Hiero ihoosi lontoolaisen hipsterin caffè latten purut

Harmittaako kahvinpurujäte? (Minua ainakin harmittaa… ^_^) Lontoossa sille on keksitty käyttöä. :)

Fantastisen tehokas kahvinpurukuorinta alkaa varmaan pikkuhiljaa olla useimmille tuttu. Itse olen jo vuosia vannonut kahvinpuruilla kuorinnan nimeen; niillä saan kirkkaasti kaikkein siloisimman ihon, kuin hiotun. Blogissakin olen kirjoittanut jo parista, kolmestakin erilaisesta kahvikuorinnasta.

Optiat_IMG_1179

Tänään esittelyssä jälleen yksi sellainen, ja mitä mahtavimmalla pohjaidealla: Optiatin (nyk. UpCircle) perustajat, sisarukset William ja Anna Brightman, halusivat hyödyntää kotikaupunkinsa Lontoon kahviloiden tuottamaa kahvinporojätettä. Pelkästään Iso-Britanniassa viedään yli 50 000 tonnia kahvinporoja kaatopaikalle joka vuosi.

Tuumasta toimeen ja yritys pystyyn, ja runsasta vuotta myöhemmin Brightmanin sisarusten kahvikuorintoja voi ostaa jo täältä Suomestakin. Nopeaa toimintaa! :) Täältä voi tsekata mitkä lontoolaiset kahvilat ovat mukana yhteistyökumppaneina. Minusta on jotenkin älyttömän hauska ajatus, että kroppaani hieroman kosmetiikkatuotteen raaka-aineesta on kenties joku englantilainen hipsteri, kotirouva tai ministeri hörppinyt latteaan… ^_^ :D

Edit 2019 / Optiat uudelleenbrändättiin loppuvuodesta 2018, ja kulkee nyt nimellä UpCircle. Myös pakkaukset kokivat täysuudistuksen. Alkuperäisten vartalokahvikuorintojen koostumukset ovat säilyneet samoina.

Optiat_IMG_1187

Optiat-kuorinnoissa on kahvin lisäksi vaikuttavina aineina suolaa, sokeria ja kasviöljyjä. Tuoksut tulevat aidoista eteerisistä öljyistä. Sokeri ja suola tuovat vielä oman lisäbuustauksensa sekoituksen kuorivaan osuuteen, ja lisäksi niillä on omat ihonhoidollista etunsa, kuten suolalla antibakteerisuus. Kasviöljyt ja rasvat hoitavat ja kosteuttavat ihoa, ja eteeriset öljyt tekevät Optiat-ihonhoitohetkestä Sukin tuotteiden tapaan myös aromaterapiahetken.

Voin varauksetta sanoa, että nämä neljä ovat parhaan tuoksuiset kuorintatuoteet joita olen koskaan testannut. Törkeän hyviä..! Kaikissa paitsi vaniljassa on todella syvät, aromaattiset, intensiiviset tuoksut. Vanilja on seurueen miedoin.

Kaikissa neljässä kuorinnassa on sama kuorivien ja hoitavien ainesosien pohja: arabica-kahvinpuru, sokeri, merisuola, sheavoi ja manteliöljy. Vain tuoksuraaka-aineet vaihtelevat.

Käyttö: hiero kostealle iholle ja anna vaikuttaa 5 minuuttia. Huuhtele hyvin.

Optiat_IMG_1182

Kuorintamassan ulkonäkö aiheuttaa minussa 12-vuotiaan hihih-reaktion…

Ei voi mitään, looks like shit. But it’s pretty good shit! ^_^

Optiat_IMG_1180

The Hungover – Potent Peppermint

Ihanan raikas sekoitus piparminttua, appelsiinia ja eukalyptusta. Tällä kombolla avautuu tukkoisinkin nenä…! :D (…tai darraisin pää..?)

Tuoksuainesosat: piparminttuöljy, appelsiinin kuoriöljy, eukalyptusöljy (sisältäen limonene ja linalool – osa eteerisiä öljyjä)

Pick Me Up – Lemongrass Lifter

Suosikki! Älyttömän ihana, syvä ja aromaattinen sitrustuoksu. Tuoksuu enemmän limelle kuin sitruunaruoholle. Tuoksussa on myös makeutta, caipirinha..?

Tuoksuainesosat: limenkuoriöljy, sitruunaruohoöljy (sisältäen limonene, linalool, citronellol, geraniol ja citral – osa eteerisiä öljyjä)

Lemongrass Lifterissä on myös yksi hoitava aine enemmän kuin muissa: kookoshedelmän uute.

Feel Great – Mouthwatering Mandarin

Toinen suosikki! Törkeän hyvän tuoksuinen tämäkin mutta Lemongrass on vielä intensiivisempi. ”Appelsiinikahvi”, nammm! Ainesosissa on myös rosmariinia mutta sitä en tässä haista.

Tuoksuainesosat: mandariininkuoriöljy, appelsiininkuoriöljy, rosmariininöljy (sisältäen limonene, ja linalool – osa eteerisiä öljyjä)

Hit The Sheets – Vanilla Velvet

Viettelevän pehmeä sekoitus vaniljaa ja kahvia. Mandariininkuoriöljyä en tässä juurikaan haista vaikka sitä on mukana.

Tuoksuainesosat: mandariininkuoriöljy, vaniljahededlmän öljy (sisältäen benzyl cinnamate – osa eteerisiä öljyjä)

Optiat_IMG_1183

.

Käyttökokemus:

Sheavoi ja manteliöljy jättävät iholle hoidetun tunteen vähän in-shower-voiteen tapaan eikä kuorinnan jälkeen välttämättä tarvitse lisätä vartalovoidetta. Rouhea kahvinporomassa jättää ihon odotetusti supersileäksi.

Optiat-kuorinnoilla on hintaa 24,96€ / 220 g ja niitä saa ainakin Ruohonjuuresta. Olen saanut tuotteet testiin niiden maahantuojalta.

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (13)
 1. Onkohan siitä haittaa, kun nämä kahvinpurut kulkeutuvat suihkussa viemäreihin ja veteen?

  1. Suurina määrinä voi olla haittaa, eiväthän kahvinpurut varsinaisesti viemäriin kuulu, mutta ainakaan sillä kuorintatiheydellä (noin kerran 2-3 viikossa) ja määrällä (vajaa kämmenellinen puruja) mitä itse harrastan, ei meillä ole viemäri ollut moksiskaan. Ja vuosikaudet olen kahvikuorintoja tehnyt.

 2. ”Pelkästään Iso-Britanniassa viedään yli 50 000 tonnia kahvinporoja kaatopaikalle joka vuosi.”

  Itteä aina hämmentää tää tapa ilmaista lukuja. Onko tässä kyse 50 000 kilosta, ja kilon tilalla vain käytetty sanaa tonni, vai onko kyse 50 miljoonasta (50 000 tonnia=50 000 000) jolloin siitä puuttuu määre? Kuitenkin 50 000 kiloa tuntuu aika vähäiseltä. *pohdiskeleva hymiö* Usein näkee tämän tapaisia ilmaisuja ihan asialehdissäkin (esim. aamulehti), ja jään joka kerta miettimään, mitä ne oikeasti tarkoittavat.

  1. Kyse on 50 miljoonasta.

  2. Tonnihan on ihan SI-järjestelmässä lisäyksikkö, joka tarkoittaa tuhatta kilogrammaa. Se on siis ihan yleisesti käytetty ja hyvin yksiselitteinen massayksikkö, jonka arvo on yhteisesti sovittu. Sitten on toki brittiläiset tonnit (short ja long), jotka ovat vähän alle ja vähän yli yhden (metric) tonnin. Tarkemmin 907 kg ja 1016 kg. Niihin törmää lähinnä teknisissä teksteissä yhdessä kuutiojalkojen kanssa, eikä tässä kohti suuruusluokan määrittelemisessä ole mitään väliä, millaista tonnia käytetään.

   1. ….tiesinköhän mä edes tätä ennen brittiläisistä tonneista… :p Kyllä blogistaan sitten saa oppia jänniä ja joskus odottamattomiakin asioita..! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *