Hiuskuulumisia

Vähän hiuskuulumisia. (Mun hiukset tuntuu välillä ihan omalta ”sidekickiltä” blogissa :D, nekin ovat niin puheliaat ja niillä tuntuu olevan paljon asiaa ja erikoinen persoona…)

Viimeisimmät:

-> Elokuun lopussa hiuksistani poistettiin violetti väri ja tilalle laitettiin pastellipinkki.

-> Seuraus: hiusten omistaja tykästyi muutokseen kovasti, hiusten kunto taas sukelsi miinukselle pyyhkien mukanaan edelliskuukausien huolellisen hoidon tulokset.

– > Olen jatkanut Curly Girl -linjalla pyrkien palauttamaan hiusten kunnon ja saavutetut jäntevät kiharat

Curly Girlin noudattaminen vaatii olosuhteet, joissa on aikaa tehdä ”kiharapesuja” niiden vaatimalla tavalla, eikä minulla viime kuukausina ole ollut joka viikko aikaa tähän aikaavievään rutiiniin. Silloin kun olen pystynyt tekemään CG-pesun kaikkien ”taiteen sääntöjen” mukaan, hiukset ovat näyttäneet mukavan kiharaisilta.

Muutoin ne ovat näyttäneet tältä:

Hiukset lokakuun alussa Kreikassa.

VAHVISTUNUT OIVALLUS: Curly Girlin onnistumisessa on (ainakin omalla kohdallani) ratkaisevaa juuri oikeanlainen pesu- ja hoitotapa, eivät ehdottoman ”oikeat” tuotteet.

Kreikan matkalla pesin hiukset Curly Girliin sopivilla tuotteilla, mutta en Curly Girl –tekniikalla. Tuloksena yllä olevassa kuvassa näkyvä tukka.

Curly Girl -tekniikasta voit lukea lisää täältä, mutta pähkinänkuoressa: kaikkein tärkeintä on puristella hoitoainetta hiuksiin runsaasti, pitkään ja huolellisesti, ja huuhtoa hoitoaine pois eeee-rit-täin hitaasti kämmenvedellä ja lisätä kosteuttavaa leave-in-hoitoainetta. Mielellään myös hyvää geeliä. JA KUIVATA HIUKSET PLOPPAAMALLA. Ehdottomasti.

Silloin tulos on tällainen:

Tältä hiukseni näyttivät eilen aamulla, kun pesin hiukset Curly Girlin mukaisesti.

Pesin hiukset L’Oreal Botanicalsin Rose & Geranium -tuotteilla, jotka eivät kaikilta osin täytä hardcore-Curly Girlin kriteerejä. Kiharahomman ydin ei ole ainesosien puritistisessa kyttäyksessä vaan tuotteiden oikeanlaisessa käytössä omaan hiustyyppiin sopien.

Palataanpa vielä hiusteni romahtaneeseen kuntoon.

Hiukseni ottivat värinpoistossa sen verran damagea, että kampaajanikin ehdotti suoraan, josko vaalennettaisiin mun tyvikasvu vasta parin kuukauden kuluttua – kun toissa viikolla menin kampaajalle aikeissa värjäyttää tyvikasvu piiloon.

Tyven käsittelyn sijaan otin hiuksiin kosteuttavan tehohoidon (Goldin vegaaninen Vitamin Miracle) ja sävynfreesauksen.

Nyt kun hiukseni ovat näin vaaleat, on kontrasti juurikasvuun näinkin ”paha”, mutta eipä auta kuin olla tyven kanssa. Ja, joo – – eipä tämä nyt lopulta mitään suurta mielen lujuutta vaadi :D Ainakin voi täsmällisesti seurata miten paljon hiukset kasvavat.

TUOTTEISTA

Sävyttävä shampoo, jolla minun oli tarkoitus alkaa ylläpitää hiusteni uutta pastellipinkkiä sävyä, on ollut maahantuojalta lopussa kaksi kuukautta ja sillä välin ostin hätäapuna Cutrinin pastellipinkin Aurora-hiusnaamion. Tulos ei ole lähelläkään Celeb Luxuryn shampoon intensiteettiä. Hiukseni ehtivätkin haalistua lähes valkoisiksi ennen kuin kävin kampaajalla värin freesauksessa.

Onneksi Celeb Luxuryn shampoota saatiin viime viikolla viimein Suomeen, ja nyt sävy onkin pysynyt helposti hyvänä. Tämä shampoo on aika miracle worker; hiusten sävyn ylläpitoon riittää 10 kertaa pienempi määrä kuin mitä sävyttävää hoitoainetta tarvitsisi. My choice, definitely! Shampoo on jopa niin intensiivisesti sävyttävää, että stä tarvitsee käyttää vain joka toinen pesukerta.

Mistä puheen ollen (siis pesusta): hiustenpesuvälini on venynyt jo melkein viikkoon. Ihan uskomatonta. Hiuspohjani ei vain enää tunnu rasvoittuvan. En tiedä onko kiittäminen sulfaatittomia shampoita, kehon yksilöllisiä hormonaalisia muutoksia, kuun asentoa vai kaikkia, mutta hiuspohjani on kokenut totaalimuutoksen. Freesailen kiharoita pesujen välillä kosteuttavilla suihkeilla, mutta shampoopesua kaipaan enää harvoin.

Ja silloin kun pesen shampoolla, pesen melkein aina Yves Rocherilla. Vaahtoamaton Low Poo on ihan ykkönen, sitä ei tarvinne enää jankuttaa, mutta myös sulfaatiton, vaahtoava Reparation-shampoo on älyttömän hyvä. <3

Geelin suhteen Ekopharman Mintulla on yhtä vankkumaton asema kuin Rocherin Low Poo’lla shampoiden puolella.

Sain vihdoin käsiini myös L’Orealin Curly Girl -suosikkia, alkoholitonta Mineral & Control -geeliä – sitä löytyi Maarianhaminan kävelykadun kempparista. Geeli teki oikein napakat, kivat kiharat – mutta jätti hiukset lähmäisiksi. Sitä Ekopharman Minttu-geeli ei tee.

Tulipahan kokeiltua monikansallinen kilpailijakin. Kelpaa hätäapuna paremman puutteessa.

Lopuksi: hiusten harjaamisesta. Tämä on myös jännä muutos, jota en olisi koskaan odottanut kokevani. Olen rrrrakastanut hiusten perusteellista harjaamista, kuulun siihen ikivanhaan ”sata vetoa päivässä tekee hiuksille hyvää” -koulukuntaan. Minun ei ole tarvinnut harjata hiuksia takkujen vuoksi, sillä niitä hiuksiini tulee vain harvoin. Olen harjannut koska se tuntuu niin ihanalta.

Nyt en enää harjaa.

Kampaan hiukset kevyesti ja pintapuolisesti ehkä joka toinen päivä. Siinä se.

Hiusharjalle on käynyt kuin pastalle – hädin tuskin muistan entistä tottumusta ja intohimoa.

 

Olen sellainen luonne, joka herkästi jumahtaa uskollisesti noudattamaan hyväksi havaittua asiaa.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio.

Kreikassa käyminen.

Vaikka se osittain vaatisi vähän epämukavuusalueen ulkopuolelle menoa ja aikaavievän asian änkeämistä hetkiin jolloin olisi nk. ”parempaakin tekemistä.

Kuten:

Puntin nostaminen.

Lenkkeily.

Ja

Curly Girl -metodi.

Lähdin kokeilemaan ”kiharametodia” silkasta yllytyksestä ja uteliaisuudesta viime keväänä. Ja vielä edelleen tuntuu, että tämä on nyt se juttu jolla jatkan. Ilman muuta.

Ainiin! :) Jos joku muukin teistä jaksaa jauhaa kiharoista tai ylipäänsä tavasta kohentaa hiusten kuntoa merkittävästi, olen marraskuussa Tampereen ja Helsingin Kampin Ruohonjuuressa antamassa aiheesta vinkkejä. Ehkä törmätään siellä? Laitan asiasta vielä myöhemmin muistutuksen. :)

 

 

kauneus hiusvarit hiusten-hoito
Kommentit (24)
 1. Olen katsonut ihastuksesta huokaillen näitä curly girl -kuviasi! :) Ja tuo pinkki!
  Itse olen todennut, ettei ole mitään mahdollisuutta käyttää tuota metodia. Omat hiukset ovat niin rasvoittuvat, että jos niihin läträttäisiin paljon hoitoainetta + lisäksi vielä jotain jätettävää hoitoainetta + geeliä – hiukset olisivat seuraavana päivänä jo ihan liiskarasvaiset!
  Onneksi on luonnonkiharat hiukset,joten ihan ilman kiharoita en jää. Mutta kyllä tuolla menetelmällä näistä saisi oikein kunnon korkkiruuvit. Olen kade! :)

  1. Ymmärrän kyllä ☺️

   Oletko kokeillut vain pelkkää ploppausta föönauksen ja/tai froteepyyhekuivauksen sijaan? Jo se voi auttaa tekemään hiuksista vähemmän pörröiset ja kiharasta erottuvamman 🙂

   1. Miten hiukset pitää ”asetella” ploppauksessa? Ajaako microkuituhuppu saman asian, jos jättää sen päähän pesun jälkeen? Tähän asti kihara on ollut melko laiskaa, joka ei tahdo pysyä päivää pitempään.
    Mulla on suunnilleen samanmittaiset hiukset kuin sulla, mutta paksummat/volyymia enemmän.

    1. YouTubesta löytää vähän vaihtelevia tapoja ploppaukseen, mä käytän sellaista jossa hiukset ”lasketaan” tasolle levitetylle t-paidalle – mutta miten t-paita sitten solmitaan, sitä en osaa selittää sanallisesti vaan pitäisi näyttää kuvin. En onnistunut nopeasti kurkkaamalla enää löytämään sitä videota Tubesta jonka tekniikkaa käytän. :(

     Ajaako microkuituhuppu saman asian, jos jättää sen päähän pesun jälkeen?

     Ei ihan, ainakaan jos hiuksia ei ole kerätty huppuun siten että ne jäävät ”kiharakasaan” :D (Hitto näitä on vaikea selittää ilman kuvia.) Ploppauksessa kaksi asiaa vaikuttaa kiharan muodostumiseen; pyyhkeen/t-paidan materiaali, joka ei saa imeä yhtä paljon kosteutta kuin froteepyyhe, eikä myöskään hankaa hiusta froteen tapaan, sekä hiusten kerääminen ploppausmateriaaliin siten, että ne menevät ”kasaan” joka pitää yllä kiharan rakennetta hiuksen kuivuessa.

     Tätä on niin hankala selittää, mutta jos ajattelee vastakohtaa, eli sitä että hiukset kietaistaan pitkinä ja roikkuvina pyyhkeeseen (–> ei todellakaan rohkaise kiharaa, hiukset alkavat kuivua ”suorassa” muodossa), niin ymmärtää tuon ”kasan” :D Kasassa sekä t-paidan kaltaiseen, heikommin kosteutta imevään materiaaliin kiedottuna hiukset kuivuvat paljon hitaammin kuin normaalilla tavalla, mutta juuri se kuivumisen hitaus edesauttaa kosteuden maksimaalista sitoutumista hiukseen ja ”kasassa” olevan hiuksen laineikkuuden / kiharan muodostumista :) <3

   2. En ole ikiniä kuullutkaan ploppauksesta, piti ihan googlettaa. Pitääkin joskus kokeilla, kiitos vinkistä!
    Föönausta en ole tehnyt koskaan, hiukset ovat niin pitkät, että ovat taatusti täysin takussa ja solmussa, jos kaltaiseni tunari alkaa föönaamaan. :D

  2. Itse olen metodilla ainoastaan metodiin sopivalla shampoolla ja hoitoaineella sekä ploppauksella. En kuitenkaan laita hoitoainetta juuri koskaan muuten kuin pituuksiin ja en käytä muotoilutuotteita muuten kuin jätettävää hoitoainetta noin herneen verran. Muotoilutuotteet ei ole metodissa pakollisia. Minun kuivasta haaroittuvasta lievästi taipuisasta tukasta on tullut metodilla ensinnäkin paljon parempi kuntoinen, mutta lisäksi hyvänä päivänä ilmaantuu niitä korkkiruuvejakin, vaikka luulin omaavani vain pörröisyyteen taipuvaisen suoran tukan. Eniten olen kokenut hyötyneeni siitä, että työstän hoitoainetta runsaasti pituuksiin pestessä ja kuivaan pesun jälkeen hellästi ploppaamalla niin ettei kiharan rakenne hajoa. Kannattaa kokeilla vaikka ihan yksinkertaista versiota metodista, jos yhtään kiinnostaa.

 2. Mistä tuota Celeb Luxurya saa ostaa? Valmistajan sivujen oma store locator ei löytänyt Suomesta yhtään liikettä.

  1. Maahantuoja on Headbrands, he varmaan osaavat neuvoa kampaamon sinun paikkakunnaltasi joka myy Celeb Luxurya 🙂 Tampereella sarjaa myy ainakin kampaamo Rasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *