Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiusten tehokuuri kesän jälkeen

Kaupallinen yhteistyö: Biozell

Nyt voisi viimeistään olla aika tehdä hiuksille after-summer-käsittely :)

Yhteistyöni kotimaisen Biozell-sarjan kanssa jatkuu, ja tänään esittelen kolme tehotuotetta ”kesähiusten” hoitoon Biozellin valikoimasta. Itse tein tällaisen kuurin pari viikkoa ennen reissuun lähtöä.

Biozell_hiustuotteet_IMG_167

Avaintuotteet ovat

 • Syväpuhdistava shampoo
 • Tehokosteuttava hoitoaine
 • Ravitseva ja silottava hiusöljy

Miten kesähiukset sitten eroavat muista vuodenajoista? Kesällä monet uivat ahkerasti ja hiukset voivat kärsiä niin meriveden suolan kuivattavuudesta kuin kerätä kloori- ja metallikertymiä uima-altaiden vedestä ja lomakohteiden usein Suomea metallipitoisemmasta vedestä –  auringon kuivattavasta vaikutuksesta puhumattakaan.

Haalistuneet, kuivan pörröiset hiukset kesän jäljiltä? Tee hiuksille viikon tai parin tehokäsittely ja luo niille uusi, perusteellisesti puhdistettu ja syvähoidettu pinta. Kuollutta hiustahan ei tietenkään voi elvyttää sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta siihen kertyneitä metalli- ja klooriepäpuhtauksia voi poistaa, samoin kuin tuoda hiukseen kosteutta ja silottaa sen pintaa niin että siitä tulee kiiltävämpi ja vahvempi. Venyvää hiustakin voi ”paikata” niin että rakenne muuttuu lujemmaksi. Tätä voidaan kutsua hiuksen elvyttämiseksi. :)

Hiukset_040917_IMG_8456

Syväpuhdistava kuuri tuo hiuksia värjääville etuna myös sen, että väri tarttuu paremmin. Itse huomasin tämän kun tein syväputsarikuurin – syväpuhdistuksen jälkeen laittamani väri on nimittäin pysynyt ihan hämmästyttävän hyvin…! Väri ei ole paljon haalistunut edes täällä Korean auringossa.

Kuvassa hiukseni eilen – ja täysvärjäyksestä on jo toista viikkoa. (Täysvärjäys: teen voimakaspigmenttisemmän sekoituksen tai käytän laimentamatonta suoraväriä ja levitän sen huolellisesti kaikkialle hiuksiin, ”ylläpitovärjäyksessä” sekoitan suuremman pitoisuuden hoitoainetta ja levitän värin pintapuolisemmin, hoitoaineen tapaan.)

Biozell_syvapuhdistava_shampoo_IMG_1685

Biozell Syväpuhdistava shampoo

8,90€ /250 ml

Mitä tekee: poistaa hiuksista muotoilutuotteiden jäämät, mineraalikertymät sekä kloorin.

Syväpuhdistavaa shampoota suositellaan käytettäväksi ennen hiusten kemiallista käsittelyä tai 2-6 kertaa kuukaudessa tavallisen shampoon sijaan.

Anna shampoovaahdon vaikuttaa 1-5 minuuttia parhaan tuloksen saavuttamiseksi. (Tämä muuten on juttu jonka itse unohdan syväpuhdistavan shampoon kanssa usein – jos sen malttaa antaa vaikuttaa, kertymät liukenevat hiuksista tehokkaammin.)

Sannin kokemus: kevyen karkkimaisen, makean tuoksuinen shampoo joka pesee hiukset syväpuhdistavalle shampoolle tyypillisesti erittäin tehokkaasti. Koostumuksen paksuus sopiva.

Pesin hiuksiani koko kesän miedoilla sulfaatittomilla shampoilla, joten oli jo aikakin tehdä hiuksille kunnon syväpuhdistava käsittely. Niin ihania kuin hoitavat ja miedot shampoot ovatkin peruskäytössä, jos ei aika ajoin muista tehdä syväpuhdistavaa pesua, hiuksiin alkaa kertyä minun tapauksessani etenkin muotoilutuotteiden jämiä. Olen kova kuivashampoon ja hiuspuuterin käyttäjä ja sulfaatittoman kesän aikana tuli huomattua, etteivät kaikki miedot shampoot poista niitä kovinkaan hyvin.

Muuten – jos käytät paljon voimakkaasti kalvoa muodostavia silikoneja sisältäviä tuotteita, silikonikin (kuten dimethicone ja amodimethicone) voi alkaa kertymään. Myös tähän auttaa syväpuhdistava shampoo.

Biozell_syvakosteuttava_hoitoaine_IMG_1684

Biozell Syväkosteuttava hoitoaine

8,90€ / 250 ml

Mitä tekee: hoitaa ja tehokosteuttaa hiuksia ja suojaa hiuksia auringon vahingoittavilta ja hiusväriä haalistavilta vaikutuksilta (sisältää UV-suojan)

Sannin kokemus: todella liukkaaksi ja sileäksi tekevä hoitoaine makealla karkkituoksulla. Silikoniton! Silotuksesta ja kammattavuudesta vastaa aimo läjä tehokkaita kvatteja (tunnistaa incissä -onium -osasta) ja pehmennyksestä ja syväkosteutuksesta trio arganöljy, silkkiaminohapot ja pantenoli. Arganöljy ravitsee, pehmentää ja kiillottaa, silkkiaminohapot sitovat kosteutta ja pantenoli kosteuttaa ja vähentää hiusten sähköisyyttä.

Ainesosaluettelon 18 ainesosasta (vesi poislukien) kaksitoista on hoitavia, yksi on UV-suodatin ja loput viisi liittyvät tuotteen säilyvyyteen, pH:n tasapainottamiseen, tuoksuun ja koostumuksen paksuntamiseen. Ei siis ihme että koostumus on niin superselvittävä. Sanoisin, että sopii erityisesti karheille, pörröisille ja helposti takkuuntuville hiuksille, sillä tämä todellakin selvittää ja silottaa.

Pörrötukat – kokeilkaa…!

Biozell_arganoljy_IMG_1689

Biozell Arganöljyeliksiiri

8,90€ / 50 ml

Mitä tekee: silottaa, kiillottaa ja elvyttää erityisesti käsiteltyjä, värjättyjä ja kuivia hiuksia. Vahvistaa hiuksen rakennetta ja ehkäisee latvojen kuivumista ja rispaantumista.

Levitetään pyyhekuivien hiusten pituuksiin pesun jälkeen tai kuivin hiuksiin tarvittaessa taltuttamaan pörröjä.

Tehoaineet: arganöljy, jojobaöljy, manteliöljy. Ja kyllä silikoninkin voi mainita tehoaineena sillä juuri se vastaa eliksiirin silottavuudesta ja hiuksiin jäävästä silkkisestä tunteesta.

Sannin kokemus: mansikka-Hubbabubban tuoksuinen, koostumukseltaan täyteläisehkö öljy. Hyvää kamaa, silottaa tehokkaasti. Täyteläisestä koostumuksesta huolimatta ei tee hiuksia lähmäisiksi. Tuote on riittoisaa ja 1-2 pumppausta riittää esimerkiksi minun tukkaani.

*

Arvonta :)

Minulla olisi teitille vielä myös arvottavana yksi setti näitä karkintuoksuisia ”kesähiusten elvyttäjiä” :)

Osallistut arvontaan kertomalla, käytätkö normaalisti syväpuhdistavaa shampoota vai onko tuote jäänyt vieraaksi kylppärissäsi.

Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 10.9. kello 24.00 saakka. Jätäthän sähköpostiosoitteesi sille varatulle riville.

// Arvonta suoritettu: Biozell-setin voitti Eliisa. Voittajaan on otettu yhteyttä.

Kommentit (273)

 1. Saara

  Käytän syväpuhdistavaa shampoota epäsäännöllisen säännöllisesti riippuen siitä, paljonko muotoilutuotteita olen käyttänyt! Hyvä tuote kaikenkaikkiaan :)

 2. –K–

  Jep, syväpuhdistavaa shampoota tulee käytettyä useamman kerran kuussa poistamaan muotoilutuotteiden kertymiä. :)

  Tää paketti tulisi kyllä tarpeeseen!

 3. smettis

  Käytän syväpuhdistavaa shampoota noin kerran pari kuussa, riippuu ihan siitä miten muistan sitä käyttää :D

 4. Hattara

  Käyttämättä on viime vuosina jäänyt. Näille kaikille olisi tarvetta, kiitos tuotearvioista!

 5. AR

  Löytyy syväpuhdistava shampoo ja käytän sitä sillon tällön kun muistan. Pitäisi muistaa useammin.

 6. Jesper

  En ole koskaan kokeillut syväpuhdistavaa, paketti tulisi tarpeeseen.

 7. Seijahannele

  Olen sävyttävällä hoitoaineella (color mask) kasvurajaa ja uutta värjäyskierrettä välttelevä joten syväpuhdistavaa shampoota tulee käytettyä turhan harvoin.

 8. Picou

  Huomasin että Biozellin syväpuhdistavassa shampoossa on parabeeneja. :( Tarkemmin sanottuna 3 eri parabeeneja, näkyy tuotteen INCI-listalla.

  Tokmanni ja K-ruokan sivunlinkit, (INCI) ainesosien lista:
  https://res.cloudinary.com/tokmanni/image/upload/6411463062506_et1.pdf
  https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/biozell-250ml-syvapuhdistava-shampo-6411463062506

  • Sanni

   Itse en välttele parabeeneja eli ainakaan minun kannaltani ne eivät haittaa. Monissa käyttämissäni tuotteissa on parabeeneja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.