Hiuskuulumisia – blondeilla on hauskempaa?

Kuten viime viikkojen kuvista on saattanut nähdäkin, olen tällä hetkellä monen vuoden jälkeen taas lähes blondi.

Hiukseni tänä aamuna. Ja tältä ne muuten näyttävät, jos en käytä geeliä. Ilman geelin tukea kiharat pysyvät vain yhden päivän.

Minulle tuli kesällä tunne, että aloin kaivata vaaleaa Sannia. En halua kokonaan luopua korallisesta/persikkaisesta väristä, mutta koska se haalistuu niin nätisti ja tasaisesti, on korallin sävyn kanssa mahdollista välillä vierailla vaaleammassa lookissa. :) Ja nyt tuli fiilis, että olisi kiva olla hetken aikaa persikka-blondi tai mansikka-blondi ☺️ 🍑🍓

Ilman värjäystä hiukseni alkavat hyvin nopeasti saada oljenkeltaisi vivahteita, ja keltaisuutta neutraloivasta Ohanicin No-Yellow-shampoosta on odottamatta tullut minulle erittäin mieleinen shampoo.

Kun tutustuin alkukesästä Ohanic-brändiin, kuvittelin, että No-Yellow-shampoo olisi ehkä viimeinen tuote sarjasta jota voisin käyttää tai edes kokeilla,-  ja niin se vain löysikin mitä luontevimman paikan hiustenhoidossani..! No-Yellow-shampoo ei poista hiuksista persikkaisuutta, kuten ensin ”pelkäsin”, se vain poistaa liian keltaisuuden, jolloin persikan sävy on viileämpi.

Latvoissa No-Yellow ei harmi kyllä vaikuta yhtä tehokkaasti kuin tyvessä, ja mun hiusten pituudet ovat nyt jokseenkin likaisen sävyiset. Ylhäällä päälaella oleva viileän vaalea sävy mansikkaisella vivahteella on se sävy, jota nyt tavoittelisin koko hiuksiin.

Koska shampoota ei ylipäänsä ole kiva pitää latvoissa vaikuttamassa (sillä on kuivattava vaikutus), täytyy varmaan kokeilla Silver-hoitoainetta. Luonnollisin sellainen on Brunsilla.

(Nörtti-corner: täysin luonnollista Silver-shampoota tai -hoitoainetta ei voi valmistaa, koska hopea-efektin aikaansaava violetti pigmentti on synteettinen. Mustikasta saa luonnollista violettia pigmenttiä, mutta sillä ei pysty saamaan aikaan yhtä tehokasta (jos lainkaan) kirkastavaa vaikutusta kuin synteettisellä violetilla.)

Täytyy kokeilla Brunsin Silver-hoitsikkaa. Ohanicin valikoimassa on vain tuo hopeashampoo.

Olen jättänyt korallin hiussävytteen kokonaan pois ja käytän vain Ruusukultaa. Four Reasonsin Color Mask ei ole kovin tehokas, mutta tuli ostettua uteliaisuuttani, niin käytetään pois. (Paljon edullisempi kuin Celeb Luxury, jota muuten käytän.) En myöskään pidä Four Reasonsin geelimäisestä koostumuksesta.

Celeb Luxuryn Rose Gold taas on ihan täydellinen. Olen käyttänyt pelkästään Celeb Luxuryn sävytteitä sen jälkeen, kun vaihdoin hiusvärin koralliin. Suosikkini on ollut sekoitus Coral – ja Rose Gold -sävyjä, mutta nyt sähäkkä Coral on tauolla.

Tässä on mun viime kuukausien hiustenhoidon luottoporukka. Brunsin tuotteet ja Yves Rocherin Low Poo ovat kuuluneet luottotuotteisiin jo kauan, ja ovat nyt saaneet seuraa Ohanicin No-Yellow’sta ja Miracle Leave-in-hoitoaineesta, joka todella taitaa olla paras hiuksiin jätettävä hoitoaine jota olen koskaan käyttänyt.

Tässä kuvassa on pari muutakin ”paras koskaan” -tuotetta: Yves Rocherin Low Poo -shampoo ja Brunsin Syrlig Mynta -geeli. ❤️

Jos missasit mun Ohanic-esittelyn heinäkuussa, sen voi käydä lukemassa täällä.

Low Poo: taas meni yksi tubi loppuun

Runsaan ja kimmoisan vaahdon ylimpänä ystävänä en olisi ikinä odottanut ihastuvani näin totaalisesti vaahtoamattomaan shampooseen. Yves Rocherin voidemainen Low Poo -shampoo on kuitenkin vakiinnuttanut asemansa suurimpana suosikki-shampoonani. 💕

Tiedättekö, välillä sitä törmää tuotteisiin, jotka ovat aivan poikkeuksellisen onnistuneita. Markkinoilla on paljon tosi hyviä tuotteita, ja sitten on niitä, jotka keikkuvat yksin omalla tasollaan omaten ominaisuuksia, joita ei ole millään muulla vastaavalla tuotteella. Yves Rocherin Low Poo on minulle sellainen. Se on koostumukseltaan kuin paksua hoitoainetta, mutta ei kuitenkaan käyttäydy hiuksissa hoitoaineen tavoin. Se puhdistaa yhtä hyvin kuin vaahtoava shampoo ja jättää hiukset esiselvitetyiksi vailla pienintäkään nitinän tunnetta. Siinä tuntuvat sekä pesevät että hoitavat ominaisuudet, mutta samalla se ei tunnu tavalliselta shampolta eikä se myöskään tunnu hoitoaineelta. Se on vain se.

Low Poo. Paras Curly Girl -metodin shampoo mitä olla voi. (Ja erinomainen kosteuttava shampoo kenelle tahansa, joka hakee erittäin hellävaraista ja kosteuttavaa shampoota, oli sitten Curly Girlisti tai ei.)

Heitetäänpä tähän postaukseen ihan uusienkin hiustuotteiden kokemus, kun kerran hiuskuulumisia jaetaan.  :) Testasin nämä jo keväällä, mutta en ole ehtinyt/muistanut kirjoittaa näistä.

Sain Davinesin maahantuojalta testiin sarjan kosteuttavia Love Curl -tuotteita. Shampoo on sulfaatiton ja silikoniton ja sopii näin ollen Curly Girl -metodiin, hoitoaineessa on silikoneja. En suhtaudu silikoneihin ”ei missään tapauksessa!” -tyyliin, ja saatan yhä satunnaisesti testata myös silikonipitoisia tuotteita, vaikka en niitä säännöllisesti itse käytäkään. Sama pätee sulfaatteihin.

Olipa muuten jännä pitkästä aikaa kokeilla normikosmetiikan hiustuotteita. Olen niin tottunut luonnollisten ainesosien maailmaan ja mahdollisuuksiin, että ihan hätkähdin kohdatessani Love Curl -shampoon  u-s-k-o-m-a-t-t-o-m-a-n liukkaan, paksun ja kimmoisan vaahdon..! Tuntuma on ihan järjettömän ylellinen ja todella erilainen kuin luonnollisissa hiustuotteissa. Tai yleisesti marketti-kategorian hiustuotteissa, voi myös sanoa. Luonnonkosmetiikan keinoin ei ikimaailmassa olisi mahdollista valmistaa tällaista vaahtokoostumusta, ja halvoissa päivittäistavara-brändien tuotteissa siinä ei olisi järkeä – vaikka se ainesosien puolesta olisikin mahdollista – koska tällaiset koostumukset varataan ilman muuta ylellisemmille brändeille.

DAVINES LOVE CURL -SHAMPOO 25€ / 250 ml – shampoo deluxe! Super-hemmotteleva liukkaasti vaahtoava koostumus yhdistyy makean herkulliseen tuoksuun. Hoitava koostumus ei jätä hiuksia narskuviksi, mutta ei myöskään lähmäisiksi. Aika ihana shampoo!

DAVINES LOVE CURL -HOITOAINE 27€ / 250 ml – liukas ja täyteläinen hoitoaine, jonka silikoneihin ja kvatteihin pohjautuvassa koostumuksessa juhlii todella runsaslukuinen joukko selvittäviä ja supersilottavia ainesosia: dimethicone, amodimethicone (tämä silikoni on niin liukastava, että silottaa afro-karhean tukankin), disiloxane sekä neljä kvattia, kaikki tehokkaimpiin kuuluvia.

Love Curl -hoitoaineen koostumus on täydellinen esimerkki siitä, miten rakennetaan aivan erityisen silottava hiustenhoitoaine. Tämä hoitis ei juurikaan kosteuta, mutta on karhean hiuksen toivetuote. Hiukseen imeytyviä ja hiusta hoitavia kasviöljyjä Love Curl ei sisällä, mutta mukana on sisilialaista manteliuutetta (viimeisten joukossa incissä), jonka sanotaan vahvistavan hiuksia ja sillä voi myös olla kosteuttava vaikutus.

Mun kokemus: tosi liukastava hoitis, mutta jättää hiukset vähän ”muovisen” tuntuisiksi – (kiitos dimethiconen ja amodimethiconen, saatan arvata). Arvostan kvattien silkkiyttävää vaikutusta, mutta arvostan myös hoitavia kasviöljyjä, jotka tuovat hiukseen syvempää pehmeyttä ja taipuisuutta.

Palaillaan taas hiuskuulumisiin viimeistään, kun olen saanut testattua Silver-hoitiksen vaikutusta! :)

terkuin, Blonde Ambition

 

(Saa nähdä, jaksanko ylipäänsä tätä vaaleampaa sävyä pitkään, jos se koko ajan vetää kellertäväksi…. )

kauneus hiusten-hoito
Kommentit (16)
  1. Oi miten kaunis sävy! Sopii sinulle ihan täydellisesti. Kiitos myös ihanista hiusvinkeistä!

    1. Kiitos Kisu. :)

  2. Mun silmään noiden pituuksienkaan sävy ei näytä mitenkään likaiselta vaan oikein kivalta!

    1. ☺️👍

      (…vaikken itse täysin olekaan samaa mieltä..! Mutta on nämä hiukset ihan jees..! ☺️)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *