Karkkipäivä
Karkkipäivä

Herranjestas – 65C..??

Joo. En mä sitten olekaan 80A.

MarieJo_vaaleanpunainen

Olitte siis oikeassa.

Kirjoitin syyskuussa rintsikkaostosten vaikeudesta ja sain teiltä paljon kommentteja. Moni teistä sanoi, että käytän todennäköisesti aivan väärää kokoa eikä ympärysmittani voi kuvien perusteella olla 80. Intin vastaan. ”Kun ne kapeammat puristaa.”

Puhuttiin myös rinnakkaiskoko-asiasta, joka on minulle ollut vähän hämärä vaikka yhdet 75B:n liivit on minulle elämäni aikana onnistuneesti myytykin. Olen vain sokeasti takertunut kirjaimiin ja siihen, mitä olen kuvitellut niiden edustavan. A on pieni kuppi. Minulla on pienet rinnat. Käytän siis A:ta.

MarieJo_musta2

Lähdin tällä viikolla vihdoin uusille rintsikkaostoksille misteriltä joululahjaksi saadun lahjakortin siivin.

Monttu levähti kun minulle Changessa kiikutettiin sovituskoppiin 65C:n liivit. Olin ihan että ”Et varmaan tarkoittanut ihan C:tä tuoda”, mutta myyjä nyökkäili. ”Sinä olet 65C tai 70C tai 70B” hän sanoi. Liivin mallista ja merkistä riippuen.

Kävi ilmi, ettei Changessa A:n kuppeja juuri olekaan. Sille ei kuulemma ole tarvetta koska heidän liiviensä kuppikoot ovat ylipäänsä pienempiä kuin muissa liikkeissä. (Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun olen Changessa asioinut.)

Hämmentyneenä sovitin 65C:tä vain joutuakseni toteamaan, että helkkari, niiden kuppihan oli ihan minulle sopiva. Pienempikin kuin monissa käyttämissäni 80A:n liiveissä. Ympärysmitasta en ollut myyjän kanssa ihan samaa mieltä. Se puristi ihan vimmatusti.

”Niin pitääkin”, sain kuulla.

MarieJo_vaaleanpunaiset2

Lähdin seuraavaksi Sokokselle. Täällä myyjä otti ympärysmittani kahden puseron päältä ja arvioi minut 70B:ksi. Kun kerroin käyttäneeni koko ikäni 80:n ympärysmittaa hän katsoi minua vähän kummissaan ja naurahti, ”Et sinä kyllä 80 ole missään nimessä.”

Okei, alan luovuttaa.

MarieJo_musta

Sokokselta ei kuitenkaan löytynyt minulle sopivia liivejä. Ei auta vaikka oikea koko on selvillä, istuvien liivien kohdalle osuminen on yhtä haasteellista kuin aina ennenkin. Changestakaan ei löytynyt kuin kahdet liivit jotka istuivat hyvin rinnan kohdalta, mutta jäivät ostamatta kun ympärysmitta suunnilleen ritsahteli tiukkuuttaan eikä liivien koristeellinen tyyli ollut minua.

Sokoksella minulle tuotiin voimakkaasti topattuja ”tyynypanssari”–tyylisiä liivejä vaikka kuinka ohjeistin, että en halua paksuja toppauksia. Monissa liiveistä toppauksia ei voinut edes irrottaa. Ei, en halua ylimääräistä superlon-rintaa omani ympärille.

Myyjän mukaan Calvin Klein olisi heidän merkeistään paras pienirintaiselle, mutta kaikki tarjotuista Calvineista olivat megatopattuja ja kupit liian korkeita minun pikkutisseilleni. Mietin miten myyjällä pysyi pokka kun hän kerta toisensa jälkeen joutui toteamaan, että eihän tuon asiakkaan rintavarustus tosiaan riitä täyttämään mitään heidän liivejään.

Luovutus #2.

MarieJo_vaaleanpunainen3

Kolmas kohteeni oli pieni liivien erikoisliike. Laitoin uskoni siihen. Merkkejä oli paljon vähemmän kuin isossa tavaratalossa, mutta voisiko täältä kuitenkin löytyä pienipoviselle muutakin kuin tyynyhirvityksiä?

Selitin samat taustatiedot kuin aiemmissa liikkeissä. Täällä myyjä ei mitannut minua lainkaan vaan totesi vain silmäarviolla; ”Olet 75A tai 70B”. Aaa! Vihdoin tuttu A..! Mutta ei, 80 ei ole ympärysmittani.

Ensimmäiset tarjokkaat olivat makuuni jälleen liian pehmustetut. Katsoin myyjään vetoavasti ja sanoin, ”Minä ihan oikeasti haluaisin että rintani saavat näyttää liiveissä juuri niin pieniltä kuin ne ovat .”

Ohut, huomaamaton toppaus on ok, kahden sentin ”kanansiipi” ehdoton ei-ei.

Ja johan alkoi löytyä! Ihmettelin, miten erilaisilta täällä sovitetut liivit tuntuivat. Kyllä merkeillä on hurjasti eroa. 70:n ympärysmitta ei kiristänyt kuin yhden valmistajan liiveissä, muut tuntuivat oikein mukavilta. Toki paljon napakammilta kuin 80, mutta eivät epämukavilta.

Liiviostokset

Lopulta olin löytänyt niin monet sopivat ja kivat liivit että vinguin miehelleni voisiko lahjakortin alusasu-setin tulkita myös rintsikka-rintsikka-settinä… Luulen, että kuka tahansa äijä haluaa vain mahdollisimman nopeasti ulos naisten alusasuliikkeistä joten mies suostui ja maksoi kiltisti. Hän epäili, että kieltävä vastaus olisi johtanut 40 minuutin lisäsovitteluun sen Kaikkein Parhaimman löytämiseksi… (No, en saanut häneltä synttärilahjaakaan joten tässä tuli nyt sitten joulu ja synttäri hoidettua samalla ;))

.

Mitä opin? Ainakin vihdoin viimein sen, ettei kirjaimeen todellakaan pidä takertua. Minulla on hyvin pienet rinnat, mutta kokoni voi silti olla jopa C. Niin hullua kuin se onkin. Pelkkä kirjain ei kerro mitään kupin koosta. Saman valmistajan 80A voi näyttää minulla liian suurelta 70B:n istuessa kuin valettu.

Kiitokset lukijoilleni, jotka kannustivat minua mittauttamaan itseni ja kääntymään kunnon liiviliikkeen puoleen! Nyt jaan saman toivotuksen eteenpäin muille, joille kirjaimet ja ympärysmitat ovat yhtä lailla olleet epäselviä. Ettei tarvitse 20 vuotta käyttää väärää kokoa niin kuin eräät… ^_^

* * *

Yöllinen P.S. ~ Ihan kamalasti pahoitteluja kun en ole pariin päivään ehtinyt kunnolla vastaamaan kommentteihin enkä itse asiassa edes suorittamaan Weleda-arvontaa tai sopimaan Dermablend-mallien kanssa aikatauluista (terkut siis teillekin ja varmaan olette ihmetelleet kun minusta ei ole kuulunut). Olen ollut tosi kiireinen ja tämäkin päivä meni yhtä tilausjuttua tehdessä.  Lupaan vastailla kommentteihin ja sähköposteihin maanantain aikana…! :) 

Kommentit (107)

 1. littleB

  Tulipa oikein hyvä mieli, kun sait vihdoin oikean kokoiset liivit! YES! :) Kannattaa muuten aina ohi mennessään vilkaista niiden pikkuputiikkien alekorit, itse olen tehnyt niistä verrattomia löytöjä :)

 2. jenn

  changessa joskus kun asioin niin sanoivat kookseni 75F tai 75G ja olin ihan monttu auki, normaalisti (esim. lindexiltä) liivejä ostaessa D-DD riittää vallan mainiosti! eli tuollasessa liiviliikkeessä koot kyllä pyörii vähän eri mitoilla kuin ”normikaupassa” ja samaisen väitteen oon kuullut myös muualta. miksi rintsikkojen ostaminen on tehty niin vaikeaksi! :(

 3. Suvi

  Seuraavan kerran kun käyt Britanniassa kannattaa kokeilla Marks and Spenceriä. Olen suunnilleen saman kokoinen kuin sinä ja sieltä olen 15-25 punnalla löytänyt monet hyvät rintsikat. Usein vielä saa perussettejä joissa on 20 punnalla kahdet samanlaiset mutta eri väriset liivit.

 4. L

  Itse olen kohtalaisen rintava, sanotaanko että sitä mallia joka arkipuheessa ymmärretään C-/D-kokoiseksi. Olen silti käyttänyt vuosikausia vain pehmeitä kuppeja. Minusta ne vain tuntuvat kaikkein luonnollisimmilta, nännit saattavat näkyä ohuen paidan läpi jos on ihan sairaan kylmä mutta mitä sitten. Jotenkin en käsitä miksi ne rinnat pitäisi nostaa niin kamalan ylös ja saada aina vaan isomman näköisiksi. Eikä vastakkainen sukupuoli ole koskaan valinnastani kärtyillyt…

  Joku tuolla suositteli COSsin kolmioliivejä, kannattaa kokeilla! Kolmioliivit ovat myös suosikkejani, sopivat tosin varmasti paremmin pienirintaisille. Lenkille pistän urheiluliivit päälle mutta ei nämä niin paljon ympäriinsä hölsky etteikö muuten voisi kulkea luonnollisemmassa tilassa. (Ilman MITÄÄN rintaliivejä kyllä en edes lähde kävelylenkille. Kaarituelliset pehmeät kupit tukee kuitenkin tarpeeksi. Kolmioliivit menee vähän siinä rajoilla.)

 5. Ace

  Myyrmäen Changessa olen saanut aivan ihanaa palvelua. Ostin kokouikkarin (halusin tietyn ja varasin sen viimesen kappaleen), tosin mainitsi kyllä jatkuvasti bikineistä ”tolla kropalla”…ärsytti kun mulla on koko vatsan mittanen leikkausarpi, kai se luuli et se on joku umppariarpi eikä ymmärtänyt yskää. Ois pitänyt läjäyttää silmille bikineissä varmaan…:) Mukava ja ystävällinen kuitenkin oli, ei tunkenut koppiin ja kysyi kyllä, saako katsoa ennen kuin raotin verhoa. :) Menkää siis pois sieltä ytimestä, tuolla kauempana monen liikkeen palvelu pelaa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.