Hipiä heleäksi: näin kirkastat ihoa ja häivytät pigmenttiläiskiä

Kaupallinen yhteistyö: House Of Organic

Nyt kirkastetaan ihon sävyä! Hus pois pigmenttilaikut ja tylsän värinen, samea iho!

Tämänkertaiseen Luonnonkosmetiikkapäivät -postaukseen olen valinnut teemaksi ihon kirkastamisen kosmetiikan keinoin.

Oli ihollasi sitten yleistä sameutta, sävyn epätasaisuutta, pieniä maksaläiskiä tai suurempia pigmenttimuutoksia, tai etsit jotain ihanaa tuotetta yleisesti heleyttämään ihoa ja tuomaan kuulasta hehkua, tästä postauksesta löydät avun! Suurin osa vinkkituotteista on tarjouksessa * House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivillä.

Luonnonkosmetiikkapäivät jatkuvat keskiviikosta sunnuntaihin ja tuttuun tapaan joka päivä julkaistaan uusia tarjouksia.

Koodilla YHDISTÄ saa ilmaiset postikulut kaikkien päivien tilauksiin. (Myös, vaikka tilaisit vain yhtenä päivänä.) Tilaukset yhdistetään automaattisesti.

* KESKIVIIKON TARJOUKSET

* TORSTAIN TARJOUKSET

* PERJANTAIN TARJOUKSET

–> perjantain ykkösvinkki: * Lily Lolo -mineraalimeikkipohja 16€ (norm. 23,90€)

* LAUANTAIN TARJOUKSET

* SUNNUNTAIN TARJOUKSET

–> sunnuntain ykkösvinkki: * Mádaran C-Vitamiinikonsentraatti 22€ (norm. 44,50€) – ale 51%!

IHO HELEÄKSI

Kosmetiikassa on monia erilaisia ainesosia, joilla voidaan kirkastaa ihoa. Tunnetuimpiin kuuluvat C-vitamiini sekä erilaiset hydroksihapot sekä muut kuorivat aineet, mutta tunnetko myös mulperipuun uutteen tai puolukansiemenöljyn?

Kun puhutaan ihon sävyn kirkastamisesta, puhutaan myös eri vahvuuksista; jotkin tuotteet tähtäävät ihon ulkonäön yleiseen heleyttämiseen, jolloin ihon harmaus taittuu ja iho näyttää terveeltä ja kuulaalta, toiset taas sisältävät aktiiviaineita, jotka häivyttävät ja vaalentavat pigmenttiläiskiä ja tasoittavat ihon sävyeroja hyvin tehokkaasti.

Aloitetaan klassikosta:

C-VITAMIINI

C-vitamiini on superhyvis jota suosittelen ilolla kaikkien iholle – oli tavoitteena sitten kirkkaampi hipiä tai muuten vain hyvinvoiva iho. C-vitamiini on A-vitamiinin ohella tutkituin ja ihohyötynsä parhaiten osoittanut vitamiini. C-vitamiini suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja on fantastinen ainesosa hidastamaan ulkoisten rasitusten aikaansaamia ikääntymisen merkkejä. Lisäksi C-vitamiinilla on ihoa kirkastava vaikutus, ja C-vitamiinityypistä riippuen myös kollageenin tuotantoa stimuloiva, juonteita silottava voimakkaampi anti-age-vaikutus.

* BIOEARTH ELEMENTA VITAMIN C -tehotiiviste 10€ / 15 ml (norm. 13,90€)

Bioearthin boosterissa käytetään C-vitamiinia tehokkaassa 3-O ethyl ascorbic acid -muodossa, jonka vaikutukset ovat puhtaan C-vitamiinin kaltaiset, mutta koostumus iholla hellävaraisempi sekä stabiilimpi. Sama molekyyli löytyy myös Novexpertin supersuositusta C-vitamiiniseerumista. Paula Begounin mukaan  3-O ethyl ascorbic acid -C-vitamiinia vaikuttaa iholla jo 0,5% pitoisuudella, ja Bioearthin tuotteessa pitoisuus on 2%. Nestemäinen koostumus hulahtaa hetkessä ihoon ja sisältää myös kosteuttavaa aloe veraa sekä hyaluronihappoa. Mielenkiintoinen ja edullinen uusi tuttavuus!

* NOVEXPERT BOOSTER WITH VITAMIN C 43€ / 30 ml (norm. 54,90€) – tarjouksessa sunnuntaina.

Novexpertin seerumi on superhyvä, ja erään toisen verkkokaupan asiakkaat muuten valitsivat sen viime vuoden parhaaksi seerumiksi kuvaillen oranssia kaveria ”kirkastajien ykkökseksi”. Novexpertin seerumissa on innovatiivinen yhdistelmä 3-O ethyl ascorbic acid– sekä ascorbyl methylsilanol pectinate – C-vitamiiniyhdisteitä, joiden antioksidanttinen vaikutus iholla kestää jopa kahdeksan tuntia. Edulliseen Bioearthiin verrattuna Novexpertin seerumi on paljon monipuolisempi sekä kosteuttavampi. Koostumus on raikas vesipohjainen fluidi.

* EVOLVE BIO-RETINOL+C BOOSTER 25€ / 15 ml (norm, 34€)

Evolven öljypohjainen boosteri on yksi kaikkein parhaita luonnonkosmetiikan anti-age-tuotteita markkinoilla. Nerokas koostumus yhdistää C-vitamiinin, tyrnimarjaöljyn, ruusunmarjan siemenöljyn sekä bakuchiolin, tuoden iholle täydellisen kokonaisvaltaisen anti-age-vaikutuksen. (Vain SPF puuttuu..!) Cocktail silottaa juonteita, kiinteyttää, pehmentää ihoa ja suojaa ihosoluja laajan kirjon antioksidanttisella suojalla. Ja kylläpä muuten iho kirkastuu! 🔥 C-vitamiini, ruusunmarja ja bakuchiol kaikki kirkastavat ihoa ja tasoittavat ihon sävyä, lievittäen pigmenttimuutoksia. Käytetty C-vitamiini on erittäin stabiili ja hyvin siedetty rasvaliukoinen Ascorbyl Tetraisopalmitate, jota mm. Medik8 käyttää tuotteissaan. Evolven boosterissa on ohut ja kevyt kuivaöljymäinen koostumus.

* MÁDARA VITAMIN C INTENSE GLOW CONCENTRATE – 22€ / 30 ml (norm. 44,50€) – tarjouksessa sunnuntaina.

HUOMAA TARJOUSHINTA! 😮 Alennus -50%!

Laitan tärppinä vielä kolmannen koostumusvaihtoehdon C-vitamiinista: emulsio. Mádaran mainio C-vitamiinitiiviste sisältää C:n parhaat kaverit E-vitamiinin ja feruliinihapon, jotka tehostavat C-vitamiinin vaikutusta. Miellyttävän emulsiomainen koostumus tuntuu kosteuttavalta ja pehmentää ihoa. Mádara käyttää C-vitamiinista stabiilia, vesiliuokoista askorbyyliglukosidi-muotoa.

NIASIINIAMIDI

Niasiiniamidi eli B3-vitamiini tutkitusti kirkastaa ihoa ja tasoittaa epätasaista ihon sävyä. Sillä on muitakin hienoja ihohyötyjä, ja takanaan niin iso liuta tutkimuksia, että niasiiniamidia voi A- ja C-vitamiinin ohella pitää kolmantena kosmetiikan todellisena anti-age-superstarana.

Niasiiniamidi on multivaikutteinen aktiiviaine joka parantaa ihon kuntoa kaikin tavoin; se stimuloi kollageenin ja keramidien tuotantoa, silottaa ja vahvistaa ihoa, kirkastaa, tasapainottaa talineritystä ja hillitsee erilaisia tulehdustiloja aknesta atopiaan.

Niasiiniamidi häivyttää tehokkaasti pigmenttiläiskiä. Vaikutus perustuu siihen, että niasiiniamidi hillitsee melanosomien, eli melaniinia kuljettavien jyvästen, siirtymistä ihon pinnan soluihin.

Kukapa tällaista ainetta ei haluaisi iholleen..? 🤩 Ei ihme, että niasiiniamidi on niin älyttömän suosittu ainesosa ja retinolin tavoin sitä on hyödynnetty anti-age-ihonhoitotuotteissa jo vuosikymmeniä.

* BIOEARTH ELEMENTA ZINC + NIACINAMIDE 11% 10€ / 15 ml (norm. 13,90€)

Tsekatkaa tämä: Bioearthin Niasiiniamidi-tiiviste on ainoa luonnonkosmetiikan niasiiniamidituote, jonka tunnen. Vaikka niasiiniamidia on myös luonnossa (mm. kalassa ja vehnässä), kosmetiikan käyttöön sitä valmistetaan synteettisesti. Tämän vuoksi niasiiniamidituotteisiin ei ole sertifioidussa luonnonkosmetiikassa törmännyt, ja Bioearthin tuote toi silmieni eteen hämmästyttävän uutuuden.

Bioearthin niasiiniamidi-boosteri on vegaaninen ja sillä on luomusertifikaatti. En ehtinyt ennen tätä kirjoitusta selvittää, mistä lähteestä Bioearthin niasiiniamidi on, mutta otan sen selvityksen alle :)

Niasiiniamidi toimii jo 2-5% pitoisuudella, ja Bioearthin tiivisteessä sitä on peräti 11%. Sen kaverina on 1% sinkkiä, joka hillitsee talintuotantoa. Tiiviste on anti-age-vaikutteinen, mutta Bioearth markkinoi sitä erityisesti tasapainottamaan epäpuhdasta ihoa.

PUHTAAT HEDELMÄHAPOT

Hedelmähappojen teho ihon superkirkastajana on tunnettu. Nämä kemiallisesti kuorivat hapot poistavat ihon pinnasta tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa, paljastaen uuden ja heleän ihon pinnan. Vaikutus on välitön ja harvalla aineella saa yhtä upean ja nopean ”glow”- Tuhkimo-efektin iholle. Säännöllisesti käytettynä korkean pitoisuuden happotuotteet myös vaalentavat pigmenttiläiskiä. Tässä on kaksi sellaista. 💪

* MÁDARA INTENSE PEEL SERUM 10% 17€ / 30 ml (norm. 34,90€)

Mádaran AHA-happo-seerumi sisältää 10% maitohappoa. Tämä on täsmätuote kohdentuen nimenomaan liikapigmentaation ja epätasaisen ihon sävyn hoitoon, inci on supersimppeli. Maitohapolla on tällä pitoisuudella myös kevyesti juonteita pehmentävä vaikutus. Lisäksi maitohappo on tehokas kosteuttaja – maitohappoa on ihossa luonnostaan osana NMF-kosteustekijää.

Mádaran Peel-seerumi on voimakas tuote ja sitä käytetään iltaisin 1-2 kertaa viikossa. Sen voi mainiosti yhdistää pigmenttiläiskien hoidossa muihin anti-dark-spot-teknologioihin, kuten niasiiniamidiin, tyrosinaasia estäviin antioksidantteihin, arbutiiniin sekä bakuchioliin – tosin ei samalla hoitokerralla.

*  BIOEARTH ELEMENTA GLYCOLIC ACID 10% 10€ / 15 ml (norm. 13,90€)

Bioearthin glykolihappo-boosteri on tehokas kaveri. Tarina:

Käytän AHA-happoja irrottamaan miliumeja, ja olin kuutisen viikkoa yrittänyt liuottaa sitkeää miliumia silmäni vierestä miedommilla AHA-tuotteilla. Miliumi oli viihtynyt naamassani melkein vuoden, eli puhutaan oikein jymähtäneestä kaverista. Yleensä saan miliumit liukenemaan miedommillakin hapoilla. Päätin sitten lopulta kokeilla Bioearthin tuotetta, vaikka näin vahvaa AHA-happoliuosta ei olisi hyvä käyttää lähellä silmiä. Hyvin varovasti painelin glykolihappotiivistettä topsipuikolla miliumin päälle. Ja – seuraavana aamuna miliumi irtosi kuin kuivunut ”rupi”. Vain yksi käsittely riitti. En todellakaan suosittele muille glykolihapon käyttöä lähellä silmiä, mutta tulipahan todistettua, miten tehokkaasta tuotteesta on kyse.

Hämmästyin, kun luin tuotteen käyttöohjeista, että tätä voisi käyttää aamuin illoin. En itse ikinä suosittelisi tällaista. Glykolihappo on AHA-hapoista kaikkein tehokkain, ja päivittäinen kuorinta näin vahvalla tuotteella on mielestäni liian suuri rasite iholle. 1-2 kertaa viikossa on minusta riittävä käyttötiheys. Toki, jos iho on tottunut voimakkaampiin happoihin ja haluat glykolihapolla häivyttää hyperpigmentaatiota, voi kokeilla vaikkapa 3-5 kertaa viikossa kuuriluontoisesti. Herkälle iholle en glykolihappoa suosittele.

HEDELMÄHAPOT KASVIUUTTEISSA

Kosmetiikassa voidaan käyttää hedelmähappoja myös ns. lantratussa muodossa, eli osana kasviuutteita. Vaikutus on miedompi kuin eristetyissä hedelmähapoissa, ja tuotteet voivat ihosta riippuen sopia päivittäiseen käyttöön.

Yleisiä kosmetiikassa käytettyjä hedelmähappouutteita ovat sokeriruoko (glykolihappo), metsämustikka (maitohappo), sitruuna ja appelsiini (sitruunahappo) ja sokerivaahtera (omena- ja viinihappo).

Kaikissa kolmessa valitsemassani tärppituotteessa on sekoitus näitä uutteita, mutta muuten koostumukset ovat aivan erilaiset. Evolven ja Flow Cosmeticsin tuotteissa on lisäksi BHA-happoa. Joikin ja Evolven kasvovedet sopivat päivittäiseen käyttöön, Flow’n seerumi on voimakkaampi ja sopii kuuriluonteiseen käyttöön.

* JOIK ILLUMINATING & BRIGHTENING AHA TONER 20€ / 100 ml (norm. 28€)

Joikin AHA-kasvovesi sisältää hedelmähappojen lisäksi myös miedon pitoisuuden puhdistavia ainesosia, joten se sopii erityisen hyvin puhdistuksen viimeistelyyn tai kasvojen aamuputsaukseen. Hoitavissa ainesosissa on rauhoittava ruiskaunokkiuutetta, kosteuttavaa betaiinia sekä antioksidanttisia tyrni- ja puna-apilauutteita.

Tuote on hajusteeton, ja siinä tuoksuvat Joik’ille tyypillisesti raaka-aineet.

* EVOLVE LIQUID RADIANCE GLYCOLIC TONER 19€ / 100 ml (norm. 26€) – tarjouksessa sunnuntaina

Evolven tarjokas on kosteuttavampi ja kirkastavalta vaikutukseltaan mahdollisesti tehokkaampi kuin Joik. Happojen pitoisuuksia ei mainita, mutta Evolve sisältää myös BHA-happoa (pajunkuoriuutteessa) sekä lehtikuusesta eristettyä galactoarabinan-polysakkaridia, jolla on sekä kosteuttava että tutkimusten mukaan hedelmähappojen kuorivaa tehoa buustaava vaikutus. Tällä tuotteella olen muuten normaalisti saanut miliumit irtoamaan, tuo silmäkulmaan pesiytynyt kaveri oli kyllä harvinaisen sitkeä!

* FLOW COSMETICS AHA & BHA PEELING SERUM 34€ / 30 ml (norm. 48€)

Flow’n kuoriva yöseerumi on kolmikosta tehokkain, ja mikäli iho ei ole tottunut happoihin, seerumin käyttö suositellaan aloitettavan hitaasti esimerkiksi joka kolmas ilta.

Flow on ainoa joka mainitsee happoja sisältävien uutteiden pitoisuuden (AHA-uutteet 15%, BHA-uute 3%), mutta on hyvä tietää, että nämä luvut eivät kerro puhtaista hapoista. 3% BHA:ta esimerkiksi olisi enemmän, mitä EU:n kosmetiikkalaki sallii iholle jätettävässä tuotteessa. Joka tapauksessa, tuote on kolmikon tehokkain ja sopii sinulle, joka olet kiinnostunut käyttämään happokuorintaa, mutta koet puhtaat hapot ihoa ärsyttävinä tai muuten vain liian voimakkaina.

BAKUCHIOL

Bakuchiol yhdistetään usein juonteita silottaviin tuotteisiin, mutta sillä on myös ihoa kirkastava ja pigmenttimuutoksia häivyttävä vaikutus – ihan kuten retinoideilla, joiden vaikutuksiin bakuchiolia voi verrata.

Ongelmaihon tuotteisiin erikoistunut Laponie on valinnut formuloida bakuchiolin ”anti dark-spot” -tuotteeseensa. Bakuchiolin vaikutuksia ja tuotekehitystä opiskelleena vinkkaan, että bakuchiol-seerumi sopii mainiosti myös epäpuhtaalle iholle, bakuchiol lievittää myös epäpuhtauksia. Kirkastavan vaikutuksen voidaan siis ajatella koskevan niin pigmenttimuutoksia kuin epäpuhtauksien aikaansaamaa sameutta ja epätasaista ihon sävyä.

* LAPONIE CLARIFYING TREATMENT -SEERUMI 30€ / 20 ml (norm. 39€) – tarjouksessa sunnuntaina

Laponien Brightening Treatment -seerumissa bakuchiolin kaverina hääräilee rauhoittavana aineena tunnettu bisabolol, jolla myös on ”alter ego” ihoa kirkastavana aineena. Tämä seerumi on mainio tuote herkälle iholle, jolla on sekä pigmenttimuutoksia, juonteita että epäpuhtauksia.

MUITA IHOA KIRKASTAVIA KASVIUUTTEITA

C-vitamiini ja hedelmähapot ovat melkein kaikille tuttuja aineita, mutta luonnosta löytyy runsaasti muitakin ihoa kirkastavia ja jopa vaalentavia aineita. Tässä muutama sellainen.

MULPERIPUUN UUTE – myös silkkiäispuuna tunnettu mulperipuu (Morus Alba) sisältää oxyresveratrolia, joka on  tyrosinaasia estävä antioksidantti. Tyrosinaasin estäjät ovat yksi eniten käytetty aktiiviaineryhmä hillitsemään liikapigmentaatiota. Mulperipuun uute on tehokas aine ja sille on EU:n kosmetiikkatietokannassa annettu peräti valkaiseva funktio.

HIBISKUS-UUTE – Hibiskus-kukan uute sisältää mm. maitohappoa ja C-vitamiinia.

PÄÄRYNÄNKUKKA- JA HEDELMÄUUTE – päärynänkukkien ja hedelmän sisältämät tanniinit sekä luteoli kirkastavat ihoa mm. hillitsemällä melanosyyttien aktiivisuutta.

Tämän osion tärppituotteet eivät kuulu Luonnonkosmetiikkapäivien tarjouksiin, mutta halusin nostaa ne postauksessa, koska ne joka tapauksessa ovat kiinnostavia esimerkkejä ihoa kirkastavasta kosmetiikasta.

* LAVERA MY AGE -SEERUMI 31,90€ / 30 ml

Erittäin kosteuttava, emulsio-koostumuksellinen My Age -seerumi sisältää mulperipuun ja hibiskus-kukan uutteita. Keramidit ja kasviöljyt ravitsevat kuivaa ihoa. Tämä persoonallinen seerumi sopii sekä pigmenttiläiskien että erittäin kuivan ihon hoitoon.

* YIN YOUR SKIN IHME BOTANICAL ESSENCE 65€ / 50 ml

Yin Your Skinin ylellinen hoitoneste on kuin ihoa kirkastavien hoitotuotteiden Rolls Royce. Se sisältää puhdasta maitohappoa, mulperipuun uutetta sekä hibiskus-uutetta. Maitohapon sekä hibiskus-kukan happopitoisuus on yhteensä 6,4%. Tuotteen luonut Katja Kokko mainitsee myös pioniuutteen kirkastavan ihoa. Tuote on kosteuttava, kirkastava sekä antioksidanttinen. Se sopii käytettäväksi muutaman kerran viikossa tai kuuriluontoisesti.

* WHAMISA PEAR BLOSSOM ESSENCE 38,90€ / 100 ml

Whamisan ihastuttava viime vuoden uutuus kirkastaa ihoa päärynänkukka- ja hedelmäuutteella sekä C-vitamiinilla. Hoitoneste sopii päivittäiseen käyttöön.

PUOLUKANSIEMENÖLJY

Moni tuntee puolukan lehdistä eristetyn ihoa vaalentavan arbutiinin, mutta tiesittekö, että myös puolukan siemenöljy kirkastaa ihoa tehokkaasti? Vaikutus tulee rasvahapoista: linoli- ja alfalinoleenihapoilla on kyky vähentää auringon aikaansaamaa liikapigmentaatiota sekä hillitä melaniinin tuotantoa.

* FLOW COSMETICS LINGONBERRY BRIGHT -KASVOÖLJY 32€ / 30 ml (norm. 48€)

Omiin ihonhoidon suosikkituotteisiini kuuluva Lingonberry-kasvoöljy on iholla älyttömän hyvän tuntuinen. Tämä on yksi kaikkein ohuimmista tuntemistani öljyistä ja yksinkertaisesti todella silkkinen. Sitä voi käyttää yksinään tai kuivemmalla iholla voiteen alla – tai runsaamman öljyn alla, jos tykkäät öljyistä. :) Puolukansiemenöljyn kirkastavaa vaikutusta peesaa anti-age-vaikutteinen ja niin ikään ihon sävyä tasoittava ruusunmarjan co2-uute.

* DJUSIE FRUIT GLAZE -KASVOÖLJY 41€ / 30 ml (norm. 49€)

Tämän niinikään silkkinen, mutta ei yhtä ohut ja kuivan tuntuinen kuin Flow, öljy sisältää puolukansiemenöljyn lisäksi erittäin vaikuttavan kirkastavan tiimin bisabololia, ruusunmarjanuutetta, acai-marjan siemenöljyä sekä ruusukvittenöljyä. Fruit Glaze -öljy auttaa myös tasapainottamaan epäpuhdasta ihoa ja on erittäin antioksidanttinen.

*

Luonnonkosmetiikkapäivät jatkuvat sunnuntaihin 26.2. saakka.

Kurkkaa kaikki päivän tarjoukset täältä: * PÄIVÄN TARJOUKSET

Koodilla YHDISTÄ saat ilmaiset toimituskulut kaikkien päivien tilauksiin. Myös yhteen tilaukseen, jos tilaat vain yhtenä päivänä. :)

kauneus ihonhoito
Kommentit (37)
 1. Kysymys tuosta Evolven boosterista, tulisko sitä levittää yksinään vai esim.voiteeseen sekoitettuna?

  1. Kummin vain :) Mutta tehokkaampi, jos laittaa omana kerroksenaan (ja sitten halutessaan voide siihen päälle).

   1. Ok, kiitos tiedosta :)

 2. Kysymys Flow aha & bha hedelmähaposta. Se siis lisätään kasvoveden jälkeen? Voiko sen päälle heti lisätä kasvovoiteen vai pitääkö odottaa hetki? Jos pitää, kuinka kauan minuuteissa. Joskus muistan lukeneeni että hedelmähapon jälkeen pitäisi odottaa että aine vaikuttaa.

  1. Kysymys Flow aha & bha hedelmähaposta. Se siis lisätään kasvoveden jälkeen?

   Kyllä, mutta en käyttäisi kovin hoitavaa (esim. öljyjä sisältävää) kasvovettä sen alla, jotta AHA- ja BHA-hapot pääsevät mahdollisimman vaivatta imeytymään ihoon.

   Voiko sen päälle heti lisätä kasvovoiteen vai pitääkö odottaa hetki?

   Flow’n oman ohjeistuksen mukaan seerumin päälle voi heti laittaa muita normaalisti käyttämiään hoitotuotteita, ja näin voikin tehdä, mutta mikäli tavoittelee sitä kaikkein tehokkainta vaikutusta, happotuoteen päälle ei kannattaisi laittaa muita tuotteita – ainakaan heti. Antaisin itse happotuotteen vaikuttaa yksinään mielellään ainakin puoli tuntia.

   Hapot ovat happaman luonteensa vuoksi hyvin riippuvaisia pH:sta, ja vaikka useimmat ihonhoitotuotteet ovat pH:ltaan neutraaleita ja lähellä ihon omaa pH:ta, AHA ja BHA toimivat optimaalisesti ihon omaa pH:ta alhaisemmassa pH:ssa (pH 3-4), ja happoseerumi laskeekin ihon pH:ta hetkellisesti. Jos laitat päälle voiteen, se todennäköisesti nostaa tuon alhaisen pH:n nopeasti, jolloin hapot eivät enää vaikuta ihan yhtä tehokkaasti.

   Tämä on tätä hifistelyä :D Kyllä hedelmähappokasvovesi tai -seerumi vaikuttaa, vaikka laittaisitkin sen päälle heti kasvovoiteen, mutta sen vaikutus on tehokkaampi, jos et laita päälle heti muita tuotteita.

   Mm. Mádara suosittaa PEEL-seeruminsa käyttöä yksinään, ja kirjoittaa ohjeissa: ”Follow with a moisturizer if necessary.” (Eli jos iho tuntuu niin kuivalta ettei käyttäjä kestä olla ilman voidetta.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *