Hiusten kesähaaste

Päätin päräyttää itselleni kesäksi haasteen.

Hiusten muotoilutuotteet.

Olen niiiiin laiska käyttämään niitä. Ja samalla hurjan kiinnostunut niistä epeleistä.

Minussa yhdistyy mitä omituisin cocktail persoonallisuutta, joka himoitsee kaikkia erilaisia hiustuotteita ja samalla ei millään jaksaisi käyttää niitä.

Kaiken pitäisi olla nopeaa ja helppoa – eikä sisältää föönausta. Inhoan hiusten kuumakäsittelyä (etenkin föönausta), koska:

a) no, en jaksa käyttää niitä laitteita

b) se vie aikaa

c) hiuksista tulee niin karmean rapean kuivat.

Paino kohdassa cee.

idMuotoilutuotehaaste

Kaikki muotoilutuotteet eivät tietenkään vaadi lämpömuotoilulaitteen käyttöä, vaikkakin useimmat, etenkin volyymiperheen tuotteet, toimivat parhaiten lämpöaktivoituina.

Minusta tuntuu, että saattaisin hyvinkin löytää kivoja ei-föönausta vaativia muotoilutuotteita, jos vain vaivautuisin testaamaan niitä kunnolla ja antamaan niille mahdollisuuden.

Niinpä päätin haastaa itseni.

Valitsin viisi eri tyyppistä tuotetta, joilla pitäisi saada rakennetta ja/tai volyymia tukkaan. Näitä on tarkoitus mätkiä päähän koko kesä joka ikisen pesun jälkeen. Niin hullulta kuin se kuulostaa, minun pitää ainakin näin alussa laittaa itselleni kylppärin oveen ihan muistutuslappu. Niin vaikea muotoilutuotetta on muistaa, kun se ei kuulu perusrutiiniin. (Kuivashampoota lukuunottamatta. Ja talvisin silottavia, sähköisyyttä poistavia tuotteita. Rätisevä tukka antaa kummasti luonnollisen muistutuksen ;))

Haasteen tuotteiksi valikoitui seuraava setti:

Muotoilutuotehaaste_IMG_2154

1. Unique Seasalt Spray. Luomusertifioitu merisuolasuihke lupaa antaa hiuksille ”volyymia ja uskomatonta rakennetta”.

2. Goldwell Naturally Full Wet & Dry Bodifying Spray. Kevyt suihke tarjoaa ”eloisaa ja luonnollista rakennetta tahmaamatta” ja ”hennoille hiuksille välitöntä näyttävyyttä.”

3. KMS Hair Play Playable Texture. ”Monipuolinen, uudelleen työstettävä tuote. Käytä muotoiluun, rakenteen korostukseen ja pitkäkestoiseen viimeistelyyn.”

4. Cutrin Chooz Soft Curl Designer. Lupaa ”rakennetta, elinvoimaa ja joustavaa pitoa kiharoille”. ”Nostaa esiin luonnontaipuisien tai kiharakäsiteltyjen hiusten parhaat puolet”.

5. Less Is More Flower Whip. 100% luonnon raaka-aineista valmistettu ”ravitseva muotoiluvoide tuo rakennetta ja erottelua ja vähentää pörröisyyttä”.

Kaikki tuotteet on saatu blogin kautta.

Kaksi luonnonkosmetiikan tuotetta, kolme normikosmetiikan. Jäisikö näistä joku minulle vihdoin vakiokäyttöön? Haluaisin vilpittömästi löytää tuotteen, joka ravistaisi minut irti muotoiluhärpäkelaiskuudestani.

Aina olen marisemassa tuuhean tukan perään, mutta sitten en tee mitään asian eteen. Paitsi ostan Lushin Fairly Traded Honey’ta tai menen Kreikkaan.

Välillä voisi kokeilla ihan sitä ilmeisintäkin vaihtoehtoa – muotoilutuotteita. Siksi haaste. :)

Ainiin. Tällaisenkin sain kokeiltavaksi:

  Frieda7DayVolume

John Friedan 7 Day Volume. Suihkussa käytettävä muotoilutuote, joka lupaa antaa hiuksille 2-3 pesua kestävää tuuheutta!

Tuote siis jää hiuksiin. Valitettavasti (minun kannaltani), tuote vaatii föönin käytön. Mutta johan on kiinnostava lupaus…! Lunastuuko se – siitä on ehdottomasti otettava selvää.

Luulen, että Frieda saa kuitenkin jäädä odottelemaan elokuulle, sillä haluan testata kesähaasteen tuotteet ilman ”lisäaineita”.

Raportoin haasteen kulusta kesän aikana.

Kommentit (46)
 1. Jään odottamaan tuloksia. Itsehän nimenomaan käytän melkein ainoastaan näitä tuuheuttavia tuotteita, no okei, hoitosuihketta joskus, mutta sun tapaan föönään hiukseni varmaan viisi kertaa vuodessa. :D En todellakaan jaksa kiharrella tai laittaa niitä mitenkään ihmeemmin. Varsinkin kun oma hiuslaatu on niin liukas, ettei niissä pysy mikään kahta tuntia kauempaa.

  1. mutta sun tapaan föönään hiukseni varmaan viisi kertaa vuodessa. :D

   Joo, kuulostaa just mun tahdilta :D

   Mä tykkään sileistä, pehmeistä hiuksista. Föönaus + nämä ominaisuudet eivät oikein kulje käsi kädessä. Toisaalta – eivät myöskään tuuheus, sileys ja pehmeys. Sileä ja hento tukka on vain melkeinpä pakko karhentaa ja pörröttää jollain että saa runsautta. Dilemma, jonka olen siis näemmä toistaiseksi ratkaissut valitsemalla sileyden ja marisemalla lättänyydelle.

 2. MillaKaroliina
  22.6.2015, 19:54

  Muotoilutuotteiden käyttö (varsinkin) vaatii minultakin usein jotain ihmeellisiä voimia! Omaksi onneksi olen oppinut käyttämään hoitoainetta säännöllisesti, mutta kaikki hiusten laittamiseen tarvittavat aineet jää aina vähälle käytölle :D Ehkä vielä jonakin päivänä… :D

  1. Mä rakastan hoitoaineita, ja käytän niitä vaikka joidenkin shampoiden kanssa ei edes tarvitsisi. :) Vähän hassua; olen innoissani, jos löytyy niin hoitava shampoo että käy 2 in 1 -tuotteesta, mutta samalla en kuitenkaan halua luopua hoitiksen käytöstä kun se on niin kivaa ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *