Hitaampaa ikää: Vichy Slow Age

Olen mukana ihanaa ihonhoitofilosofiaa vaalivassa kampanjassa, josta inspiroiduin heti:  Vichy Slow Age. Ranskalaisen apteekkibrändin uusimman ihonhoitosarjan sanoma hidastamisesta ja lempeydestä tuntui heti omalta ja henkilökohtaiselta.

Vichy Slow Age

Slow Age puhuu myönteisestä asenteesta kertyviin vuosiin. Se puhuu itsensä ja ikänsä arvostamisesta. Slow Age -filosofian mukaisen ihonhoidon pyrkimyksenä ei ole näyttää ikäistään nuoremmalta, vaan pitää huolta ihon tulevaisuudesta; haluamme, että iho pysyy terveenä ja vastustuskykyisenä mahdollisimman pitkään. Haluamme ikääntyä hitaasti ja kauniisti. Terve iho on kaunis iho.

Terveys on kokonaisvaltainen asia, ja koko kehon ja mielen hyvinvointi näkyy myös iholla. Beauty starts with wellbeing, on Vichyn visio. Ihonhoito ei ole vain voiteita ja seerumeita, ja siksi Slow Age puhuu myös hidastamisesta ja tasapainosta elämässä. Näette ehkä, miksi inspiroiduin tästä kampanjasta, jonka teemat ovat minulle tänä vuonna erityisen läheisiä.

Postauksen kuvat: Photo by Tiia Ennala

Vichy Slow Age

Kampanja haastoi minut pohtimaan, miten hidastaminen näkyy omassa elämässäni.

Olen kuvitellut aina eläneeni hitaan elämän periaatteiden mukaisesti, ja torjunut merkit uupumuksen tunteista. Olen saanut tehdä elämäni aikana mukavia töitä ihanissa työporukoissa valiten ammatillisen polun, jolla ei välttämättä kasvatella paksua pankkitiliä mutta joka on minulle mielekäs ja tekee minut onnelliseksi. Olen pohjimmiltani ihminen, jonka hyvinvointi koostuu hyvin pienistä asioista. Haastavat, vastuulliset työtehtävät ja komea statusarvo eivät välttämättä kuulu niihin. Olen kai aina ollut jonkinlainen stressinvälttelijä; suoritin ylioppilaskirjoituksetkin leppoisaan tahtiin kolmessa osassa.

Vichy Slow Age

Kaikesta tästä huolimatta heräsin viime vuoden aikana siihen todellisuuteen, että olen todella uupunut. Mukaviakin töitä voi tehdä liikaa, ja jopa harrastukset voivat uuvuttaa. Olen tajunnut olevani liikaa-ahnehtija, niin töiden kuin vapaa-ajan kiinnostusten kannalta. Kun joku osa-alue elämässä saa liian suuren painotuksen, tasapaino kärsii. Tunne on ehkä tuttu muillekin kuin itselleni.

Haluan tässä kirjoituksessa nostaa esiin asioita, jotka auttavat meitä hidastamaan ja ottamaan aikaa itsellemme kiireen ja täysien päivien keskellä. Pysähtymään ja miettimään, millaisilla asioilla saamme tasapainoa yhä vain suoritusorientoituneempaan elämäämme.

Vichy Slow Age

Minulle arjen hidastuskeino numero yksi on luonto ja erityisesti metsä.

Metsässä liikkuminen on aina kuulunut rakkaimpiin harrastuksiini. Nuorempana se oli ehkä enemmänkin jännää ja seikkailullista, myöhemmin iän myötä metsän merkitys rauhoittavana, maadoittavana ympäristönä on korostunut. Metsässä on jotain ikiaikaisen rauhoittavaa ja turvallista, mutta myös mystistä. Metsä tuntuu samalla turvalliselta ja salaperäiseltä. Metsä on viisas ja hyväksyvä. Se ei arvota ketään eikä odota meiltä mitään.

Vichy Slow Age

Metsässä vapaudun täysin koti- ja työympäristöön liittyvistä velvollisuudentunteista ja huolet tuntuvat valuvan alas sammaliin ja jäkäliin. Havun tuoksu rauhoittaa ja puiden läpi siivilöityvä valo puhdistaa ja uudistaa mieltä. Pään sisällä kimpoilevat ajatukset tyyntyvät ja antavat tilaa levolle. Metsässä kulkiessa mieli siirtyy luonnollisesti tilaan, jossa sitä kuormittavat asiat purkautuvat ja olen kuin suojassa kaikelta hektiseltä suorittamiselta. Vaatimukset ja odotukset eivät saavuta minua vihreiden oksien keskellä. Tunnen, että minun ei tarvitse tehdä mitään.

Tämän parempaa lääkettä stressin lievitykseen ei olekaan.

Toivoisin, että voisin käydä metsässä joka viikko. Parasta on lähteä kunnon eräretkelle ja yöpyä teltassa. Nautin ruoan valmistuksesta nuotiolla ja siitä, kun saan herätä aamulla luonnon ääniin, makuupussini sisään käpertyneenä.

Vichy Slow Age

Kiireestä ja stressistä on tullut kuin oletusasetuksia elämäämme. Haluamme enemmän, nopeammin ja tehokkaammin. Kuitenkin tiedämme, että kiireinen elämäntyyli ei edistä terveyttä. Se näkyy ja tuntuu niin kehossamme kuin kasvoillamme. Mihin meillä on kiire? Elämä on tässä ja nyt, jokainen päivä on mahdollisuus pysähtyä nauttimaan siitä.

Slow Life. Slow Age.

Millaiset asiat auttavat sinua hidastamaan? Viihdytkö puutarhassa? Rentouttaako ruoanlaitto? Nollaako päätäsi pitkä lenkki koiran kanssa? Viekö satuhetki lapsen kanssa kiirettä karkuun?

Voisimme antaa itsellemme haasteen: entä jos lisäisimme näitä asioita päiviimme tällä viikolla vaikka tunnin tai kaksi? Itse aion yrittää. Kansallispuistoon tai telttaretkelle en pääse ihan joka viikko, mutta voin mennä kävelylle Pyynikille. Mahdollisuus, josta olin niin iloinen Tampereelle muuttaessani, mutta jonka myönnän laiminlyöväni nolottavan usein. Kun on muka niin paljon tekemistä sisällä kotona.

Vichy Slow Age ihonhoito

Vichy Slow Age -tuotesarja

Slow Age -sarjan avainsanoja ovat ihon suojaaminen ja vahvistaminen. Sarja on kehitetty hidastamaan ikääntymisen merkkien kehitystä ja vähentämään jo ilmestyneiden ikääntymisen merkkien näkyvyyttä. Noin 25-40+ vuotiaiden sarja, jos jotain ikäsuosituksia haluaa antaa. Kaikki tuotteet sopivat myös herkälle iholle.

Itse kuulun juuri siihen kohderyhmään, jolle ikänsä ja aurinkoa rakastavan elämäntyylinsä puolesta olisi tärkeää muistaa etenkin aurinkosuojallisen päivävoiteen käyttö. Onneksi kehitystä on jo tapahtunut, ja nykyteknologian miellyttäväkoostumukselliset suojakertoimelliset voiteet tekevät aurinkosuojan päivittäisestä käytöstä mukavampaa; enää minunkaan ei tarvitsisi vedota ”No kun ne on niin tahmeita” -tekosyihin.

Suojakertoimellisen, antioksidanttipitoisen voiteen käytöstä on hyötyä ihan kaiken ikäisille ennaltaehkäisevänä ja ikääntymisen merkkejä hidastavana hoitona. Tämä on varmasti tuttu mantra monille blogini pitkäaikaisille lukijoille. :)

Ihon suojaus UV-säteilyltä ja vapaiden radikaalien vaikutusten neutraloiminen ovat tehokasta anti-age-hoitoa yksinkertaisimmillaan, ja tätä tarjoaa Slow Age.

Slow Age -sarjan pääasialliset vaikuttavat ainesosat ovat antioksidanttinen baicalin-juuriuute, probiooottinen bifidus-uute sekä koko Vichy-sarjasta tuttu mineraalipitoinen Vichy Thermal Spa -lähdevesi.

Vichy Slow Age Light Day Cream

Slow Age Light Day Cream SK 25

33,50€ / 50 ml kaikille ihotyypeille

Kevyt päivävoide emulsiomaisella koostumuksella ja suojakertoimella 25. Tuoksu on raikas, kevyt ja puhdas ripauksella kukkaisuutta. Voide imeytyy nopeasti ja jättää ihon pinnan himmeäksi.

Tätä tulen käyttämään tänä kesänä päivävoiteena. Verrattuna varsinaisiin aurinkovoiteisiin, tuntuma on paljon ohuempi ja huomaamattomampi, eikä iho kiillä voiteen jäljiltä yhtään. Verrattuna suosikkiaurinkovoiteeseeni, Slow Age -emulsio tuntuu vielä paljon ohuemmalta mutta samalla kuitenkin kosteuttavalta.

(…luonnonkosmetiikan valmistajat rämpivät suojakertoimellisten päivävoiteiden kehityksessä edelleen kaukana jäljessä… Harmi juttu, mutta kuluttajaa miellyttävän koostumuksen luominen luonnonkosmetiikan sallimin keinoin on sen verran haasteellista, että luonnolliset SK-päivävoiteet ovat yhä markkinoilla harvinaisuuksia. Siksi minäkin käytän edelleen normikosmetiikan aurinkosuojia.)

Vichy Slow Age Rich Day Cream

Slow Age Day Cream SK 30

33,50€ / 50 ml normaalista kuivalle iholle

Tämän kevään uutuus, täyteläisempi versio Slow Age -päivävoiteesta. Sama raikkaan puhdas, kukkainen tuoksu ja samat vaikuttavat aineet ravitsevammalla, kermaisemmalla koostumuksella. Uutuudessa on myös korkeampi suojakerroin; 30.

Vaikka ohuemmat koostumukset ovat yleensä eniten mieleeni, huomasin pitäväni melkeinpä enemmän täyteläisemmästä Slow Age -voiteesta. Se ei kermaisesta koostumuksestaan huolimatta ole rasvaisen tuntuinen eikä jähmeän paksu ja imeytyy yhtä nopeasti kuin emulsiokin. Se jättää iholle pehmeämmän tunnun. Ehkä jälleen vahvistus sille, että ihoni on muuttumassa kuivemmaksi minkä vuoksi täyteläisemmät voiteet tuntuvat yhä sopivammilta.

Kesällä käytän kuitenkin mieluummin ohuempaa, raikasta emulsio-koostumusta. (Slow Age -emulsiosta on mahdollisuus tilata ilmainen näyte, tsekkaa postauksen loppu.)

Vichy Slow Age silmänympärysvoide

Slow Age -silmänympärysvoide

29,90€ / 15 ml kaikille ihotyypeille

Toinen tämän kevään Slow Age -uutuus. Hajusteeton silmänympärysvoide on koostumukseltaan jossain kevyen ja medium-täyteläisyyden välillä ja imeytyy nopeasti. Ei liian vetinen, ei liian rasvainen ja asettuu aloilleen jättäen himmeän pinnan, erinomainen meikin alla. Tuntuu tarpeeksi kosteuttavalta.

Vichy Slow Age Light Day Cream

Voit nyt tilata ilmaisen näytteen ohuemmasta, hyvin kesäaikaan sopivasta Slow Age Light -päivävoiteesta Vichyn sivuilta.

Näytteen saa tilattua täältä.

Vichyn tuotteita myydään apteekeissa.

SlowAge_11

Ja otattehan haasteen vastaan – muistetaan ottaa vähän iisimmin :) <3

Kommentit (37)
 1. Luonnonkosmetiikan suojakerroinvoiteista tuli mieleen, että olen nyt käyttänyt ekopharman porkkanavoidetta hyvin tyytyväisenä. Spf on (vain) 15, mutta kosmeettinen miellyttävyys on hyvä eikä suojakertoimen mukanaoloa huomaa koostumuksessa yhtään. Ihmettelen vaan kun ei tätäkään tuotetta löydy ekopharman nettisivuilta, kun mainostavat vaan niitä sarjojaan…

  1. Tuo EkoPharman voide on tosiaan selvästi miellyttävimmän tuntuinen luonnonkosmetiikan SK-päivävoide jota olen kokeillut. Itsellä vain on noussut kasvoille käyttämäni suojakertoimen vaatimus, siinä missä ennen käyttelin huoletta SK-kutosta, kymppiä ja pitkään viittätoista, pidän nyt SK20-kerrointa miniminä. Sen verran on järki ja ymmärrys auringon vaikutuksista tullut mukaan :) Ja kai sekin vaikuttaa, kun nyt ikääntyessä todella näkee konkreettisesti ja nopeasti auringon vaikutuksen ihollaan (hyperpigmentaatio, aurinkojuonteet, pintakuivuus).

   1. Sanni, muistatko tätä:
    http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/vinkki-jane-iredale-powder-me/

    Miten vertaisit nykyisiin SK-voide suosikkeihisi?
    https://janeiredale.com/fi/fi/mineral-makeup/mineral-makeup-foundation/powder-me-spf-dry-sunscreen.htm

    Mulla on tuo jemmoissa korkkaamattomana, nyt otan sen vihdoin käyttöön. Liekö mennyt tehot siitä, vaikka olenkin säilyttänyt sen pimeässä ja viileässä komerossa?

    1. Muistan toki Jane Iredalen Powder-Me’n, tuote on minulla edelleen :) Sehän ei koskaan ole kuulunut henkilökohtaisiin suosikkeihini mutta koin hyödyllisenä esitellä sen ja vinkata siitä lukijoilleni, jos joku etsii puuterimaista aurinkosuojatuotetta.

     Itseäni tällaisissa tuotteissa arveluttaa edelleen sama asia josta kirjoitin tuossa kolmen vuoden takaisessa postauksessa; voiko pelkkään titaanidioksidiin (tai ylipäänsä pelkkiin mineraaleihin) pohjautuva tuote tarjota broad spectrum -suojan (kuten Iredalen tuote lupaa), tai edes riittävän suojan..? Etenkin, kun puuterin kerrostusvoimakkuus iholle on suojan kannalta niin merkittävässä roolissa, eikä tuotetiedoissa kerrota millä paksuudella puuteria tulee kasvoille sutia jotta ilmoitettu suoja saavutetaan.

     Rehellisesti sanottuna; en vain luota siihen, että pelkkä puuterimuotoinen tuote yhdellä tai kahdella mineraaliainesosalla voi tuoda tarpeeksi tehokkaan suojan, ainakin jos oleskelee auringossa niin paljon kuin itse teen. Mineraalit tuovat UV-suojaa, se on selvää, mutta itse näen tämän tyyppisen suojan riittävyyden sellaisena city-tyyppisenä, eli jos käyn kaupungilla asioilla aurinkoisessa säässä tunnin, parin verran ja kuljen tuona aikana sisään ja ulos myymälöistä ja toimistoista (eli kasvot eivät ole jatkuvasti aurinkoaltistuksessa), mineraalihuntu riittää. Mutta jos menen Kreikkaan ja patikoin helteessä vuorilla tai vaeltelen kylien katuja tuntitolkulla, en luottaisi pelkkään mineraalipuuterin suojaan. Korostan, että tämä on kuitenkin vain omaan maalaisjärkeeni perustuva suhtautuminen, ei tutkittuun tietoon perustuvaa :) Tai no, sen verran voin tutkittuun tietoon vedota, että se on selvitetty, että kaikkein parhaan ja laaja-alaisimman suojan tarjoaa tuote, jossa on sekä kemiallisia että fysikaalisia UV-suodattimia. :) Jos siis haluaa pelata kaikkein varmimman päälle, kannattaa syynätä että purkin kyljessä lukee joitain näistä ainesosista sekä titaanidioksidi ja/tai sinkkioksidi. Monissa tehokkaan SK:n suojavoiteissa näin onkin, kuten Slow Agessa.

     Liekö mennyt tehot siitä, vaikka olenkin säilyttänyt sen pimeässä ja viileässä komerossa?

     En usko, sillä mineraalipartikkeleille ei käsittääkseni tapahdu mitään ajan kuluessa. Niiden heijastuskyvyn voisi olettaa olevan sama nyt kuin kolme vuotta sitten, koska kyse ei ole kemikaaleista vaan fyysisestä heijastus-efektistä. :) Titaanidioksidi ja sinkkioksidi toimivat kuin pienet peilit.

 2. Ihana olet Sanni! <3

  1. Niin sääkin <3 ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *