Hiusöljyvinkki x 2

Rakastan hiusöljyjä joten niitä on aina kiva esitellä! :) Etenkin kun aina tuntuu löytyvän uusia kuluttajia joille öljyjen maaginen vaikutus hiustenhoitoon on jäänyt pimentoon, ja on kivaa tarjota yksi helpoimmista ja edullisimmista vinkeistä upgreidata hiustenhoitotuotteensa :)

Hiusoljyt_IMG_2903_2

Tänään esittelyssä kaksi erilaista öljysekoitusta eri tarkoituksiin. Olen saanut kummatkin blogin kautta. Samantyyliset pullot samankaltaisilla teksteillä (natural shine, tame & shine), mutta toimivat hyvin eri tavoilla ja niitä kannattaa käyttääkin eri tarkoituksiin.

Kuvateksti kertookin jo kaiken olennaisen :)

Toinen öljyistä, Laveran Almond & Macadamia, ei sisällä silikoniyhdisteitä tai muutakaan synteettistä ja on omiaan sekoitettavaksi poishuuhdeltavan hiustenhoitoaineen tai -naamion sekaan. Kasviöljyt ovat tehokkaimpia hiusten pehmentäjiä ja toimivat parhaiten kun ne sekoittaa hoitoaineeseen jolloin öljyt emulgoituvat ja imeytyvät hiukseen paremmin (mekanismia tälle en tunne, mutta on havaittu että näin se vain on, samaan tapaan kuin kasvoveteen sekoitettu kasvoöljy imeytyy iholle paremmin).

Schwarzkopfin got2b (aargh että tää brändinimi on musta karsea :D) Oil-licious-öljy sisältää sekä silikoneja että kasviöljyjä, ja on mitä erinomaisin pituuksien silottaja ja kiillottaja. Sitä kannattaa siis käyttää hiuksiin jätettävänä hoitoaineena / viimeistelevänä kiiltotippana.

Hiusoljy_LaveraMacadamia_IMG_2905

Laveran hiusöljy on cocktail soijaöljyä, manteliöljyä, makadamiaöljyä, avokadoöljyä ja auringonkukansiemenöljyä. Lisäksi joukossa on triglyseridejä, säilöntäaineita ja hajusteita.

Myös kasviöljyt kiillottavat, mutta jättävät hiukset helposti rasvaisen näköisiksi jos niitä hieroo kuiviin tai pyyhekuiviin hiuksiin latvaseerumin tavoin. Karhea- ja paksuhiuksinen voi todennäköisesti hyvin käyttää Laverankin öljyn tyyppistä tuotetta hiuksiin jätettävänä, mutta tulos ei ole yhtä liukas ja sileä kuin silikonitipoilla. Hennompihiuksinen saa jätettävästä öljytipasta usein vain rasvalatvat (allekirjoittanut vahvistaa kokemuksen syvällä rintaäänellä.)

Laveran Almond & Makadamia -öljy maksaa 12,95€ / 50 ml.

Hiusoljy_Got2B_Oillicious_IMG_2908

Got2b’n hiusöljystä löydämme kahta eri silikonia (haihtuvaa ja hiuksiin jäävää) sekä oikein mukavan näköisen joukon kasviöljyjä: auringonkukansiementä, arganöljyä, makadamiaa, oliiviöljyä, manteliöljyä, aprikoosinkiviöljyä, seesamiöljyä ja jopa minulle ennen tuntematonta sclerocarya birrea -kasvin öljyä (!). Neljänneksi viimeinen aine octocrylene on UV-suodatin.

Tuotteen kosmeettinen tuntu paljastaa, että siitä on kuitenkin suurin osa silikonia, ja sehän sopii oikein hyvin kun halutaan silottaa latvoja. Perinteiset silikonitipat koostuvat pelkästä silikonista mutta kun mukana on myös kasviöljyjä saadaan vielä hoitavampi koostumus. Ihan hyvää kamaa siis tämä :) Sama idea kuin viime vuosien suurimmassa lempparilatvaseerumissani, Cutrinin Premium Oil Treatmentissa jossa myös yhdistyvät silikoni ja kasviöljyt (ruusu ja argan).

Got2b ei hakkaa Cutrinia ja on sanalla sanoen halvemman ja vähemmän tehokkaan tuntuinen hiuksissa, mutta oikein hyvä budjettivaihtoehto. JA, Got2b’n etuna pidän ainakin itse sen näppärän pientä kokoa, Cutrinin lasipullo on turhan suuri ja kömpelö.

Got2b Oil-licious-öljyn tarkkaa hintaa en muista mutta alle kympin kuitenkin, olisikohan 7 euron kieppeillä..? Pullon koko on 50 ml.

Risiinioljy_IMG_2909

Lopuksi, kun nyt puhuttiin öljyistä… Aion vihdoin viimein aloittaa risiiniöljykokeilun. Risiiniöljynhän pitäisi tehdä ripsistä (ja muustakin karvoituksesta) tuuheampi, ja itse aion keskittää hoitokokeilun etenkin onnettomiin kulmakarvoihini. Sanon ihan suoraan että en usko tähän mutta kun risiiniöljystä puhutaan maailman ympäri tehokkaana luonnollisena ”karvankasvattajana” (Nurmen Maritin mukaan se tuuhentaisi jopa hiukset..!), niin täytyyhän se mahdollisuus kokeilla. Etenkin näillä kulmakarvoilla. ;)

Kesästä 2013 saakka mun on pitänyt tämä tehdä (sain vinkin domatiaemännältäni Miloksella), ja nyt pääsen vihdoin asiaan :)

*

P.S. Ei liity öljyihin millään lailla mutta tekee mieli jakaa tämä: olen tänään pitämässä ruokavaliokokeiluni ensimmäistä kunnon ”mässypäivää” (yksi vapaa herkuttelupäivä on sallittu kuukaudessa) Alkon Etiketti-klubin Juuston kunniaksi -kurssin muodossa. :) Voisiko olla parempaa settinkiä mässypäivälle kuin viini- & juustomaistajaiset. Tätä on odotettu…! ^_^ Se hetki kun hampaani uppoavat täyteläistä makua tihkuvaan pitkään kypsytettyyn juustoon… yhdistettynä täydellisesti sille sopivaan viiniin. Onnen hetki. <3

Kommentit (43)
 1. Mua kiinnostaisi ihan uteliaisuudesta kokeilla risiiniöljyä hiuksille. Apteekista ei ainakaan löytynyt, pitää jatkaa etsimistä. Vinkkejä mistä sitä voisi löytyä? :)

  1. Vinkkejä mistä sitä voisi löytyä? :)

   Eko- ja luontaistuotekaupoista :) Tuota mun Born To Bio -merkkistä risiiniöljyä myydään ainakin Ruohonjuurissa.

   1. Ja Prismassa.

    1. Varmaan joissakin harvoissa Prismoissa, suurimmassa osassa kyllä ei löydy. Tämä vain tiedoksi, ettei joku nyt lähde ravaamaan Prismasta toiseen turhan takia. :) Olisiko tämä kampaamotuotteiden ja luonnonkosmetiikan Prismoissa myynti joku vain pohjoisemmassa osassa maata toteutuva juttu……? Itse en nimittäin ole törmännyt kumpiinkaan koskaan missään Etelä-Suomen Prismoissa, ja aika monissa on tullut vierailtua.

  2. YA:ssa on ja on halvempaa kuin luontaistuotekauppojen risiiniöljy.

   Minä pidin risiiniöljyä apteekkien vakiovalikoimaan kuuluvana, mutta eipäs ollutkaan. Käytän sitä naaman puhdistukseen yhdessä ruokaöljyn kanssa, joten kulutus on melko paljon suurempi kuin ripsien tai kulmien kohdalla.

  3. Mä kävin ostamassa apteekista, ei ollut missään hyllyllä esillä vaan piti henkilökunnalta pyytää :)

   1. Ainakin YA:ssa Kaivopihalla löytyy ihan hyllystä, sen kun poimii mukaansa. Kävin vajaa pari kk sitten hakemassa. Hintaa oli muistaakseni 7,20€ 100 ml pullosta.

 2. Iloitsen sun mässypäivästä, sai hymyilemään :)

  1. Makes two of us ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *