Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiusten kesähaaste

Päätin päräyttää itselleni kesäksi haasteen.

Hiusten muotoilutuotteet.

Olen niiiiin laiska käyttämään niitä. Ja samalla hurjan kiinnostunut niistä epeleistä.

Minussa yhdistyy mitä omituisin cocktail persoonallisuutta, joka himoitsee kaikkia erilaisia hiustuotteita ja samalla ei millään jaksaisi käyttää niitä.

Kaiken pitäisi olla nopeaa ja helppoa – eikä sisältää föönausta. Inhoan hiusten kuumakäsittelyä (etenkin föönausta), koska:

a) no, en jaksa käyttää niitä laitteita

b) se vie aikaa

c) hiuksista tulee niin karmean rapean kuivat.

Paino kohdassa cee.

idMuotoilutuotehaaste

Kaikki muotoilutuotteet eivät tietenkään vaadi lämpömuotoilulaitteen käyttöä, vaikkakin useimmat, etenkin volyymiperheen tuotteet, toimivat parhaiten lämpöaktivoituina.

Minusta tuntuu, että saattaisin hyvinkin löytää kivoja ei-föönausta vaativia muotoilutuotteita, jos vain vaivautuisin testaamaan niitä kunnolla ja antamaan niille mahdollisuuden.

Niinpä päätin haastaa itseni.

Valitsin viisi eri tyyppistä tuotetta, joilla pitäisi saada rakennetta ja/tai volyymia tukkaan. Näitä on tarkoitus mätkiä päähän koko kesä joka ikisen pesun jälkeen. Niin hullulta kuin se kuulostaa, minun pitää ainakin näin alussa laittaa itselleni kylppärin oveen ihan muistutuslappu. Niin vaikea muotoilutuotetta on muistaa, kun se ei kuulu perusrutiiniin. (Kuivashampoota lukuunottamatta. Ja talvisin silottavia, sähköisyyttä poistavia tuotteita. Rätisevä tukka antaa kummasti luonnollisen muistutuksen ;))

Haasteen tuotteiksi valikoitui seuraava setti:

Muotoilutuotehaaste_IMG_2154

1. Unique Seasalt Spray. Luomusertifioitu merisuolasuihke lupaa antaa hiuksille ”volyymia ja uskomatonta rakennetta”.

2. Goldwell Naturally Full Wet & Dry Bodifying Spray. Kevyt suihke tarjoaa ”eloisaa ja luonnollista rakennetta tahmaamatta” ja ”hennoille hiuksille välitöntä näyttävyyttä.”

3. KMS Hair Play Playable Texture. ”Monipuolinen, uudelleen työstettävä tuote. Käytä muotoiluun, rakenteen korostukseen ja pitkäkestoiseen viimeistelyyn.”

4. Cutrin Chooz Soft Curl Designer. Lupaa ”rakennetta, elinvoimaa ja joustavaa pitoa kiharoille”. ”Nostaa esiin luonnontaipuisien tai kiharakäsiteltyjen hiusten parhaat puolet”.

5. Less Is More Flower Whip. 100% luonnon raaka-aineista valmistettu ”ravitseva muotoiluvoide tuo rakennetta ja erottelua ja vähentää pörröisyyttä”.

Kaikki tuotteet on saatu blogin kautta.

Kaksi luonnonkosmetiikan tuotetta, kolme normikosmetiikan. Jäisikö näistä joku minulle vihdoin vakiokäyttöön? Haluaisin vilpittömästi löytää tuotteen, joka ravistaisi minut irti muotoiluhärpäkelaiskuudestani.

Aina olen marisemassa tuuhean tukan perään, mutta sitten en tee mitään asian eteen. Paitsi ostan Lushin Fairly Traded Honey’ta tai menen Kreikkaan.

Välillä voisi kokeilla ihan sitä ilmeisintäkin vaihtoehtoa – muotoilutuotteita. Siksi haaste. :)

Ainiin. Tällaisenkin sain kokeiltavaksi:

  Frieda7DayVolume

John Friedan 7 Day Volume. Suihkussa käytettävä muotoilutuote, joka lupaa antaa hiuksille 2-3 pesua kestävää tuuheutta!

Tuote siis jää hiuksiin. Valitettavasti (minun kannaltani), tuote vaatii föönin käytön. Mutta johan on kiinnostava lupaus…! Lunastuuko se – siitä on ehdottomasti otettava selvää.

Luulen, että Frieda saa kuitenkin jäädä odottelemaan elokuulle, sillä haluan testata kesähaasteen tuotteet ilman ”lisäaineita”.

Raportoin haasteen kulusta kesän aikana.

Kommentit (46)

 1. JonnaH.

  Jään odottamaan tuloksia. Itsehän nimenomaan käytän melkein ainoastaan näitä tuuheuttavia tuotteita, no okei, hoitosuihketta joskus, mutta sun tapaan föönään hiukseni varmaan viisi kertaa vuodessa. :D En todellakaan jaksa kiharrella tai laittaa niitä mitenkään ihmeemmin. Varsinkin kun oma hiuslaatu on niin liukas, ettei niissä pysy mikään kahta tuntia kauempaa.

  • Sanni

   mutta sun tapaan föönään hiukseni varmaan viisi kertaa vuodessa. :D

   Joo, kuulostaa just mun tahdilta :D

   Mä tykkään sileistä, pehmeistä hiuksista. Föönaus + nämä ominaisuudet eivät oikein kulje käsi kädessä. Toisaalta – eivät myöskään tuuheus, sileys ja pehmeys. Sileä ja hento tukka on vain melkeinpä pakko karhentaa ja pörröttää jollain että saa runsautta. Dilemma, jonka olen siis näemmä toistaiseksi ratkaissut valitsemalla sileyden ja marisemalla lättänyydelle.

 2. MillaKaroliina

  Muotoilutuotteiden käyttö (varsinkin) vaatii minultakin usein jotain ihmeellisiä voimia! Omaksi onneksi olen oppinut käyttämään hoitoainetta säännöllisesti, mutta kaikki hiusten laittamiseen tarvittavat aineet jää aina vähälle käytölle :D Ehkä vielä jonakin päivänä… :D

  • Sanni

   Mä rakastan hoitoaineita, ja käytän niitä vaikka joidenkin shampoiden kanssa ei edes tarvitsisi. :) Vähän hassua; olen innoissani, jos löytyy niin hoitava shampoo että käy 2 in 1 -tuotteesta, mutta samalla en kuitenkaan halua luopua hoitiksen käytöstä kun se on niin kivaa ^_^

 3. Susanna // Hyväksynnän hylje

  Odotan käyttökokemuksia mielenkiinnolla! Tunnistan hieman itseäni tekstistäsi, vaikka nykyään en voisi kuvitellakaan pärjääväni ilman muotoilutuotteita. Jos etsit yhtä täydellistä tuotetta joka tekee kaiken, varaudu siihen että etsintä saattaa ottaa aikaa ;)

  • Sanni

   Jos etsit yhtä täydellistä tuotetta joka tekee kaiken, varaudu siihen että etsintä saattaa ottaa aikaa ;)

   Näin voin olettaa :D Mutta ei, en toisaalta usko sellaista olevankaan.

   Ylipäänsä unelmahiuksenikin ovat aika epärealistinen kokonaisuus; samalla pehmeät, sileät ja taipuisat, samalla runsaat ja kuohkeat. Ja mielellään vielä pitkät. ;P

 4. Salka

  Mahtava haaste, jota seuraan silmä kovana :) Mä muuten olen myös muotoilutuotelaiskimus, joka ei juuri koskaan föönaa hiuksiaan, poikkeustapauksena ainoastaan silloin, jos vaihtoehtona märillä hiuksilla nukkumaan meneminen. Nihkeät hiukset ovat vielä ok, mutta tyynyliinaa en sentään märäksi halua :D Sus siunatkoon hiuslaatuani, joka on karkea, se myös edesauttaa siihen, että voin jättää föönin kuvoista pois, toisenlaisella hiuslaadulla fööni saattaisikin olla ystävä. Ja minun mielestäni suolasuihkeella ja/tai laadukkaalla muotovaahdolla saa ihmeitä aikaan, oma suosikkisarjani on kornista nimestään huolimatta Big Sexy Hair, jumankeka niillä tuotteilla saa kyllä ihan oikeasti hiuksiin volyymia!

  • Sanni

   oma suosikkisarjani on kornista nimestään huolimatta Big Sexy Hair, jumankeka niillä tuotteilla saa kyllä ihan oikeasti hiuksiin volyymia!

   Kiitos vinkistä :)

   Suolasuihke on alusta saakka (kun siis ekan kerran tutustuin tuotetyyppiin) vaikuttanut tuotteelta, joka voisi olla vastaus mun etsimään helppoon tuuhentajaan. Mutta vaikka vaikuttava aine on kaikissa sama, eri valmistajien suolasuihkeet ovat yllättävän erilaisia ja parin ällöhiukset jättäneen suolakokemuksen jälkeen vähän niinkuin luovutin tuotetyypin suhteen… Pitäisi vain jaksaa sinnikkäästi käydä läpi eri valmistajien suolasuihkeita. Uteliaana odotan miltä Uniquen tarjokas tuntuu.

 5. Nora

  Onpa mielenkiintoinen postaussarjan aihe! Siis mä en ikinä jaksa käyttää muita muotoilutuotteita kuin kuivashampoota ja voimakkaan pidon hiuslakkaa (ja tämä onkin sitten ihan must-tuote, käytän sitä nimenomaan volyymin luomiseen). Tukka on ikuinen päänvaiva ( :D ), mutta silti en yleensä jostain syystä tule laittaneeksi hiuksia harjausta ja lakan suihkimista lukuunottamatta. Kiharat on kyllä tuon hiuslakan lisäksi toinen, jolla saan kätevästi tuuheat hiukset. Voi tätä perisuomalaista hiuslaatua, kun tukkaa on kyllä paljon, mutta silti se valuu luonnontilassa ollessaan päätä myöten…

  • Sanni

   Kiharat on kyllä tuon hiuslakan lisäksi toinen, jolla saan kätevästi tuuheat hiukset.

   Tämän vuoksi minäkin olin monta vuotta permanenttikierteessä… Mulla oli käytännössä koko ajan permis kuudennelta luokalta 24-vuotiaaksi saakka… Täytyy sanoa että tykkäsin kovasti ja mulla olisi kiharakäsittely varmaan edelleen, jos L’Orealin Inter Phase -sarjan hellävaraisinta permisainetta ei olisi lopetettu. Se oli parhautta mun hiuksille…

   Miten muuten käytät hiuslakkaa volyymin luomiseen? Eikö siitä tule tosi jäykät hiukset..?

   • Nora

    Mä vain asettelen hiukset osio kerrallaan siihen asentoon kuin haluan (eli kohotan irti päänahasta) ja suihkutan aina päälle hiuslakkaa. Hiukset ei sentään liimaudu niille sijoilleen mutta ovat paljon helpommin kontrolloitavissa ja pysyvät tuuheampina. En myöskään tykkää yhtään esim. siitä että hiukset lentelee silmille, mikä tapahtuu aina ilman lakkaa. Ja tietty hiuksista tulee jäykemmät kuin ilman lakkaa, mutta kun mun hiukset on luonnostaan niin ”pehmeät” että pieni lisäjäykkyys ei haittaa yhtään. :D

    • Sanni

     Mä vain asettelen hiukset osio kerrallaan siihen asentoon kuin haluan (eli kohotan irti päänahasta) ja suihkutan aina päälle hiuslakkaa.

     Aa, okei :)

     Mun hiukset ei pysy irti päänahasta sitten millään. Vaikka ovat ohuet ja hennot, niin ilmeisesti pituus tuo niihin sen verran raskautta että mikään muotoilutuote ei ole toistaiseksi onnistunut pitämään niitä koholla. Tai sorry – kuivashampoo ja hiuspuuteri onnistuvat ;)

     Lushin FTD-shampoo ja Kreikan ilmasto ovat tosiaan tähän saakka parhaimmat ja tehokkaimmat keinot tuoda luonnollista, ei-tahmaista ilmavuutta hiuksiin. Mä en tajua mikä taika tuossa FTD:ssä on… Ei se tyveä tokikaan saa kohoamaan, mutta jotenkin hiusmassa jää ilmavammaksi eikä mene niin ”kasaan” kuin muilla pesutuotteilla.

 6. Heli

  Kuullostaa niin tutulta. Itsellä on pitkä lasimaisen liukas värjäämätön vaalea tukka, jopa kampaajan loihtimat kiharat katoavat parissa tunnissa, joten haastetta on muotoilutuotteiden löytymiselle,joiden siis pitäisi toimia ilman föönausta. Oikeastaan etsin tuotetta,joka toisi hiukan rakennetta tukkaan, että edes hiuslenkit pysyisi paikallaan,mutta ilman tahmeaa tuntua. Wellan Sugarlift vaikutti lupaavalta…

  • Sanni

   , jopa kampaajan loihtimat kiharat katoavat parissa tunnissa

   Sama täällä. Kampaajilla on vaikeuksia saada kiharaa tukkaani ylipäänsä, ghd:llä ei ainakaan onnistu kovin hyvin. Tikku ja ”automaattikiharrin” toimii paremmin mutta kihara ei tuolloinkaan kestä kovin hyvin.

   Oikeastaan etsin tuotetta,joka toisi hiukan rakennetta tukkaan, että edes hiuslenkit pysyisi paikallaan,mutta ilman tahmeaa tuntua.

   Jep, tuollaisen kun löytäisi…

  • Anne R

   Peukutus täältä Wellan sokerisuihkeelle. Eka pullo menossa. Tosin kyllä föönaan hiukset melkein kuiviksi ja vielä rullaankin ne. Rullien (kuiva hius jo) päälle lakkaa. Noin 15 min päästä rullat veks. Tällä systeemillä ohuet, lasimaiset, puolipitkät hiukset saa ihan erilailla volyymia. Shampoo ei saa olla liian hoitava, muuten on jo peli puoliksi menetetty.

 7. Cerp

  Toi KMS Hairplay-tuote on ihan ykkönen mun lasimaiselle ja liukkaalle tukalle! Mä tosin käytän sitä kuivaan tukkaan tuomaan karheutta ennen tupeerausta. Saman sarjan suolasuihke on myös lempparini, sitä laitan ennen föönausta. Label.m-merkin texturising volume spray on todellinen laiskan föönaajan tuote. Toimii vähän kuivashampoon tapaan, mutta mun mielestä tuo enemmän pitoa. Tuoksu on vaan aika tymäkkä – pervessillä tavalla tosin tykkään siitä :D

  Sanoo Cerp, joka tykkää Elnett volume-hiuslakan tuoksustakin… :D

  • Sanni

   Label.m-merkin texturising volume spray on todellinen laiskan föönaajan tuote. Toimii vähän kuivashampoon tapaan, mutta mun mielestä tuo enemmän pitoa.

   Kiitos vinkistä :)

   *kirjoittaa ylös*

 8. Kuorotipu

  Jännityksellä odotan tuloksia. Mä en käytä mitään muotoilutuotteita koska laiska ja lisäksi inhoan sitä jos tukka ei ole puhdas. Kuivashampoo on ainoa vakikäytössä oleva tuote ja sekin tasan siihen alkuperäiseen käyttöön, eli pesuvälin saa pidennettyä päivästä kahteen. Mulle ei kuitenkin ajatus esim nukkumisesta kuivashampoo päässä aiheuttaa kylmiä väreitä :D

  Oon muutenkin ihan onneton hiustenlaittaja ja missiona onkin tänä kesänä opetella edes kihartamaan hiukset. Lämpörullat, ghd ja remingtonin kiharruspuikko löytyy, mutta kun ei vaan ikinä jaksa.

  Tänä kesänä on myös aiheeseen liittymätön toinen tavoite; aion opetella juoksemaan. Kävin ostamassa uudet lenkkarit heti kun lääkäri totesi nilkan kestävän. Aikamoista räpiköintiä se näin alkuun on, kun tuo hapenottokyky on luvattoman heikko, mutta eilisellä lenkillä jaksoin taas juosta pitempään ja lujempaa kuin edellisellä :)

  • Sanni

   Mä en käytä mitään muotoilutuotteita koska laiska ja lisäksi inhoan sitä jos tukka ei ole puhdas.

   Joo, tää on tosiaan näitä ikuisia ongelmia/ristiriitoja… Tukkaan ei saa rakennetta ilman mömmöjä, haluaa rakennetta, mutta ei samalla voi sietää mömmöistä tukkaa… I hear you. Mun suhde kuivashampoisiin onkin tämän vuoksi tavallaan love/hate. Ne on ihan parhaita hiusten kohottajia (mulle), mutta se tahmeus ja nihkeys mikä niistä jää…. yäääähhh… Pitää vain yrittää olla sörkkimättä tyveä ja unohtaa tahma. ;D

   Lämpörullat, ghd ja remingtonin kiharruspuikko löytyy, mutta kun ei vaan ikinä jaksa.

   Lämpörullien laittajat saa multa kyllä totaalirespektit. Rullien kieputtelu hiuksiin on jotain mihin en usko koskaan taipuvani, siis tuntuu aivan ylitsepääsemätömältä vaivannäöltä :D

   (Mun eniten käyttämä muotoilulaite on muuten perinteinen kreppirauta ;))

   Tänä kesänä on myös aiheeseen liittymätön toinen tavoite; aion opetella juoksemaan.

   Hei – onnea ja tsemppiä! :) On kyllä palkitsevaa kun huomaa pikkuhiljaa alkavansa jaksaa :) Mä en edelleenkään saa lenkeistä suuria euforioita, mutta olen jo niin rutinoitunut hölkkäilijä että kaipaan lenkkejä kun en niille pääse :) Reilillä välillä ihan ahdisti kun ei päässyt juoksemaan. Se nollaa kropan jotenkin niin kivasti :)

   Kiva oli kuulla sun nilkka-updatekin ^_^

   Ei muuta kuin onnea kesän lenkkipoluille :)

   • Tiltu

    ”(Mun eniten käyttämä muotoilulaite on muuten perinteinen kreppirauta ;))”

    Näitähän on näitä tyvikohottajia, jotka kreppaavat hiusten tyven saaden ne näin nousemaan. Kreppikuvio taitaa olla tosin hieman pienempää kuin perinteisessä kreppiraudassa, mutta kokeile jos sille päälle satut, ottaa päällimmäiset hiukset ylös (ellet halua kreppikuvion näkyvän) ja krepata alemmat hiukset tyvestä vaikka yhden raudanleveyden verran.
    Kampaajat ihme kyllä suosittelevat suihkuttamaan hiuslakkaa just ennen raudalla käsittelyä ja se kyllä toimii, vaikka oudolta kuulostaakin. Ainoa haitta on aineen hankala putsaaminen raudasta.

    • Sanni

     Näitähän on näitä tyvikohottajia, jotka kreppaavat hiusten tyven saaden ne näin nousemaan. Kreppikuvio taitaa olla tosin hieman pienempää kuin perinteisessä kreppiraudassa

     Joo, mulla on sellainenkin :D Ja tuota kuvailemasi alempien hiusten kreppausta olen joskus harrastanutkin. Hiukset vain on niin ohuet että kreppijälki näkyy helposti. Kaiken kaikkiaan muotoilulaitteiden käytön harvuus johtuu kohdallani kuitenkin ennen kaikkea laiskuudesta… En vain jotenkin ole sitä tyyppiä joka jaksaa pesun jälkeen uhrata juuri yhtään aikaa hiuksille…. :p

     • Tiltu

      Ei siis uusi juttu :D

      Mutta innolla odottelen raporttiasi tuotteista. KMS kiinnostaa erityisesti.

 9. Laura

  Hahah, jään kyllä innolla seurailemaan tätä! Itse käytän kyllä kaiken maailman muotoilutuotteita ja ahkerasti föönaankin tukkaa, mutta loppujen lopuksi en kuitenkaan jaksa _muotoilla_ tai laittaa sitä tukkaa :D

  • Sanni

   Näkyykö aineiden vaikutus kuitenkin tukassa? :)

 10. Jonttu

  Sellainen kysymys tuli mieleeni, että jos et ota meikkauksestasi kuvia blogiin, niin suoritatko aamuihonhoidon ja ehostamisen tietokoneen ollessa auki vai ihan vain peilin kanssa? Itselläni monesti teen juominen, kasvovoiteen levitys ja netin selailu on lähes samanaikaisesti tapahtuvia asioita. Siksi tästä vain kyselen, kun olet maininnut, että netti on vienyt keskittymiskykyä pois esim. kirjojen lukemisesta.

  • Sanni

   jos et ota meikkauksestasi kuvia blogiin, niin suoritatko aamuihonhoidon ja ehostamisen tietokoneen ollessa auki vai ihan vain peilin kanssa?

   Ihonhoito kylppärissä ja meikkaus meikkipöydän äärellä parvella :) Tietokone ei kuulu tähän kuvioon, paitsi Maarianhaminan asunnolla, jossa meikkaan keittiön pöydän ääressä (koska siellä on paras valo). En kuitenkaan selaile nettiä meikatessani, ellen sitten etsi jotain inspis-kuvia :)

   Haluaisin todellakin että tietokone olisi kokonaisvaltaisesti vähemmän läsnä arjessa, mutta ihannetilanne on edelleen kaukana. Taitaa olla niin, ettei se ole mahdollista niin kauan kuin pidän blogia.

 11. Jonttu

  Itseäni tuotteet kyllä taas kiinnostavatkin (esim. seuraavana hankintalistalla Laveran hiuksiin suihkutettava hoitoöly), mutta kampausten kanssa olen uupelo. En esim. nettitutoriaalista oppinut sellaisen sivuletin tekemistä otsalta ohimolle, mikä olisi liikuntaan todella näppärä. Siis tällainen: https://www.youtube.com/watch?v=Ouk_IHutnMg

  Hiusten kuivaaminen on sinänsä ainut lämpöasia, jota välillä harrastelen (jos pitää päästä iltavuoron jälkeen nopeasti nukkumaan ennen aamuvuoroa, niin en voi silloin laskea luonnollisen kuivattelun varaan). Mitään lämpörautoja en tykkää käyttää.

  • Sanni

   (esim. seuraavana hankintalistalla Laveran hiuksiin suihkutettava hoitoöly),

   Oho…! Lavera-tuote josta en ollut aiemmin kuullut…! :D Tuo on jäänyt kokonaan promoamatta Suomen laveralaisten taholta, jännä :) En ole saanut siitä mitään tiedotetta eikä tuotteesta ollut puhetta edes Luonnonkaunis-messuilla. Kauankohan sitten öljy on ylipäänsä lanseerattu Hair Pro -sarjaan… Se ei kuulunut sarjaan (tai ainakaan Suomen valikoimaan) silloin kun Laveran hiustuotelinja uudelleenlanseerattiin pari vuotta sitten.

   • Jonttu

    Tuo sattui olemaan Biodellyn sivuilla käydessäni uutuuksia-kohdan alla muutama viikko takaperin. Sattuipa vain silmään ja heti vaikutti kutkuttavalta tuotteelta.

   • Jonttu

    Olen lisäillyt öljyä nyt hoitoaineeseen, ja lopputulos on kyllä paljon pehmeämpi noin toimiessani, mutta lasisen pipettipullon kanssa leikkiminen suihkussa on aina vähän haastavaa. Odotan vain, milloin lasipullo lentää lattialle tuoden mukanaan sen tuhat sirpaletta. Paljon kivempi olisi tuollainen hoitava, hiuksiin näppärästi vain suihkutettava öljytuote (ja vieläpä luomusellainen).

    • Sanni

     Born To Bio’lla on muovipulloihin pakattuja, nokkapumpulla varustettuja öljyjä :) Niitä voi loistavasti sekoittaa hoitoaineisiin. Suosittelen esimerkiksi arganöljyä.

     http://borntobio.fi/tuotteet/

 12. Markka_

  Mulla on muotoilutuotteet päivittäisessä käytössä ja ilman niitä hiukset tuntuu ja näyttää likaisilta. Joka toinen päivä pesen hiukset ja käytän tyvikohottajia, suorasuihketta, hiuspuuteria ja joskus myös hiuslakkaa. Joka toinen päivä on sitten kuivashampoo käytössä. Jos en föönaa ja muotoile hiuksia, niin ne näyttää muutaman tunnin jälkeen ihan likaisilta ja niissä ei ole rakennetta. Muotoilutuotteiden avulla saan tän mun paksun tukan helpommin aisoihin :)

  • Sanni

   Mulla on muotoilutuotteet päivittäisessä käytössä ja ilman niitä hiukset tuntuu ja näyttää likaisilta.

   Hauska :) Toisilla fiilis on juuri päinvastoin ^_^

   Mitä muuten on suorasuihke..?

   • Markka_

    Se oli kirjoitusvirhe :D piti kirjoittaa suolasuihke ja mulla siis käytössä tuo sullakin testissä oleva Unique haircaren ja sitten vielä toisena vaihtoehtona Balmain :) Mä saan siis kaikkien noiden muotoilutuotteiden käytön avulla pidennettyä pesuväliä. Pelkkä kuivashampoo ei siihen mulla riittäis.

 13. Jonttu

  Tuo Santen uusi Beurre de Karité Bio -käsivoide on muuten mainio kuiville jalkapohjille. Olen käyttänyt iltaisin suihkun jälkeen ja jalat tykkää.

  • Sanni

   Koostumus on sellainen että voin hyvin kuvitella :)

 14. Roosa

  Mielenkiintoinen haaste, ihana kuulla hiustenhoidosta! Innollan jään odottamaan tuloksia. :)
  Itse föönaan melkein aina PAKSUN ja melko pitkän tukan. Föönaus kestää mulla melkeen tunnin varmaan, mutta on se sen arvoista. En tykkää päätäpitkin menevistä hiuksista. Föönaukseen käytän nykyisin uutta tangle teezerin föönausharjaa (isompi koko) joka on aivan ihana, kuivattaa nopeasti ja sitten suoristaa hiuksia niin, etten erillistä suoristamista välttämättä tarvitse. Joskus käytän kyllä myös föönauksen jälkeen tyvikohottajarautaa tyveen (sivuille ja taakse) muutamiin alempiin osioihin sekä suoristan latvat tai sitten kiharran hiukset kiharruspuikolla ja laitan hiuspuuteria tyveen.. ¨

  Nyt kesällä letti laineista oon taas innostunut: laitan muotovaahtoa ja muotoilusuihketta kosteaan (ei liian märkä, koska ei kuiva yön aikana) tukkaan ja sitten letitän leteille ( riippuu millaista kiharaa haluaa, kuinka isoja tekee leteistä) tukan yöksi . Aamulla taivutan latvoja jotka ei ole letteihin yltyneet suoristusraudalla ja sitten avaan letit. Sitten suihkin suolasuihketta tukkaan ja hiuspuuteria tyveen ja lakkaa. :)
  Muotoilutuotteet mulla on kaikki käytössä hajusteettomia astman ja hajusteyliherkkyyden takia. Sim sensitive:n, No nothing:in ja cutrin sensitive:n tuottet kampaamotuotteista. Sitten on näitä marketti esim. Herbinan kuivashampoo. Ihanaa kun Herbinallakin on nykyisin hajusteeton kuivashampoo! <3 Dermosilillakin on aivan ihana hajusteeton tuuheuttava hiuslakka joka oli pitkään suosikkini, täytyypä alkaa taas käyttää sitä!!

  • Sanni

   Föönaus kestää mulla melkeen tunnin varmaan, mutta on se sen arvoista.

   Whoa..! Respekt (siis että jaksaa föönata :)).

   Olipa kiinnostavaa kuulla sun hiustenlaittorutiineista. Paksua tukkaa on varmaan ihan eri lailla mielekästä muotoilla kun se on runsas joka tapauksessa ja kaikki extra tuo vain lisänäyttävyyttä :) Mun hiuslaatu on sellainen että jos sitä ei osaa taidolla föönata ja suoristaa (mitä en siis ole opetellut koska föönaus on niin epämiellyttävää) niin tuloksena on entistä kuivemman ja epähuolitellumman näköinen pehko. Ne harvat kerrat kun föönaan niin huhhuh miltä hiukset näyttää… Kampaajan jäljiltä niitä taas ei meinaa saman ihmisen hiuksiksi tunnistaa ^_^

   Tuo hajusteettomien tuotteiden valikoiman kasvu on kyllä tosi hyvä juttu :) Itsekin olen ilolla pannut merkille Herbinan hajusteettomat – vaikka en itse hajusteyliherkkä olekaan. Tiedän vain, miten tärkeää tämä kehitys on alati kasvavalle kohderyhmälle. Turhiin hajusteisiin on alettu kiinnittää yhä enemmän huomiota kosmetiikassa.

  • MillaKaroliina

   Täytyypä itsekin alkaa taas tekemään lettejä yöksi, niin saisi jotain vaihtelua ikuiseen ponnariin! Paksun hiuksen ongelma on kyllä se, etteivät letit kuivu yön aikana, enkä millään jaksaisi kuivaajaa rueta huudattelemaan iltamyöhällä :D Samoin sää lannistaa aina lettien tekoa, jos vettä sataa vaakatasossa 24h vuorokaudessa (niinkun Kuopiossa viime päivinä), ei kiharoista ole kovin kauaa iloa!

 15. Sus-anna

  Jos paljon olen menettänyt ihon laadussa niin onneksi olen hiuksissa saanut. Mun hiuksissa toimii tuo Cutrin hyvin, siis saman sarjan tyvikohottaja ja lämpösuoja suoristaessa. Pesun jälkeen tyvikohottajaa, pää alaspäin föönaus, sit latvat suoristajalla sileäksi. Mutta, koska kiire ja laiskuus, tykkään rutistaa luonnonkiharaa esiin. Täytyykin testata tuota sun Cutrinin testiainetta itsekin. Olisi kyllä todella mielenkiintoista saada lisätietoa siitä mikä näissä tuotteissa siloittaa ja mikä kiharruttaa!? :)

 16. Elli A

  Tällainen tuote on aika hyvä: Kerastase Vip Volume in Powder. Se on tavallaan suihkutettavan kuivashampoon oloinen, mutta samalla tukea antava ja oikeasti kohottava. Sitä siis suihkutetaan kuivien hiusten tyveen (määrällisesti vähemmän kuin kuivashampoota) ja sitten pöyhitään tukkaa. Antaa heti rakennetta ja tukea. On aika tyyris tuote, mutta tosi riittoisa ja tulos on ohuissa ja liukkaissa hiuksissa todella hyvä.

 17. Elli A

  Lisäys edelliseen: Tuo Kerastasen tuote toimii myös seuraavana päivänä. Erotuksena moniin muihin kohottajiin, jotka tahmaantuvat tai saavat tukan littanaksi yöllä tyynyä vasten. Mun mielestä suihke myös pidentää pesuvälejä.

 18. Tupuna

  Osta tarpeeksi tehokas hiustenkuivaaja ja kuivaa hiukset pää alaspäin taivutettuna. Tadaa, siinä on volyymia tukkaan!

  Minulla on pitkät ja todella paksut (+painavat) luonnostaan kihartuvat hiukset. Pesen hiukset ja kuivatan pyyhkeen sisällä hetken ja toisen hetken vapaasti ja noin puolen tunnin päästä pesemisestä alle 10 minuuttia todella tehokkaalla kuivaajalla ja sit vähän hiuslakkaa päälle. Kampaus on valmis ja kestää pari päivää.

  Kai riippuu hiuslaadustakin mutta riippuu kyllä kuivaajasta koska kavereiden kuivaajia lainatessani menee vain hermot kun hiuksille ei tapahdu mitään ja aikaa menee puoli tuntia.

  • Sanni

   Osta tarpeeksi tehokas hiustenkuivaaja ja kuivaa hiukset pää alaspäin taivutettuna. Tadaa, siinä on volyymia tukkaan!

   Joo, volaa saa – ja ritisevän kuivan, kiillottoman höttöpehkon :) ;)

   • Sus-anna

    Tää on kyllä riskinä jos liian kuumalla puhaltaa. Sitten latvaan sipastaan kiiltoöljyä (ei liikaa jotta päästään toiseen äärilaitaan, voitukkaan ;))

 19. Heini P

  Hmph! koko kevään ja kesän metsästänyt tuota John Friedan 7 day volumea… Ei oo missään kaupassa ei (ainakaan Tampereella) :(
  Olisihan se mukava kokeilla tuollaista semipermanent tuotetta, harmi ettei ole saapunut vielä Suomen hyllyihin…

  Mutta ihana haaste a innolla odotan tuloksia :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.