Hiuskuulumisia ja Maui Moisture

Hiuskuulumisia ja uusia Curly Girl -hiustuotetuttavuuksia!

Muistatteko, kun kesän jälkeen kerroin, että hiukseni olivat taas alkaneet rasvoittua nopeammin. Se oli ei-toivottu muutos, kun olin parin vuoden verran saanut nauttia yhä vain pidentyvästä pesuvälistä – jossain vaiheessa tuntui, ettei hiuspohjani rasvoitu enää lainkaan. Viime kesänä tämä mieleinen saavutettu etu jostain syystä alkoi hiipua, ja yritin arvuutella, mistä se johtui. Blogi- ja Instagram -kommenteissa syyksi veikattiin mm. viime kesän helteitä ja niiden aiheuttamaa hiuspohjan hikoilua.

Syy jäi arvoitukseksi, mutta loppusyksyn ja talven aikana hiuspohjan rasvoittuminen lähti jälleen hidastumaan. 🙏🏻 (Jess!) Tällä hetkellä hiuspohja alkaa tuntua likaiselta 5-6 päivää pesun jälkeen. Ihan yhtä kuohkeat hiukseni eivät enää ole kuin parhaimmillaan ei-rasvoittuvalla aikakaudella, mutta kampaajani itse asiassa esitti siihen ihan hyvän syy-veikkauksen. Kuohkeuteen on vaikuttanut kuivan hiuspohjan ohella yhtä paljon hiusten kunto; hiuksenihan käytännössä kärähtivät puhki syksyllä 2019 tehdyssä värinpoistossa, ja sen seurauksena hius on todennäköisesti silkasta läpikuivuudestaan ja rakennevaurioituneesta pörröisyydestään ollut ilmavampi ja enemmän irti päänahasta kuin terveempi hius. Nyt kun värinpoistosta on yli kaksi vuotta, tervettä hiusta on kasvanut sen verran, ettei tyvi enää ole yhtä vaurioitunut = ei yhtä huokoinen = ei yhtä ilmava.

Tietysti hiukseni ovat yhä kaukana hyväkuntoisista ja Curly Girl -hoitorevoluutioni parhaista ajoista, mutta kun jaksaa vielä muutaman vuoden odotella, suurin osa kärähtäneestä hiuksesta on kasvanut pois ja ehkä voin taas jonain päivänä saavuttaa ne kimmoisat ja kiiltävät kutrit, jotka Curly Girl -metodin avulla aikoinaan saavutin. ❤️

Curly Girl -metodi todella tuli mun elämään jäädäkseen, niin käänteentekevä se oli hiuksilleni, joten aina tutustun mielelläni uusiin metodiin sopiviin sarjoihin ja tuotteisiin. :)

Tällä kertaa olen tehnyt tuttavuutta päivittäistavarakaupoista löytyvän Maui Moisture -sarjan kanssa. En tiedä onko tämä ihan varsinaisesti ”markettisarja”, hinta (12,90€ / 385 ml) tekee näistä aavistuksen perus-markettihiusbrändejä kalliimman, mutta eivät nämä myöskään salonkituotteita ole. Ehkä sarjaa voisi verrata Aussieen..?

Joka tapauksessa, nämä värikkäät ja hauskat, trooppisia mehu- tai smoothiepulloja muistuttavat pakkaukset olivat jo pitkään kiinnittäneet huomioni Sokoksella. (En mainosta Sokosta, mutta se on mun lähikauppa ja sieltä mä rehellisesti ostan 90% ostamastani kosmetiikasta ☺️) Kun siirryin töihin Transmerille selvisi, että myös Maui on ”meidän” brändi, tosin ei mun osaston brändejä, sillä työskentelen vain luonnonkosmetiikan parissa. Minulta kysyttiin haluaisinko tutustua Mauin tuotteisiin ja halusinhan minä. :)

Sain töiden puolesta testiin neljä Maui-tuotetta ja ostin itse kaksi, koska halusin kokeilla myös kuivien hiusten Coconut Milk -shampoota ja värjättyjen hiusten Sea Minerals -hoitoainetta.

Sokoksen lisäksi Mauin hiustuotteita myyvät hyvin varustetut Citymarketit ja joistain Halpahalleistakin sarjaa löytää.

Pakkaukset ovat kyllä mielettömän herkullisen näköisiä, eikö? :)

Maui Moisture -sarjan speksejä:

🌺 Sulfaatittomia

🌺 Silikonittomia

🌺 Vegaanisia

🌺 Veden sijaan vesipohjana aloe vera mehu –> tuo lisää kosteuttavuutta

🌺 Kaikki tuotteet sisältävät aloe veran lisäksi signature-ainesosana myös kookosvettä –> myös kosteuttava

Minulla ovat olleet testissä seuraavat tuotteet:

SHAMPOOT

 • Kevyesti kosteuttava Hibiscus Water -shampoo kaikille hiustyypeille
 • Hoitava ja ravitseva Coconut Milk -shampoo kuiville hiuksille
 • Kiiltoa tuova Awapuhi -shampoo kaikille hiustyypeille

HOITOAINEET

 • Väriä suojaava Sea Minerals -hoitoaine värjätyille hiuksille
 • Kosteuttava ja hoitava Shea Butter -hoitoaine kuiville ja vaurioituneille hiuksille
 • Kiiltoa tuova Awapuhi-hoitoaine kaikille hiustyypeille

Kokemukseni Maui-hiustuotteista yleisesti

Shampoot ovat miellyttävän paksuja koostumukseltaan eivätkä tosiaan sitä tyyppiä, joka lurahtaa helposti kämmeneltä lattialle kun kaadat sitä pullosta. Siitä pisteitä. Sulfaatittomille shampoille tyypillisesti nämä vaahtoavat vähän miedommin, mutta mielestäni kuitenkin riittävästi ja oikeastaan jopa aika runsaasti kun vertaan kaikkiin käyttämiini sulfaatittomiin shampoisiin. (Luulen, että olen siinä mielessä nykyään vähän huono arvioimaan shampoon vaahtoavuutta, kun olen jo niin täysin tottunut sulfaatittomiin… en enää lainkaan odota ”perusshampoon” vaahtoavuutta. :))

Pesutulos on erinomainen, kaikki kokeilemani Maui-shampoot jättävät hiuspohjan erittäin puhtaan tuntuiseksi, mutta pesutulos ei silti ole natiseva. Shampoissa on hoitavuuden tuntua, ja hoitavuuden aste vaihtelee shampootyypin välillä selvästi hoitavasta (Coconut Milk) miedompaan (Awapuhi).

Hoitoaineiden koostumus ja suoritus vaihtelee tuotteesta riippuen vielä shampoitakin enemmän; värjättyjen hiusten Sea Minerals -hoitoaine on ohutta ja miedosti hoitavaa (ei riitä mun kärsineille hiuksille) kun taas Shea Butter -hoitoaine on erittäin hoitavaa ja niin paksua, että sitä on vaikea saada ulos pullosta.

Tuoksu tuotteissa on hyvin voimakas, ja jakaa hedelmäisen makeassa runsaudessaan varmaankin mielipiteitä. Olen tottunut luonnonkosmetiikan tuoksumaailmaan ja nämä tuoksuvat luonnonkosmetiikkaan verrattuna aika parfymoiduilta. Eivät ole rehellisesti ihan minun tuoksutyyppiäni, vaikka makeistakin tuoksuista kosmetiikassa tykkään.

Yhdestä Maui-tuoksusta kyllä tykkään, ja se on Awapuhi-shampoon tuoksu. Esitelläänpä shampoo seuraavaksi, sillä se on toinen kahdesta suosikki-Maui-tuotteestani. :)

SHINE AMPLIFYING AWAPUHI SHAMPOO

Suosikki 💖

Awapuhi-tuotteet lupaavat kiiltoa, ja tämän tyyppisellä lupauksella ne sijoittuvat miedommin hoitavien, normaaleille ja ei-käsitellyille hiuksille soveltuvien hiustuotteiden kategoriaan. (Minusta kiilto-tuotteet ovat siinä mielessä hassu tuoteryhmä, että kukapa nyt ei haluaisi hiuksiinsa lisää kiiltoa..! Miksei tämä ominaisuus siis olisi oletusarvoisesti mukana kaikissa shampoissa ja hoitiksissa…)

Awapuhi-shampoo tuoksuu kirpeänmakealle sitrushedelmälle (tai hedelmille monikossa..!), ja vaikka tuoksu on aavistuksen esanssinen, kirpeän ja makean yhdistelmässä on jotain koukuttavaa. Tykkään tästä tosi paljon! Kirpeys tuo tuoksuun tervetullutta raikkautta, joka puuttuu muiden Maui-tuotteiden makeudesta. Awapuhi-hoitoaineessa on sama tuoksu mutta voimakkaampana.

Jos testaisin Awapuhi-shampoota sokkona ja lukematta pakkaustekstejä, olisin luullut sen olevan volyymishampoo. Hiukseni jäävät sen jäljiltä selvästi ilmavammiksi kuin muiden Maui-shampoiden, tai voisinpa sanoa, että minkä tahansa muun viime vuoden aikana käyttämäni shampoon jälkeen. Hoitavuudeltaan Awapuhi-shampoo on kevyt, mutta pesevyys/hoitavuus-suhde on hyvä ja kokonaissuoritus oikein miellyttävä. En periaatteessa aina kaipaakaan mitään todella hoitavaa shampoota, tärkeintä on, ettei shampoo takuta hiuksia (ja että sen jälkeen hiukset hoidetaan varsinaisella hoitoaineella..! ☺️)

Edit. Täydennystietoa 😅 Awapuhi on täysin uusi sarja ja tulee myyntiin Sokoksen valikoimaan talven aikana.

REVIVE & HYDRATE SHEA BUTTER -HOITOAINE

Suosikki 💖

Kuiville ja vaurioituneille hiuksille kehitetty Shea Butter -hoitoaine on niin paksua, että se olisi melkein parempi pakata purkkiin kuin pulloon. Hieman vaikea saada ulos pullosta, mutta silti suosikki suorituksensa perusteella..! :)

Kermaisessa koostumuksessa hiusta hoitavat nimikkoainesosa sheavoin ohella makadamian siemenöljy, kookosöljy (mulle must!), pantenoli, ehdottoman tärkeät kvatit kuten behentrimonium chloride sekä ylempänä mainitut aloe vera ja kookosvesi jotka tuovat kosteutta.

Oli kiva pitkästä aikaa tutustua uuteen ”marketti”sarjaan. Päivittäistavarapuolen normikosmetiikan sarjat jäävät minulla nykyään vähälle tuntemukselle sekä ammattini painopisteen (luonnonkosmetiikka) että hiusteni käytöksen (pitkä pesuväli hidastaa testausmahdollisuuksia) puolesta.

Ennen vanhaan, kun pesin hiuksia joka toinen tai kolmas päivä, ehti testaamaan valtavasti erilaisia hiustuotteita. Hiuspohjan kuivuminen on vienyt pois tämän harrastuksen. Toisaalta, valitsen mieluummin pitkän pesuvälin..! 😅

Onko Maui Moisture teille tuttu sarja? 

P.S. Olen viettänyt kohta kolme päivää maalaustantereella (joka nyt muistuttaa sotatanteretta paintball-turnauksen jäljiltä…), ja tänään hermot menivät lopullisesti kun maalia on todellakin joka paikassa ja mulla ei ole kohta enää yhtiäkään puhtaita sukkia kun kaikki on maalissa….

Olin ajatellut kirjoittaa viikonlopusta raportin, mutta sen sijaan halusin tänään nähdä valkoisen sijaan VÄRIÄ ja pakenin paintball-kentäksi muuttuneen koitini kaaosta vanhan kämppäni tyhjään rauhaan ja kuvasin siellä Mauin värikkäitä pulloja. Ahh… nyt alkaa kierrokset pikku hiljaa laskemaan aamupäivän sukkaraivon jäljiltä ja ehkä huomenna saan viimeisen seinän toisen kerroksen maalattua..! :D

(Maui-kuvaus jäikin muuten minun ja vanhan kämppäni viimeiseksi yhteiseksi hetkeksi, illalla luovutin asunnon avaimet.)

.

P.P.S. Tosi kiinnostavaa keskustelua edellisen postauksen kommenteissa, en harmikseni ole ehtinyt osallistua ja vastailla maalauksen takia. Toivon huomenna ehtiväni lukea ryppykeskustelun kommentteja ajatuksella. :)

kauneus hiusten-hoito
Kommentit (24)
 1. Olen ostanut Maui Shea Butter shampoon ja hoitoaineen sattumalta. Kiinnitin huomion ensin nimeen, sitten pullojen väriin ja ominaisuuksiin. Olenhan asunut nuoruudessani Havaijilla, kaikki Havaiji-hommelit on minua 😄. Minulla on lisäksi luonnonkiharat hiukset, joihin sovellan omaa vuosien saatossa omaksuttua vuodenaika- ja pesuvälimetodia, en Curly Girliä.

  Minulle nämä Mauit sopivat erinomaisesti. Pitäisi kokeilla muitakin sarjan tuotteita. Kiitti vinkistä. Suosikkishampoosi saattaisi sopia myös mulle.

  Ps. Tsemppiä remppaan!

  1. Olenhan asunut nuoruudessani Havaijilla, kaikki Havaiji-hommelit on minua

   Wow..! 🤩

   Ps. Tsemppiä remppaan!

   Kiitos ☺️

 2. Mäkin maalasin seinää viikonloppuna ja totesin paljain varpain toimimisen fiksuimmaksi valinnaksi, yksien sukkien tuhouduttua.. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *