Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hetki

Tänään aamulla oli sellainen satumainen hetki. Niitä tulee välillä. Jolloin on aivan erityisen iloinen, kevyt ja onnellinen olo.

 Istuin Symin satamassa odottamassa laivaani. Katselin ihmisiä ja kuuntelin keskustelunpätkiä. ”Jos kysyt vielä yhdenkin tyhmän kysymyksen niin äiti suuttuu”, kuulin nuoren, välillä englantia, välillä kreikkaa puhuvan naisen sanovan tyttärelleen. Lapsi vaikeni. ”Oletko sinäkin menossa Kosille?” kysyi italiaksi murtava nainen minulta. ”En. Kalymnokselle.” ”Mutta sama laiva?” Nyökkäsin.

Symi levittäytyi ympärilläni epätodellisen kauniina vielä kolmenkin päivän jälkeen. Ehkä tähän tottuisi ajan kanssa jos tänne jäisi asumaan..? Kuin heräisi joka aamu jossain maalauksessa… Pekka ja Lasse ovat asuneet täällä kymmenen vuotta. He eivät vieläkään ole kyllästyneet maisemaan. Talot ovat kuin koruja. Pieniä, maalattuja helmiä.

Laiva saapui.

Dodekanisos Pride. Yksi Dodekanesian saaristossa puikkelehtivista katamaraaneista. Tämä laiva liikennöi väliä Rhodos-Symi-Kos-Kalymnos-Leros-Lipsi-Patmos joka päivä. Saarten väliset matkat ovat lyhyitä.

Katsoin kuinka laivan portti avautui ja ulos ryöpsähti joukko Rhodokselta kotiin palavia symiläisiä, ruskettuneita, iloisen näköisiä turisteja aurinkolaseineen ja rantakasseineen sekä miehiä rahtaamassa ruokatavarakuljetuksia. Symille saapui tänään tuoretta tomaattia, persiljaa, banaania… Symillä ei viljellä mitään itse. Kaikki vesi ja ruoka paikallisia katkarapuja ja kalaa lukuun ottamatta tuodaan Rhodokselta.

Välillä Symin kauppojen hyllyt ovat tyhjiä, kuulin Lasselta. Meren ollessa levoton eivät ruokatoimitukset kulje ja sitten Symillä ei syödä tuoreita vihanneksia viikkoon. ”Mutta sellaista se on”, Lasse nauroi.

Nousin laivaan. Se lähti välittömästi. Katamaraanit ovat kuin saarten välisiä busseja, pysähdykset ovat nopeita ja tehokkaita.

Asetuin ulkokannelle aurinkoon. Hymyilin loittonevalle Symille. Ympärillä kimalsi meri ja maisemaa reunustivat aamuautereiset saarten siluetit.

Mitähän söisin Kalymnoksella lounaaksi…?

.

.

Kommentit (8)

 1. Iida

  Ihanan näköinen paikka, haluaisin vielä joku päivä käydä kiertämässä Kreikan saaristoa. :) Ehkä sitten vähän vanhempana, kun on kaikki opiskelut suoritettu loppuun…

  1. Marika

   Sitten kunhan reissusta palailet, niin mä olisin ainakin tosi kiinnostunut lukemaan sellasen postauksen, jossa kertoisit vähän miten reissu käytännönasioiden suhteen meni. Missä lopulta yövyit? Pysytttiinkö budjetissa? Mitä tuolla esimerkiksi juuri noilla katamaraaneille liikkuminen maksoi? Tuliko jotain isompia ongelmia? Itseäni nimittäin myös kiinnostaisi jonkinlainen reppureissaus välimerellä :)

   1. Sanni

    Moi Marika!

    Budjettijutuista meinasin kirjottaa vahan jo taalla reissun paallakin. :) Ja voin kylla kirjoitella majapaikoistakin. :) Mutta toki naihin asioihin on eri perspektiivi sitten kun olen palannut kotiin ja voi tarkastella matkaa seka siihen kulunutta budjettia kokonaisuutena.

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *