Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiusten kiinnostava taipale

Violetin hiusvärin haalistuminen ei ole pelkästään ikävää, se tarjoaa itse asiassa sarjan oikein kauniita vivahteita :)

Tätä on mielenkiintoista seurata :)

hiukset_kreikka_img_1666

Juuri tällä hetkellä sävy on vaiheessa, josta olen saanut kaikkein eniten spontaaneja kommentteja ihmisiltä.

Moni ohikulkija on pysähtynyt kommentoimaan ja kehumaan hiuksiani.  Yksi vanhempi, jo harmaantunut rouva keskeytti kahvinsa juomisen Chorassa ja sanoi, ”Voi hyvänen aika, juuri tuon väriset hiukset minäkin haluaisin”.

Silloin kun hiukseni olivat Kreikkaan saapuessani tosivioletit, kukaan ei sanonut mitään ^_^ :D

hiukset_kreikka_syys16_img_0492

Viime viikon tiistaina hiukset olivat vielä tämän väriset.

hiukset_kreikka_1709_img_0840

Viittä päivää myöhemmin ne näyttivät tältä. Nätti, puuterinen harmaanliila.

hiukset_kreikka_1709_img_0886

Kaunis ja vielä erittäin ponimainen sävy. Kokonaissävy oli tässä vaiheessa vielä enemmän liila kuin sinertävä.

hiukset_kreikka_img_5847

Tietyssä valossa harmaammat raidat näyttävät ihan hopeaisilta.

hiukset_kreikka_img_5844

hiukset_kreikka_img_6749

Kaiken kaikkiaan hiukset näyttävät nyt raidoitetun sijaan meleeratuilta. Tykkään tästä ihan tosi paljon!! :)

Haalistuminen ei siis suinkaan ole pelkästään huono juttu. Ja on mahtavaa nähdä, ettei väri tosiaan haalistuessaan tee mitään outoja vetoja kummallisin vivahteisiin. Ei merkkiäkään mistään vihreästä, esimerkiksi, josta joku varoitteli. Kreikan metallisessa vedessä olisi saattanut odottaa paljon suurempia värimuutoksia kuin Suomen vedessä.

idhiukset_img_1669

Viimeisimmän pesun jälkeen hiukset ovat selvästi sinertyneet, ja kokonaisvaikutelma on taittumassa harmaanliilasta jonnekin hopeiseen siniliilaan. Ero liilasta sinisempään näkyy parhaiten postauksen kahden ylimmän kuvan välillä.

Onko ehkä vähän ihana tukka vieläkin, vaikka itse sanonkin! :) Sen voin ainakin sanoa että vaaleaan tukkaan en ole ihan heti palaamassa, tää väritukka on niin mun juttu. :)

violetit_hiustuotteet

Kerronpa muuten vähän viimeaikaisista ylläpitotoimenpiteistäni täällä.

Juuri saatoin aiheuttaa pahennusta kertomalla, että olen jättänyt deodorantin käytön, ja nyt kerron vähän vastaavalla lailla ällöä hiustenpesusta…. Koska jokainen pesukerta vie väriä ja olen joka pesu/hoitokerralla askeleen lähempänä suoravärini loppumista, olen venyttänyt pesuvälit äärimmilleen.

Olen pessyt hiukset kahden viikon aikana vain kolmesti, tai olisikohan neljästi… Suihkussa käyn kyllä 2-3 kertaa päivässä, eli perushygieniasta en sentään ole luopunut, älkää pelästykö! :D (Kiitos tahmaihon, suihku tosiaan kutsuu jopa kolmesti päivittäin…) Myönnän että pidennetty pesuväli todellakin ällöttää mutta kukapa täällä olisi mun hiuksia haistelemassa tai tunnustelemassa… Jos kestän likaisuuden tunteen itse niin ongelmahan on vain minun.

Viimeksi keksin, että alan pitää Fudgen shampootakin päässä pitkällä vaikutusajalla, siinähän on myös reilusti pigmenttiä, ja johtuisikohan sitten juuri siitä tuo hiusten sinertyminen. Fudgessa lienee enemmän siniviolettia kuin punaviolettia pigmenttiä.

Herman’s-suoraväri loppuu kuitenkin auttamattomasti seuraavalla pesukerralla. Olen seuraavaksi menossa pariksi päiväksi Naxokselle, jonka pääkaupunki on sen verran suuri että sieltä *saattaisi* hyvällä tuurilla löytyä kampaamo joka myisi shokki/pastellivärejä. Ainakin aion yrittää sellaisen löytää.

Mutta toisaalta – ei hiuksista ainakaan mitään ruman värisiä ole tulossa jos tämä haalistumistrendi jatkuu :) Ehkä minulla on kolmen viikon päästä ihan hopeinen tukka aavistuksella sinistä taittoa? :)

Hiukseni värjännyt Sini on muuten kirjoittanut blogiinsa aivan huikean infopläjäyksen shokki/pastelliväreillä värjäämisestä ja värin ylläpidosta, tässä on kerrottu varmasti ihan kaikki jipot ja faktat mitä aiheeseen vain voi liittyä: Hiusten värjäys ja värin ylläpito suoraväreillä.

hiukset_harjattu_eiharjattuimg_0869

P.S. Vähän muusta aiheesta mutta tässä on hyvä demonstraatiokuva sille, miksi en juuri koskaan harjaa tukkaani hiustenpesun jälkeen. Ei varmaan tarvitse kertoa kumpiko puoli päästä on harjattu, kumpi ei :)

Hiuslaatuni on kuiva ja kiilloton, ja aukiharjaaminen (föönauksesta puhumattakaan) vain korostaa sitä. Kun hiusten antaa kuivua itsestään niihin muodostuu jänteviä kiharaisia osioita jotka saattavat parhaimmillaan jopa heijastaa valoa. Harjaaminen hajottaa kiharaiset osiot ja muuttaa hiukset mattaiseksi hattarapilveksi. Siksi harjaan hiukseni pesupäivinä vasta illalla (pesen aina aamuisin) enkä koskaan föönaa hiuksiani. Kun annan hiusten kuivua itsestään enkä koske niihin harjalla, ne jäävät kaikkein terveimmän ja näteimmän näköisiksi. :) Vaikka joo, saattavathan ne myös joidenkin silmiin näyttää sekaisilta ja viimeistelemättömiltä! ^_^ Mutta se on mulle ominaisin (hius)tyyli – wash and go :) Paitsi täällä Kreikassa tällä hetkellä wash less and go… ;p

Kommentit (23)

 1. Julia

  Nyt on kyllä myönnettävä että toi puuterinen liila on jopa nätimpi ku alkuperäinen (vastavärjätty)! :)

 2. Mia

  Ei mua ainakaan ällötä tollainen hiustenpesutahti. Johtunee siitä, että itse pesen hiukset kerran viikossa. Hiukseni eivät rasvoitu ja pesu on niin iso urakka ( :D ), etten keksi miksi pitäisi vaivautua useammin. Tykkään sun hiusten muodonmuutoksesta!

 3. heppe

  Mulla on paksut ja luonnonkiharat hiukset, enkä harjaa niitä kuin ennen hiusten pesua. Eli noin 5 päivän välein. Pesen useimmiten hiukset illalla, joten ne saavat yön aikana kuivua vaakatasossa nätisti kiinteille laineille eikä pöhöstä ole tietoakaan. Harjaamisen jälkeen tukka on mallia päälaelta alkava pörröinen kolmio, joka ei hirveästi innosta :D

 4. Jenny

  Toi on kyllä niin sun tukka! :) Ja parasta suoraväreissä on se, että voi tehdä myös omia sekoituksia ja jos joskus menee vähän pieleen niin ei haittaa koska väri ei jää hiuksiin ikuisiksi ajoiksi :) Nythän on tullut vaikka mitä suoravärejä ihan marketteihinkin, mm. Pirkalta ja sunkin kannattaa ehkä tsekata sitten Suomeen palatessa Biozellin uudet Color Mask Ink-suoravärit ja neutral toner jota sekoittamalla sävyistä saa pastellisia :) Mulla on ollut iät ja ajat kuparinen tukka ja oon sävytellyt sitä aina eri kuparin ja oranssin sävyillä ja nyt kun tukka on vähän vaaleampi kultakupari niin keksin että haluan sävyttää tätä vaaleanpunaisella suoravärillä, jos saisin sellaisen ihanan rose gold-sävyn! Suoraväripurkki on vasta tulossa mutta nyt jo hihkun mun tulevasta melkein-ponitukasta :) Jos olisin oikein raju ja rohkea, kokeilisin varmasti hidden rainbow-trendiä mutta ainakin vielä tyydyn vain ihastelemaan kuvia :D

 5. Marikatt

  Hei Sanni!
  Ei liity aiheeseen, mutta iäkkäämpänä meikin käytön aloittelijana kysyisin asiaa, johon en googlaamalla ole löytänyt vastausta: jos haluaa käyttää luomivärin kiinnittämiseen puuteria, onko sama, käyttääkö mineraalimeikkipuuteria (kuten Flow, Lily Lolo ym.) vai irto-/kivipuuteria? Ohjeissa olen nähnyt mainittavan lähinnä irtopuuterin. Onko mineraalimeikkipuuterissa jotain, joka tekisi siitä sopimattoman luomivärin kiinnittämiseen? Kiitos, jos ehdit vastata. :) (Ja anteeksi tyhmä kysymys, jos tämän pitäisi olla itsestäänselvä asia…)

  • Sanni

   Vastaan huomenna paremmalla ajalla :)

  • Sanni

   Pahoittelut, tähän vastaaminen jäi eilen.

   Luomivärin kiinnittäminen puuterilla – itse kuulun niihin ihmisiin joilla luomivärikiinnitys ei toimi ollenkaan, eli en oikein osaa sitä ylipäänsä suositella jos joku kysyy millä silmämeikki kannattaa pohjustaa. Puuterin sisältämä talkki tai tärkkelysainesosat kyllä imevät iholta kosteutta ja luovat iholle sileän pinnan jolle luomiväri levittyy ja häivyttyy tasaisemmin kuin täysin nudelle, ”käsittelemättömälle” luomelle (tosin luomivärin pigmentti myös laimenee kun sen levittää puuteripohjalle), eli tästä näkökulmasta puuterikin siis toimii pohjustajana.

   MUTTA, puuterin ongelma on se, että se ei kuitenkaan itsessään tarraa ihoon kovin hyvin, joten jos henkilöllä on luonnostaan sellainen ihotyyppi tai sen rakenteiset luomet ettei silmämeikki kunnolla pysy (kuten esim. allekirjoittaneella), ei puuteri auta pitämään meikkiä paikallaan. Se siis kyllä auttaa meikkiä levittymään nätisti, mutta ei kiinnitä sitä. Silikoniin pohjautuvat primerit puolestaan luovat pohjan, joka kiinnittää meikin. Silikoniprimerin päällä luomivärien sävyt myös toistuvat intensiivisempinä.

   Sitten vielä noista puuterityypeistä, mikäli haluaa puuteria käyttää pohjustajana, sopii oikeastaan mikä tahansa puuteri (koska kaikki puuterit luovat sen sileän pinnan ja poistavat ainakin väliaikaisesti ihon pinnan nihkeyden). Ihanteellisimpia kosteuden sitomisen kannalta ovat talkkia ja tärkkelystä sisältävät. Puhdas mineraalipuuteri ei sisällä näistä kumpaakaan, mutta lähes 100% kaikista ”normipuutereista” pohjautuu talkkiin.

   • Marikatt

    Kiitos vastauksesta! Olin epätarkka kysymyksessäni. Tilanne on se, että harjoittelen silmänrajausta luomiväreillä. Puhtaalle luomelle laitan aina ensin UDPP:tä (Original). Seuraavaksi luomiväriä. Sitten painelen siveltimellä hiukan puuteria (tässä tapauksessa Everydayn semi-matte-mineraalimeikkipuuteria) luomelle kiinnitystarkoituksessa.

    Toistaiseksi luomiväri on päivän mittaan aina tarttunut ripsirajasta luomivaon yläpuolelle (jep, minulla on raskaat luomet). Olen kokeillut BH Cosmetics -halpisluomiväriä – myös kostutetun siveltimen kanssa ja UD Naked2-palettia. (BH Cosmetics 120 -paletit näyttävät kovasti samalta kuin Manly 120:set ym., mutta yritys on Animalian listalla, ja sillä on minulle iso merkitys.)

    Kokeilin myös järjestystä UDPP – puuteri – luomiväri (ja taisin vielä senkin päälle laittaa puuteria) mutta ei pysynyt sen paremmin. Tässä vaiheessa ei luomivärin sävyn näkymisellä ole niin väliä, päin vastoin, mitä hennompana se näkyy, sen parempi, kun ei ole oikein hallussa tämä homma.

    Monta kikkaa on toki vielä kokeilematta, varsinaiset rajaustuotteet, eri silmämeikinpohjustajat, Duraline-tyyppiset aineet jne., mutta tykkäisin itse käyttää luomiväriä, niin saisi monen sävyisiä ja pehmeitä rajauksia.

    Olisi kiva kuulla mielipiteesi, onko sinulla jotain vinkkiä, mitä kannattaisi vielä kokeilla. :)

    • Sanni

     Hmm, okei, nyt ymmärsin :) Vaikkakin mulle oli ihan uusi tuttavuus että luomiväri kiinnitetään päältä vielä puuterilla ^_^

     Kun luomet ovat sen malliset (ja ihotyyppi sellainen) että meikki helposti leviää eikä mikään pohjustustuote tai kiinnityskikka auta, kokeilisin sitä Duraline-tyyppistä rajausta. Tai vedenkestävää geelieyelineria. Mutta se on totta että niillä ei saa pehmeää rajausta.

     Onpas harmillinen tuo sinun tilanne.

     • Marikatt

      No järjestelmällisenä ihmisenä koetin penkoa netistä kaikenlaisia silmänrajauskikkoja ja rupesin kokeilemaan muuttaen yhtä tekijää kerrallaan. Jostain tuon puuteroinninkin löysin tai sitten ajattelin vaan, että koitetaan nyt kaikkea, mikä kenties saattaisi toimia – koska sinunkin blogistasi on monesti käynyt selväksi, että tuote/menetelmä x toimii yhdelle, mutta toiselle ei lainkaan.

      Eikä tämä nyt vakavaa ole – kuten olen sinulle mailissa kertonut, minulla on oikeitakin ongelmia. Mutta olisi tietty kiva löytää itsellekin keinot pysyvään meikkiin. Kokeilu jatkuu. Kiitos Sanni avustasi ja blogistasi! :)

      • Sanni

       Juu ei meikki saa olla vakava asia :D ^_^ Mutta olisihan tietysti kiva jos onnistut jostain löytämään keinon jolla rajaus pysyy. Kokeile niitä geelejä tai tehdä rajaus kostuttamalla luomiväri vedenkestävään nesteeseen – tälläkään tavalla ei tietysti saa sellaista pehmeän utuista rajaa.

       Mukavaa syksyn jatkoa sinulle :) <3

 6. Hanna

  Satummekohan Naxokselle sitten samaan aikaan… Tulin tänään Parokselle (tämä on kyllä oikeasti aika ihana) ja siirryn Naxokselle näillä näkymin tiistaina. Hiuksista sut ainakin tunnistaa. ;)

  • Sanni

   Ehdin lähteä Naxokselta ennen kuin tulet, vietän siellä vain yhden yön. Tosin saatan pysähtyä pidemmäksi aikaa paluumatkalla mutta silloin sinä taas olet varmastikin jo muualla. Ihanaa aikaa Paroksella, terkkuja kirkolle :)

 7. Amy

  Tummien hiusten kanssa on hiukan eri juttu, mutta ihan vinkkinä, jos löydät kampaamon, joka käyttää Schwarzkopfin Magmaa.

 8. neiti

  mulla on puoleen selkään asti yltävät käkkärät luonnonkiharat ja näiden selvittely pesun jälkeen tuottaa aina hieman haasteita :D koska annan hiusten olla ihan luonnontilassa (ei hiuslakkoja yms.) olen saanut venytettyä hiuksien pesun kertaan viikossa, eivätkä hiukset yleensä näytä vielä edes siinä vaiheessa likaiselle tai varsinkaan rasvoittuneelle. nyt varmaan pitäis koputtaa puuta ettei tilanne tästä muutukkaan :D

 9. Paltsu

  Mäkin pesen hiukset 2 kertaa viikossa, jos pesen useammin niin hiukset myös rasvottuvat nopeammin :) ja onhan siinä aina se vaiva, sekä pesemisessä että siinä kun oottaa että hiukset kuivuu.. Mä en oo niitä jotka nauttii shampoomisesta ja hoitoaineiden levittämisistä, se on mulle yleensä vaan pakollinen paha :D

  Mä muuten tajusin ehkä vasta puol vuotta sitten että föönaaminen oli se joka sai mun hiukset näyttämään korppukuivilta, sen jälkeen oon välttäny föönin käyttöä :)

  Sun hiukset on upeet ^-^

 10. Anna

  Manic Panic ei oo paras shokkiväri, hidas ja kuluu pois nopeasti. Directions on huippua! Tyyppaa sitä seuraavalla kerralla.

 11. Pahokas

  Kc:n paint potit on myös hyviä värin ylläpitoon jos niitä löytää. Myös kuivashampoo on harvapesijän paras kaveri!

 12. Fiia

  Kaks kertaa viikossa tulee itsellä nykyisellään pestyä hiukset – tietysti poikkeuksena se, et jos tekee jotain oikein sotkuista tai hikistä hommaa, niin tietysti sit on ihan pakko pestä useamminkin. Aiemmin tuli oltua tallilla päivittäin ja pestyä hiuksetkin päivittäin, mut nyt kun hevosteluun ei kunnon mahollisuuksia ole, niin ei ole tarvetta hiuksiakaan ppestä niin usein ja hitaasti mutta varmasti oon saanut venytettyä hiustenpesuväliä. Vieläkin yritän saada sitä harvemmaksi, mut viiden päivän välein alkaa kuulostaa mullekin aika extremeltä jo :D Ja kauniilta tuo haalistuva violetti tosiaan vieläkin näyttää!

 13. jkv

  Mä pesen nykyään hiukset vaan kahdesti viikossa, joten ei kuulosta yhtään ällöltä noi sun pidentyneet pesuvälit. Aiemmin, kun mulla oli lyhyt ja tummaksi värjätty malli, tuli pestyä tukka joka tai joka toinen päivä. Siinä vaiheessa, kun aloin kasvattaa hiuksia, kävi ilmi, että mulla onkin luonnonkihara, joka ei hirveästi pesemisestä ja kuivaamisesta välitä. Annan nykyään siis hiusten myös kuivua itsekseen ja harjaan/kampaan vain sillon kun on ihan pakko. Kummasti mulla on nykyään tosi helppo tukka. :D

 14. jenya

  Ei toi oesuväli oo ollenkaan ällöttävä. Mulla on kohta puolisen vuotta ollu punaiset hiukset, enkä värin nopean haalistumisen tietäen halua pestä kuin pakolliset pari kertaa viikossa. Onnena on luonnonkihara rasvoittumaton tukka. Mulla on oikeastaan pakko harjata heti pesun jälkeen märkänä että päivittäin, koska yön aikana ohimoille ja niskaan muodostuu huovuttuneita takkuja :o

 15. Noppa

  Kiva että laitoit ton havainnollistavan vikan kuvan, vitsi mikä ero puolien välillä! Tajusin, että en oo ite koittanut harjaamatta jättämistä pesun jälkeen ainakaan kymmeneen vuoteen, pitää ehdottomasti kokeilla! Mietin vaan, että eikö sulla kestä ikuisuus että hiukset kuivuu jos et harjaa niitä? Mulla ainakin harjaaminen nopeuttaa kuivumista tosi paljon. Onks sulla jotain muita kikkoja, joilla nopeutat kuivumista? En yhtään tykkää märkien hiusten tunteesta ja kylmällä säällä pää jäätyy jos lähtee märillä hiuksilla ulos :/.

  • Sanni

   Mietin vaan, että eikö sulla kestä ikuisuus että hiukset kuivuu jos et harjaa niitä?

   Ei, kun mulla on niin ohuet hiukset ^_^ Kuivuvat alle tunnissa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.