Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiukset nyt

Hiuspäiväkirjan päivitys.

Pahoittelut törkeän huonolaatuisista kuvista :(

Väri on jatkanut haalistumistaan, totta kai, mutta yllättävän hyvin se sinnittelee. Kun miettii miten suuri haalistuminen tapahtui matkan ensimmäisellä viikolla, siihen verrattuna värin jämät ovat pysyneet hiuksissa hämmästyttävän hyvin kuluneet neljä viikkoa.

hiukset081016_img_3346

Mutta, vaikka hiuksissa on vielä väriä  – niiden kunto on aivan karmea :( Katsokaa noita latvoja – hamppu-deluxe. Niistä lähtevän kuivan rapinan voi melkein kuulla vain katsomalla kuvia.

Myös väri on lähtenyt niistä eniten – tällä hetkellä hiukset ovatkin kuin liukuvärjätyt vaalentuen latvoja kohti.

Hiusten hapertuminen johtuu luonnollisestikin siitä, että en ole hoitanut niitä samalla huolella kuin kotioloissa. En käytä hiusöljyä ja hoitoainesekoituksessakin on itse hoitoainetta vain kolmasosa, lopun ollessa suoraväriä. Arvaahan sen mikä on tulos.

hiukset081016_img_3380

Nyt ehkä vähän kaduttaa että en ottanut latvaseerumia (eli öljy-silikoniseosta) mukaan pienessä pullossa, ehkä sen olisi vielä saanut mahtumaan litran minigrippiin, tai olisinhan mä nyt voinut vaikka täältä ostaa jonkun halvan markettiseerumin. Välillä ei aina ymmärrä omia aivoituksiaan.

No, kai mulle on täällä ollut tärkeämpää ruoka kuin hiukset ^_^ ”Tälläkin 8 eurolla saan uunimunakoison, käytän sen mieluummin siihen kuin hiustuotteeseen…” Ilmeisesti.

apivita_mask_img_3358

Kylläpä tekisi mieli upottaa pää tähän naamioon…

directions_hermans_img_7227

Huomio Directions-väristä jonka ostin Amorgokselta: tässä on mielestäni selvästi enemmän pigmenttiä kuin Hermansissa. Sekoitan sitä hoitoaineeseen samassa suhteessa kuin sekoitin Hermansia, ja tulos on intensiivisempi.

Vaikka sävy on paljon punertavampi, hiukset eivät ole alkaneet punertaa. Hiuksissa pari viikkoa sitten näkynyt mukava raidallisuus on nyt kuitenkin kadonnut ja väri on tasaisempi, haalistuen tyvestä latvaa kohti.

hiukset081016_ennen_jalkeen_directions

Tässä hiukset eilen aamulla ennen ja jälkeen Directions-käsittelyn.

directions_img_3355

Nämä sekoitukset näyttävät niin herkullisilta… ^_^

Olen niin ihastunut violettiin väriin että saatan tulla iloiseksi tai rauhoittua vain katsoessani jotain ihanaa violettia asiaa. Sinivioletit ovat rauhoittavampia, punaiseen taittavat aktivoivempia. Violetti ei ole minulle ”vain” lemppariväri vaan esteettinen kokemus; se vetää minua puoleensa ja tuo nautinnon tunteita. Joskus en vain kertakaikkiaan pysty vastustamaan jotain violettia asiaa ja ostan jotain turhaa vain koska se on aivan erityisen kaunis violetti. Tiedän, tosi outoa. Tai sitten ei. Värithän vaikuttavat ihmisiin hyvinkin voimakkaasti.

Olen muuten kuvitellut että violetti yhdistetään värien psykologiassa ennen kaikkea suruun ja ikävään, mutta nyt kun googletin asiaa (kun se tuli tätä kirjoittaessa mieleen), niin löysin yhdeltä sivulta tällaisen kuvauksen:

”Suuret uskonnolliset johtajat ovat pukeutuneet kautta aikojen violetin juhlaviin sävyihin. Violettia kuvataan sanoin nöyryys, uhrautuvaisuus, toisten auttaminen. Se on korkeimman minän väri, hengellinen, rauhoittava ja pysähdyttävä. Violetti puhdistaa meitä syvältä, solutasolla. Se kannustaa meitä luovuuteen ja haluun palvella ihmiskuntaa, tuoda valoa, rakkautta ja rauhaa maailmaan. Tämä väri auttaa taiteilijoita löytämään innoituksen, sekä palauttaa heidän mielenrauhansa ja tyyneyden.” Ja toisella sivulla sanottiin: ”Jos käyttää violettia paljon, se saattaa aiheuttaa ihmisessä runsaastikin itsetutkiskelua”.

Hihih ^_^

Ehkä violetin ja minun kemia ei olekaan lopulta outoa – vaikka en nyt sano että suunnitelmissa on tulevaisuus hengellisenä johtajana ^_^ Ainakin toisten auttaminen on lähellä sydäntä ja violetti todellakin inspiroi pientä taiteilijaa minussa :)

  hiukset081016_img_3395

…ehkä siksikin tämä hiusväri tuntuu nyt sellaiselta, että voiko tästä koskaan luopua..? :)

Odotan jo innolla ostosreissua kun pääsee viikon kuluttua koti-Suomessa shoppaamaan uutta väripurkkia :) Kirjasin ylös kaikki teiltä aiemmin saadut vinkit ja saattaapa olla että tulevan talven aikana tulee testattua niistä kaikki… ^_^

Vuoden kuluttua mä olen todennäköisesti violettien suoravärien asiantuntija! :D

Kommentit (31)

 1. Heidi

  Mä olen niin onnellinen, että tummat hiukseni eivät sovellu tällaisenaan ns.shokkiväri juttuihin :D (Olisin nimittäin varmasti hurahtanut nyt viime aikoina :D )

  Mun reissuhiukset (ja kotioloissa varmasti myös) on pelastanut luultavasti yksi hyvin edullinen tuote, käytän monia tuotteita, sekä kotona että reissuissa, mutta tämän uskon olevan sen joka tekee sen pelastuksen :) Olen todella paljon meressä reissuissa ja siihen yhdistettynä aurinko, niin hiukset ovat koetuksella. Mutta se tuote, sininen Dove tehohoito, oikeaa nimeä en nyt just muista. Hintaa alle 4€! Käytetään hoitoaineen tavoin. Muista Doven tuotteista ei juurikaan kokemusta, mutta tätä pitää aina olla. Ei tokikaan mahdu tuubina käsimatkatavaroihin. Aikoinaan sain tuotteeseen vinkin ystävältä jonka blondi takamukseen asti oleva tukka oli jonkun reissun jäljiltä pelkkä ’takkupallo’, hän sai selvitettyä takkunsa ko.aineella :) Edelliskesänä mulla kävi itselle (suomessa) yksi tukkakatastrofi ja olin ihan pulassa mitä teen, mutta tämän kanssa sain ’tukkani takaisin’ :D
  Tietysti nämä on näitä ’yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle’ juttuja :)

  • Sanni

   Mä olen muuten kanssa käyttänyt muinoin (siis 10 vuotta sitten) tuota Doven siniseen purkkiin pakattua naamiota :) Mun hiuksissa se vain oli vaikutuksiltaan yhdentekevä, ei tehnyt mitään erityistä.

   • Heidi

    Niinku sanoin, yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle :)
    Mutta nyt en tarkoittanut purkissa olevaa naamiota, muistasin sitäkin kokeilleeni joskus sata vuotta sitten ilman että oisin tykästynyt.
    Mutta tämä tuubi, en muista voisiko olla joku intensive repair, niin se on mulla toiminut. Tätä tuubia on myös erilaisia, ei mitään ihmeellistä eli en voi sanoa pitäneeni. Mutta tämä ’sininen tuubi’, siis oikeastihan toki tuubi on valkoinen, niin se on ollut mulle pelastus monta kertaa :) Naurattaa jo itseäkin: tuubi :D

    • Sanni

     Aa, tuubissa. Sellaista en ole kokeillut :) Ja aivan varmasti Doven koostumuksetkin ovat muuttuneet 10 vuodessa ^_^

     • Heidi

      Juu tuubi, se on se mikä mulla(ja muutamilla muilla tutuillani) on toiminut, ja nimenomaan sinisillä teksteillä :D
      Dovella on muitakin hoitoainetuubeja, sinisillä teksteilläkin, mutta ei ole kiinnostanut edes kokeilla :-o Käytän muuten niin erityyppisiä tuotteita, mutta TÄMÄ TUUBI :D :D

      • Marie

       Nyt sai TUUBI minutkin nauramaan ^_^

       • Heidi

        No naurattaa itseäkin tuo TUUBI, kuinka hassu sana tässä yhteydessä onkaan, mutta nyt se vaan oli se ratkaiseva tekijä :D
        Tuo myöhemmin mainittu hiustenleikkaus.. Juuri leikattuna ah niin ihanat latvat, mutta sama juttu, leikkaa sentin tai kymmenen, kerran kuukaudessa tai vaikka just kolmen kuukauden välein, ei se latva leikatun näköisenä pysy! Jos pitkähiuksinen käy useinkin leikkaamassa kymmenen senttiä, eipähän oo kovin kauaa pitkähiuksinen :-o
        Nimimerkillä MustaHiuksisenOliSittenkinPakkoVähänHurahtaaShokkiVäriKokeiluihin :D :D (Tulos ihan ookoo, mutta ei järisyttävä :) )

        • Sanni

         Mä joudun myöntämään että en tajua tätä ’tuubi’-juttua ^_^ Mikä siinä on niin hauskaa tässä yhteydessä? Terkuin ”Blondi”. :)

         MustaHiuksisenOliSittenkinPakkoVähänHurahtaaShokkiVäriKokeiluihin :D :D (Tulos ihan ookoo, mutta ei järisyttävä :) )

         Ooo, kerro lisää! :) :)

        • Heidi

         No, eihän tuubi sanana ole ihmeellinen eikä huvittava, on tuubihuivia ja hammastahnatuubia ja sinappituubia ja miljoonaa muuta tuubia.. Mutta kun aikani toistin tuubia ja korostin tuubin tärkeyttä ja aloin ’makustella’ sanaa tuubi, niin alko naurattamaan koko TUUBI :D Että ei siinä sen kummempaa :)

         Mulla on kokemusta radikaaleistakin värinmuutoksista värinpoistoineen.. Mutta olen sanonut, että kunpa en nyt saisi päähäni moisia.. Pitkät ja tummat hiukset, ei hyvä juttu haluta v ä r e j ä :-o No, aikani olen malttanut pitää väri-värit kaapissa, kunnes nyt.. Eiii värinpoistoa kiitos. Ostin jotain max. 6 astetta vaalentavaa ainetta, valitsin muutaman osion hiuksista ja eikun aine sinne.. Juu ihan kivan punainen :) Mutta koska halusin päälle jotain kirkasta, niin uus käsittely, vieläkään tulos ei millään tavalla vaalea, tietenkään. No, siihen päälle ’purppuraa maskia’ ja.. Nyt mulla on väri-väriä :) Aika punaiset ennemminkin osiot, että ei suinkaan ’purppuraiset’. Ei kovinkaan näkyvät (olisi saanut olla isommat alueet), mutta ehkä ne sieltä vilkahtelevat sopivasti :) Ja itse tiedän niiden olemassa olon :)
         Toivon todella, että tämä riittää mulle :D

        • Sanni

         Toivon todella, että tämä riittää mulle :D

         ^_^

         Kuulostaa ihan kivalta väriruiskeelta :) Ihan totta kyllä että pitkien ja tummien hiusten vaalentelu/ värinpoisto ei ole ihan lempeimpiä ”hoitotoimenpiteitä”… Ja väri-väriähän niihin ei toisaalta kuitenkaan saa ilman vaalennusta.

         Mä kävin tänään myös väriostoksilla, bongasin Sokokselta Color Mask Paintit 40 prossan alennuksessa ja kotiutin neljä eri väriä ^_^

 2. Minna

  Et ole yksin värien kokemisen kanssa :)

  Minulla on lapsesta saakka turkoosi väri vetänyt puoleensa. Huomaan liikenteestä kaikki turkoosit autot ja voisin vaellella Indiskassa tuntikaupalla hipelöiden kaikkia ihania turkooseja tavaroita. Vanhempani saattavat vieläkin kuvailla minulle jotain turkoosia asiaa ”minun värisenä”.

  Toinen mielenkiinnon kohteeni on aina ollut taivaalle tuijottelu. Pilvet ovat harvoin valkoisia ja taivas sininen, yleensä niistä pystyy erottamaan montakin eri sävyä.

  Ps. Oliivi- tai kookosöljy olisi halpa ja toimiva hiusnaamio :)

  • Sanni

   Sulla on selvästi sama juttu turkoosin kanssa kuin mulla violetin :)

   Öljy”naamiosta” – naamiohan minulla on täällä käytössä eli siitä ei ole pulaa, mutta värin ylläpidon takia en voi käyttää sitä yksinään vaan sekoitan sitä suoraväriin. Runsaasti öljyjä sisältäviä hoitotuotteita taas ei suositella käytettävän värjättyjen hiusten kanssa koska öljyt voivat liuottaa väriä. Oliiviöljykin mulla kulkee ”Kreikka-kassissa”, mutta tuon liuotusefektin vuoksi en ole sitä halunnut naamio-hiusväricocktailiin sekoittaa. Täytyy kotiin päästyä vähän miettiä mitä teen öljyhoitojen kanssa… Hiukset kyllä selvästi kuntonsa puolesta niitä kaipaavat, mutta öljynaamiomuhittelut tietäisivät varmasti liilan värin nopeampaa haalistumista :/

 3. Turnipsi

  Näitä sun hiusvärijännyyksiä on ollut tosi hauska lukea ja katsella, ja minäkin sitten innostuin vielä näinkin myöhäisenä kirjoittelemaan (eeppisen superpitkän! :D) kommentin tuonne linkittämäsi postauksen jatkoksi.

  Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevaisuuden violettikokeiluja ja ihailemaan ponihiuksia uusissa kuvissa! :)

  • Sanni

   Juuri sain luettua tuon ”eeppisen superpätkän”, suuri kiitos siitä :) Todella hyödyllistä tietoa :) :)

 4. Jusu

  Voi vitsi mua hymyilytti tämä teksti. Mun sisko on violetin värin suhteen ihan kuin sä. Se on sille jotain paljon enemmän, kuin lempiväri :) Se on sille niinkuin osa elämää ja sen persoonaa, jos näin voi sanoa. Sille jopa moni vitsailee siitä, että se on ihan hysteerinen kaikkien violettien juttujen kanssa :D

  Viime jouluna ostin sille lahjaksi shampoota ja laadun sijaan etsiskelin sitä oikean väristä pulloa. Se löytyi ja voi mikä riemu repesi kun sillä oli käsissä kaunis violetti shampoopullo :D
  Sille onkin aina ollut helppo ostaa lahja. Vaikka mä ostaisin rullallisen roskapusseja, niin se tuo sille suunnatonta onnea jos ne on violetteja pusseja :D

  Jännä juttu tää, miten joku väri voi olla joillekin niin paljon enemmän, kuin väri. Se on jonkin sortin elämys :)

  • Sanni

   Terkkuja siskollesi ^_^ Kuulostaa siltä että ymmärtäisimme toisiamme erinomaisesti :D ^_^ Ihanan joululahjan olet hänelle ostanut, söpöä ja huomaavaista :) Mun ystävä/perhepiiristä lähinnä anoppi on huomioinut mun violettifriikkeyden. Häneltä saan usein liilan sävyisiä lahjoja <3

   Vaikka mä ostaisin rullallisen roskapusseja, niin se tuo sille suunnatonta onnea jos ne on violetteja pusseja :D

   <3 <3 <3 Voin niin samaistua..! ^_^

 5. Jonttu

  Violetti on lempivärejä, mutta se tosiaan rauhoittaa, joten on vähän hankalaa pitää violettia esim. tietokoneen näytön päävärinä, jos mielii tehdä töitä. :)

  Onkohan muuten se eräs pappas-henkilö saanut mitään postia?? :)

  • Sanni

   Onkohan muuten se eräs pappas-henkilö saanut mitään postia?? :)

   En tiedä :) Ainakin Kreikasta päin menee Suomeen 2-3 viikkoa (!!!) postikortilla, en osaa sanoa meneekö sama matka postilla toisin päin.

   • Jonttu

    Onpa ihan käsittämättömän pitkä tuo toimitusaika! :(

    • Sanni

     Kriisi… :/ Olettaisin. Ennen postikorteilla meni viikko.

 6. väriöveri

  Tuntuuko susta että aiot pitää vuosia tätä lilaa tukkaa? Sopii kyllä sulle, mutta huutaa kosteutta ☺

  • Sanni

   Vaikka pitäisinkin, niin totta mooses tulen normaaliolosuhteissa hoitamaan sitä myös kunnon kosteuttavilla ja ravitsevilla naamioilla :) Värinkin kustannuksella :) Ei se väri kokonaan katoa vaikka kerran viikkoon pitäisikin naamiosession :)

   Täällä matkaolosuhteissa joissa värin ylläpito on auringon, veden laadun ja hyvin rajoittuneiden värituotteiden takia paljon haasteellisempaa kuin kotona, olen dumpannut hoidon ja valinnut värin ylläpidon :)

 7. P

  Moi! Olisi kiva jos ehtisit kirjoittaa mitä syöt reissun aikana päivässä. Olen itsekkin suunnitellut lähteväni ensi keväänä kreikkaan pienelle saari hyppelylle.
  Noudatan vhh ruokavaliota, joten minua kiinnostaa minkälaiset syömismahdollisuudet on vhh:laisella.

  • Sanni

   Olisi kiva jos ehtisit kirjoittaa mitä syöt reissun aikana päivässä.

   Syön hyvin ptkälti samoja ruokia päivittäin Kreikassa :) Esim. aamiainen on joka aamu ihan sama :)

   Päivän ruokailuni näyttävät kutakuinkin tältä:

   AAMIAINEN: Kahvia, kaksi kananmunaa, lautasellinen kasviksia, pari palaa juustoa, kreikkalaista 2% jogurttia (mun suosikki on Total-merkki, se on proteiinipitoisuutensa puolesta melkein kuin rahkaa, protskua 9,9% ;))

   LOUNAS: Kreikkalainen salaatti, uunimunakoiso (= munakoiso, sipulia, juustoa, tomaattikastiketta)

   ILLALLINEN: Jos syön ulkona, esim. grillattua kalmaria, salaatti tai hortaa (= höyrytettyjä villivihanneksia). Jos syön kämpillä: tonnikalasalaatti :)

   Vhh:laisella ei ole Kreikassa niin minkäänlaista ongelmaa, kun vhh:laisen ruokahan on yhtä kuin proteiininlähde + kasviksia. Ja kasvislisukkeita on kreikkalaisissa ravintoloissa loputtomiin :)

 8. Mintsi

  Voin niin samaistua tuohon, että violetti on enemmän kuin väri. Minulle se väri on oranssi. Tässä yhtenä päivänä vietin lenkillä vartin vain istumalla puistonpenkillä ja nauttimalla oranssista vaahterasta. Siitä vaan tulee aina niin hyvälle tuulelle. Minulla muuten on paljon tavaroita, jotka ovat olemassa vain koska ovat oransseja.

  Olen yllättänyt itseni haaveilemasta oransseista hiusten latvoista. Koko hiuskuontalostani en halua oranssia, se ei sovi minulle. Minä haaveilen tulenlieskahiukista (päältä tummaa ja liukuvärjättynä punaisen kautta keltaoranssiin) tai vähän rajummista sini-oransseista hiuksista. Siihen väriin pääseminen vaan vaatii aika rankkoja käsittelyitä hiuksille, joten saa nähdä uskallanko koskaan… Ennen sinun ponihiuksiasi en olisi voinut edes kuvitella moisia hiuksia itselleni.

  • Sanni

   Tässä yhtenä päivänä vietin lenkillä vartin vain istumalla puistonpenkillä ja nauttimalla oranssista vaahterasta.

   <3 <3 Voisin kuvitella itsenikin tähän puuhaan :)

   Minä haaveilen tulenlieskahiukista (päältä tummaa ja liukuvärjättynä punaisen kautta keltaoranssiin) tai vähän rajummista sini-oransseista hiuksista

   Wow..! Tuo punaisesta keltaoranssiin olis varmasti niin upea..! Sini-oranssi olisi mielenkiintoinen nähdä, kun ne ovat toistensa vastavärit. Liukumakohta olisi aika haasteellinen…

   Ennen sinun ponihiuksiasi en olisi voinut edes kuvitella moisia hiuksia itselleni.

   Jee :) Mahtavaa jos mun ponihiukset innostaa muitakin kokeilemaan mahdottomilta ennen tuntuneita haavehiuksia…! :)

   • Mintsi

    Sinisestä oranssiin liukuma on kyllä haasteellinen. Minun kohdallani se on tehtävä ehdottomasti punaisen kautta. Esimerkiksi tässä kuvassa http://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2015/10/galaxy-space-hair-trend-style-361__700.jpg on aika kivasti onnistuttu. Lähtö on kyllä enemmän syvä violetti kuin sininen.

    Toisaalta tulenlieskahiuksetkin olisivat aika makeat. Epäilyttää vaan miten vaikeaa on sen värin ylläpitäminen. Tumma löytyy omasta takaa, mutta miten liukuvärjätyn ylläpito noilla väreillä onnistuisi… En ehkä uskalla kokeilla ainakaan ihan vielä.

    • Sanni

     Ooooh!! Siis aivan mielettömän kaunis tuo linkittämäsi tukka! :-0 <3 Vaikka voin vain aavistaa miten vaikea se on ylläpitää…

 9. Elina

  Sen verta haluaisin kommentoida tukkasi kuntoon eli eihän ne seerumit tms.mitään ihmeitä loppujen lopuksi tee. Itsekin käytin niitä vielä silloin kuin hiukseni olivat yli olkapään mittaiset. Vaihdettuani polkkamalliin useammankin kerran totesin ettei pitkä tukkani vaan yksinkertaisesti näytä terveeltä ja paksulta.
  Mikset suosiolla leikkaa tukkaasi lyhyemmäksi? :) asiahan ei missään määrin mulle kuulu, mutta kieltämättä vähän ihmetyttää hoitavilla seerumeilla lotrailu kun voisi vain napsaista pari senttiä pois ja tukkakin näyttäisi huomattavasti paremmalta.

  • Sanni

   eli eihän ne seerumit tms.mitään ihmeitä loppujen lopuksi tee.

   Eivät teekään, ”meikkaavat” vain rispaantuneen latvan kiiltävämmän ja vähemmän hapsuisen näköiseksi :)

   kieltämättä vähän ihmetyttää hoitavilla seerumeilla lotrailu kun voisi vain napsaista pari senttiä pois ja tukkakin näyttäisi huomattavasti paremmalta.

   Leikkaan hiuksiani kolmen kuukauden välein, eli huonoimmat ja hapertuneimmat lavat kyllä siistitään säännöllisesti pois :) Seuraavan leikkauksen aika onkin juuri nyt kun palaan reissusta :)

   Hiuslaatuni on luonnostaan erittäin kuiva ja heiveröinen, eikä tällä hiuslaadulla pitkä malli tule koskaan näyttämään erityisen hyvältä. Halua silti pitää hiukseni pitkinä koska piidän niistä sellaisina :) Se, pätkäisenkö hiuksista kerralla 2, 5 vai 10 cm ei vaikuta niiden kuntoon, parissa kuukaudessa latvat ovat yhtä rispaantuneet leikkaussenteistä huolimatta. Kokeiltu on :)

 10. anm

  Nuo Directions -suoravärit on hyviä. Sävyt Plum ja Violet muistaakseni on todella voimakkaan violetteja, näitä ei tarvi laittaa kuin pikku tippa hoitoaineen sekaan niin saa jo voimakkaan värin, joskus vähän liiankin voimakkaan. Yksi purkki on mulla tainnut kestää jo ainakin kolme vuotta ja purkki on vasta puolillaan. En tosin joka pesussa käytä mutta viikottain kuitenkin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.