Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiusöljyvinkki x 2

Rakastan hiusöljyjä joten niitä on aina kiva esitellä! :) Etenkin kun aina tuntuu löytyvän uusia kuluttajia joille öljyjen maaginen vaikutus hiustenhoitoon on jäänyt pimentoon, ja on kivaa tarjota yksi helpoimmista ja edullisimmista vinkeistä upgreidata hiustenhoitotuotteensa :)

Hiusoljyt_IMG_2903_2

Tänään esittelyssä kaksi erilaista öljysekoitusta eri tarkoituksiin. Olen saanut kummatkin blogin kautta. Samantyyliset pullot samankaltaisilla teksteillä (natural shine, tame & shine), mutta toimivat hyvin eri tavoilla ja niitä kannattaa käyttääkin eri tarkoituksiin.

Kuvateksti kertookin jo kaiken olennaisen :)

Toinen öljyistä, Laveran Almond & Macadamia, ei sisällä silikoniyhdisteitä tai muutakaan synteettistä ja on omiaan sekoitettavaksi poishuuhdeltavan hiustenhoitoaineen tai -naamion sekaan. Kasviöljyt ovat tehokkaimpia hiusten pehmentäjiä ja toimivat parhaiten kun ne sekoittaa hoitoaineeseen jolloin öljyt emulgoituvat ja imeytyvät hiukseen paremmin (mekanismia tälle en tunne, mutta on havaittu että näin se vain on, samaan tapaan kuin kasvoveteen sekoitettu kasvoöljy imeytyy iholle paremmin).

Schwarzkopfin got2b (aargh että tää brändinimi on musta karsea :D) Oil-licious-öljy sisältää sekä silikoneja että kasviöljyjä, ja on mitä erinomaisin pituuksien silottaja ja kiillottaja. Sitä kannattaa siis käyttää hiuksiin jätettävänä hoitoaineena / viimeistelevänä kiiltotippana.

Hiusoljy_LaveraMacadamia_IMG_2905

Laveran hiusöljy on cocktail soijaöljyä, manteliöljyä, makadamiaöljyä, avokadoöljyä ja auringonkukansiemenöljyä. Lisäksi joukossa on triglyseridejä, säilöntäaineita ja hajusteita.

Myös kasviöljyt kiillottavat, mutta jättävät hiukset helposti rasvaisen näköisiksi jos niitä hieroo kuiviin tai pyyhekuiviin hiuksiin latvaseerumin tavoin. Karhea- ja paksuhiuksinen voi todennäköisesti hyvin käyttää Laverankin öljyn tyyppistä tuotetta hiuksiin jätettävänä, mutta tulos ei ole yhtä liukas ja sileä kuin silikonitipoilla. Hennompihiuksinen saa jätettävästä öljytipasta usein vain rasvalatvat (allekirjoittanut vahvistaa kokemuksen syvällä rintaäänellä.)

Laveran Almond & Makadamia -öljy maksaa 12,95€ / 50 ml.

Hiusoljy_Got2B_Oillicious_IMG_2908

Got2b’n hiusöljystä löydämme kahta eri silikonia (haihtuvaa ja hiuksiin jäävää) sekä oikein mukavan näköisen joukon kasviöljyjä: auringonkukansiementä, arganöljyä, makadamiaa, oliiviöljyä, manteliöljyä, aprikoosinkiviöljyä, seesamiöljyä ja jopa minulle ennen tuntematonta sclerocarya birrea -kasvin öljyä (!). Neljänneksi viimeinen aine octocrylene on UV-suodatin.

Tuotteen kosmeettinen tuntu paljastaa, että siitä on kuitenkin suurin osa silikonia, ja sehän sopii oikein hyvin kun halutaan silottaa latvoja. Perinteiset silikonitipat koostuvat pelkästä silikonista mutta kun mukana on myös kasviöljyjä saadaan vielä hoitavampi koostumus. Ihan hyvää kamaa siis tämä :) Sama idea kuin viime vuosien suurimmassa lempparilatvaseerumissani, Cutrinin Premium Oil Treatmentissa jossa myös yhdistyvät silikoni ja kasviöljyt (ruusu ja argan).

Got2b ei hakkaa Cutrinia ja on sanalla sanoen halvemman ja vähemmän tehokkaan tuntuinen hiuksissa, mutta oikein hyvä budjettivaihtoehto. JA, Got2b’n etuna pidän ainakin itse sen näppärän pientä kokoa, Cutrinin lasipullo on turhan suuri ja kömpelö.

Got2b Oil-licious-öljyn tarkkaa hintaa en muista mutta alle kympin kuitenkin, olisikohan 7 euron kieppeillä..? Pullon koko on 50 ml.

Risiinioljy_IMG_2909

Lopuksi, kun nyt puhuttiin öljyistä… Aion vihdoin viimein aloittaa risiiniöljykokeilun. Risiiniöljynhän pitäisi tehdä ripsistä (ja muustakin karvoituksesta) tuuheampi, ja itse aion keskittää hoitokokeilun etenkin onnettomiin kulmakarvoihini. Sanon ihan suoraan että en usko tähän mutta kun risiiniöljystä puhutaan maailman ympäri tehokkaana luonnollisena ”karvankasvattajana” (Nurmen Maritin mukaan se tuuhentaisi jopa hiukset..!), niin täytyyhän se mahdollisuus kokeilla. Etenkin näillä kulmakarvoilla. ;)

Kesästä 2013 saakka mun on pitänyt tämä tehdä (sain vinkin domatiaemännältäni Miloksella), ja nyt pääsen vihdoin asiaan :)

*

P.S. Ei liity öljyihin millään lailla mutta tekee mieli jakaa tämä: olen tänään pitämässä ruokavaliokokeiluni ensimmäistä kunnon ”mässypäivää” (yksi vapaa herkuttelupäivä on sallittu kuukaudessa) Alkon Etiketti-klubin Juuston kunniaksi -kurssin muodossa. :) Voisiko olla parempaa settinkiä mässypäivälle kuin viini- & juustomaistajaiset. Tätä on odotettu…! ^_^ Se hetki kun hampaani uppoavat täyteläistä makua tihkuvaan pitkään kypsytettyyn juustoon… yhdistettynä täydellisesti sille sopivaan viiniin. Onnen hetki. <3

Kommentit (43)

 1. Kirsikka

  Mua kiinnostaisi ihan uteliaisuudesta kokeilla risiiniöljyä hiuksille. Apteekista ei ainakaan löytynyt, pitää jatkaa etsimistä. Vinkkejä mistä sitä voisi löytyä? :)

  • Sanni

   Vinkkejä mistä sitä voisi löytyä? :)

   Eko- ja luontaistuotekaupoista :) Tuota mun Born To Bio -merkkistä risiiniöljyä myydään ainakin Ruohonjuurissa.

   • milipili

    Ja Prismassa.

    • Sanna

     Varmaan joissakin harvoissa Prismoissa, suurimmassa osassa kyllä ei löydy. Tämä vain tiedoksi, ettei joku nyt lähde ravaamaan Prismasta toiseen turhan takia. :) Olisiko tämä kampaamotuotteiden ja luonnonkosmetiikan Prismoissa myynti joku vain pohjoisemmassa osassa maata toteutuva juttu……? Itse en nimittäin ole törmännyt kumpiinkaan koskaan missään Etelä-Suomen Prismoissa, ja aika monissa on tullut vierailtua.

  • Mintsi

   YA:ssa on ja on halvempaa kuin luontaistuotekauppojen risiiniöljy.

   Minä pidin risiiniöljyä apteekkien vakiovalikoimaan kuuluvana, mutta eipäs ollutkaan. Käytän sitä naaman puhdistukseen yhdessä ruokaöljyn kanssa, joten kulutus on melko paljon suurempi kuin ripsien tai kulmien kohdalla.

  • Paltsu

   Mä kävin ostamassa apteekista, ei ollut missään hyllyllä esillä vaan piti henkilökunnalta pyytää :)

   • Sanna

    Ainakin YA:ssa Kaivopihalla löytyy ihan hyllystä, sen kun poimii mukaansa. Kävin vajaa pari kk sitten hakemassa. Hintaa oli muistaakseni 7,20€ 100 ml pullosta.

 2. Kukka

  Iloitsen sun mässypäivästä, sai hymyilemään :)

  • Sanni

   Makes two of us ^_^

 3. Elise

  Tuo laveran öljy tuoksuu taivaalliselle! En yleensä välitä makeista tuoksuista, mutta tuo on kyllä huumaava. :D

  • Sanni

   Tuoksu on tosiaan ihana :)

   • Elise

    Oletko muuten kokeillut yvesin hiuksiin jätettäviä hoitoaineita? Silikoonittomia (vai silikonittomia?:D) ja tulee tosi sileä tukka eikä laisinkaan lähmäinen, jos ei nyt innostu läträämään liikaa.. Pakkaus nauratti ensin muistuttaa mini juomapulloa ^_^

    • Sanni

     Oletko muuten kokeillut yvesin hiuksiin jätettäviä hoitoaineita?

     En ole, mulla on vain sen latvojen hoitoaine (Repair Balm Dry Ends) mutta sekin edelleen korkkaamatta.

     Mikä niistä pakkauksista muistuttaa juomapulloa..? :D

     • Elise

      Pullon kyljessä lukee leave in combing cream. Suomennos näyttää olevan hiuksiin jätettävä hoitovoide. Pullon korkki on samanlainen kuin sellaisissa sporttijuomapulloissa.:D

      • Sanni

       Mä en löydä tuollaista tuotetta YR:n sivuilta. Onkohan se uutuus vai joku poistuva tuote..? Hassua kun mä aina tsekkailen YR:n hiustuoteuutuudet ja luulin valikoiman olevan ”hyvinkin” hallussani mutta ei nähtävästi :D

 4. T

  Minä inhoan tuota Schwa.. – unohdan AINA miten se kirjoitetaan! Vasta pelasimme yhtä ”arvaa logo”-peliä ja googletin vastauksen ainakin kolme kertaa :D

  • Sanni

   :D ^_^

 5. Jusu

  Mulla on ollut kokeilussa risiiniöljy juurikin kulmakarvoihin! Ei niille sinänsä tuhennustarvetta ole, mutta testasin kokeilun haluisena. Mulla toimi ja tuuheni :D

  • Sanni

   Uuu, lupaavaa…!

 6. Andree

  Cutrinin hiusöljy on munkin lemppari, mutta sitä ei löydy enää mistään! Tiedätkö onko valmistus lopetettu/mistä saisi? :)

  • Sanni

   Kauhistus, sitä ei muuten tosiaan enää löydy Cutrinin sivuilta… :/ Voisin laittaa Cutrinille kyselyn mitä tuotteelle on tapahtunut. Mun käsittääkseni se on ollut tosi suosittu, outoa jos se on lopetettu. Mitään vastaavaa tuotettakaan ei löydy nykyisestä valikoimasta.

 7. Jenspa

  Miksi minusta tuntuu että jos käytän hiuksiin öljyä (käytössä oli mm. arganöljyä, kookosöljyä ja jotain kasviöljyjen+silikonien yhdistelmää, en muista merkkiä), ensin ne näyttävät ja tuntuvat ihanilta, mutta sitten ne tulevat vain kuivemmiksi ja vaativat yhä lisää öljyä? Onko muilla ollut tällaista kokemusta? Yleensä laitoin öljyhoitiksen pesun jälkeen märkiin hiuksiin, lähinnä latvoihin.

  • Sanni

   Mä en osaa tähän sanoa mitään kun en itse käytä öljyjä jätettävänä, ne tekevät mun hiuksista vain rasvaisen näköiset eikä yhtään sileät. Silikonia kiitos näille kutreille kun on kyse latvojen silotusaineesta.

 8. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  Mäkin just nyt testailen risiiniöljyä, mutta jostain syystä sen käyttäminen meinaa aina unohtua. Ripsiä koetan kasvatella vahvemmiksi :)

 9. Tiltu

  Minusta tuntuu, että oman tukan öljyt saa vain lähmäiseksi. Käytänpä sitä hoitoaineen seassa, pyyhekuiviin hiuksiin tai ennen pesua….aina on lopputuloksena liimaletti :D

  • Sanni

   No höh :) Annosteletko kuitenkin tarpeeksi vähän..? Hennolle hiukselle riittää jo muutama tippa.

 10. Katja

  Olen käyttänyt risiiniöljyä ripsille nyt n. 4 kuukautta. En ole huomannut, että olisivat tuuhentuneet tai pidentyneet mutta katkeilevat ja irtoavat nyt mielestäni vähemmän. Koska ripseni ovat jäykät ja sojottavat alaspäin, joudun taivuttamaan niitä voimakkaasti, mikä saa ripset katkeilemaan ja irtoamaan helposti. Tähän ongelmaan öljy on mielestäni auttanut.

 11. Elina

  Pitäisiköhän minunkin aloittaa kulmakarvojen tuuheutusprojekti :D Ripsiin olen sitä kokeillut, mutten saanut aikaiseksi muuta kuin jäätävän turvotuksen aamuksi :P

 12. Mira

  Tuosta risiiniöljykokeilustakin on varmaan tulossa jossain vaiheessa tarkempaa postausta!? :)

  • Sanni

   Kyllä :)

 13. JossuK

  Tuo risiiniöljy on toiminut ainakin omissa ripsissäni vahvistavana :)

 14. Jaana

  Mä jaksoin kuukauden aina iltaisin läästiä risiiniöljyä kulmiin ja ripsiin. Ripsissä kyllä huomaan eron selvästi, vaikka en kuvaan sitä saanutkaan vangittua, ehkä kulmissakin on jotain tuuheutta.. SILTIKÄÄN en enää muutosten huomaamisen jälkeen ole JAKSANUT laittaa sitä iltaisin. Eli kohta nää ripset on entisensä ja aloitan alusta ja plaaah.. Miksi ihminen on tällainen?! :D

  • Sanni

   Miksi ihminen on tällainen?! :D

   ^_^ :P Voin samaistua….

 15. Mintsi

  Risiiniöljyä on tullut lätkittyä naamalle puhdistusöljyn osana (Kiitos vaan Sanni vinkistä). Muuta tuuhenemista en ole huomannut mutta ”aivojen juuret” ovat paljon vahvempia, pidempiä ja irtoavat huonommin. Kohta mulla olis varmaan parta, jos lopettaisin niiden nyppimisen.

  • Sanni

   mutta ”aivojen juuret” ovat paljon vahvempia, pidempiä ja irtoavat huonommin

   Aivojen juuret..?

   • Mintsi

    Niin meillä on aina kutsuttu etenkin leuan alle kasvavia yksittäisiä tummia ja pitkiä karvoja.

    • Sanni

     Aa, okei :)

 16. Paltsu

  Kuinka paljon laitat öljyä hoitoaineen sekaan? :) En ole itse uskaltanut kokeilla tuota öljy-hoitoaine-seosta kun pelkään että tulee lähmäletti :D

  • Sanni

   Kuinka paljon laitat öljyä hoitoaineen sekaan? :)

   Mulla on hennot hiukset joten pari-kolme pumppausta esim. Laveran öljyä kämmenelliseen hoitoainetta riittää (yksi pumppaus on sellainen viiden sentin kolikkoa pienempi tujaus).

 17. Taru

  Hei Sanni, innostuin niin tästä risiiniöljystä mutta haluaisin odottaa sun postausta/kokeilutuloksia ennenkuin ryntään ostamaan pullollista, niin osaatko arvioida koska postausta tulisi ulos? ts. kauanko aiot jatkaa risiiniöljykokeilua? kuukauden? :) Kiitos paljon, en jostain syystä ollutkaan ennen kuullut risiiniöljystä. x

  • Sanni

   niin osaatko arvioida koska postausta tulisi ulos? ts. kauanko aiot jatkaa risiiniöljykokeilua?

   Ainakin kuukauden aion testata ennenkuin raportoin vaikutuksista, olettaisin että vaikutusten pitäisi näkyä siinä ajassa. Mutta itseni tuntien realistinen aikaikkuna raportoinnille on ehkä 5-8 viikkoa. ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.