Karkkipäivä
Karkkipäivä

Heraklionin yössä

Rakastuin Heraklioniin.

Joistain paikoista tietää heti, että niissä on jotain erityistä. Että meillä on kemiaa. Tunsin aivan mielettömän onnen huuman saapuessani kaupunkiin.

Miksi vietin Haniassa kaksi päivää kun olisin voinut tulla suoraan tänne..?

Juuri tänä iltana koin sen taas todella voimakkaasti. Rakkauden johonkin paikkaan, mikä on kuitenkin täysin määrittelemätöntä ja abstraktia. Taidan ymmärtää, miltä nuorimmasta sisarestani tuntuu, kun hän ei voi pysyä poissa Etelä-Amerikasta. Minulla ja Kreikalla on samanlainen suhde. Minä hehkun onnesta kun saan olla täällä. Hymyilen ja olen vain niin täynnä… lämpöä tai jotain. Iloa.

Olisin voinut jäädä koko yöksi Heraklionin kaduille hengittämään itseeni kaupungin tunnelmaa. Kuvaamaan ihmisiä, hetkiä.

Tässä palanen kokemustani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ja tämän vuoksi olen hereillä postailemassa teille tähän aikaan…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänne palaan vielä. Ehdottomasti.

.

Ainiin. Ostin lipun Karpathokselle. Sinne siis lauantaina.

Fact corner: Heraklion (kirjoitetaan myös Iraklion) on noin Tampereen kokoinen kaupunki. Se on suurin kaupunki Kreikan saaristossa.

Kommentit (18)

 1. Marisa

  Mä niiiin tiedän tuon tunteen! Mahtavaa!!! :)

  1. Kuuku

   Arvasin että päädyt vielä Karpathokselle, siihen jää koukkuun ;D Se laiva joka menee sinne on ihana, ja ne juustopiiraat laivalla <3 Suosittelen että ostat saaren kartan josta näkyy vaellusreitit, näkee paljon enemmän kaikkea kun Google mapsista. Luulen että niitä myydään siellä pääkaupungissa.

   On pakko antaa vinkki että jos vietät Karpathoksella enemmän aikaa, kannattaa ehdottomasti viettää esim. 3-4 yötä Diafanissa. Ruvettiin kutsumaan sitä miehen kanssa Diapamiksi koska koko paikka oli niin rauhottava. Siellä jengi oli ihan mielettömän tuttavallista ja mukavaa. Saatiin sieltä oikeen kavereita yksistä ravintolan pitäjistä (ranta raitilla sinisen ravintolan oikealla puolella olevasta paikasta).

   Diafanista pääsee upeille pikkuisille rannoille, Papa MInas beach on muistaakseni valittu kreikan kauneimmaksi rannaksi ja se on siellä lähellä. Oli kyllä nätein ranta missä ite olen ikinä käynyt ja ihanalla tapaa piilossa pienen kävelymatkan päässä. Saatiin olla siellä ihan kahdestaan kun pari rantapäivää vietettiin siellä – eväät kantsii pyytää mukaan jostain raflasta, siellä ei oo mitään palveluja. Toinen aika mieletön juttu on vaellus Diafani – Avlona – Tristomo ja sieltä takaisin veneellä. Tohon kyllä menee koko päivä, mutta reitti on todella kaunis, näkee vuorilta merelle kahteen eri suuntaan ja Avlonan ja Tristomon unohdetut ja puolihylätyt kylät on pysäyttäviä. Tuolta Diafanista käsin voi myös mennä päiväksi oleilemaan Olympokseen bussilla, tai sinne voi myös kävellä, reitti on kiva :)

   1. Sanni

    kannattaa ehdottomasti viettää esim. 3-4 yötä Diafanissa.

    Kävinkin Diafanissa viime syksyn reissulla sen verran, että menin sinne veneellä ja kävin Olympoksessa. Sitten sai viettää pari tuntia Diafanissa ennenkuin vene Pigadiaan lähti takaisin. Tykästyin kyllä itsekin kovasti Diafaniin, tosi kivan ja symppiksen oloinen paikka.

    Tulen viettämään Karpathoksella näillä näkymin 6 yöta, ja ne varasin samaan majapaikkaan Pigadiaan missä asuin viimeksikin. Saa nähdä kulkeeko siellä bussit nyt syyskuussa vielä että pääsee näkemään saarta, viimeksi kun olin lokakuussa niin esimerkiksi Olympoksen bussi oli jo lakannut kulkemasta. Se liikennöi vain kesäsesonkina. (Ehkäpä omituisin julkisen liikenteen järjestely johon olen törmännyt, mutta kai tuolla kaikilla on sitten omat autot ja mopot..)

    Tuo Avlona-Tristomo -vaellus kuulostaa aivan ihanalta, mutta luulenpa ettei mun matkasandaaleilla tehdä noin pitkiä patikkareissuja… :/ Jotenkin tuollainen yksin vaeltaminen myös arveluttaa. Millaista maastoa siellä oli jo kulkeeko reitti tietä vai polkuja pitkin..? Pitikö se venepaluukuljetus sopia jonkun kanssa vai miten homma toimii..? Oi, nuo unohdetut kylät kuulostaa kyllä kokemukselta jonka minäkin haluaisin ”reppuuni”… Mutta luulen, että vaellushommelit kuuluu loppupeleissä mun kohdalla enemmän mun ja Mr Karkkipäivän yhteisiin harrastuksiin.

    1. Kuuku

     Ainakin kerran päivässä pitäisi mennä ”työläisten” lautta Pigadian ja Diafanin välillä, lähtö Pigadiasta joskus iltapäivällä vissiin, kannattaa kysellä satamasta, jos pussit ei siis kulje. Turistien lautta lähtee aamullla, jos se vielä kulkee. Sen kuljetuksen Tristomosta Diafaniin voi saada Diafanin rantaraitilta toimivasta Nikosin ”matkatoimistosta”. Tää Nikos oli ehkä kylän toinen, kilpaileva mafioso, mutta symppiksemmän oloinen kun toi Balaskos (joka meidät siis haki). Se mm. oli valmiina vuokraamaan meille oman autonsa vaikka meillä ei ole ajokortteja, ”ei täällä oo poliisia joka kattois niitä”. Ei kyl lähetty sitten niille vuoriteille ajotaidottomina… :D

     Tuo vaellusreitti ei ole mikään vaikea, jos menee siis Avlonan kautta (rantareitti on vaikea, me mentiin sieltä kun oltiin jo käyty Avlonassa toisella vaelluksella). Hiekkateitä, helppokulkuisia polkuja ja kivirappusia. Muutama kivikkoisempi polunpätkä on ja niiden vuoksi sandaaleissa en kyllä lähtisi, voi mennä varpaat. Luultavasti jos se Nikos sen matkan on jollekin päivälle suunnitellut, on myös muita vaeltajia lähdössä joiden seuraan voi liittyä ettei tartte mennä yksin :) Mutta suosittelen kyllä vaikka Mr. seurassa ihan vaellus/rantaloma yhdistelmää Karpathokselle… meidän on pakko päästä uudestaan, jäi vielä monta reittiä tekemättä :D

     Muuten jos tarttet kyytiä niin meitä ainakin kehotettiin myös liftaamaan paikasta toiseen, ja sitä tehtiinkin onnistuneesti :) Taksit oli niin super kalliita, julkiset ei kulje, ja meillä ei ollut ajokortteja vuokrata omaa kulkuneuvoja.

     1. Sanni

      Kiitos lisäinfosta :)

      Mun täytyy raahata mies tänne mukaan jonain päivänä. Kyllähän hänellä halua riittää, mutta aikataulut ei vain ole sopineet yksiin.

      Oletteko siis useasti jo käyneet Karpathoksella?

      Vai Diafanin ”mafiosot”… :D

      Mä mietin kanssa viime syksynä mopon tai skootterin vuokraamista, vaikken ole koskaan sellaista ajanut (kun ajattelin että helppoahan sen täytyy olla), mutta miehen puhui mut ulos suunnitelmasta. Kai se näki mut jo sielunsa silmin ajamassa tieltä jossain tiukassa kurvissa vuorien keskellä….

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *