Hittiaamiainen: pilvimunat

Nopea:

Söin tänä aamuna uudenlaisen kananmuna-aamiaisen, jonka totesin

a) hauskaksi ja mielenkiintoiseksi joskaan ei erityisen persoonallisen makuiseksi ja

b) näköjään viimeisimmäksi some-ruokahitiksi. Josta en tiennyt mitään ^_^

Pilvimunat

Pilvimunat.

Olimme misterin kanssa yökyläilemässä ystävien luona ja aamiaisella emäntämme läväytti pöytään ruoan, jonka reseptiin hän oli törmännyt Facebookissa: cloud eggs. Ihme kyllä tämä aamiaismunien suurkuluttaja (–> minä) ei ollut reseptistä vielä kuullutkaan. Ruokailua seurannut Google-sessio paljasti kyseessä olevan viimeisimmän some-hittiruoan.

No, lisätään sitten Karkkipäiväänkin jotain ajankohtaista ^_^ Täällä tykätään fiilistellä munaruokia siinä missä shampoita ja silmämeikinpohjustajiakin  :)

Hauska, simppeli ja erilainen tapa valmistaa munat.

Resepti:

  1. Lämmitä uuni 230 asteeseen.
  2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuainen tiheäksi vaahdoksi kuten marengissa. Mausta suolalla. Valkuaisvaahtoon voi lisätä esimerkiksi juustoa tai kinkkua jolloin saa ruokaisamman pilvimunan.
  3. Lusikoi valkuaisvaahtoa ”pilviksi” uuninpellille. Tee kekojen keskelle kuoppa lusikalla. Paista 5-7 minuuttia kunnes valkuainen ruskistuu.
  4. Ota pelti ulos ja kaada keltuaiset pilvien keskelle. Työnnä takaisin uuniin ja paista vielä pari minuuttia. Keltuaisen kuuluu jäädä pehmeäksi.

Pilvimuna

Kivan näköinen mutta ei oikeastaan mitenkään valtavan eri makuinen kuin kananmunat yleensä. Meidän pilvimunissamme ei ollut täytteitä, mikä tietysti vaikutti kokemukseen. Voisin kuvitella, että esimerkiksi parmesaani valkuaiseen lisättynä tekee pilvistä paljon maukkaampia ja kiinnostavamman makuelämyksen. :)

Marenkisten reunojen pehmeä, sienimäinen koostumus on kuitenkin mukavan erilainen tavalliseen paistettuun kananmunaan, kokkeliin tai uppomuniin verrattuna ja tekee pilvimunista ilman täytteitäkin kivaa vaihtelua perinteisiin aamiaismuniin tottuneelle.

Kyllä munista vain on moneksi :)

Aamu_IMG_9472

Oliko teistä moni jo kuullut pilvimunista? Tai valmistanut niitä?

Kommentit (3)
  1. Luin pilvimunista iltalehdestä tai jostain pari päivää sitten. Kivalta näyttävät, en ole kuitenkaan vielä ehtinyt kokeilemaan. Ehkä seuraavana vapaapäivänä :)

  2. Hei oho! Kerrankin aikaani edellä. Mä olen tehnyt tälläisiä jo joskus pari vuotta sitten. Muistaakseni laitoin valkuaiseen pekonisilppua, juustoa ja ehkä ruohosipulia tmv. En muista enää. Onnistuivat hyvin ja niistä tuli kauniita ja tasaisia.

    Kokeilu jäi kuitenkin siihen yhteen kertaan, koska maku ei, maustamisesta huolimatta, ollut kummoinen. Se valkuainen nyt vaan on muutenkin aika plääh kaikissa muodoissa. Tykkään kananmunista enemmän keitettynä ja paistettuna. Tosin idea ja tekeminen oli hauskaa:)

    1. Joo, mä luulen että pilvimunien some-menestys tulee ennemminkin ulkonäöstä kuin mausta :) Ja siitä kun ihmisistä on kivaa tehdä tuttu asia uudella tavalla ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *