöljy, ruusunsiemenöljy ja muut pehmentäjät & kosteuttajat kompensoivat sen vaikutuksen sen verran tehokkaasti että on vaikea kuvitella miten tämä hoitoaine voisi kuivattaa. Alkoholia käytetään luonnonkosmetiikassa säilöntäaineena mutta sillä vaikutetaan myös tuotteen rakenteeseen.


Ainesosaluettelossa ei ole mitään synteettistä. Yves Rocherin Reparation- ja Sanctumin Normal Hair -hoitoaineiden ohella Aubreyn Kuusama-Ruusu siis osoittaa, että on täysin mahdollista luoda normikosmetiikkaan tottuneiden kuluttajien odotuksia vastaava, erittäin tehokkaasti hoitava ja silottava sekä sähköisyyttä poistava hiustenhoitoaine myös luonnonkosmetiikan keinoilla.

Kommentit (4)

 1. Riina

  Kannattaa kokeilla myös Aubrey Organicsin Island Naturals -hoitoaine! Käytin ensin pitkään Honeysucle Rosea, mutta vaihtelun vuoksi kokeilin sarjan muitakin hoitoaineita ja Island Naturals on omalle luonnonkiharalleni kaikkein paras tähän asti testatuista. :) Iherbistä löytyy melko hyvään hintaan.

 2. Zepa

  Säestän mielipidettäsi hoitsikasta. Olen tilannut sitä vuosien mittaan useamman pullon BCE:stä, alunperin ihan vahingossa vaan kokeillen, koska BCE:ssä on niin paljon kamaa ettei voi tietää mihin osuu jos sokkona nappaa. Mutta tään kohdalla tosiaan osui.

 3. NG

  Taidan laittaa seuraavaan iHerbin tilaukseen tuon Kuusama-Ruusu hoitiksen. Aubreyn vaikoimassa on myös Rosa Mosqata-shampoo ja hoitoaine, oletko koskaan testannut?

  • Sanni

   Olen tilannut iHerbistä pikkupullon Rosa Mosqueta -hoitista mutta ehtinyt kokeilla vasta kerran – tuntui melkeinpä yhtä hyvältä kuin Honeysuckle Rose. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.