Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hiero ihoosi lontoolaisen hipsterin caffè latten purut

Harmittaako kahvinpurujäte? (Minua ainakin harmittaa… ^_^) Lontoossa sille on keksitty käyttöä. :)

Fantastisen tehokas kahvinpurukuorinta alkaa varmaan pikkuhiljaa olla useimmille tuttu. Itse olen jo vuosia vannonut kahvinpuruilla kuorinnan nimeen; niillä saan kirkkaasti kaikkein siloisimman ihon, kuin hiotun. Blogissakin olen kirjoittanut jo parista, kolmestakin erilaisesta kahvikuorinnasta.

Optiat_IMG_1179

Tänään esittelyssä jälleen yksi sellainen, ja mitä mahtavimmalla pohjaidealla: Optiatin perustajat, sisarukset William ja Anna Brightman, halusivat hyödyntää kotikaupunkinsa Lontoon kahviloiden tuottamaa kahvinporojätettä. Pelkästään Iso-Britanniassa viedään yli 50 000 tonnia kahvinporoja kaatopaikalle joka vuosi.

Tuumasta toimeen ja yritys pystyyn, ja runsasta vuotta myöhemmin Brightmanin sisarusten kahvikuorintoja voi ostaa jo täältä Suomestakin. Nopeaa toimintaa! :) Täältä voi tsekata mitkä lontoolaiset kahvilat ovat mukana yhteistyökumppaneina. Minusta on jotenkin älyttömän hauska ajatus, että kroppaani hieroman kosmetiikkatuotteen raaka-aineesta on kenties joku englantilainen hipsteri, kotirouva tai ministeri hörppinyt latteaan… ^_^ :D

(Onkohan tämä muuten tuorein yritys jonka tuotteita olen esitellyt..? Optiat on perustettu niinkin hiljattain kuin huhtikuussa 2016.)

Optiat_IMG_1187

Optiat-kuorinnoissa on kahvin lisäksi vaikuttavina aineina suolaa, sokeria ja kasviöljyjä. Tuoksut tulevat aidoista eteerisistä öljyistä. Sokeri ja suola tuovat vielä oman lisäbuustauksensa sekoituksen kuorivaan osuuteen, ja lisäksi niillä on omat ihonhoidollista etunsa, kuten suolalla antibakteerisuus. Kasviöljyt ja rasvat hoitavat ja kosteuttavat ihoa, ja eteeriset öljyt tekevät Optiat-ihonhoitohetkestä Sukin tuotteiden tapaan myös aromaterapiahetken.

Voin varauksetta sanoa, että nämä neljä ovat parhaan tuoksuiset kuorintatuoteet joita olen koskaan testannut. Törkeän hyviä..! Kaikissa paitsi vaniljassa on todella syvät, aromaattiset, intensiiviset tuoksut. Vanilja on seurueen miedoin.

Kaikissa neljässä kuorinnassa on sama kuorivien ja hoitavien ainesosien pohja: arabica-kahvinpuru, sokeri, merisuola, sheavoi ja manteliöljy. Vain tuoksuraaka-aineet vaihtelevat.

Käyttö: hiero kostealle iholle ja anna vaikuttaa 5 minuuttia. Huuhtele hyvin.

Optiat_IMG_1182

Kuorintamassan ulkonäkö aiheuttaa minussa 12-vuotiaan hihih-reaktion…

Ei voi mitään, looks like shit. But it’s pretty good shit! ^_^

Optiat_IMG_1180

The Hungover – Potent Peppermint

Ihanan raikas sekoitus piparminttua, appelsiinia ja eukalyptusta. Tällä kombolla avautuu tukkoisinkin nenä…! :D (…tai darraisin pää..?)

Tuoksuainesosat: piparminttuöljy, appelsiinin kuoriöljy, eukalyptusöljy (sisältäen limonene ja linalool – osa eteerisiä öljyjä)

Pick Me Up – Lemongrass Lifter

Suosikki! Älyttömän ihana, syvä ja aromaattinen sitrustuoksu. Tuoksuu enemmän limelle kuin sitruunaruoholle. Tuoksussa on myös makeutta, caipirinha..?

Tuoksuainesosat: limenkuoriöljy, sitruunaruohoöljy (sisältäen limonene, linalool, citronellol, geraniol ja citral – osa eteerisiä öljyjä)

Lemongrass Lifterissä on myös yksi hoitava aine enemmän kuin muissa: kookoshedelmän uute.

Feel Great – Mouthwatering Mandarin

Toinen suosikki! Törkeän hyvän tuoksuinen tämäkin mutta Lemongrass on vielä intensiivisempi. ”Appelsiinikahvi”, nammm! Ainesosissa on myös rosmariinia mutta sitä en tässä haista.

Tuoksuainesosat: mandariininkuoriöljy, appelsiininkuoriöljy, rosmariininöljy (sisältäen limonene, ja linalool – osa eteerisiä öljyjä)

Hit The Sheets – Vanilla Velvet

Viettelevän pehmeä sekoitus vaniljaa ja kahvia. Mandariininkuoriöljyä en tässä juurikaan haista vaikka sitä on mukana.

Tuoksuainesosat: mandariininkuoriöljy, vaniljahededlmän öljy (sisältäen benzyl cinnamate – osa eteerisiä öljyjä)

Optiat_IMG_1183

.

Käyttökokemus:

Sheavoi ja manteliöljy jättävät iholle hoidetun tunteen vähän in-shower-voiteen tapaan eikä kuorinnan jälkeen välttämättä tarvitse lisätä vartalovoidetta. Rouhea kahvinporomassa jättää ihon odotetusti supersileäksi.

Optiat-kuorinnoilla on hintaa 24,96€ / 220 g ja niitä saa ainakin Ruohonjuuresta. Olen saanut tuotteet testiin niiden maahantuojalta.

Kommentit (13)

 1. Annam

  Onkohan siitä haittaa, kun nämä kahvinpurut kulkeutuvat suihkussa viemäreihin ja veteen?

  • Sanni

   Suurina määrinä voi olla haittaa, eiväthän kahvinpurut varsinaisesti viemäriin kuulu, mutta ainakaan sillä kuorintatiheydellä (noin kerran 2-3 viikossa) ja määrällä (vajaa kämmenellinen puruja) mitä itse harrastan, ei meillä ole viemäri ollut moksiskaan. Ja vuosikaudet olen kahvikuorintoja tehnyt.

 2. Copper

  ”Pelkästään Iso-Britanniassa viedään yli 50 000 tonnia kahvinporoja kaatopaikalle joka vuosi.”

  Itteä aina hämmentää tää tapa ilmaista lukuja. Onko tässä kyse 50 000 kilosta, ja kilon tilalla vain käytetty sanaa tonni, vai onko kyse 50 miljoonasta (50 000 tonnia=50 000 000) jolloin siitä puuttuu määre? Kuitenkin 50 000 kiloa tuntuu aika vähäiseltä. *pohdiskeleva hymiö* Usein näkee tämän tapaisia ilmaisuja ihan asialehdissäkin (esim. aamulehti), ja jään joka kerta miettimään, mitä ne oikeasti tarkoittavat.

  • Sanni

   Kyse on 50 miljoonasta.

  • Mintsi

   Tonnihan on ihan SI-järjestelmässä lisäyksikkö, joka tarkoittaa tuhatta kilogrammaa. Se on siis ihan yleisesti käytetty ja hyvin yksiselitteinen massayksikkö, jonka arvo on yhteisesti sovittu. Sitten on toki brittiläiset tonnit (short ja long), jotka ovat vähän alle ja vähän yli yhden (metric) tonnin. Tarkemmin 907 kg ja 1016 kg. Niihin törmää lähinnä teknisissä teksteissä yhdessä kuutiojalkojen kanssa, eikä tässä kohti suuruusluokan määrittelemisessä ole mitään väliä, millaista tonnia käytetään.

   • Sanni

    ….tiesinköhän mä edes tätä ennen brittiläisistä tonneista… :p Kyllä blogistaan sitten saa oppia jänniä ja joskus odottamattomiakin asioita..! :)

 3. Fiia

  Olen kahvikuorinnan vannoutunut fani – itse tosin otan ihan omat kahvinpuruni ja käytän niitä suihkugeeliin miksattuna (helppoa ja halpaa!). Näitä kyllä varmaan on kuitenkin ihan pakko päästä kokeilemaan, oishan se nyt vähän enemmän luksusta ja yrityksen taustaidea on mahtava :D

  • Sanni

   Minäkin miksaan omia puruja suihkugeeliin :) Mutta tällaisia huumaavan tuoksuisia ja hoitavia sekoituksia eteerisillä öljyillä ja kasviöljyillä en jaksaisi itse alkaa kokkailemaan, Optiat on tosiaan luksusversio omaan DIY-kuorintaan verrattuna :)

 4. Amanda

  Ihana tarina tuotteella!

  Mä olen itse ennen kotipikakahviin siirtymistä (juon vain viikonloppuisin jos silloinkaan himasuffet, on mututuntuma että pika pysyy parempana pitkään avattuna) tehnyt monesti itse samantyyppisen kuorinnan ja siitä on tullut monella tapaa hyvä fiilis; 1)ekologinen ratkaisu 2)tiedän tarkalleen mitä kehoni ”syö” 3)edullisuus.

  Itse olen mixannut paria ruokalusikallista käytettyjä puruja sekä kookosöljyä. Tästä jää pehmeä ja öljytty olo :) Vaikutusaikaa en tosin ole sen kummemmin pitänyt, osaatko sanoa kannattaisiko? Jos siirryn vielä normisufeen voisin lisätä cocktailiin vielä intiaanisokeria, kun sitä sattuu kaapissa olemaan.

  • Sanni

   Mun mielestä viitisen minuuttia on ihan riittävä että kasviöljy ehtii imeytyä, tosin esim. Optiatin kuorinnasta jää sellainen kevyesti rasvatun tuntuinen iho ihan jo parin minuutin vaikutusajalla, siis käytännössä se aika mikä menee että saan muruja hierottua joka puolelle kroppaa. En aina jaksa jäädä odottamaan öljyjen vaikutusta. :)

   Itse miksattu on totta kai aina edullisin ja tosiaan tietää tarkalleen mitä saa. Itsekin miksaan (silloin kun mulla ei ole näitä blogin kautta saatuja näytteitä) aina omat purut suihkugeeliin – vähemmän hoitava mutta kuorii tietysti ytä tehokkaasti :) Mä uskon että näille valmiille sekoituksillekin on kuitenkin oma selvä yleisönsä kun kaikki eivät kuitenkaan jaksa alkaa sekoittelemaan itse – ja hankkimaan esim. erilaisia eteerisiä öljyjä. On niin kätevää kun saa valmiin tuubin tai purkillisen ihanan tuoksuista kuorintavoidetta :)

   • Amanda

    Kiitti! Joo levitys on aina vienyt aikansa niin mietin että siinä menee se ainakin pari minsaa.

    Kyllä, samaa mieltä tuosta helppoudesta. Ja mä olen viime vuosina ainakin itse innostunut paljon enemmän niin kuorinnoista kuin naamioista kun tuntuu luonnonkosmetiikassakin olevan toinen toisiaan herkullisempia tuotteita ja mielenkiintoisempia tarinoita yrityksien takana tarjolla. Ja näissä ehdottomasti nuo tuoksuelämykset ovat plussaa!

 5. Taida

  Levitätkö kuorinnat ihan kädellä, vai onko sulla joku kuorintahanska tms? Kahvinpurut tuntuu kauheen rouheilta kämmenen ihoa vasten, tuntuu että kämmenestä kuoriutuu vähän turhankin paljon irti. :P En oo vaan keksinyt, mikä ois kätevä kuorinnan levitystapa.

  • Sanni

   Levitän käsin, ja kämmenet ne vasta onkin sitten häkellyttävän sileät toimenpiteen jälkeen..! :) Olen kyllä monesti levittäessä ajatellut että käyttääköhän muut muita levityskeinoja kun onhan ne purut tosiaan aika karheita. Toisaalta, kämmenissä on paksumpi iho eikä levitys suoranaisesti tunnu (mun käsissä) mitenkään epämiellyttävältä. En ole toistaiseksi onnistut kuorimaan kämmenten ihoa rikki…! :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.