Hiuskuulumisia – kärsineet mutta mieleiset kutrit

On taas ”hiuspäiväkirjan” aika.

Olen niin mielistynyt koralliin hiusväriini, että tästä en varmaan vähään aikaan vaihda. 🧡

Se ei ole värinä niin kaunis kuin violetti, mutta se sopii minulle paremmin ja on niiiiiin ihanan helppohoitoinen violettiin verrattuna!

Ylläpidän hiusväriäni kahdella värjäävällä hoitoaineella; Celeb Luxuryn Viral Colorditonerin sävyillä Coral ja Rose Gold.

Rose Goldin olin ostanut ennen koralliin sävyyn vaihtamista, ajatuksena tuunata viileästä pinkistä vähän lämpimämpi vaaleanpunainen. Rose Gold ei kuitenkaan vaikuttanut tekevän hiuksilleni juuri mitään, kun laitoin sitä kalpean pinkin sävyn päälle. Pidin hoitsikkaa jopa hutiostoksena.

Nyt sitten korallin tukan kanssa olen kokeillut Rose Goldia uudestaan, ja se toimii haalistuneen korallin päällä jostain syystä paljon paremmin kuin haalistuneen pinkin. Rose Gold taittaa korallia pinkimpään suuntaan, Coral-sävy yksinään on rehellisen oranssisempi. Toki näitä voi myös sekoittaa keskenään.

Colorditioner-sävy Coral pysyy minulla niin hyvin, että vaikka en lisäisi sitä kuukauteen, hiukseni ovat yhä tasaisen koralliset, vaikkakin tietysti hyvin haalean koralliset.

Yleensä teen värikäsittelyn hiuksiin joka toisessa tai kolmannessa pesussa, kun violetin sävyn kanssa väriä piti lisätä joka ikisessä pesussa.

Tässä on Rose Goldilla taitettu koralli. Kuvalla haluan demonstroida myös hiusteni yhä vain surkeampaa kuntoa. :/

Kaikki päällimmäiset hiukseni ovat rispaantuneet katki ponnarin kohdalta, ja minulla on nyt tuollainen noin 20 cm lyhyinen, hapertunut osio pään päällä. Tämä on värinpoiston jälkipyykkiä. :(

Tässä ovat kaikki hiukseni. Niiden volyymi on suunnilleen puolittunut viime keväisestä.

Hiukset kesällä.

Hiukset syksyllä värinpoiston jälkeen, kun päällihiukset eivät vielä olleet katkenneet.

Ja nyt hiukset ovat tällaiset. (Nojoo, tässä kuvassa tosin kosteina jolloin volyymi ei oikein tule esiin.) Tässä minulla on muuten Coral-sävy hiuksissa vaikuttamassa. Levitän sen, kuten myös Rose Gold -sävyn, aina kuivaan tukkaan niin sävy tarttuu parhaiten.

Ja nyt kun hiusmassani on niin ohut, hoitoainetta ei edes mene montaa kämmenellistä koko tukkaan, kuivanakaan….

Coral-sävy ja Curly Girl -kikkarat tuoreeltaan eilisaamulta.

Ja juuri kestovärjätyt ”lakupötkö”-kulmakarvat ;D – Totesin eilisessä Instagram-”raportissani”, että laminoitujen kulmakarvojen sävy ei tällä kertaa kestänyt yhtä pitkään kuin ensimmäisellä kerralla, ja päädyin kestovärjäämään itse ennen seuraavaa laminointia.

Huulilla Benecosin Soft Coral -huulipuna. Harvoin käytän näitä lämpimiä punaisia huulipunia (olen murrettujen marjapunien vannoutunut ystävä), mutta Soft Coral näyttää sopivan mulle oikein kivasti! Marjaisat punat eivät oikein korallien hiusten kaveriksi niin sovikaan.

Jaan vielä loppuun geelivinkin (tai miksi tätä voi kutsua… geelituunausvinkin….)

Minulla on Ekopharman Minttu-geeli lopussa, ja kaapista löytyy Urtekramin Aloe Vera -geeliä ja viime syksynä testiin ostamaani kotimaista AM Natur -geeliä. AM:n geeli osoittautui makuuni vähän liian voimakkaaksi, se jättää yksinään käytettynä hieman koppurat hiukset. (Tehoaineena on sokeri.)

Mintun loppuessa keksin hyödyntää kaapin geelejä yhdistämällä ne sekoitukseksi; Urtekram on yksinään vähän liian mietoa ja AM taas liian vahvaa, mutta yhteen sekoitettuna niistä tulee juuri sopiva cocktail! Ja vielä erittäin kosteuttava ja hoitava – Urtekramin geelihän on oikeastaan tarkoitettu vartalon ihon kosteutukseen.

Mites muuten teidän muiden Curly Girl -metodiin viime vuonna hurahtaneiden tilanne tällä hetkellä? :) Vieläkö jatkatte metodilla?

Minä jatkan muilta osin, mutta nuo Celeb Luxuryn hoitoaineet eivät ikävä kyllä sovi ihanteellisesti metodiin koska ne sisältävät silikonia. (Celebin värishampoohan taas ei sisällä silikonia eikä sulfaatteja, ja sopii metodiin. Korallia shampoota sarjassa ei valitettavasti ole….) Ploppaus, hiusten ”märkähoitaminen” ja geelin käyttö on kuitenkin jäänyt vakkariksi, välillä jaksan myös tehdä squish to condish -tekniikkaakin hartaudella :)

Kun värinpoiston tuhot ovat joskus kolmen – neljän vuoden päästä kasvaneet kokonaan pois, voin ehkä odottaa taas viime kesän hiusunelmatilaani…! Ei enää koskaan värinpoistokäsittelyä, se on varmaa. Ja siksi aion aina pysytellä vaaleissa, pastellisissa väreissä.

kauneus hiusten-hoito hiusvarit
Kommentit (26)
 1. Ihanaa että pysyt positiivisena vaikka asiat ei menisikään aina ihan putkeen. Harvemmin on tullut tänne kommentoitua, mutta nyt: kiitos kun kirjoitat tänne blogiin näistä ikävistäkin jutuista. Voin ainakin omakohtaisesti sanoa että monien aiheiden äärellä sun kirjoituksista on ollut niin paljon apua kun on taas (jälleen kerran) tullut huomattua, ettei ole ikävien asioiden kanssa yksin :)

  Voimia siis hiustenkasvatusprojektiin! ps. sun blogin kautta on myös jäänyt monet hutiostot väliin eli lompakkokin kiittää xD

  1. Kiva kuulla ☺️☺️
   Mulle on aiemminkin sattunut ikäviä hiussattumuksia, esimerkiksi Mago-hiuspidennykset, joita pidetään markkinoiden hellävaraisimpina (kiinnitetään hiuksiin puuvillasolmuilla), olivat nekin mun hauraalle hiuslaadulle liian kuluttavia ja multa irtosi (siis nirhaantui katki) muistaakseni jopa viisi hiuskimppua solmun kohdalta. Silloinkin katosi hiuksista aika paljon massaa… 😕

 2. Tuo koralli on kyllä ihana:) mä ite innostuin joitain kuukausia sitten lätkimään punaisia suoravärejä hiuksiin, ja ne yllätyksekseni tarttui hyvin ja toi kivaa piristettä. Nyt taas kesää kohti antanut enimpien haalistua niin, että jäljellä häivähdys kuparia, tykkään! Nuita ja satunnaisia tavisshampoo hairahduksia lukuunottamatta näemmä kuin huomaamatta tuli vuosi curly girliä täyteen! Oon kyllä tykännyt, hiukset voi hyvin, vaikka täydellisiä tuotteita/ tapoja ei oo löytynyt, mutta ei se haittaa. Testailu on kivaa ja se, että hius on välillä säkkärämpi ja välillä loivempi kiharainen. Eipähän tuu tylsää:) ja ohan nää hiukset jo päässeet venähtämään, varmasti jaksais kihara nousta kun jaksais käydä kampaajalla.

  1. Jep, ainakin hiukset voi Curly Girlillä paremmin, eli on siitä jotain hyötyä vaikkei niin kihartuisikaan ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *